göze papatya pansumanı / Göz kuruluğuna iyi gelen bitkiler nelerdir? - Sağlık Haberleri

Göze Papatya Pansumanı

göze papatya pansumanı

Yorum Yap!

Çocuklarda göz çapaklanması sık görülen bir sorundur. Gözyaşı tıkanıklığı nedeniyle oluşan çapaklanma masajla ortadan kalkabilir. Ayrıca enfeksiyon ve bazı hastalıklar da göz çapaklanmasına neden olabilir. Çocuklarda göz çapaklanması için çözüm bulmayı kolaylaştıracak şeyler nelerdir?

cocugunuzun-gozunde-capak-oluyorsa_funduszeue.info

Çocuklarda göz çapaklanması neden olur?

Çocuklarda gözde çapaklanma farklı nedenlerle görülebilir. Enfeksiyonlar, bakteriler ve gözyaşı tıkanıklığı bu nedenlerin başında gelir. Ama genel olarak çocuklarda göz çapaklanması hayatın ilk haftalarında görülmeye başlayan göz iltihabıdır. Doğumdan sonra 3 ay içerisinde gözlerinde sürekli çapaklanma yaşarlar bunun nedeni gözyaşı kanalı tıkanıklığına bağlıdır. Çocuklarda göz çapaklanmasının göz enfeksiyonu, göze yabancı cisim kaçması, göze gelen bir travma ve gözyaşı kanalı tıkanıklığı gibi sorunlardan kaynaklı olabilir. Çocuklarda göz çapaklanması bakteri enfeksiyonuna bağlı ise sarı &#; yeşil bir akıntı görülebilir.

Göz çapağı nasıl temizlenir?

Çocuklarda oluşan gelen göz çapaklanması, vücudun bir sıvıyı dışarı atamamasıyla ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Vücut sıvıyı atamadığı için iltihap oluşur. Çapaklanmayı yok etmek için ilk olarak temiz ve yumuşak bir bezi ılık suyla ıslatarak, çocuğunuzun gözlerini silebilirsiniz.

Gözyaşı kanallarının açılması için göz masajı yapabilirsiniz. Gözyaşı kanalları gözün burun tarafındaki kenarın altındadır. Çocuğunuzun eğer gözyaşı kanalları çok fazla tıkanıyorsa, göz pınarlarının alt kısmında bir kabarıklık oluştuğunu fark edersiniz. Ellerinizi iyice temizledikten sonra, parmak uçlarınızı gözden buruna doğru olacak şekilde yarım daire çizerek, hareketler yapın. Gözyaşı kanallarına günde kere göz masajı yapabilirsiniz.

Göz çapaklanmasına iyi gelen yöntemlerden biri de anne sütünün göze damlatılmasıdır. Eğer bebeğinizi emziriyorsanız, günde yaklaşık olarak altı kere sütünüzden birkaç damla bebeğinizin gözlerine damlatabilirsiniz. Gözlerin burun tarafında yer alan köşesine anne sütünü sürebilirsiniz. Anne sütünün içerisinde yer alan beyaz kan hücreleri ve antibakteriyel özelliği sayesinde çapaklanma oluşumunu tamamen geçebilir.

Doğal tedavi yöntemleri

Kırlangıç otu

Göz otu olarak bilinen bu bitkiyle hazırlayacağınız çay ile göz banyosu yapabilirsiniz. Demliğe 2 tatlı kaşığı kırlangıç otu koyun ve üzerine ml kaynar su ilave edilerek 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Temiz bir pamuk ile göz üzerine kompres yapın.

Papatya

Papatya göz temizliği için en ideal bitkidir. Papatya suyu damlatılmış bir sünger yardımıyla göz kenarları temizlenerek enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz. 

Bal ve su

Bal ve su kombinasyonu gözlerdeki akıntı veya herhangi bir göz enfeksiyonu için oldukça faydalıdır. Bal ve suyu karıştırıp gözlere nazikçe uygulayarak çapağın temizleyebilirsiniz. Bu tedavi yöntemi  ilk kullanımda göz çapağını hızlıca temizler.

Rezene tohumu

Rezene tohumlarını ılık suda kaynatın ve sonra soğumaya bırakın. Pamuk yardımıyla bu suyu kullanıp gözlerinizi nazikçe silin. Göz çapaklarını temizlemek için evde yapılabilecek en etkili ve pratik yöntemlerden biridir.

Aloe vera

Birçok derde derman olan aloe veranın göz çapaklanması için de bir çaredir. Az miktarda aloe verayı alın ve bir top pamuğun üzerine sürün. Sonrasında gözlerinize uygulayın. Birkaç dakika içinde akıntı kaybolacak ve rahatlamayacaksınız. 

Çay

Çay poşetleri gözü yumuşatır, kızarıklık ve şişmeyi azaltır. Çay poşetlerini sıcak suda kaynatın, soğumaya bırakın ve etkilenen göze dakika kadar yerleştirip bekletin. 

Elma sirkesi

Gözlerdeki bakteriyel enfeksiyonlarına karşı mücadele etmek için elma sirkesi kullanabilirsiniz. 1 çorba kaşığı saf elma sirkesi ile bir bardak suyu karıştırın. Pamuklu bir top kullanarak gözlerinizi bu karışım ile yıkayın. 

Salatalık

Salatalık iltihaplanmayı, şişliği, kızarıklığı ve tahrişi azaltarak kaşıntılı gözlere katkıda bulunur. 1 salatalığı dilimleyin ve 20 dakika kadar soğutun daha sonra 10 dakika kadar gözlerinizde bekletin. Günde kez tekrarlayın. 

Lavanta yağı

Birkaç damla lavanta yağını bir bardak su ile karıştırın. Karışıma batırılmış bezi göz kapaklarına uygulayın. 

G&#;ze iyi gelen bitkiler nelerdir? G&#;ze iyi gelen bitki &#;ayları ve tarifleri

Haberin Devamı

Üzüm, kiraz ve çilek gibi meyveler gözdeki gerginliği azaltırken kan damarlarını besler ve gözlerin daha parlak olmasını sağlar. Ayrıca sarımsak ve pırasa gözün bağışıklık sistemini kurumaktadır. Tüm bunlarla birlikte evlerde bazı bitki çayları ile göz sağlığınızı korumanız da mümkündür.

Göze İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

 Sağlıklı gözleri dışarıdan kaplayan bir gözyaşı tabakası bulunmaktadır. Gözyaşı bezlerinin üretimi azaldığı zaman bu tabaka hızla kaybolmaktadır. Gözlerin kurumasını engellemek ve gözlerin daha sağlıklı olmasını sağlamak için bazı bitkiler ve çayları tüketilmelidir.

 Lobelya veya göz otu olarak bilinen bitki gözlerin iyileştirilmesi ve parlaklaşması için yardımcı olmaktadır. Özellikle göz yorgunluğu, gözün kanlanması ve tahriş gibi pek çok problemin iyileştirilmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra göze iyi gelen bitkilerden birisi de papatyadır. Papatya doğal sakinleştirici özelliği ile bilinen bir bitkidir. Yorgun gözleri dinlendiren papatya çayı gözlerdeki nemin tekrar geri kazanılmasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

 Göze iyi gelen bitkilerden bir diğeri ise rezenedir. Yorgun ve kuru gözlere rezene kompresi uygulamak gözün nemlenmesini ve daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Ayrıca göz kuruluğu için yaban mersini de kullanılabilir.

Göze İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

 Göz sağlığı hepimiz için şüphesiz çok önemlidir. Gün içerisinde yoğun iş temposunun ardından gözlerde yorgunluk veya kuruluk görülme olasılığı bulunmaktadır. Göze iyi gelen ve gözün daha sağlıklı olmasını sağlayan bitki çaylarını sizlerde deneyebilirsiniz. Göz sağlığı için tüketilmesi gereken bitki çayları ve tarifleri şunlardır:

 - Çay: Çay göz enfeksiyonunda kullanılan bir pansuman çeşididir. Çay yaprakları gözlerdeki enfeksiyonu iyileştirmektedir. Ayrıca gözlerdeki şişkinliğin ve kızarıklığın azalmasına da yardımcı olmaktadır. Bunun için siyah çay poşeti sıcak su içerisinde birkaç dakika bekletilmelidir. Daha sonra sudan çıkarılan poşetler 10 dakika soğumaya bırakıldıktan sonra göze uygulanmalıdır.

Haberin Devamı

 - papatya çayı: Göz enfeksiyonlarında gözlerdeki rahatlamayı sağlamak için göz banyosu olarak kullanılabilir. Papatya çayları aktardan alındıktan sonra 5 dakika kaynatılmalı ve oda sıcaklığına gelene kadar beklenmelidir. Daha sonra enfekte olan bölgeye pamuk yardımı ile göze uygulanmalıdır. Fakat herhangi bir rahatsızlık duyuluyor ise devam edilmemeli ve gözler yıkanmalıdır.

 - Keten Tohumu: Keten tohumu gözlerdeki şişkinliği ve kaşıntı hissini alan bir bitkidir. Ayrıca inflamasyonu azaltmaya ve ağrıların hafifletilmesine yardımcı olmaktadır. Bu yöntem için bir bardak su kaynatılmalı ve suya 1 yemek kaşığı keten tohumu eklenmelidir. 15 dakika bekletildikten sonra temiz bir pamuk ile göz bölgesine uygulanmalıdır.

Haberin Devamı

 - Zerdeçal: Zerdeçal pek çok hastalığa iyi gelen bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Antiseptik ve anti-enflamatuar özelliğini taşımaktadır. Gözlerde olan enfeksiyon için 2 yemek kaşığı toz zerdeçal kaynar suya atılarak karıştırılmalıdır. Soğuduktan sonra kuru ve temiz bir bez ile etkilenen bölgeye uygulanmalıdır.

 - göz Otu (Lobelya): göz otu gözün doğal nemini geri kazanmasına yardımcı olan bir bitkidir. Uygulama için bir bardak su kaynatılmalıdır. Kaynayan suya bir çay kaşığı kurutulmuş göz otu atılmalı ve 10 dakika bekletilmelidir. Hazırlanan çay temiz bir bez yardımı ile gözlere uygulanabilir.

 - Rezene Çayı: Bir bardak kaynamış su 1 çay kaşığı rezenenin üzerine dökülmeli ve yaklaşık olarak 15 dakika demlemeye bırakılmalıdır. Daha sonra çay süzülerek temiz bir pamuk veya bez yardımı ile çaya ıslatılarak gözlere pansuman şeklinde uygulanmalıdır. Yorgun ve kuru gözler için rezene çayı uygulaması oldukça etkili bir tariftir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası