sünnet derisi kaşıntısı / Balanit » CİSED | Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği

Sünnet Derisi Kaşıntısı

sünnet derisi kaşıntısı

funduszeue.info Sarı

Balanit hastalığı erkek hastalığı olarak bilinmektedir. Bu hastalık günümüz şartlarında her 20 erkekten birinde mutlaka görülmektedir. Bu hastalık ciddi bir rahatsızlıktır.  Balanit hastalığı 3 türde ele alınır. Sünnet öncesi ve geç sünnet olunması ile kaynaklanan ve bu sebepten dolayı ortaya çıkan hastalık türüdür. Alınmayan sünnet derisi hiçbir zaman hijyenik bir organ olmaz. Bunun için alınmayan sünnetsiz penisin daima temiz tutulması gerekir. Ülkemiz şartlarında 12 yaşından önce sünnet olmayan çocuklarda penisin içinde idrar bırakılması sonucunda balanit hastalığı ile karşı karşıya kalınmıştır. Islak mendille silinmeli ve her zaman temiz tutulmalıdır. Islak mendille silinen penis kuru mendil ile de kurulanmalıdır.

Balanit Hastalığı Nedir?

Balanit hastalığı genel olarak ülkemizde çok yaygın değildir. Gelenek ve göreneklere bağlı kalındığı için bu hastalık türünü ülkemizde sünnet olmayan çocuklarda görmek mümkün olacaktır. 12 yaşından altındaki çocuklar henüz sünnet olmadıysa balanit hastalığına yakalanma olasılığı çok yüksektir. Penisin baş bölümünü çevreleyen derinin tahriş olması durumunda yaşanan enfeksiyon türüdür. Hijyenik olmayan durumlarda yaşanan bu hastalığın oluşmaması için sünnet olmayan çocuklara tuvalet eğitimi ve tuvalet sonrasında temizlik eğitimi verilmelidir.

Balanit hastalığı en çok sünnetsiz erkeklerde görülmektedir.

Balanit Hastalığı Nedenleri Nelerdir?

Balanit hastalığı genel olarak bakterilerin oluşturduğu bir hastalık türüdür. Bu hastalık temiz olmayan ortamlar sonrasında sünnet olmayan erkeklerde görülmektedir. Bazı hastalıklar da balanit hastalığının oluşmasına neden olmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır;

  • Egzama hastalığı da balanit hastalığına neden olabilen bir hastalık türüdür. Bu hastalık alerji ve tahriş olmasından kaynaklanan kapılan enfeksiyon sonucunda oluşur. Deri üzerinde kabarcıkların oluştuğunu gözlemliyorsanız egzama hastalığına yakalanmış olabilirsiniz. Ayrıca ciltte çatlama ve aşırı kuruluk varsa ve uzun süre iyileşmeyen yani tıbbi adı ile kronik bir hastalığa neden olabilirsiniz. Bu hastalık türü balanit hastalığına yol açabilir
  • Dermatit hastalığı yine derinin tahriş olması ve alerjik etkisi ile görülen bir hastalıktır. Bu hastalıkta deri iltihaplanma ve egzama gibi olmasından dolayı adını egzamalı dermatit olarak da alır.
  • Sedef hastalığı da bilindiği gibi balanit hastalığını oluşturan nedenlerden birisidir. Deriyi tamamen kurutan ve pullu bir deri görünümüne sahip bırakan hastalık türüdür. Bu hastalığın genetik olduğu varsayılmaktadır. Bu sedef hastalığında hastaların bağışıklık sisteminin de düştüğü gözlemlenmiştir. Sedef hastalığı da balanit hastalığını oluşturabilir.
  • Liken planus kol ve bacaklarda oluşan kaşıntı sonrasında yaşanan deri hastalığıdır. Bu durumda deri genel olarak endeksiyon kapmış durumda olmaktadır. Enfeksiyonlu bölge dışarıdan pembe ya da mor şeklinde görülmektedir.

Bu hastalıklar dışında balanit hastalığına neden olan başka etmenlerde yer almaktadır. Bu hastalığa neden olan sebepler arasında prezervatif kullanımı da bulunmaktadır. Ayrıca geciktirici krem ve spreylerin kullanılması da balanit hastalığına neden olabilir. Deterjanların fazla kimyasal madde içermesi, elle yıkanan çamaşırların çok temizlenmemesi sonucu da bu hastalığa neden olabilir. Ayrıca ıslak çamaşır giymek kesinlikle çok sakıncalıdır. Gerek balanit hastalığı gerek se diğer hastalıklara neden olabilen çok yalnız bir harekettir. Penis temizliğinde kuru mendil yerine kimyasal içerikli ve parfümlü sabunlar kullanmak, duş jellerindeki köpürtmek için kullanılan kimyasal maddelerin fazlalığı da bu hastalığın öncüsü olabilir.

Balanit hastalığı tamamen enfeksiyon hastalığıdır. Mikropların cilt üzerinde gezinmesi sonucunda ve penisin doğru temizlenmemesi durumunda vücutta gezinen mikropların penise yerleşmesi hastalığı olarak tanımlanabilir. Mikropların az olduğu zamanlarda fazla sorunla karşılaşmazsınız fakat mikroplar yapısı gereği hızla üreyen bir organizma yapısına aittir.

Sünnet Derisinde Kızarıklığın Sebepleri ve Tedavi Yöntemleri

Sünnet derisinde kızarıklık, kaşıntı, şişme gibi rahatsızlıklar tıp dilinde balanit hastalığı olarak adlandırılmıştır. Daha çok erkeklerde görülen bu rahatsızlıkçocuklarda ve yetişkinlerde görülebilmektedir.

İçindekiler

Sünnet Derisinde Kızarıklık ve Kaşıntı

Sünnet Derisinde Kızarıklık

Sünnet derisinde kızarıklık, kaşıntı, şişme gibi rahatsızlıklar tıp dilinde &#;balanit&#; hastalığı olarak adlandırılmıştır. Daha çok erkeklerde görülen bu rahatsızlık hem çocuklarda hem de yetişkinler de görülebilmektedir. Balanit rahatsızlığı erkeklerde reaksiyon gösteren bir çeşit penis hastalığıdır. Bu rahatsızlık penisin baş kısmında iltihaplanmaya ve şişkinliğe yol açmaktadır. Erkeğin cinsel organında yaygın bir şekilde gözlemlenen bu rahatsızlık 20 erkekte 1 görülebilmektedir. Bir kişinin  hijyene dikkat etmeyen biri olursa bu rahatsızlığa yakalanabilmesi olmasıdır.

Temiz olmayan ve nemli tutulan peniste reaksiyon gösteren balanit hastalığı herhangi bir uzmana muayene olup tedavi sürecine girmeden geçmez.

Risk Altında Olanlar

Bu hastalık bir takım sebeplerden dolayı reaksiyon gösteren bir hastalıktır. Bu sebepten dolayı belli kişiler bu rahatsızlığa yakalanırlar.

  • 12 yaşına gelmiş ama henüz sünnet olmayan çocuklar
  • Fizomis hastalığına yakalanan kişiler
  • Egzama hastalığına sahip kişiler
  • Sünneti yapılmayan yetişkinler

Bu saydığımız grupta balanit hastalığı görülebilmektedir. Fizomis, kişide penis cildinin gerginliği ve sıkılığına verilen isimdir. Bu rahatsızlık kişide doğuştan gelmektedir. Bu durum kişide sünnet operasyonu yapılmasına engel teşkil etmektedir. Hastanın sünneti yapılamayınca alınmayan derinin altında biriken bakteriler balanit rahatsızlığına ve iltihaplanmaya yol açabilmektedir. Fizomis rahatsızlığa sahip kişilerin sünneti için özel teknikleri vardır. Bu sebepten dolayı bu kişilerin balanit rahatsızlığına yakalanmamak adına özel tekniklerle sünnet edilmesi gerekir.

Hastalık Belirtileri

Balanit rahatsızlığı sünneti yapılmayan kimselerde görülür. Sünneti yapılan kimselerde ise bu rahatsızlığın olma ihtimali çok azdır. Balanit rahatsızlığının birtakım belirtileri vardır. Eğer kişide sayacağımız belirtilerden varsa kesinlikle uzman bir doktorun muayenesinden geçmesi gerekir. Balanit rahatsızlığına ait belirtileri şu şekilde sayabiliriz;

  • Peniste ve penis başında kızarıklıklar olması
  • Sünnet derisinin şişmesi
  • Penisin çevresinde deri dökülmesi
  • İdrarın ağrıya ve acıya sebep olması
  • Penisin kaşınmanın sürekli olması
  • Penisin iltihaplanması ve akıntılı bir hal alması
  • Penisin ve çevresinin ağrıması

Bu saydığımız durumlar ne yazık ki balanit rahatsızlığına işarettir. Sünneti yapılmayıp üstüne bir de hijyen konusunda dikkatli olmayan kişilerde, sünnet olmada geç kalmış çocuklarda bu rahatsızlık reaksiyon göstermektedir. Eğer bu saydığımız durumlar söz konusu ise mutlaka uzman bir doktorun muayenesinden geçmelidir.

Hastalık Sebepleri

Balanit hastalığının oluşması belli nedenlere bağlıdır. Bu sebepler basite indirgenmemeli ve gerekli hijyenin sağlanması için azami dikkat edilmesi gerekir. Balanit oluşumunun nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Dar kumaşlı iç çamaşırlar
  • Sünnet olmama
  • İç çamaşırının nemli ya da ıslak olması
  • Cinsel organ hijyenine dikkat edilmemesi
  • Cinsel sağlık ürünleri kullanmak
  • Bazı antibiyotikler

Bu saydıklarımızın hepsi balanit rahatsızlığını oluşmasına neden olmaktadır. En fazla dikkat isteyen nokta hijyendir. Bilhassa sünneti yapılmayan erkeklerin peniste hijyene azami dikkat etmesi ve her gün iç çamaşırını değiştirmesi gerekmektedir.

Tedavi Yöntemleri

Tedavinin yapılabilmesi bir sağlık kurumuna gidip muayene olmaktan geçer. Hastanenin üroloji bölümü hastalığın teşhisi ve tedavisi için gidilecek tek yerdir. Balanit rahatsızlığında tedavi uygulanmadan önce bilinç dışı müdahalelerden uzak durmakta fayda vardır. Zaten iltihap almış olan penis başına bir de farklı kimyasal bir madde ya da bir temizleyici sürülürse hastalığın seyrini olumsuz yönde değiştirebilir.

Bu rahatsızlığın olmaması için erkek çocuklar doğduktan hemen sonra sünneti yapılmalı ve böyle bir problemin oluşması önlenmelidir. Çocukların doğduğu anda sünnet edilmesi, bebeğin sünnet olmasına engel teşkil edebilecek herhangi bir sağlık problemi yok ise, uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir durumdur.

Böylece çocuk sünnet olup olmadığını anlamadan acısız bir şekilde bu dönemi atlatacaktır. Bebek doğduktan sonra ileriki yaşlarda sünnet edilmesi iyileşme sürecini de geciktirecektir. Hem de balanit, mantar gibi rahatsızlıkların da önü açılmış olacaktır. Bu nedenle en isabetli yöntem erkenden yapılan sünnet operasyonu olacaktır.

  • Balanit tedavisinde doktora baş vurulduğunda genel olarak 2 çeşit tedavi uygulanır.
  • Sünnet ameliyatı
  • İlaç ve krem ile tedavi

Tedavi sürecinin nasıl şekilleneceği hastanın kendi sağlık durumuna bağlı bir durumdur. Hastalığın verdiği acı ve ağrı yüksek ise sünnet olmak en doğru tercih olacaktır. Fakat hastalık başlangıç bir düzeyde ise doğru ilaç ve kremle tedavi yapılabilir.




Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız(Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası