9000 btu klima kaç m2 / Btu Klima Fiyatları ve Modelleri - Trendyol

9000 Btu Klima Kaç M2

9000 btu klima kaç m2

Kaç BTU Almalı

BTU Klima Kaç M2 Alanı Soğutur ve Isıtır?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte serinlemek için klima arayışları da başladı. Bir çoğumuz kaç Btu klima alacağımız konusunda çok fazla bilgi sahibi değiliz. Ben bugün sizlere; &#; Btu klima kaç m2 alanı soğutur ve ısıtır?&#; Basit bir şekilde klima btu hesaplama formülü ile hesaplayarak anlatacağım.

Klimaların ısıtma ve soğutma kapasiteleri; Btu, Btu, Btu, Btu, &#; şeklinde farklı oranlardadır.

Klimayı kullanacağımız odanın metrekaresine göre alacağımız klimanın Btu oranını seçmeliyiz. İhtiyaç duyulan Btu oranından yüksek yada daha küçük Btu&#;lu bir klimadan tam olarak verim alamayacağınızı unutmayın.

Bu yüzden klimayı kullanacağımız alanın m2 sini doğru bir şekilde ölçelim ve uygun Btu oranına sahip bir klima alalım.

Tavsiye Yazı: Split klima nedir?

Şimdi klima Btu hesaplama formülü ile hesaplayarak; Btu klima kaç m2 alanı soğutur ve ısıtır? Sorusunun cevabını verelim.

Btu klimayı kaç m² alanda kullanabilirim?

(m²=&#;2,2/) formülü ile hesapladığımızda Btu klimayı maksimum 19,80 m² büyüklüğündeki odalarda kullanabileceğimizi görüyoruz. Yani yaklaşık 20 metrekareye kadar olan alanlarda Btu klima kullanmamız yeterlidir. 20 m² den sonrasında daha büyük Btu oranına sahip bir klima seçmemiz gerekir.

Tavsiye Yazı: Btu Klima Kaç m2 Soğutur?

İllere Göre Klima Nasıl Hesaplanır ve Takılır" width="" height="" src="seafoodplus.info?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

15 Metrekare 15 M2 için kullanmamız gereken BTU oranı çıktı. Bu rakamlarda BTU oranına sahip klima pek bulunmadığı için, en yakın BTU oranı olan BTU olarak tanımlamamız gerekiyor. Yani 15 metrekare odalar için BTU klima kullanmalıyız.

18 binlik klima kaç metrekare ısıtır?

18 bin btu Klima Kaç Metrekare Soğutur? Bahsedilen matematiksel formül ile hesapladıktan sonra 18 bin btu klima kaç metrekareyi soğutur sorusuna cevap bulunabilir. 18 bin btu klima yaklaşık olarak m2 alanlarında daha sağlıklı çalışır.

20 metrekare alana kaç BTU klima?

KAÇ BTU KLİMA ALMALIYIM?

btu btu
İyi ısı yalıtımlı, direk güneş ışığı almıyor.22 m230 m2
Zayıf ısı yalıtımlı, büyük pencere alanlı, fazla güneş ışığı alıyor.15 m220 m2

12 binlik klima kaç metrekare soğutur?

btu bir klima 19,8 m2 ye kadar olan bir oda için yeterli geleceği için; 19,8 m2&#;nin üzerinde bir m2 alanında BTU klima kullanımı başlamaktadır. Yani; 19,8 m2 – 26,4 m2 arası mekanlarda BTU klima kullanımı uygun olmaktadır.

BTU kaç kw?

Genellikle büyük evler ve işletmelerde tercih edilen bir klima türü olan A sınıfı BTU klimaların en hızlı modda saatlik elektrik tüketimi 1,78 kW olarak ölçülür.

15 lik klima kaç metrekare soğutur?

15&#;lik klima modelleri yaklaşık olarak metrekare arasını başarılı bir şekilde ısıtıp soğutur. Daha büyük alanlar için klima ihtiyacınız bulunuyorsa BTU değerine sahip olan ürünlerin yetersiz kalacağını unutmamalısınız.

BTU klima kaç kW yakar?

24 binlik klima kaç metrekare alanı soğutur?

“ BTU klima ne kadar yer soğutur ve ısıtır?” sorusuna “ BTU klimalar maksimum 52,8 m2 alanlara kadar kullanılabilir” yanıtı verilebilir.

24 bin BTU klima kaç metrekare soğutur?

Hangi BTU klima kaç m2 için kullanılmalı?

Klima Hesabının Ayrıntıları ve Örneklemeler Oda metrekaresini 2,2 ye bölüp ile çarparsanız yaklaşık soğutma ihtiyacını bulabilirsiniz. 22,46/2,2 * = btu/h buda demektirki btu/h yeterlidir. Oda m2 si bölge katsayısı ile çarpılır, kişi sayısı içinde kişi başı Btu/h eklenir.

Klimalar kaç BTU dan başlar?

Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oda Büyüklüğü (m²)Yaklaşık BTU Değeri
10 &#; 18 m² BTU
18 &#; 26 m² BTU
26 &#; 40 m² BTU
40 &#; 52 m² BTU

klima ne kadar elektrik harcar?

BTU değerinde A sınıfı bir klimanın, en hızlı çalışma modundaki saatlik enerji tüketimi 1,08 kW&#;tır. Bu da bir saatlik kullanımda yaklaşık kuruşluk bir elektrik tüketimine denk gelmektedir. Saatte 2,2 TL enerji tüketen bir klimanın 8 saat aktif olarak kullanıldığı bir gündeki enerji sarfiyatı 18 TL&#;dir.

BTU klima kaç watt elektrik harcar?

18 lik klima ayda ne kadar elektrik harcar?

BTU inverter teknolojisine sahip klimalar; ortalama 1,1 KW elektrik harcamaktadır. Gelin şimdi BTU klima ne kadar yakar? hesaplayalım. btu klima aylık olarak; x 1,35 TL, TL elektrik yakacaktır.

Kaç m2 ye hangi klima?

Klima BTU Hesaplama Klimayı kullanacağınız alanın metrekare ölçümünü yapın. Metrekareye göre BTU klima hesaplaması için odanın metrekaresini 2,2 ye bölün ve ile çarpın.

Klima BTU hesaplama farklı pek çok yaşam alanında kullanılan bu iklimlendirme cihazlarının hangisinin kapasite bakımından hangi ortama uygun olduğunu gösteriyor. Ev, ofis, okul, mağaza, hastane, spor salonu, yazlık vs. derken bugün hayatın birçok noktasında yer alan klimalar arasından en doğru seçimi bir BTU hesaplaması yaparak bulmak mümkün. Peki klima BTU nedir, ne işe yarar? Klima seçimindeki yeri nedir ve nasıl hesaplanır? Bu ve benzeri pek çok soruya siz de içeriğimizi inceleyerek yanıt bulabilir ve yaşam alanınız için en doğru BTU değerine sahip klimayı kolayca bulabilirsiniz.

Klimalardaki BTU Nedir, Ne İşe Yarar?

BTU nedir diye bakıldığı zaman bu kısaltma British Thermal Unit (İngiliz Isı Birimi) ifadesinin baş harflerinden meydana geliyor. British Thermal Unit, yani BTU bir libre suyun sıcaklığını bir adet Fahrenheit (ºF) yükseltmek için gerekli olan ısı miktarına deniyor. Bir enerji birimi olan BTU, klimanın performansı ile yakından alakalı olduğu için de klima seçimlerinde adeta söz sahibi. BTU / h ise bir klimanın 1 saatte ortamdan aldığı ya da ortama yaydığı enerjini miktarını ifade ediyor. Buradan da anlaşılabileceği üzere bir klimanın 1 saat içerisinde ortamdan aldığı ya da ortama yaydığı enerji miktarı ne kadar çok olursa ısıtma – soğutma kapasitesi de o kadar yüksek oluyor. Yani yüksek BTU değerine sahip klimalar daha büyük metrekarelere sahip iç mekânları ısıtır / soğuturken daha düşük BTU kapasiteli modeller de daha minimal mekânlar için uygun oluyor. Belirlenen sıcaklığa çok daha kısa sürede ulaşmak istediğinizde yüksek BTU kapasitesine sahip klimalardan birini seçmeniz gerekiyor. Belirlenen sıcaklığa çok daha kısa sürede ulaşmak ise genellikle büyük mekânlar için amaçlanıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi ortalama bir evin küçük bir odasında sıcaklığa ulaşmak, büyük bir mekâna kıyasla daha kolaydır. Bu nedenle ofis, mağaza, hastane, dershane, market gibi büyük iç mekânlara sahip yerlerde yüksek BTU kapasiteli klimalar tercih edilir.

Klima BTU Hesaplama Nasıl Yapılır?

Peki BTU nasıl hesaplanır, daha doğrusu hangi mekân için hangi BTU kapasiteli klimalar idealdir? Doğru bir BTU hesaplama için dikkat etmeniz gereken birden fazla kriter bulunuyor. Öncelikle klimanın kullanılacağı yerin ait olduğu bölge ve o bölgenin iklim koşulları ele alınmalıdır. Bulunulan bölgenin iklimi klima seçiminde oldukça önemli bir faktördür. Öyle ki aynı metrekare büyüklüğündeki iki farklı ev, iki farklı iklim koşullarında ise BTU seçimi aynı olmayabilir. Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi gibi farklı pek çok bölgeye göre klima BTU hesaplama formülü değişkenlik gösterebiliyor. Her bölgenin klima BTU hesaplama işlemindeki katsayısı şu şekildedir:

• Akdeniz Bölgesi’nin katsayısı:

• Doğu Anadolu Bölgesi’nin katsayısı:

• Ege Bölgesi’nin katsayısı:

• Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin katsayısı:

• İç Anadolu Bölgesi’nin katsayısı:

• Karadeniz Bölgesi’nin katsayısı:

• Marmara Bölgesi’nin katsayısı: Klima teknisyenlerinin bu katsayılara sadık kalması ve hesaplamalarını ona göre yapması gerekiyor. Daha sonra sıra soğutulacak alanın metrekare cinsinden büyüklüğüne geliyor. Tüm bu bilgiler ışığında klima BTU hesaplama formülü şu şekildedir: Soğutma İhtiyacı (BTU/h) = Bölge Katsayısı x Soğutulacak Alan (m2). Özetlersek klimanın kullanılacağı bölgenin katsayısı ile mekânın büyüklüğü çarpılır ve ideal BTU kapasitesi elde edilir. Eğer klimadan yararlanacak kişi sayısı 4’ten fazlaysa çok daha nokta atışı bir sonuca ulaşmak için formüle şu da eklenebilir: Yukarıdaki formülde çıkan sonuca mekânda bulunan / yaşayan her bir kişi için BTU eklemek.

Klima BTU Hesaplama Örneği

Bir örnek verelim: Ege Bölgesi’nde yaşıyorsunuz, 4 kişisiniz ve klima kullanacağınız alan 25 metrekare büyüklükte. O zaman formül sizin için şöyle hazırlanır:

• 25 (Soğutulacak alanın metrekaresi) x (Ege Bölgesi’nin katsayısı) = 10, BTU / h.

• 4 kişi için: 4 x = BTU / h

• 10, + = 12, BTU / h Bu hesaba göre Ege’de 4 kişinin klimayı kullanacağı 25 metrekarelik bir alan için 12, BTU / h kapasiteli bir klima yeterli performans gösterecektir. Eğer kişi sayısı 4’ten azsa da 10, BTU / h yeterli olacaktır. Dolayısıyla BTU klima kaç metrekare soğutur gibi sorulara da bu formül üzerinden yanıt bulmak mümkün. Son olarak klimanın kullanılacağı ortamdaki aydınlatma sistemi Watt’ın üzerindeyse bu Watt değerini de 3,4 ile çarpıp formüle eklemeniz gerekiyor. Dilerseniz formül ile hiç uğraşmayıp sizin için en ideal klimayı Klima Sihirbazı sayfamızdaki soruları yanıtlayarak da bulabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir