elon musk doge 8 mayıs / Elon Musk, SNL'yi Suınacak: DOGECOIN ile Ne İlişkisi Var? - Webtekno

Elon Musk Doge 8 Mayıs

elon musk doge 8 mayıs

Dogecoin rallisi hız kesmiyor, gözler Elon Musk'ta

Dogecoin bir günde yüzde 50 civarında yükseliş kaydederken, Bitcoin ve Ethereum düşüşte.

Diğer altcoinler de Dogecoin ile birlikte yükselirken, Dash yüzde 14, Ethereum Classic yüzde 30 yükseliş kaydetti. Litecoin de 10 günde yüzde 50’ye yakın yükseliş kaydederken, XRP 10 günde yüzde 37 yükseliş gösterdi.

Son yükselişinin ardından Dogecoin'in toplam piyasa değeri ABD'li otomotiv üreticisi General Motors'un piyasa değerini geride bıraktı.

Huntington Private Bank Yatırım Yönetim Direktörü Chad Oviatt kripto para piyasalarındaki yükselişle ilgili, “Paranız var ve yatıracak yer arıyorsanız bu tam da piyasada spekülasyonun oluştuğu yer ve kısa zamanda büyük bir yükseliş gördük. Burada heyecanı hissediyorsunuz” dedi.

Şaka amacıyla yaratılan Dogecoin, Elon Musk’ın paylaşımları sonrasında büyük bir yükseliş kaydederek sene başından bu yana 74 katına çıktı. Seneye 0, cent civarında başlayan kripto para, şu an 0, cent civarında bulunuyor.

Dogecoin, Elon Musk’ın 28 Nisan’daki ‘Dogefather’ ve 8 Mayıs’a işaret eden tweetinden sonra yeniden bir yükseliş ivmesi yakalamıştı. 8 Mayıs’ta ABD’deki Saturday Night Life şovuna katılacak Musk’ın Dogecoin ile ilgili ne açıklayacağı merak ediliyor.

"Bitcoin'i hatırlayın"

Piyasa değeri en büyük ikinci kripto para olan Ethereum da rekor yükseliş kaydederken, kripto para piyasasında Bitcoin’in erken dönemdeki yükselişine benzer bir iyimserlik hakim.

Kripto Borsası Luno’nun Asya Pasifik Müdürü Vijay Ayyar Ethereum'un yükselişiyle ilgili, “Piyasalar, tüm ağ geliştirme çalışmalarına rağmen Ethereum’un temel olarak ne kadar düşük değerlendiğini farketti. Eğer Ether’in çok fazla yükseldiğini düşünüyorsanız, Bitcoin ile karşılaştırıldığında daha gidilecek çok yol var" dedi.

Ayyar Ethereum’un gelecek yılın başlarında bin dolar seviyesine ulaşmasını beklerken, Evercore ISI Teknik Analisti Rich Ross, Ether için hedef fiyatını 3 bin dolardan 4 bin dolara çıkardı.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise birçok piyasa katılımcısının bitmeden önce Ether’in 10 bin dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Dogecoin yine Elon Musk'ın desteğiyle yükseldi

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk attığı tweetlerle kripto para piyasasını etkilemeye devam ediyor. Elon Musk 8 Mayıs'ta ünlü komedi programı Saturday Night Live'ı sunacağını "The Dogefather SNL 8 Mayıs" ifadeleriyle takipçileriyle paylaştı.

SOSYAL MEDYADA İLGİ ODAĞI OLDU

Reddit ve Twitter'da kullanıcılar Dogecoin'e verdiği destek sebebiyle Elon Musk'a 'The Godfather' üzerinden yapılan bir kelime oyunuyla 'The DogeFather' diyor. Sosyal medyada bu 'espriyi' barındıran birçok görsel paylaşılıyor.

Yani aslında Elon Musk bugünkü tweetiyle açık bir yatırım tavsiyesinde bulunmadı. Ancak Elon Musk'ın hesabında 'The Dogefather' ifadesinin kullanması bile yatırımcının Dogecoin'e hücum etmesine yetti. Dogecoin söz konusu tweetin atılmasının ardından sadece 1 saatte yüzde 8 yükselişle doları gördü.

NEDEN DESTEKLİYOR?

Elon Musk Dogecoin'le ilgili geçen yıldan bu yana tweetler atıyor. Musk'ın bu paraya desteğini anlamak için öncelikle Dogecoin'in neden yaratıldığını anlamak gerekiyor. Dogecoin yılında aslında kripto paralarla dalga geçmek amacıyla yaratıldı. Yaratıcıları insanların düşünmeden her kripto paraya yatırım yaptığını düşünüyordu. Bunu vurgulamak amacıyla da logosunda bir internet meme’i olan ve Doge olarak anılan bir Shiba Inu cinsi köpek kullanıldı.

Elon Musk tam olarak bu ironi sebebiyle Dogecoin'i desteklediğini defalarca açıkladı. Yani teknolojisine herhangi bir hayranlık duymuyor.

MİLYAR DOLARLIK PİYASA DEĞERİNE SAHİP

Son zamanlarda kripto para yatırımcı sayısının artmasının ana nedeni yüksek getiri beklentisi oldu. Ancak özellikle öncesinde kripto para topluluklarında finansal sistemi değiştirmek isteyen aktivistlerin oranı daha yüksekti. Bu amaca ilerlerken de içinde bir komedi unsuru barındırmasından hoşlanan yatırımcılar Dogecoin'in ilk yatırımcı tabanını oluşturdu. Bir şaka olarak başlayan bu kripto para Elon Musk'ın da desteğiyle bugün milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.

THODEX'LE GÜNDEME GELDİ

Dogecoin son günlerde Türkiye'nin gündemine ise Thodex skandalıyla geldi. 'e yakın yatırımcıyı mağdur eden Thodex Dogecoin'i piyasa fiyatının yüzde altına satıyordu. Platformdaki kullanıcı sayısının artmasındaki önemli nedenlerinden birisi de bu indirimdi. Ancak son edinilen bilgilere göre bu Dogecoin'ler aslında sahteydi.

ETHEREUM'DA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Bu arada haftasonu dolara kadar gerileyen Bitcoin dün bir süreliğine doların üzerini gördükten sonra bugün yatay bir seyir izliyor. Bitcoin son 24 saatte yüzde değer kaybederek dolara geriledi. Ethereum ise yüzde 2'lik yükselişle doların üzerine tırmandı. Ethereum'un haftalık yükselişi böylece yüzde 12'yi buldu.

Dogecoin fiyatların son dakika gelişmeleri Dogecoin ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Dogecoin fiyatların son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Özellikle 8 Mayıs’ta ABD’deki Saturday Night Life şovuna katılacak Musk’ın açıklaması öncesi Dogecoin'deki son durum merak ediliyor. Elon Musk'ın açıklamaları, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar sonra Dogecoin fiyatlarında hareketlenmeler yaşanıyor. Peki, Dogecoin ne kadar olur? İşte Dogecoin'de son durum

1/5Dogecoin fiyatların son dakika gelişmeleri Dogecoin ne kadar oldu
2/5ELON MUSK DESTEKLİYOR
3/5Dogecoin fiyatların son dakika gelişmeleri Dogecoin ne kadar oldu
4/56 AYDA YÜZDE 30 BİN KAZANDIRDI
5/5Dogecoinin geçmişi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası