basketbol alanı ölçüleri / Basketbol Sahası Ölçüleri - Integral Spor

Basketbol Alanı Ölçüleri

basketbol alanı ölçüleri

Basketbol Sahası Yapımı

Basketbol Sahası Yapımı

Özel bir top ile, beşer kişilik iki takım halinde karşılıklı 2 basketbol potası arasında oynanan bir oyundur. Sahanın iç ölçüleri 15,00 x 28,00 metre, sahanın dıştan dışa ölçüleri 32,00 x 19,00 ölçülerindedir. Basketbol sahaları açık ve kapalı olarak yapılabilir. Basketbol alt yapısı kapalı veya açık olmasına ve tercih edilen zemin kaplama türüne göre değişkenlik gösterir.

Basketbol Sahası Yapımı Teknik Şartname:

Genellikle standart bir basketbol sahası aşağıdaki şekilde yapılır: Basketbol sahasının yapılacağı alan tesviye edilir ve gerekli ise sıkıştırılır. Basketbol sahasının etrafına 20 x 40 cm ebatlarında demir donatılı hatıl beton yapılır. Hatıl beton ile çevrelenen alan içerisine 10cm mıcır blokaj + 15cm mekanik stabilize serimi ve sıkıştırması yapılır.

Blokajlama işlemlerinden sonra zemine asfalt veya çelik hasırlı beton uygulamaları yapılır.

Asfalt Uygulaması: 

Mekanik stabilize yapılan alanda noktalama seviye tespitleri yapılır. Zemine cm kalınlıkta Binder tipi asfalt uygulaması yapılır. Binder asfalt üzerine cm kalınlığında 0,5 tip aşınma tip asfalt (sıfır asfalt) uygulaması yapılır. Bu uygulamalarla oluşturulan zeminde % 0,5 – 0,8 oranında yüzey eğimi verilmelidir. Bu uygulama sonunda asfalt 15 gün boyunca yoğun su ile ıslatılarak soğutulur.

Beton Uygulaması: 

Mekanik stabilize yapılan alanda noktalama seviye tespitleri yapılır. Zemine 15 x 15 cm göz aralıklı 5 mm tel çaplı çelik hasırların gerekli pas payları verilerek döşenir. Tüm alana 10 cm kalınlığında BS hazır beton dökülmesi. Beton yüzeyinin perdah makinesi (helikopter) ile tesviye edilir. Bu uygulamalarla oluşturulan zeminde % 0,5 – 0,8 oranında yüzey eğimi verilmelidir.

Basketbol sahasının etrafına metre yüksekliğinde konstrüksiyon ve tel çit uygulaması yapılır.

Tercihe göre basketbol sahsının üstü ve yanları yine çelik konstrüksiyon ve PVC branda sistemi ile de kapatılarak kapalı kort haline getirilebilir.

Basketbol sahasının aydınlatması saha uzun kenarlarından 6 veya 8 armatür ile veya saha kapalı ise zirve noktasından yine 6 ila 8 adet armatür ile tamamlanabilir.

Basketbol sahasına karşılıklı olacak şekilde 2 adet basketbol potası monte edilir. Basket sahasının kapalı veya açık olması durumuna ve kenar boşlukları müsaade ölçüsüne göre tek direkli pota, 4 direkli pota, hareketli (portatif) pota, duvara veya tavana katlanır-sabit modellerde basket potaları monte edilebilir. Ayrıca esnek veya sabit çemberli ve istenilen türde fileli olabilir.

Zemin Kaplama Türleri:

Tercihe göre akrilik kaplama, dökme EPDM kaplama (tartan), SBR kauçuk kaplama, rulo sistem kaplama, PVC kaplama, poliüretan kaplama, epoksi kaplama yapılabilir.

Basketbol Sahası Yapımı Maliyeti:

Basketbol sahası maliyeti-fiyatı saha için uygulanacak zemin işlemleri ve müşterinin isteğine göre değişkenlik göstermekle beraber minimum 80bin TL olup proje yeri, zeminde kullanılacak olan kaplama ve altyapı türüne göre değişkenlik gösterebilir.
Net bir maliyet hesabı için lütfen iletişime geçiniz:
+90 () 58 81
[email protected]

kaynağı değiştir]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası