15 temmuz müzesi nerede / '15 Temmuz Demokrasi Müzesi' ziyaretçilerini ağırlıyor

15 Temmuz Müzesi Nerede

15 temmuz müzesi nerede

ANKARA Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi

15 Temmuz tarihinde milletimizin, darbecilere karşı verdiği kahramanca mücadeleyi ve sonrasında yaşananları canlı tutmak ve ülkemizin atlattığı büyük badireyi gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Ankara İli Kahramankazan İlçesinde, Kahramankazan “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” 16 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen törenle Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY tarafından ziyarete açılmıştır. 15 Temmuz  gecesinde Türkiye ve Kahramankazan  İlçesinde yaşanan olayların, halkımızın hain darbe girişimine karşı gösterdiği tepkiyi ve ardından yaşananları anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek adına Bakanlığımızca yapımı tamamlanan müze, metrekarelik bir alana kurulmuştur. Müzenin metrekarelik kapalı alanı ve özel etkinliklere de ev sahipliği yapacak bahçesi bulunmakla birlikte, zemin katında kişilik konferans salonu, süreli-süresiz sergi salonları, çocuk atölyesi, idari ofisler ve kafeterya bölümü yer almaktadır. “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi”nde sergi salonunun girişinde yer alan ve o geceye dair yaşananlarının etkisinin bir enstelasyonla yansıtıldığı camlı bölüm yer almaktadır. Salon duvarının bir bölümünde 15 Temmuz gecesi ve sonrasında, Türkiye’de gelişen olaylar, başlangıç saati itibariyle dakika dakika bir zaman çizelgesinde anlatılmaktadır. Salonun diğer duvarında ise Türkiye ve Kahramankazan İlçesi’nde 15 Temmuz günü ve sonrasında yaşananların anlatımı  fotoğraflar ile yapılmaktadır. Söz konusu bu fotoğraflı anlatım ses efektleri yardımı ile gerçekleştirilmekte olup, bir nehrin kıvrımı gibi duvarın içinden çıkıyormuş algısı oluşturacak şekilde tasarlanmıştır.

Müzede, 15 Temmuz gecesi Kahramankazan İlçesi’nde gazi olan vatandaşların özgeçmişi, gazi oldukları an yaşadıklarını anlattıkları röportajlar kiosklar ve o geceye dair çekilmiş fotoğraflar ile birlikte anlatılmaktadır. Müze sergi salonun odak noktasında bulunan dijital ekranda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 15 Temmuz gecesi yaşadıklarının anlatımı yapılmakla birlikte facetime konuşması verilmektedir. Kahramankazan İlçesi’nin dokuz şehidine ait fotoğraflar ve özel eşyalar sergileme ünitelerinde yer almaktadır. Duvarda yer alan ekranda ise dokuz şehidin her biri ile ilgili hazırlanan üç dakikalık filmler bulunmaktadır. Ziyaretçiler, 15 Temmuz ile ilgili arşiv bilgilerine kiosklar üzerinde bulunan ekranlardan ulaşabilmektedir. Yine müze içerisinde yer alan bir salonda ise Türkiye’de 15 Temmuz olaylarında şehit düşen tüm şehitlerimizin fotoğrafları yer almaktadır. Müze ziyaretini tamamlayan ziyaretçiler; çıkış koridorunda bulunan videowall ekranlarından yeni Türkiye’nin dev projelerine ait kısa bir filmi izleyebilmektedir.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MÜZESİ MÜDÜRLÜĞÜ

İletişim Bilgileri:

Adres:
Alpaslan Türkeş Cad. No: 18 Yenimahalle/ANKARA
Tel: 0 40 06


Sorumlu olduğu il/ilçe: -

Bağlı Birimleri:
15 Temmuz Demokrasi Müzesi
Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi





15 TEMMUZ DEMOKRASİ MÜZESİ

Adres:
Alpaslan Türkeş Cad. No: 18 Yenimahalle/ANKARA
Tel: 0 40 06
Müze Ziyaret Saatleri (Yaz/Kış): (Pazartesi Kapalı)


15 Temmuz ’daki meş’um darbe girişimi, Türk milletinin direnişi ile bertaraf edilmiştir. Devlet kurumlarını ve milleti hedef alan hain bir kalkışma niteliğindeki bu darbe girişiminde, vatandaşımız şehadet mertebesine ulaşırken, vatandaşımız da yaralanarak gazi olmuştur.
O karanlık gecedeki hadiselerin, Türk milletinin sergilediği kahramanlıkların, özgürlük ve demokrasiye bağlılığının gelecek nesiller tarafından da unutulmamasını sağlamak büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte; müzede 15 Temmuz darbe girişiminin doğru anlaşılabilmesi için meş’um kalkışmanın faili olan paralel yapılanmanın, gayrimeşru ve sinsi faaliyetleri konusunda da ziyaretçiler bilgilendirilmektedir.
Müzede “Türkiye ve Dünyada Darbeler”, “Bir Mermi Tehdidi”, “Karanlığa Atılmak”, “En Uzun Gece”, “İz Bırakanlar”, “Sela”, “Şehitlere Saygı” ve “Demokrasi Nöbetleri” temalı sekiz ayrı salon yer almaktadır. Salonlarda; 15 Temmuz günü ve gecesinde yaşananlar, Türk Milletinin demokrasiye olan inancıyla hainlere karşı direnişi ve aydınlık Türkiye’ye nasıl ulaşıldığı dijital teknolojilerle desteklenerek anlatılmaktadır.
m² büyüklüğündeki müzede temalı salonların yanı sıra, geçici sergi alanları, çocuk bölümü, araçlık otopark, idari birimler ve servis alanları yer almaktadır.
Toplam m²’lik yapısal ve bitkisel düzenlemeleri ile tamamen peyzaja ayrılan alanda müze, Türk Milletinin tek bir vücut olarak birleşmesini sembolize eden m²’lik “Demokrasi Nöbetleri” temalı salonu örten 57x75 metre boyutundaki elips formlu Kubbe dışında yerin altında inşa edilmiştir. Ziyaretçiler müze çıkışında açık sergi alanı olarak tasarlanan Vadiden ilerleyerek 15 Temmuz Şehitler Anıtına ulaşabilmektedir.















KAHRAMANKAZAN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ VE DEMOKRASİ MÜZESİ

Adres:
Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Enver Paşa Sokak No:6, Kahramankazan/Ankara
Tel: 15 07
Müze Ziyaret Saatleri (Yaz/Kış): (Pazartesi Kapalı)


"15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi, 15 Temmuz gecesinde milletimizin darbecilere karşı verdiği kahramanca mücadeleyi ve sonrasında yaşananları canlı tutmak ve ülkemizin atlattığı büyük badireyi gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kahramankazan İlçesi’nde, 16 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen törenle ziyarete açılmıştır."


Beştepe`deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşısında inşa edilen müze, "Türkiye`de ve dünyada darbeler", "Bir mermi tehdidi", "Karanlığa atılmak", "En uzun gece", "İz bırakanlar", "Sela", "Şehitlere saygı" ve "Demokrasi nöbetleri" başlıkları altında yer altına inşa edilmiş 8 salondan oluşuyor.
15 Temmuz’da yaşananların gelecek nesillerce dijital yöntemlerle deneyimlenmesini amaçlayan müzenin ilk bölümünde Türkiye ve dünyadaki darbeler yazılı ve görsel olarak aktarılacak. Müzenin, karanlık bir koridorda kırmızı bir çizgiyle simgelenen sonik hat bölümünde ziyaretçiler ses ve ışık efektleri eşliğinde tankın altından geçecek.
Müzenin, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin başlamasından önlenmesine kadar giden süreçte yaşananların devasa bir video projeksiyon uygulamasıyla adım adım canlandırıldığı "en uzun gece" salonunda, ziyaretçiler tarihe tanıklık edecek.
15 Temmuz`a direnen vatandaş, gazi ve şehit yakınlarının o gece yaşadıklarını özel bir prodüksiyonla paylaşacağı müzede ziyaretçiler, sela koridorundan geçerek şehidin hikayelerini dinleyecekleri bölüme ulaşacaklar.
Müzede, şehitler için yapılan prizma şeklindeki bölümlerde her şehidin biyografisi yer alacak.
Müzenin cam kubbeli son bölümünde kökleriyle Türkiye`nin geçmişini, dal ve yapraklarıyla aydınlık geleceğini simgeleyen çınar ağacı bulunuyor.
23 metre boyundaki Türkiye`nin en büyük yapay ağacının altında 15 Temmuz`un ardından demokrasi nöbeti tutan insanları temsil eden 90 adet silikon heykel yer alıyor.
Müzede, vadi olarak adlandırılan ve Ahlat Selçuklu mezar taşlarıyla başlayan metrelik yol boyunca, Türkiye`nin önemli ve büyük yatırımları rölyeflerle anlatılıyor.
Beştepe`deki Şehitler Abidesi Anıtı`na uzanan vadide, Anadolu`daki Selçuklu yapılarında kullanılan çift başlı kartal simgesi ile Türklerin tarihte kurduğu 16 devletin sembollerinin yer aldığı levhalar bulunuyor.
Yükleniyor lütfen bekleyiniz
Taksim Camii'nde hatmin duası yapıldı

Hafıza 15 Temmuz, Kuzguncuk, Üsküdar, nerede, Otobüs, Minibüs / Dolmuş, Tren veya Metro ile nasıl gidilir?

Uygulamada yol tarifi al

Kuzguncuk, Üsküdar bölgesindeki en çok ziyaret edilen yerlerden Hafıza 15 Temmuz adresine toplu taşıma ile nasıl gidilir burada bulabilirsiniz.

Aşağıdaki toplu taşıma hatları Hafıza 15 Temmuz - yakınından geçiyor

Otobüs ile Hafıza 15 Temmuz konumuna nasıl gidilir?

Haritalar, hareket saatleri ve canlı saatler ile adım adım yol tariflerini görmek için Otobüs güzergahına tıklayın.

Tren ile Hafıza 15 Temmuz konumuna nasıl gidilir?

Haritalar, hareket saatleri ve canlı saatler ile adım adım yol tariflerini görmek için Tren güzergahına tıklayın.

Metro ile Hafıza 15 Temmuz konumuna nasıl gidilir?

Haritalar, hareket saatleri ve canlı saatler ile adım adım yol tariflerini görmek için Metro güzergahına tıklayın.

Durak adıMesafe
15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Baglarbasi Yönü5 dk yürüme
15 Temmuz Şehitler Köprüsü6 dk yürüme
15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Mecidiyeköy Yönü6 dk yürüme
Tünel - Beykoz Yönü11 dk yürüme
Beylerbeyi Sarayı / Beykoz Yönü16 dk yürüme
Abdullahağa Caddesi - Burhaniye Peron Yönü16 dk yürüme
Durak adıMesafe
15 Temmuz Şeh. Köp.6 dk yürüme
Tünel11 dk yürüme
Durak adıMesafe
Beylerbeyi20 dk yürüme
  • Hafıza 15 Temmuz konumuna gitmek için en yakın duraklar nerede?

    Hafıza 15 Temmuz konumuna en yakın duraklar:

    • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Baglarbasi Yönü metre uzaklıkta, 5 dk yürüme mesafesinde.
    • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü metre uzaklıkta, 6 dk yürüme mesafesinde.
    • 15 Temmuz Şeh. Köp. metre uzaklıkta, 6 dk yürüme mesafesinde.
    • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Mecidiyeköy Yönü metre uzaklıkta, 6 dk yürüme mesafesinde.
    • Tünel - Beykoz Yönü metre uzaklıkta, 11 dk yürüme mesafesinde.
    • Tünel metre uzaklıkta, 11 dk yürüme mesafesinde.
    • Beylerbeyi Sarayı / Beykoz Yönü metre uzaklıkta, 16 dk yürüme mesafesinde.
    • Abdullahağa Caddesi - Burhaniye Peron Yönü metre uzaklıkta, 16 dk yürüme mesafesinde.
    • Beylerbeyi metre uzaklıkta, 20 dk yürüme mesafesinde.
  • Hangi Otobüs hatları Hafıza 15 Temmuz yakınından geçiyor?

    Bu Otobüs hatları Hafıza 15 Temmuz yakınından geçiyorT, 14M, , 34AS, 34G

  • Hangi Tren hatları Hafıza 15 Temmuz yakınından geçiyor?

    Bu Tren hatları Hafıza 15 Temmuz yakınından geçiyor:MARMARAY (ATAKÖY - PENDIK), MARMARAY (HALKALI - GEBZE)

  • Hangi Metro hatları Hafıza 15 Temmuz yakınından geçiyor?

    Bu Metro hatları Hafıza 15 Temmuz yakınından geçiyor:M5

  • Hangi Minibüs / Dolmuş hatları Hafıza 15 Temmuz yakınından geçiyor?

    Bu Minibüs / Dolmuş hatları Hafıza 15 Temmuz yakınından geçiyor:DOLMUŞ: D

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz, otobüs durak ne kadar uzaklıktadır?

    Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna en yakın otobüs durak 5 dk yürüme mesafesindedir.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna en yakın otobüs durak hangisidir?

    15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Baglarbasi Yönü durak, Kuzguncuk, Üsküdar içindeki Hafıza 15 Temmuz konumuna en yakındır.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz, vapur durak ne kadar uzaklıktadır?

    Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna en yakın vapur durak 20 dk yürüme mesafesindedir.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna en yakın vapur durak hangisidir?

    Beylerbeyi durak, Kuzguncuk, Üsküdar içindeki Hafıza 15 Temmuz konumuna en yakındır.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz, minibüs / dolmuş durak ne kadar uzaklıktadır?

    Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna en yakın minibüs / dolmuş durak 6 dk yürüme mesafesindedir.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna en yakın minibüs / dolmuş durak hangisidir?

    15 Temmuz Şeh. Köp. durak, Kuzguncuk, Üsküdar içindeki Hafıza 15 Temmuz konumuna en yakındır.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumundan ilk Otobüs saat kaçta geçer?

    34G, Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumundan geçen ilk Otobüs aracıdır. civarında geçer.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna son Otobüs saat kaçta gider?

    34G, Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna giden son Otobüs aracıdır. civarında buradan geçer.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumundan ilk Vapur saat kaçta geçer?

    ANADOLU KAVAĞI - ÜSKÜDAR, Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumundan geçen ilk Vapur aracıdır. civarında geçer.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna son Vapur saat kaçta gider?

    ANADOLU KAVAĞI - ÜSKÜDAR, Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna giden son Vapur aracıdır. civarında buradan geçer.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumundan ilk Minibüs / Dolmuş saat kaçta geçer?

    DOLMUŞ: D, Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumundan geçen ilk Minibüs / Dolmuş aracıdır. civarında geçer.

  • Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna son Minibüs / Dolmuş saat kaçta gider?

    DOLMUŞ: D, Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Hafıza 15 Temmuz konumuna giden son Minibüs / Dolmuş aracıdır. civarında buradan geçer.

  • Hafıza 15 Temmuz için Otobüsücreti ne kadar?

    Hafıza 15 Temmuz için Otobüs ücreti yaklaşık ₺ - ₺ tutar.

  • Hafıza 15 Temmuz için Minibüs / Dolmuşücreti ne kadar?

    Hafıza 15 Temmuz için Minibüs / Dolmuş ücreti yaklaşık ₺ - ₺ tutar.

Uygulamada yol tarifi al

Kuzguncuk, Üsküdar şehrinde Hafıza 15 Temmuz konumuna Toplu Taşıma

Kuzguncuk, Üsküdar, Türkiye'deki Hafıza 15 Temmuz adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Hafıza 15 Temmuz adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Hafıza 15 Temmuz adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Hafıza 15 Temmuz için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Baglarbasi Yönü; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü; 15 Temmuz Şeh. Köp.; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Mecidiyeköy Yönü; Tünel - Beykoz Yönü; Tünel; Beylerbeyi Sarayı / Beykoz Yönü; Abdullahağa Caddesi - Burhaniye Peron Yönü; Beylerbeyi.

OtobüsT14MAS34GTren:MARMARAY (ATAKÖY - PENDIK)MARMARAY (HALKALI - GEBZE)Metro:M5Minibüs / Dolmuş:DOLMUŞ: D

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Hafıza 15 Temmuz için yol tarifi alın.

Hafıza 15 Temmuz adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Kuzguncuk, Üsküdar konumundaki kullanıcılar dahil milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Hafıza 15 Temmuz için Otobüs, Minibüs / Dolmuş, Tren ve Metro fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Hafıza 15 Temmuz adres: Kuzguncuk, Üsküdar Nakkaştepe, Üsküdar Sokağı

Hafıza 15 Temmuz, Kuzguncuk, Üsküdar

Hafıza 15 Temmuz, Kuzguncuk, ÜsküdarHafıza 15 Temmuz, İstanbul ili Üsküdar ilçesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu yakası tarafında bulunan ve 15 Temmuz 'da ziyarete açılan müzedir. Müzede 15 Temmuz Darbe Girişimini engellemek için mücadele veren kişilere ait eşyalar ile darbecilerin kullandığı mühimmatlar sergilenmektedir. Müzede ayrıca video belgesel ile fotoğraf sergileri de bulunuyor.

Wiki

Hafıza 15 Temmuz, çevresindeki popüler yerler

En popüler yerlere toplu taşıma ile nasıl gidilir - Kuzguncuk, Üsküdar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası