powerpoint olmadan nasıl slayt yapılır / Slayt Hazırlamak İçin 7 Ücretsiz Program ve Uygulama - Webtekno

Powerpoint Olmadan Nasıl Slayt Yapılır

powerpoint olmadan nasıl slayt yapılır

Mac’teki Fotoğraflar’da slayt sunuları yaratma

Fotoğraflar’da, slayt sunuları yaratmanın iki yolu vardır. Bir gündeki fotoğrafların tema ve müzikle tamamlanmış slayt sunusunu hızla oynatabilirsiniz.

Slayt sununuzdaki seçenekler üzerinde daha fazla denetim istiyorsanız, slayt sunusu projesi yaratıp kaydedebilirsiniz. Bir grup fotoğraf seçin, daha sonra metin ekleyin, bir tema seçin, müzik ilave edin ve her slaydın nasıl ekrana geleceğini ayarlayın. Slayt sunusuna video klipler dahil edebilir ve de bir Mac, iPhone, iPad veya Apple TV’de oynatmak üzere slayt sunusunu dışa aktarabilirsiniz.

Fotoğraflar’ı aç

Anında slayt sunusu oynatma

Bir gündeki fotoğrafların slayt sunusunu hızla oynatabilirsiniz. Slayt sununuz için tema ve müzik seçebilir ancak slayt sunusunu daha fazla özelleştiremezsiniz.

  1. Mac’inizdeki Fotoğraflar uygulamasında , kenar çubuğunda Arşiv’i tıklayın, sonra araç çubuğunda Günler’i tıklayın.

  2. Bir gündeki bazı fotoğrafları seçin, sonra Dosya > Slayt Sunusunu Oynat’ı seçin.

  3. Temalar’ı tıklayın, sonra bir tema seçin.

    Temanın önizlemesi bölümde görünür.

  4. Müzik’i tıklayın ve istediğiniz parçayı tıklayın.

    Müziği kapatmak için, parçayı tekrar tıklayarak seçimini kaldırın.

  5. Slayt Sunusunu Oynat’ı tıklayın.

Slayt sunusunu oynatmayı durdurmak için Esc tuşuna basın. Slaytları ileri veya geri sarmak için ok tuşlarına ve slayt sunusunu duraklatmak için Boşluk çubuğuna da basabilirsiniz.

Slayt sunusu projesi yaratma

  1. Mac’inizdeki Fotoğraflar uygulamasında , slayt sununuzda olmasını istediğiniz fotoğrafları seçin.

    Daha sonra fotoğraf ekleyebilir veya silebilirsiniz (Aşağıdaki “Slayt sunusuna fotoğraf ve metin ekleme veya silme” konusuna bakın).

  2. Dosya > Yarat > Slayt Sunusu > Fotoğraflar’ı seçin.

  3. Slayt sunusu açılır menüsünü tıklayın ve Yeni Slayt Sunusu öğesini seçin.

  4. Slayt Sunusu Adı alanına bir slayt sunusu adı yazın, daha sonra Tamam öğesini tıklayın.

  5. Fotoğrafları yeniden düzenlemek için pencerenin altında onları istediğiniz sıraya sürükleyin.

  6. Bir tema seçmek için Tema düğmesini , sonra da bir temayı tıklayın.

    Temayı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Seçtiğiniz tema metnin konumunu, fontlarını ve slaytlar arasındaki geçişleri belirler. Ken Burns efekti olarak bilinen kaydır ve büyüt/küçült efekti, yalnızca Ken Burns teması için kullanılabilirdir.

  7. Slayt sunusuna müzik seçmek için Müzik düğmesini ve Müzik Arşivi öğesinin hemen yanındaki aşağı okunu tıklayın, sonra şarkılar seçin.

    Fotoğraflarla birlikte gelen müziği görmek için açılır menüden Tema Şarkılarını veya Müzik arşivinizden müzikleri görüntülemek için Müzik’i seçin. Oynatıldıkları sırayı değiştirmek için seçtiğiniz şarkıları sürükleyin. Bir şarkıyı silmek için seçin ve Sil düğmesine basın.

    Not: Müziklerinizi Müzik arşivinizde listelenmiş olarak görmüyorsanız, Fotoğraflar’ı kapatın, sonra Müzik’i açın ve yapmadıysanız giriş yapın. Müzik açıkken, Fotoğraflar’ı yeniden açın, sonra slayt sununuzu seçin. Müzik düğmesini tıklatın ve müzik listenizi görmek için açılır menüden Müzik’i seçin.

  8. Her slaydın ekranda kalma süresini değiştirmek için Süre düğmesini tıklayın ve daha sonra aşağıdakilerden birini yapın (tüm temalar için tüm seçenekler mevcut değildir):

    • Seçili müziğin uzunluğuna uyacak şekilde slayt sunusunu ayarlama: Müziğe Uydur öğesini seçin.

    • Slayt sunusu için belirli bir görünme süresi ayarlama: Özel öğesini seçin, daha sonra slayt sunusunun oynatılacağı süreyi belirlemek üzere sürgüyü sürükleyin.

    • Tüm slayt sunusu için bir geçiş ayarlama: Geçiş onay kutusunu işaretleyin, daha sonra açılır menüden bir geçiş türü seçin.

    • Slaytları ekrana sığacak şekilde ayarlama: “Ekrana sığacak şekilde fotoğrafları ölçeklendir” onay kutusunu işaretleyin.

  9. Slayt sunusunun bir önizlemesini görmek için Önizleme düğmesini tıklayın.

    Önizlemeyi durdurmak için tekrar Önizleme düğmesini tıklayın. Döngü düğmesine basarak slayt sunusunu sürekli olarak dönmeye de ayarlayabilirsiniz.

  10. Slayt sunusunu oynatmak için Oynat düğmesini tıklayın.

Slayt sunusunu oynatmayı durdurmak için Esc tuşuna basın. Slaytları ileri veya geri sarmak için ok tuşlarına ve slayt sunusunu duraklatmak için Boşluk çubuğuna da basabilirsiniz.

Not: Slayt sunuları, kenar çubuğundaki Projelerim klasöründe görünür. iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’ni kullanıyorsanız yarattığınız projeleri görmek için araç çubuğundaki Arşiv menüsünden Her İki Arşiv’i seçmeniz gerekir.

Slayt sunusunu paylaşma hakkında bilgi için Fotoğrafları, videoları ve slayt sunularını dışa aktarma konusuna bakın.

Slayt sunusundaki fotoğrafları ve metni ekleme veya silme

Bir slayt sunusu yarattıktan sonra istediğiniz zaman fotoğraf ekleyebilir veya silebilirsiniz. Aynı zamanda seçili slaytlara metin de ekleyebilirsiniz. Metin konumu ve fontu, seçtiğiniz tema ile belirlenir. Bir slayt sunusuna Live Photo eklediğinizde, hareketsiz görüntü olarak görünür.

  1. Mac’inizdeki Fotoğraflar uygulamasında , kenar çubuğunda Projeler altında bir slayt sunusunu tıklayın.

    Not: iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi’ni kullanıyorsanız yarattığınız projeleri görmek için araç çubuğundaki Arşiv menüsünden Her İki Arşiv’i seçmeniz gerekir.

  2. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Slayt sunusuna daha fazla fotoğraf ekleme: Alttaki küçük resimler sırasından bir fotoğraf seçin, Nesne Ekle düğmesi düğmesini ve daha sonra Fotoğraf Ekle öğesini tıklayın. Eklemek istediğiniz fotoğrafları seçin, daha sonra Ekle öğesini tıklayın.

    • Slayta metin ekleme: Bir fotoğraf seçin, Nesne Ekle düğmesi düğmesini ve sonra Metin Ekle öğesini tıklayın. Metin kutusundaki metni seçin, sonra istediğiniz metni yazın.

    • Bir fotoğraftan metin silme: Fotoğraftaki metni seçin veya küçük resimler sırasındaki fotoğraftan önceki T çerçevesini seçin, sonra Sil öğesine basın.

    • Slayt sunusundan bir fotoğraf silme: Silmek istediğiniz fotoğrafı seçin ve Sil tuşuna basın.

Ayrıca bakın:Mac’teki Fotoğraflar’da fotoğrafları, videoları, slayt sunularını ve anıları dışa aktarma

Sunuyu PowerPoint olmadan görüntüleme

Bilgisayarınızda PowerPoint yüklü değilse, mobil cihazınızda Web için PowerPoint veya PowerPoint kullanarak sunuları açmaya ve görüntülemeye devam edebilirsiniz.

Web tarayıcısında PowerPoint kullanma

Microsoft hesabı (funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info) veyaMicrosoft iş veya okul hesabınız varsa, sunuyu web tarayıcısında ücretsiz olarak görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Dosyayı OneDrive veya Dropbox'a kaydedin ve açmak için Web için PowerPoint kullanın.

Henüz bir Microsoft hesabı yoksa ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.

Akıllı telefon veya tablet için PowerPoint edinin

PowerPoint 'ın ücretsiz mobil sürümleri, akıllı telefonunuzda veya tabletinizde sunuları açmanıza olanak sağlar:

PowerPoint Görüntüleyicisi kullanımdan kaldırıldı

PowerPoint Viewer 30 Nisan 'de kullanımdan kaldırıldı. Artık indirilemez.

PowerPointte Slayt Nasıl Yapılır? Windows PowePointte Slayt Sunum Hazırlamak İçin Püf Noktaları

Powerpoint hemen hemen her öğrenci ve iş sahiplerinin duyduğu bir uygulamadır. Bu uygulama çeşitli slayt ve sunuların yapılması için kullanılır. Powerpoint bazı konularla alakalı bilgiler, görüşler ya da fikirlerin kolay ve etkileyici bir biçimde anlatılmasına yardımcı olmaktadır. Sözlü ifade yerine görsel materyaller ile zenginleştirilmiş olan sunumlar çeşitli eğitimlerde veya önemli projelerde sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir. Kendini daha rahat ifade etmek isteyen kişiler istedikleri görsel tasarımlardan faydalanarak Powerpoint üzerinde slaytlar hazırlarlar. Ancak Powerpointte slayt hazırlamak için bilinmesi gereken bazı unsurlar vardır. Peki Slayt Nasıl Yapılır? Tüm ayrıntılar bu yazıda

Windows Slayt Yapma

Öğrencilerin en sevmedikleri şeylerden birisi hiç şüphesiz Slayt Hazırlama ödevleridir. Aslında öğrencilerin bunu sevmeme sebepleri daha önce slayt hazırlamamış olmalarıdır. Slayt hazırlamak insanlar arasında zor bir şeymiş gibi lanse edilse de aslında çok basittir. Slayt hazırlamak için temel adımları bilmek güzel bir slayt ortaya çıkarmak için yeterlidir. Windows slayt hazırlamak için Powerpoint uygulaması kullanılır. Bu uygulamada slayta zenginlik katacak birçok unsur vardır. Bu fonksiyonların hepsi kullanılarak slayt hazırlanırsa oldukça güzel ve bilgi verici bir slayt ortaya çıkarılabilir. Slaytı daha güzel hazırlamak için bilgi sahibi olmak isteyen kişiler bir sonraki paragrafımızı okuyabilirler.

Slayt Nasıl Hazırlanır?

Powerpointte slayt yapmak birçok insan tarafından merak edilip araştırılmaktadır. Powerpointte slayt yapmak sanıldığı kadar zor değildir. İnternet üzerinde Powerpoint programında slayt yapabilmek için çeşitli birçok araştırma yapılmaktadır. Bunun nedeni daha önce hiç slyt yapılmamış olmasından kaynaklanır. Aksi takdirde Powerpoint kullanarak slayt yapmak düşünüldüğü kadar zor değildir. Aşağıdaki adımlara uyulursa slayt hazırlamak oldukça kolaydır:

  • Bir slayt gösterisi hazırlamak için ilk olarak Powerpoint sayfasını açılır.
  • Daha sonra gelen ekranda "Ekle" menüsüne tıklayıp "yeni slayt" seçeneğine gidilir.
  • Daha sonra yukarıda yer alan "Tasarım" sekmesinden istenilen tasarımı seçilir.
  • Ardından "Başlık eklemek için tıklayın" yazılı olan alana giderek konuyla ilgili başlık yazılır.
  • Daha sonra sol üst köşede yer alan "Yeni Slayt" butonuna tıklayıp yeni bir slayt eklenir.
  • Bu şekilde açılan her bir slayt sayfasına içeriğinizi yazabilir, görsel eklenebilir.
  • Slaytı resimlerle zenginleştirmek için üst kısımda bulunan "Resimler" seçeneğine giderek istenilen resim seçilebilir.
  • Ardından yüklenilen resim istenilen boyuta getirilir.
  • Resmin yanına metin girmek için de "Ekle" menüsüne gidilir.
  • Metin kutusu seçeneğine tıklanır ve yazı yazmak istenen alan fare yardımıyla seçiilir.
  • Eğer istenirse bu kutuyu sürüklenebilir ya da istenen boyuta getirilebilir.
  • Kutunun içine metni yazdıktan sonra yazı boyutu ve rengini ayarlamak "Giriş" seçeneğinden istenilen şekilde ayarlamalar yapılabilir. Ayrıca, slayt efektlerle zenginleştirmek istenirse "Animasyonlar" menüsünde yer alan çeşitli efektleri kullanabilir.

PowerPoint Sunum Hazırlama

Bilgisayarlar ya da telefonlar artık pek çok işe yaramaktadır. Herhangi bir sunum hazırlanmak istendiğinde de telefon ya da bilgisayardan bunu yapmak mümkündür. Slayt genellikle öğrenciler ya da iş toplantılarının yardımcısıdır. Bir kişi slayt yapmak istediğinde ilk olarak Microsoft PowerPointe başvurur. Çünkü en güzel slayt burada hazırlanır. Bazı insanlar Powerpoint slayt hazırlamanın zor olduğunu düşünürler ve yapmak için uğraşmazlar. Aslında bir kişi Powerpoint programına girip bir kez slayt yapmayı denese bunu yapmanın o kadar da zor olmadığını anlar. Eğer ne olursa olsun Powerpointte sunu hazırlamak kişiye zor geliyorsa bu konu hakkında makaleler okunabilir. Kolay bir şekilde sunum hazırlamak için gerekli adımlar yukarıdaki paragraflarda verikmiştir. Bu yazılarla da anlaşılmazsa Powerpoint sunum hazırlama ile ilgili videolar izlenebilir.

Microsoft PowerPoint

Bu uygulama hakkında

PowerPoint uygulaması, bildiğiniz araçlara erişim sağlar. Sunuları dilediğiniz yerden hızla ve kolayca oluşturun, düzenleyin, görüntüleyin, sunun veya paylaşın. En son kullandığınız sunu dosyalarına yoldayken göz atmanız mı gerekiyor? PowerPoint, istediğiniz cihazda hızla görüntülemeniz için son kullandığınız dosyalara yönelik hızlı bir görünüm sağlar. Cihazlar arasındaki kusursuz eşitleme özelliği de aynı dosyanın birden çok sürümünün oluşmasını engeller. İster biriyle birlikte çalışın, ister birine sunum yapın; PowerPoint ile hem özgüveniniz hem de ofisiniz hep yanı başınızda.

PowerPoint, öne çıkmanızı sağlayan güçlü ve özelleştirilebilir sunularla kalıcı bir izlenim bırakmanızı sağlar. Sunuları istediğiniz yerde, güvenle hazırlayıp sunun. Çekici ve etkileyici bir sunu yaratmak şimdi daha da kolay. PowerPoint uygulamasıyla hareket halindeyken sunularınızı düzenleyip özelleştirebilir ve başkalarıyla gerçek zamanlı olarak işbirliği yapabilirsiniz.

Kendinizden emin bir tavırla sunum yapın
PowerPoint sayesinde hareket halindeyken hiçbir şeyi kaçırmayın. Yeni sunular oluşturabilir veya mevcut sunularınız üzerinde çalışmaya devam edebilirsiniz. PowerPoint, sunularınızı OneDrive’da eşitlediğinden bilgisayarınızda oluşturmaya başladığınız bir sunuyu PowerPoint mobilde düzenleyip sunabilirsiniz. Tüm cihazlarda kullanabileceğiniz sunu görünümü sayesinde bilgisayarınızı açmanıza gerek kalmadan mesajınızı net bir şekilde ve güvenle sunabilirsiniz.

Unutulmaz bir etki bırakın
Güzel hazırlanmış bir sunuyla kazanmanız kaçınılmazdır. PowerPoint’in sunduğu etkileyici ve son derece kişiselleştirilebilir deneyim sayesinde etkileyici ve fark yaratan sunular oluşturmak daha da kolay.

Başkalarıyla kolay bir şekilde çalışın
PowerPoint, başkalarıyla işbirliği yapmayı kolaylaştırır. Tek bir tıklamayla slaytlarınızı başkalarıyla paylaşarak onları düzenlemeye, izlemeye veya yorumlamaya davet edin. Erişim izinlerini kolayca yönetip kimlerin sununuz üzerinde çalıştığına bakın. Slaytların içindeki yerleşik notlar sayesinde değişiklikleri ve yorumları gözden kaçırmayın. Sununuzun zaman içindeki gelişimini görmek için değişiklikleri karşılaştırın.


GEREKSİNİMLER

• İşletim sistemi sürümü: Android’in desteklenen sürümlerinden birini çalıştıran ve ARM tabanlı ya da Intel x86 işlemciye sahip olan cihazlar. Kitkat ve Lollipop sürümlerini çalıştıran cihazlara yönelik destek Haziran ’a kadar devam edecektir.
• 1 GB veya daha büyük RAM

Ekran boyutu 10,1 inç veya daha az olan cihazlarda belgeleri oluşturmak veya düzenlemek için ücretsiz bir Microsoft hesabıyla oturum açın.
Uygun bir Microsoft aboneliğiyle telefonunuzda, tabletinizde ve PC ile Mac bilgisayarlarınızda eksiksiz Microsoft Office deneyimine kavuşun:

Uygulama içinden satın alınan Microsoft aboneliklerinin ücreti Play Store hesabınıza yansıtılır ve otomatik yenileme özelliğini devre dışı bırakmamışsanız geçerli abonelik döneminin bitmesinden önceki 24 saat içerisinde otomatik olarak yenilenir. Aboneliklerinizi Play Store hesap ayarlarınızdan yönetebilirsiniz. Abonelikler, etkin abonelik dönemi sırasında iptal edilemez.
Bu uygulama, Microsoft ya da üçüncü taraf bir yayımcı tarafından sunulmaktadır ve ayrı bir gizlilik bildirimi ile hüküm ve koşullara tabidir. Bu mağazanın ve bu uygulamanın kullanımı aracılığıyla sağlanan verilere Microsoft veya üçüncü taraf uygulama yayımcısı tarafından erişilebilir ve bu veriler Amerika Birleşik Devletleri’ne ya da Microsoft, uygulama yayımcısı veya bunların yan kuruluşlarının veya hizmet sağlayıcılarının tesislerinin bulunduğu diğer ülkelere aktarılabilir, buralarda depolanabilir veya işlenebilir.

Android’de Office’in Hizmet Kullanım Koşulları için lütfen Microsoft’un EULA belgesine bakın. Uygulamayı yükleyerek şu adreste yer alan hüküm ve koşulları kabul etmiş olursunuz: funduszeue.info

Güncellenme tarihi

26 May

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası