mtv ödeme ne zaman 2019 / GİB MTV ödeme son gün ne zaman? MTV borç sorgulama! İşte son ödeme tarihi - Takvim

Mtv Ödeme Ne Zaman 2019

mtv ödeme ne zaman 2019

MTV ödeme son tarihleri ne zaman? MTV borç ve ödeme ekranı

MTV ödemeleri yapmak isteyenler buraya İlk taksit ödemeler 31 Ocak tarihinde sona erecek. Peki ödemeyi yapmak için hangi bilgiler gerekiyor? Hangi araç ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? Konu hakkında ne açıklama yapıldı? İşte detaylar MTV ÖDEME SON GÜN NE ZAMAN?
1 Ocak'ta başlayan MTV'nin ilk taksit ödemesi 31 Ocak'ta sona erecek.

İkinci taksit ödemesi ise 1 Temmuz - 31 Temmuz tarihleri aralığında ödenecek.

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIYOR?

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV'yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- funduszeue.info'de yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" bölümüne - saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.


MTV HESAPLAMA İŞLEMİ

Aşağıdaki Motorlu Taşıt Vergi hesaplama ekranı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aittir. Çıkacak olan rakamlar, vergi güncellemesinin henüz yapılmaması nedeniyle güncel olmayan bilgileri içerebilir.

Motor Silindir Hacmi: cc ve aşağısı

Yaş (TL):

Yaş (TL):

Yaş (TL):

Yaş (TL):

16 ve üzeri yaş (TL) : 90
Motor Silindir Hacmi: cc



Yaş (TL):

Yaş (TL):

Yaş (TL):

Yaş (TL):

16 ve üzeri yaş (TL) :  
Motor Silindir Hacmi: cc

Yaş (TL):

Yaş (TL):

Yaş (TL):

Yaş (TL):

16 ve üzeri yaş (TL) :
Motor Silindir Hacmi: cc

Yaş (TL):

Yaş (TL):

Yaş (TL):

Yaş (TL):

16 ve üzeri yaş (TL) :  
Motor Silindir Hacmi: cc

Yaş (TL):

Yaş (TL):

Yaş (TL):

Yaş (TL):

16 ve üzeri yaş (TL) :

Öte yandan 1 Ocak 'den itibaren tescil edilen araçlar için MTV, mevcut vergilendirme ölçütlerine "taşıt değeri" de eklenerek uygulanıyor.

Bu sene içerisinde tescil edilen araçlar için 'da uygulanacak MTV oranları da cc ve altında motor silindir hacmi olan, yaş arasındaki ve taşıt değeri 40 bin lirayı aşmayanlarda lira, bin lira arası olanlarda lira, 70 bin lirayı aşanlarda bin 34 lira olacak.

Söz konusu oranlar, motor silindir hacmi cc arasında olan ve yaş arasındaki araçlar için taşıt değeri 40 bin lirayı aşmayanlarda bin lira, bin lira arası olanlarda bin lira, 70 bin lirayı aşanlarda bin lira olarak ödenecek.

Otomobil veya arazi araçları arasında en düşük MTV, 16 yaş ve üzerindeki cc ve altındakiler için 90 lira, en yüksek MTV de cc ve değeri bin lira üzerindeki 1 yaş araçlar için 41 bin 4 lira oldu.

Ayrıca, gelecek yıl minibüs, panelvan, karavan, otobüs, kamyon ve kamyonetler ile uçak ve helikopterler için alınan MTV oranlarında da yüzde 15,9 artış uygulanacak.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

MTV ve yapılandırma taksit ödemeleri için son tarih 31 Ocak

yılına ait MTV'nin birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak 'te başladı.

MTV, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesince her yıl ocakta yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor. Uygulanan MTV, ocak ve temmuz olmak üzere eşit 2 taksitte ödeniyor. Bu kapsamda ilk taksit ödeme süresi 31 Ocak Salı günü sona erecek.

Söz konusu vergi, İnteraktif Vergi Dairesinden veya mobil uygulamasından (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) saatlerinde anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ve PTT şubelerinden ödenebiliyor.

En düşük MTV lira

Cumhurbaşkanı Kararı gereği bu yıla ilişkin MTV tutarları, yüzde ,9'luk yeniden değerleme oranı yerine yüzde 61,5 baz alınarak hesaplandı.

Buna göre, 'te ödenecek en düşük MTV lira, en yüksek MTV tutarı da bin lira olacak.

Örneğin, taşıt değeri bin lirayı aşan 1 Ocak ve sonrasında tescil edilen cc motor silindir hacmine sahip yaş otomobil için 4 bin lira MTV ödenecek. Taşıt değeri bin lirayı aşan aynı silindir hacmindeki yaş otomobil için ise 3 bin lira vergi uygulanacak.

Söz konusu tutarların yarısına tekabül eden birinci taksit ödemeleri bu ayın sonuna kadar yapılacak.

Yapılandırmada taksit ödemeleri ve KDV beyanname verme süreleri

Damga vergisi ile muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme ve tahakkuk eden vergilerin ödenme sürelerinin son günü de 26 Ocak olarak belirlendi.

Ekim-Kasım-Aralık Dönemine Ait Katma Değer Vergisinin beyanı ve ödemesinin de ay sonuna kadar yapılması gerekiyor.

Bunun yanı sıra sayılı yapılandırmada 13'üncü, sayılı yapılandırmada da 9'uncu taksitler ay sonuna kadar ödenecek.

Bu yılın vergi takviminde, mükelleflerin ilgili döneme ait geri kazanım katılım payı, Aralık 'ye ait turizm payı, haberleşme vergisi, dijital hizmet vergisi beyannamesinin verilmesi, yıllık harçların ödenmesi, yılında kullanılan defterlerin yılında da kullanılmak istenmesi halinde yasal defterlere ilişkin ara tasdik yapılması için de son tarih 31 Ocak olarak belirlendi.

MTV ödeme tarihi sona erdi! (MTV ikinci taksit ne zaman ödenecek?))

MTV ikinci taksit ne zaman ödenecek?

Her yıl 1 Ocak ile 31 Ocak arasında yatırılması gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ikinci taksit affı geliyor. İlk taksiti yatıramayanlar MTV ödemelerini 1 Temmuz ile 31 Temmuz tarihleri arasında yatırabilecekler.

Kimler MTV taksiti öder?

Trafik şube veya bürolarına kayıtlı olan motorlu kara taşıtları ile Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı ve tescil edilmiş uçak ve helikopter sahipleri bu vergiyi ödemekle yükümlüdür. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi trafik sicil kaydının başlamasıyla başlar. Yılın ilk 6 ayında alınan aracın MTV ödemesi diğer 6 aylık dönemin başında başlar. Motorlu Taşıtlar Vergisi yılda iki kere ödenir. Birinci kısmı Ocak ayında ikinci kısmı ise Temmuz ayında olmak üzere. Ödeme işlemini nakit ya da kredi kartı şeklinde yapabilirsiniz. Bunu yaparken de taksit avantajından yararlanabilirsiniz.

Borç hesaplama nasıl yapılır?

Motorlu Taşıtlar Vergi aracın türüne göre değişiklik göstermektedir. Aracınız otomobil, kamyon, kamyonet, minibüs ya da otobüs ise ona vergi ödemesi yapmanız gerekmektedir. Bunun dışında en önemli kısım ise aracın yaşı ve motorundaki silindir sayısına göre de ödeme yapılması gereken ücrette bu kriterlere göre de artabiliyor ya da azalabiliyor.

Ödenmemesi durumunda ne olur?

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ödenmemesi durumunda meydana gelecek olumsuzluklar. Kredi borcunuzu ödemediğiniz zaman gelen faiz gibi vergi borcunu da ödemediğiniz zaman aya göre faizler uygulanmaktadır. Her ay gecikme zammı adı altında Motorlu Taşıtlar Vergisi borcunuza zam eklenmektedir. Zam geldiği halde ödemenizi yapmazsanız Maliye Bakanlığı ilk önce size uyarı da bulunur. Daha sonra ödemeyi yine yapmazsanız bu sefer de Maliye Bakanlığı tarafından bankalardaki hesaplarınıza el konulur. El konulma işleminde MTV borcunuz tahsil edilir. Bu durumun dışında bir de kötü senaryo da var. Ödemelerinizi bu yol üzerinden de karşılanmazsa aracınız bağlanabilir.

MTV ödeme: MTV ne kadar oldu? İşte hesaplama ekranı..

Yılda iki taksi ile ödene MTV ödemelerinin son gününe kısa bir zaman kaldı. yılında değişen Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarları vatandaşları ödeme gününden önce MTV nasıl hesaplanır sorusuna yöneltti. Haberimizde MTV ödeme yöntemlerini ve hesaplama ekranının bulabilirsiniz.

Yayınlanma:

 MTV ödeme: MTV ne kadar oldu? İşte hesaplama ekranı..

MTV ödemeleri yılda iki kez yapılıyor. İlk taksit için son gün 31 Aralık, ikinci taksit için son gün de  31 Temmuz. MTV ödemelerinden önce hesaplamak isteyenlere İnternet Vergi Dairesi’nin hesaplama ekranı yardımcı oluyor. peki ’da hangi araca ne kadar MTV ödenecek?

MTV ÖDEME YÖNTEMLERİ

– MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV'yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

– Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

– funduszeue.info’de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne – saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

– GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

– Ayrıca e-Devlet üzerindne de ödemek mümkün

MTV HESAPLAMA EKRANI

MTV hesaplama ekranı MTV ödeme dönemlerinde büyük ilgi görüyor. Aracın otomobil, kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, panelvan olmasına göre ödenecek vergi tutarı değişiklik gösteriyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi, otomobil ve motosikletlerin yaşı ve silindir hacmine göre, otobüslerin yaşı ve oturma kapasitesine göre belirleniyor. Kamyon ve kamyonetlerde ise aracın yaşının yanı sıra azami toplam ağırlığı göz önünde bulundurularak MTV tutarı hesaplanıyor.

Aşağıdaki link üzerinden MTV hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz;

MTV HESAPLAMA EKRANI

Yukarıdaki link üzerinden açılan ekranda hesaplama bölümüne tıklayarak hesap işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yukarıdaki link üzerinden açılan ekranda hesaplama bölümüne tıklayarak hesap işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

MTV NE KADAR OLDU?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) gelecek yıl – cc arasındaki yaş otomobillerde 31 Aralık öncesinde tescil edilenler için bin , bu tarihten sonra tescil edilen ve değeri 40 bin bin lira arasında olanlar için bin lira olacak.

MTV oranları için yeniden değerleme oranı yüzde 15,9 olarak belirlendi. Buna göre, 31 Aralık ’den önce kayıt ve tescil edilen otomobil veya arazi araçları arasında cc ve altında motor silindir hacmi olan ve yaşındakiler için lira, yaşındakiler için lira, yaşındakiler için lira, yaşındakiler için lira, 16 ve üzerindekiler için de 90 lira MTV ödenecek.

Aynı dönemden önce tescil edilen cc arasında motor silindir hacmi olan araçlara ilişkin MTV, yaşındakiler için bin lira, yaşındakiler için bin lira, yaşındakiler için lira, yaşındakiler için lira, 16 ve üzerindekiler için de lira olacak.

Androidbankae-devletinternetiOSotomobil

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası