orucu ilk acan ilimiz / İLK İFTAR AŞEVİNDE

Orucu Ilk Acan Ilimiz

orucu ilk acan ilimiz

İftarı en erken açan ilimiz 2023- iftarı en geç açan il! Orucu ilk hangi şehir açar, en son han il açar?

İftar ilk hangi şehirde açılıyor, oruç ilk hangi şehirde açılır? Oruç ibadeti, İslam dininin beş temel ibadetinden biridir. Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşlar şafak vaktinden güneş batana kadar yiyecek, içecek ve cinsel ilişkiden uzak duracak. Oruç tutmak, kişinin kendini disiplin altına almasına, sabrını ve dayanıklılığını artırmasına, ruhsal ve bedensel arınmaya ve bağışlama ve yardımseverlik gibi erdemleri geliştirmesine yardımcı olurken, orucun açılacağı ilk şehir merak konusu oldu. Peki, Orucu ilk hangi şehir açar, iftarın ilk açıldığı şehir hangisi, iftarın son açıldığı şehir hangisi? İşte orucun ilk ve son açıldığı şehir…

• 24 Mart 2023 - 17:53 • Son Güncelleme:

• 24 Mart 2023 - 17:53 • Son Güncelleme:

1İftarı en erken açan ilimiz 2023- iftarı en geç açan il Orucu ilk hangi şehir açar, en son han il açar
2Orucu ilk hangi şehir açar, iftarın ilk açıldığı şehir hangisi

Orucu ilk hangi şehir açar neden? İlk iftar hangi şehirde açılıyor? 2022 Türkiye'de orucu ilk hangi şehir açar? Orucu ilk hangi şehir açıyor?

İlk iftarı hangi şehir yapıyor sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayı 2 Nisan'da başladı. Ardından Ramazan ile ilgili pek çok detay araştırılmaya başlandı. İlk iftarı hangi şehir yapıyor, hangi şehir oruç açıyor? Orucu ilk hangi şehir açıyor?

İLK İFTARI HANGİ ŞEHİR YAPIYOR?

Oruç kelimesi, sözlükte "bir şeyden uzak durmak, bir şeye karşı kendini tutmak" anlamına gelen Arapça savmın (sıyâm) Farsça karşılığı olan rûze kelimesinin Türkçeleşmiş şeklidir. Savm ve sıyâm ile türevleri Kur'ân-ı Kerîm'de on üç yerde, hadislerde ise çok sayıda geçmektedir (M. F. Abdülbâki, el-Mu?cem, "?vm" md.; Wensinck, el-Mu?cem, "?vm" md.). Terim olarak oruç, tan yerinin ağarmasından güneşin batmasına kadar şer'an belirlenmiş ibadeti yerine getirmek niyetiyle yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmayı ifade eder. Serahsî'nin "belirli kimselerin belirli zamanda belirli fiillerden belirli bir amaçla uzak durması" şeklindeki tanımı bu ibadetin kimler açısından sahih sayıldığını belirtmeyi hedeflemektedir (el-Mebsû?, III, 54). Süresi içinde kişinin kendini oruç yasaklarına karşı tutmasına imsâk denir, bu kelime "oruca başlama, orucun başlangıç anı" mânasında da kullanılır. Vakti gelince orucu usulüne göre açmaya, yani orucu sonlandırmaya iftâr adı verilir.

Türkiye'de en erken iftar yapan ilçe ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesidir. Şemdinli ilçesinde merkezden 4 dakika daha erken açılacak iftar için ezan saat 18 : 33'te okunmuştu.

Iğdır'da en erken iftar yapan ilçe ise Aralık ilçesidir. Aralık ilçesinde bugün iftar merkezden 2 dakika daha erken saat 18:35'te açılacak.

Ramazan ayının sonunda Şemdinli'de son iftar saat 18:57'de açılacak. Hakkari'nin merkezinde ise son oruç saat 19:01'de açılırken Iğdır'ın merkezinde son iftar için ezan saat 19:05'te okunacak. Iğdır'ın Aralık ilçesinde ise son oruç saat 19:03'te açılacak.

RamazanOruçDiniGündemYaşamHaberler

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır