zeytin çekirdeğinin cilde faydaları / Midenin doğal ilacı zeytin çekirdeği | Zeytin Marketi

Zeytin Çekirdeğinin Cilde Faydaları

zeytin çekirdeğinin cilde faydaları

Zeytin çekirdeği nedir, neye iyi gelir? Zeytin çekirdeğinin faydaları ve zararları

Zeytin, ülkemizin birçok bölgesinde yetiştirilen şifalı bir meyvedir. Vücudu zararlı hastalıklardan korumasının yanı sıra cilt, saç ve tırnaklar için de besleyici bir meyvedir. Zeytinin kendisinin faydalı olduğu gibi çekirdeği de birçok konuda vücuda fayda sağlamaktadır. Zeytin çekirdeği neye iyi gelir konusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. İşte zeytin çekirdeği faydaları…

Zeytin Çekirdeği Faydaları

Uzun yıllardan beri severek tüketilen ve lezzetiyle birçok insanın beğenisini kazanan bir besin olan zeytin aynı zamanda çok faydalı bir gıdadır. Zeytin ağacından toplandıktan sonra çeşitli işlemlerden geçirilerek sofralarımızda yer alan zeytin çekirdekli meyveler arasındadır. İçinde bulundurduğu çekirdek içeriğinde bir yağ bulundurur ve ortası boş bir yapıya sahiptir. Bu sebeple birçok kişi tarafından yutulmasında bir sakınca görülmediği gibi, sağlığa da birçok faydası olduğu öne sürülmüştür.

İnsanlar zeytin çekirdeği konusunda yutulmasını önerenler ve yutulmasını sakıncalı bulanlar olarak ikiye ayrılmaktadır. Fakat birçok uzman zeytin çekirdeğinin yutulmasının dikkatli bir şekilde gerçekleştirildiğinde sakıncası olmadığını hatta faydaları olduğunu belirtmektedir. Uzmanlar tarafından zeytin çekirdeğinin selülozik bir madde olması nedeniyle mide ve bağırsakta herhangi bir probleme yol açmadığı öne sürülmektedir. Ayrıca magnezyum, A vitamini, demir gibi vitamin içeriğine sahip bir maddedir.

Birçok kişi tarafından da zeytin çekirdeğinin cilde faydaları merak edildiği gibi, zeytin çekirdeği zayıflatır mı sorusu da merak konusu olmaktadır. Zeytinin cilde faydalı olduğu bilinse de zeytin çekirdeğinin cilde faydaları ve zayıflatma konusundaki etkileri kanıtlanmamıştır. Mucize meyve zeytinin çekirdeğinin merak edilen yararları:

  • Kötü kolesterol LDL’nin düşmesine katkı sağlar.
  • Hemoroid hastalığından mustarip olan kişilerin şikâyetlerinin önüne geçer.
  • Mideyi güçlendirmesi sebebiyle hazımsızlığa iyi gelir.
  • Mide ağrısı, yanması gibi şikâyetlerin önüne geçtiği gibi mide ağrılarına da iyi gelir.
  • Kansere oluşumuna karşı bir kalkan görevi gördüğü öne sürülmektedir.
  • Diyabetli kişilerin kendi diyetlerine uydukları takdirde şikâyetlerinin azalmasına yardımcı olur.
  • Zeytin çekirdeği ezilerek ağrıyan bölgelere sürüldüğünde ağrının hafiflemesini sağlar.
  • Prostat probleminin önüne geçer.

Zeytin Çekirdeği Nasıl Kullanılır?

Zeytin çekirdeği uzmanlar tarafından sağlığa birçok faydası olduğu söylenen bir maddedir. Bu yararlı maddenin nasıl tüketilebileceği ise merak edilmektedir. Zeytin çekirdeğini kullanmanın bilinen iki yöntem, vardır. Bunlardan biri zeytin çekirdeğini her gün olacak şekilde günde en az 2 tane yutmaktadır. Uzmanlar, zeytin çekirdeğinin bu şekilde kullanılabileceğini belirtmektedir.

Aynı zamanda zeytin çekirdeği yararları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getirilmiştir. Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, zeytin çekirdeğinin bir taş yardımıyla ezilerek kullanılabileceğini ifade etmiştir. Saraçoğlu, bu şekilde özellikle bademcik iltihabı söz konusu olduğunda boğaza sürülerek bekletilen ezilmiş zeytin çekirdeğinin iltihabı iyileştirmede önemli rol oynadığını söylemiştir.

Zeytin Çekirdeğinin Zararları

Zeytin çekirdeğinin faydalarını öne süren uzmanlar olduğu gibi bazı uzmanlar ise zeytin çekirdeği yutmanın zararlı olabileceğini dile getirmiştir. Bazı uzmanlar zeytin çekirdeği yutmanın vücudu ve sindirim sistemini yoracağını, mide ve bağırsaklarda sorunlara yol açacağını belirtmektedir.

Ayrıca zeytin çekirdeği dikkatli yutulmadığında boğaza takılarak oldukça tehlikeli sonuçlar da doğurabilmektedir. Bu nedenle yutarken çok dikkatli olması önerilmektedir.

Zeytin Marketi

Midenin doğal ilacı zeytin çekirdeği

Her gün üç adet zeytin çekirdeği yutarak mide yanmalarını azaltın, bağırsakları güçlendirip kabızlığı ortadan kaldırın.

Günde 3 adet zeytin çekirdeği yutmak, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geliyor. Kolesterol ve şekerin düşmesini sağlıyor. 

Sağlığa etkileri tartışılmaz bir konumda olan zeytinin çekirdeklerini yutma konusu, halk arasında yararlı olduğu düşüncesi hakim olsa da, kimi uzmanlar tarafından ise zararlı olduğu söyleniyor. Buna karşın, ülkemizdeki en önemli beslenme uzmanlarından Prof. Dr. Canan Karatay ise, zeytin çekirdeği yutmanın faydalı olmasının yanı sıra vücut sağlığı için de gerekli olduğunu söylüyor. Günde adet zeytin çekirdeği yuttuğunu söyleyen Canan Karatay ve kendisine katılan genel çoğunluğa göre de zeytin çekirdeğinin faydaları şu şekilde sıralanıyor: “Zeytin çekirdeği yutmak, kabızlık sorununa iyi geliyor, mideyi ve bağırsakları rahatlatıcı özelliğe sahiptir.

MİDE YANMASINI GEÇİRİR

Hemeroid hastalığına karşı önemli bir etki yaratıyor. Kötü kolesterol ve tip-2 diyabet hastalarının şekerlerinin düşmesinde yardımcı oluyor. Midedeki asidin fazla olmasıyla yanma sorununa karşı zeytin çekirdeği çokça tercih ediliyor. Kanserli hücrelere karşı da etkilidir.” Beslenme uzmanları, “Nasıl badem, ceviz ve fındığı yiyor ve güçleniyorsak zeytinin çekirdeğini de yutarak mide yanmalarınızı azaltın, bağırsaklarınızı güçlendirip kabızlığınızı ortadan kaldırın. Zeytin çekirdeği yapısı bol selüloz içerdiği için serttir, çiğnenerek yenilmez fakat bu selülözik maddeyi, sindirim enzimleri ve mide asidi kolaylıkla eriterek içerdiği çok değerli ve bir zeytin ağacının gücünü barındıran özünü ortaya çıkarabilir” diyor. Zeytin çekirdeğinin sahip olduğu bu özün mide yanması olan kişilerde mide iç yüzeyini güçlendirerek yanmaları azaltacağını kaydeden uzmanlar şunları dile getiriyor:

ZARAR VERMEZ

“Bağırsağın güçlenmesini sağlayarak kabızlık probleminde yardımcıdır. Sindirim sistemini konu alan bir çok rahatsızlığı da giderdiği araştırmalarda tespit edilmiştir. Sabah kahvaltı sırasında yutulan 3 adet zeytin çekirdeği, en azından selülozu eriten enzim aktivasyonunu sağlayarak sindirim sistemini güçlendirecek ve böylece selüloz içeren bir çok yiyeceğin de sindirimini kolaylaştıracaktır. Zeytin çekirdeğinin selülozik yapısını tamamıyla eriten enzimlerimiz ve mide asidimiz sayesinde zeytin çekirdeğini yuttuğunuz da korkmayın, bağırsaklarınız tıkanmaz, zeytin çekirdeğinin sivri uçları da size zarar vermez. Zeytin çekirdeğinin yutulması nedeni ile zarar görüldüğüne dair tıbbi bir araştırma yoktur.”

YAPRAĞIYLA ÇAY DEMLEYİN

Zeytin yaprağından yapılan çayın uzmanlar tarafından önerilen faydaları şöyle sıralanıyor: Yaprakta bulunan antibakteriyel bileşenler sayesinde vücudumuzdaki bakterilerin temizlenmesi sağlanıyor. Antiviral özelliğiyle virüslerle savaşarak bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor ve hastalıklara yakalanma riskini azaltabiliyor. Vücudumuzdaki mantarların oluşumunu engelleme ve yok etmede etkili olabiliyor. Sindirim sistemini düzenleyerek mideyi rahatlatlatıyor.

Antioksidan özelliğiyle vücudumuza giren kimyasal maddelerin yıkıcı etkileriyle savaşarak bağışıklık sistemini koruyor, hücre yenilenmesine de yardımcı olarak daha genç kalmamızı sağlıyor. İnsülin direncini artırarak kan şekerini düzenliyor. Şeker hastalarının doğru kullanması halinde fayda sağlayabileceği söyleniyor fakat tüketiminizin mutlaka doktor kontrolünde olması gerekiyor.  Çay, tansiyon dengeleyici özelliği sayesinde yüksek tansiyonu düşürüyor. Ayrıca kalp hastalıklarına karşı da mücadele veriyor.

seafoodplus.info ekibi olarak düşüncemiz, önümüzdeki sezonlarda hem zeytin, hem zeytinyağı ihracatımız artacak ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır.

Saygılarımızla,

seafoodplus.info Ekibi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir