kafasının arkasında yüz olan adam / Karanlık Taraf (The Hidden Face) filmi - seafoodplus.info

Kafasının Arkasında Yüz Olan Adam

kafasının arkasında yüz olan adam

İki yüzlü Edward Mordrake: Biri ağlarken, diğeri gülüyordu

Edward Mordrake, 18'inci yüzyılda İngiltere’de yaşadığı söylenen bir genç bir adam Yaşayıp yaşamadığına dair kesin bilgiler olmasa da birçok kaynakta adından sıkça söz ediliyor.

Edward'dan bahsedilmesinin sebebiyse iki yüze sahip olması. Kaynaklar, çok nadir görülen bir şekilde kafasının tam arkasında ikinci bir yüze sahip olduğunu söylüyor.

Kendisinin böyle sıra dışı bir özelliğe sahip olmasının da kardeşler arası evlilikten kaynaklandığı düşünülüyor. O dönemlerde bu evlilikler günümüze kıyasla daha yaygındı. Bunun sonucunda da genetik bozukluğun oluşma ihtimali oldukça artıyordu.

İKİNCİ YÜZ DUYGULARINI YANSITABİLİYORDU

Bu ikinci yüz, görünüş olarak kendi yüzünün tıpatıp aynı olmasına rağmen yarı boyuttaydı. Edward’ın ikinci yüzünün bir başka özelliği de yemek yemiyor, nefes almıyor, konuşmuyor ve buna benzer çoğu şeyi yapamıyor olmasıydı. Fakat çok ilginç bir şekilde duygularını yansıtabiliyordu.

Hatta öyle ki Edward ağladığında gülüyor, Edward güldüğünde ise ağlıyordu. İlk başlarda hayatını kritik düzeyde etkilemeyen bu durum zaman içerisinde Edward’ın psikolojisini olumsuz etkiledi.

Ona göre bu yüz geceleri yılan tıslamasına benzer sesler çıkartıyor ve ona korkunç şeyler anlatıyordu.

Anlatılara göre doktorlar onunla ilgileniyorlardı ama hiçbiri yüzü ameliyat etmeyi istemiyordu çünkü içten içe onun lanetli olduğunu düşünüyorlardı.

Uzun yıllar tedavi aramasına rağmen çare bulamayan Edward, 23 yaşında kendini asarak hayatına son verdi. Çünkü henüz dünya onun farklılığını kabullenecek yeterlilikte değildi.

yılında yayınlanan “Anomalies and Curiosities of Medicine” (Tıbbın Anomalileri ve Merakları) kitabında Edward Mordrake’in ikinci yüzünün hikayesi anlatılıyor.

Dünyaca tanınan “Harry Potter” serisinin yazarı J.K Rowling'in de, "Felsefe Taşı" adlı romanında Profesör Quirrell’ın kafasının arkasında yaşayan Woldemort’u tasarlarken Edward’dan esinlendiği biliniyor.

DIPROSOPUS SENDROMU

Günümüzde bu genetik bozukluk "Diprosopus Sendromu" olarak adlandırılıyor. Sendrom, yüzün bazı kısımlarının veya tamamının kafada kopyalandığı son derece nadir bir doğumsal bozukluk.

 Diprosopuslu insan bebeklerin çoğu ölü doğuyor Bugüne kadar tıp literatüründe ayrı olgu sunumlarında diprosopusu olan sadece sayılı bebek tanımlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

#İlginç#İki yüzlü adam#Edward Mordrake


Kafasının Arkasında Ona Fısıldayan Şeytani Bir Yüzle Doğduğu İddia Edilen Gizemli Adam: Edward Mordrake

Edward Mordrake; dizilere, filmlere, şarkılara ve kitaplara bile ilham kaynağı oldu. Bunlardan en bilindik örneklerden biri de hepimizin gözünde hemen canlanacak olan, Harry Potter’daki "Quirinus Quirrell" karakteri.

Gerçekten de kafanın arkasında başka bir yüzle doğmak diye bir şey mümkün olabilir mi? Yüzyıllardır soru işareti olan Edward Mordrake’in hikâyesinin aslı astarı ne? 

Şeytani yüz, Mordrake'e fısıldayıp isteğini yaptırana kadar susmuyordu.

edward mordrake

Charles Lotin Hildreth bir şair ve bilim kurgu yazarıydı. Gerçeğe dayalı öykülerin aksine, hikâyeleri fantastikti ve Mordrake de bu kitapta yer alıyordu. Bir kitabında, Edward Mordrake'in, gözlerden ırak yaşayan 23 yaşında bir müzisyen olduğu ve o ağlarken arkadaki kafasının güldüğü yazıyordu. Şeytani yüz, ona bir şeyler fısıldayıp istediğini yaptırana dek susmuyordu.

Edward'ın artık psikolojisi bozulmuştu. Kafasının arkasındaki kadın yüzü, yemek yemiyordu veya su içmiyordu ama sürekli "cehennemin dilini" konuşarak onu rahatsız ediyordu.

Mordrake en sonunda, sonucu ölüm bile olsa bu surattan kurtulmak isteyip doktorlara yardım çağrısında bulunmuştu. İstediğini alamayınca intihar etmişti ve mektubunda “şeytani yüzün” gömülmeden önce yok edilmesi gerektiğini yazmıştı.

Tıpçılar bile sorgusuz sualsiz inanıyordu.

yapışık ikiz

Hikâyenin ürkütücülüğü, insanların ilgisini çekmişti ve sürekli üstüne bir şeyler eklenmişti. Halk, Mordrake hakkında daha fazla ayrıntı için ölüp bitiyordu ve tıpçılar bile hikâyeye şüphe etmeden yaklaşıyordu.

Ancak, yaşadığı düşünülen dönemin tarihine bakıldığında, yardım çağrısında bulunduğu doktorların izine rastlanılmadı. Yani böyle bir durumun bilimsel olarak gerçekleşmesi imkânsız gibi görünüyordu.

Hikâyenin güvenilirliğine dair çatlaklar vardı.

iki yüzlü adam

Üstelik iblis yüz, bir kadındı. Bu da yapışık ikiz olma ihtimalini ortadan kaldırıyordu. Çünkü yapışık ikizler, tek yumurtadan geldikleri için aynı cinsiyete sahip olmalılardı.

Ayrıca hikâyede, Edward’ın soylu biri olduğu yazıyordu. Ancak araştırıldığında, ne bir mezar taşı ne de bir ceset bulundu. Kısacası vakanın bir kurgu olduğuna yönelik deliller iyice artıyordu. 

Karşımıza çıkan görsellerin bazılarının kaynağı hâlâ bilinmiyor.

mordrake

Tahmin edilebileceği gibi, yüzyılın sonlarında birçok gazete, bugünküne benzer yayın standartlarına sahip değildi. Bir bilgi kaynağı olsa dahi, kısa ve kurgu öyküler de yer alıyordu. Böylece insanlar, gazetelerde okudukları her şeye inanıyordu.

Ortalıkta dolaşan resimler ve fotoğrafların bazıları, hikâyeden esinlenilmiş sanat eserleri olsa da, birkaçının akıbeti hâlâ tam olarak çözülmedi. Yukarıdaki en bilinen fotoğrafın, bir balmumu ile temsilen yapıldığı söyleniyor.

Edward Mordrake'in ilham kaynağı olan birkaç örnek:

harry potter

Üstteki görselde gördüğünüz, Harry Potter'daki Profesör Quirrell karakterinin kafasının arkasında bir yüz vardı; üstelik bu yüz, "şeytani" Voldemort'tu. Bu karakterin de Mordrake'ten esinlendiği düşünülüyor.

Tom Waits'in  senesinde çıkan "Alice" albümündeki “Poor Edward” şarkısı, Mordrake için yazılmıştı.

Ayrıca, American Horror Story dizisinin 4. sezonunda, Edward Mordrake karakterine yer veriliyor (alttaki görsel).

american horror story

Kaynaklar: All That Interesting, Lethbridge News Now, Reuters

Emoji İle Tepki Ver

8

Kafasının arkasında ikinci yüzü olan adam

'lü yıllarda yaşayan Edward Mordake'in kafasının arkasında ikinci bir suratı vardı. Buna dayanamayan 23 yaşındaki adam intihar etti ancak bugün bile pek çok sanat eserine ilham vermeye devam ediyor.

Kimilerinin soylu kimilerinin ise sıradan bir köylü olarak lanse ettiği Edward Mordake'nin 19 yy'da İngiltere'de yaşadığı söyleniyor. Onu diğer insanlardan ayıran şey ise iki yüzlü olması.

AYNI YÜZÜN DAHA KÜÇÜĞÜ

Bu iki yüzlülük karakteristik bir sorun değildi. Edward'ın gerçekten önde ve arkada olmak üzere iki adet yüzü vardı. Kafasının arkasında bulunan bu yüzü ise ön yüzünün aynısı olup sadece onun daha küçük hali olarak görünüyordu.

GÜLERKEN AĞLIYOR, AĞLARKEN GÜLÜYORDU

Çocukken insanların korktuğunu ve arkadaşlarının bu yüzden onun yanına yaklaşmadıklarının farkında olmayan Edward büyüdükçe yavaş yavaş bunun farkına vardı. Ensesindeki yüzü daha ürkütücü kılan şey ise Edward gülerken ağlaması ve ağlarken de gülmesiydi.

GECELERİ KORKUNÇ GEÇİYORDU

Gündüzleri hep asık suratlı olan bu yüz, geceleri ise bir yılan gibi tıslayarak Edward'a korkutucu şeyler anlatıyordu. Tedavi olmak için doktorların kapısında yatan Edward'ı ise lanetli olduğunu düşündükleri için hiçbir doktor muayene etmeye yanaşmadı. Bu da Edward'ın toplumdan iyice dışlanmasına sebep oldu.

DAYANAMAYIP İNTİHAR ETTİ

Öteki yüzüne daha fazla dayanamayan Edward, 23 yaşındayken kendini asarak intihar etti. Gerisinde ise sanatçılara ve senaristlere ilham olacak bir hikaye bıraktı.

Tom Waits'in "Poor Edward" şarkısını Edward Mordake için yazdığı biliniyor. Bunun dışında American Horror Story'de de kendisine yer verilmiştir. Ayrıca Harry Potter'ın yazarı J.K Rowling, Felsefe Taşı'nda Woldemort'u kafasının arkasında yaşatan Profesör Quirrell'i yaratırken de Edward Mordake'den esinlenmiştir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir