datça değirmenbükü / Değirmenbükü/Datça/Muğla/// | Türkiye

Datça Değirmenbükü

datça değirmenbükü

ebeydat" src="funduszeue.info">

Datça'nın en sevilen ve hareketli koylarından biri olan Ovabükü Koyu, Datça Yarımadası’nın güney bölümünde Kurubük ile Ovabük koyları arasında uzanıyor. Deniz manzaralı butik otelleri, dünya mutfaklarından lezzetlerden taze deniz ürünlerine kadar pek çok seçenek sunan restoranları ve su sporu merkezleriyle yaz aylarında oldukça hareketli olan Ovabükü Koyu, dağ eteklerinde sıralanan bungalov evleriyle balayı tatillerinin de en sevilen adreslerinden biri.

Datça Limanı’nda her saat bulabileceğin teknelerde de ziyaret edebileceğiniz Ovabükü Koyu, berrak deniziyle şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yapmak için bölgedeki en ideal noktalardan. Çam ormanları arasında donanımlı kamp ve karavan alanları bulabileceğiniz Ovabükü Koyu’nda tüm gün denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra akşamları ise kızıl gün batımları eşliğinde romantik akşam yemekleri tadabilirsiniz.

Konum Linki

7- Kargı Koyu

kargı koyu

İki tarafı yemyeşil dağlarla çevrili olduğu için rüzgârlardan korunan başka bir güzel Datça koyu olan Kargı Koyu, doyasıya yüzmenin yanı sıra doğa gezilerine çıkmak için de tercih edebileceğiniz yerler arasında. Saatlik ve günübirlik tekne gezileriyle güzelliklerini yakından görebileceğiniz Kargı Koyu’na Datça merkezinden dakikalık yürüyüşlerle de ulaşmanız mümkün.

Datça merkezine en yakın yemyeşil koylarından biri olmasından dolayı yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle dolan Kargı Koyu; çakıl taşlı sahili, balık sürülerini görebileceğiniz berrak ve ılık deniziyle Ege’nin tadını çıkarmak için mutlaka uğramanızı önerdiğimiz yerlerden. Koyun hemen arkası ise okaliptüs ağaçları arasında uzanan yürüyüş yolları ve donanımlı kamp alanlarıyla çevrili.

Konum Linki

8- Yaka

Datça merkezine yaklaşık 20 uzaklıkta yer alan Yaka beldesi, hem tatil yapmak veya günübirlik bir geziye çıkmak için tercih edebileceğiniz en güzel yerlerden. Palamutbükü Koyu’nun hemen arkasında yer alan ve rengarenk begonvillerin süslediği küçük sokakları, taş mimarili yüzlerce yıllık evleri, Ege lezzetleri tadabileceğiniz küçük restoranları, çınar ve meşe ağaçları altında sıralanan masalarında yorgunluk atabileceğin tarihi kahvehaneleriyle ünlü Yaka’da bozulmamış bir Ege atmosferine tanık olabilirsiniz.

Antik dönemin kültür ve sanat merkezi olan Datça Yarımadası’nda bu geleneği günümüzde de yaşatan Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’ne de ev sahipliği yapan, yılın her mevsimi düzenlenen sanat etkinlikleriyle binlerce insanı kendine çeken Yaka’da zeytin ve badem ağaçlarıyla süslü doğal güzellikleri gezdikten sonra kısa bir yürüyüş mesafesindeki Palamutbükü Koyu’nun masmavi sularına kendinizi bırakarak yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

9- Karia Yolu (Karya Yolu)

Karia Yol

Likya Yolu ile birlikte Türkiye'nin en bilinen ve popüler yürüyüş rotası olan Karia Yolu (Karya Yolu), kilometre boyunca uzanarak her köşesinde tarihi hazineler ve doğal güzellikler saklıyor. Türkiye'nin en uzun yürüyüş parkuruna sahip olmasıyla tüm dünyadan fotoğrafçıları ve yürüyüşçüleri kendine çeken Karia Yolu’nda Datça Yarımadası’nın el değmemiş güzelliklerinin yanı sıra Bozburun Yarımadası, Gökova ve Muğla’nın en güzel noktalarını da keşfe çıkabilirsiniz.

Binlerce yıllık antik kentlerden endemik bitki türlerine, yeşil ve mavinin birleştiği panoramik doğa manzaralarından şelaleler ve derelere kadar pek çok farklı bölüme sahip olan Karia Yolu’nun belirli bölümlerini kendi başınıza veya her mevsim düzenlenen doğa yürüyüşleriyle gezebilirsiniz. İyi düzenlenmiş bisiklet yollarıyla da temiz havasının tadını çıkarabileceğiniz Karia Yolu’nun rotası üzerindeki sessiz ve huzurlu Ege köylerine uğrayarak da organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılar ve yöresel lezzetler tadarak küçük molalar verebilirsiniz.

Konum Linki

Knidos Antik Kenti

knidos antik kenti

Datça Yarımadası’ndaki Karia uygarlığına ait en önemli tarihi hazine olan Knidos Antik Kenti’nin etkileyici kalıntılarına Datça’dan sadece dakikalık yürüyüşlerle ulaşarak keşfe çıkabilirsiniz. Dalacak Burnu üzerinde Ege ile Akdeniz'in birleştiği noktada kurulan antik kent, antik çağların en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biriydi. Tarihe demokrasinin ilk uygulandığı yer olarak geçen Knidos Antik Kenti, bu özelliğinden dolayı da tüm dünyadan tarihçilerin ilgisini çekiyor.

Helenistik ve Roma dönemlerine ait devasa antik tiyatrolar, sunaklar, mabetler, kutsal alanlar ve çarpıcı sütunlar arasında unutulmaz bir gezi yapıp harika fotoğraflar çekebileceğiniz antik kentte onlarca yıldır arkeolojik kazı çalışmaları yapılıyor. Günümüze bazı bölümleri sağlam ulaşmayı başarmış surlarından panoramik Ege Denizi fotoğrafları çekebileceğiniz Knidos Antik Kenti’nin sahilinde ise binlerce yıllık liman kalıntıları arasında masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Kumluk Plajı

kumluk plajı

Taşlık Plajı ile birlikte Datça merkezinde tertemiz denizin tadını çıkarabileceğiniz başka bir popüler plaj da Datça Limanı’nın kuzey tarafında uzanan Kumluk Plajı. İsmini ince kumlu büyüleyici sahilinden alan plaj, sığ ve dalgasız deniziyle çocuklu ailelerin de en sevdiği yerler arasında. İlçe merkezinden kısa bir yürüyüşle kolaylıkla ulaşabileceğiniz Kumluk Plajı, turizm olanakları açısından oldukça gelişmiş durumda.

Tertemiz ve masmavi deniziyle mavi bayrak ödülü kazanan Kumluk Plajı’nda cankurtaran hizmeti, güneş şemsiyesi ve şezlonglar kiralayabileceğiniz tesisler, restoranlar, kafeler, su spor merkezleri gibi zengin turizm olanakları bulabilirsiniz. Çevresindeki plaj ve deniz manzaralı otellerde dinlendirici bir tatil yapabileceğiniz Kumluk Plajı, serin deniz esintileri eşliğinde akşam yürüyüşlerine çıkmak için de sıkça ziyaret ediliyor.

Konum Linki

Kızılbük

Kızılbük

Datça'nın sevilen tatil beldesi Mesudiye’de yer alan Kızılbük Koyu, denize hakim noktalara inşa edilmiş ahşap evleriyle hem tatil yapmak hem günübirlik gezilere çıkarak çam ormanları ve masmavi deniz manzaraları eşliğinde güzel bir gün geçirmek için ideal. Halk arasında Kabaklar Koyu olarak da bilinen ve özellikle doğa tatilleri için tercih edilen Kızılbük Koyu’nda çam ormanları arasında gizlenmiş donanımlı bungalov evler ve donanımlı kamp alanları da bulabilirsiniz.

Yeşil ile mavinin buluştuğu küçük sahilinde güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz turistik işletmelerin hizmet verdiği Kızılbük Koyu’nun kristal berraklığındaki denizinde şnorkelli dalışlar yaparak harika su altı fotoğrafları çekebilir, rengarenk balık sürülerini yakından görebilirsiniz. Koyun çevresindeki endemik bitki türleri ve çam ormanları arasında tertemiz havada doğa yürüyüşlerine çıkarak da Ege Denizi'nin en güzel panoramik fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

Kurubük

Kurubük

Datça'nın en kalabalık yaz günlerinde bile sakin kalan büyüleyici koylarından biri olan Kurubük Koyu, aynı zamanda bölgenin en popüler kamp alanlarına da ev sahipliği yapıyor. Tesis ve yapılaşmanın bulunmadığı, yeşilin her tonunu görebileceğiniz C biçimli doğal bir liman olan Kurubük Koyu, balık sürüleriyle birlikte yüzebileceğiniz turkuaz denizinden dolayı önemli bir tekne ve yat destinasyonu haline gelmiş durumda. Çevresini saran yürüyüş parkurlarında keyifli yürüyüşlere çıkarak çarpıcı doğa fotoğrafları da çekebileceğiniz Kurubük Koyu; büyüleyici denizi, bakir doğası ve huzurlu atmosferiyle Datça Yarımadası’nın keşfedilmeye değer özel noktalarından biri.

Konum Linki

İnbükü Koyu (Emel Sayın Koyu)

inbükü koyu

İsmini masmavi denizinin ünlü sanatçı Emel Sayın’ın gözlerine benzetilmesinden olan İnbükü Koyu, halk arasında Emel Sayın Koyu olarak da biliniyor. Datça’nın en sevilen yat ve tekne destinasyonlarından biri olan koy, aynı zamanda Ege’nin en popüler kamp alanlarıyla da her yaz binlerce insanı kendine çekiyor. El değmemiş güzelliği, cam berraklığındaki denizi ve sessiz atmosferiyle sadece yaz aylarında değil, yılın her mevsimi doğa yürüyüşlerinin düzenlendiği İnbükü Koyu’nu saran çam ve meşe ormanları arasında yorgunluk atabilirsiniz. İnbükü Ormanlık Alanı içerisindeki mesire alanları ise hafta sonları ve yaz aylarında kalabalıklardan uzakta piknik yaparak denize girmek isteyen aileleri kendine çekiyor.

Konum Linki

Taşlık Plajı

taşlık plajı

Sert kuzey rüzgârlarından etkilenmediği için yıl boyu serin ve dalgasız kalan deniziyle ünlü Taşlık Plajı, Datça’nın en popüler plajlarından biri olarak görülmeye değer. Datça merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Datça Limanı’nın yanı başında uzanan tertemiz plaj, çakıl ve kum karışımı uzun sahilinin yanı sıra gelişmiş turizm olanaklarıyla da yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle doluyor.

Şifalı olduğu düşünülen kaynak sularının karıştığı masmavi denizinden dolayı antik dönemlerden beri şifa bulmak için de ziyaret edilen Taşlık Plajı’nda güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz tesislerden yelkenden deniz paraşütüne kadar onlarca aktivite yapabileceğiniz su sporu merkezlerine kadar zengin imkanlar bulabilirsiniz. Çevresinden kaliteli butik oteller, taze deniz ürünleri tadabileceğiniz balık restoranları ve eğlence mekanları gibi çeşitli tesislerin sıralandığı Taşlık Plajı’nın hemen arkasındaki çam ormanları da donanımlı kamp alanlarına ev sahipliği yapıyor.

Konum Linki

Bencik Plajı

bencik koyu

Datça Yarımadası girişinde, Hisarönü Körfezi ve Gökova Körfezi arasında yer alan küçük Bencik Plajı, Datça gezilerinde keşfetmeniz gereken büyüleyici bir tabiat cenneti. İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alan masmavi koy, aynı zamanda Datça Yarımadası’nın en ince plajına da ev sahipliği yapıyor.

M.Ö. ’lü yıllardan beri büyüleyici güzelliğiyle insanları kendine çeken Bencik Plajı, çam ormanlarıyla sarılı sarp kayalar arasında sert rüzgârlardan korunduğu için yüzlerce yıl boyunca teknelerin sevdiği gizlenme noktalarından biri olmuş. İyi düzenlenmiş yürüyüş yollarıyla ıssız koyu keşfe çıkabilir, tekne ve dalış turlarıyla ise çam ağaçlarının masmavi denizle buluştuğu tertemiz sulara kendinizi bırakabilirsiniz. Kuş çeşitliliğiyle ünlü Bördübet Koyu’na sadece yarım saat uzaklıktaki Bencik Plajı’nı gezerken komşu koylara da uğrayarak büyüleyici doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

Konum Linki

Emecik

Datça’ya yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Emecik beldesi, hem çevresini saran Knidos Antik Kenti’nden kalan tarihi hazineler hem de birbirinden güzel koylarıyla günübirlik gezilerin en popüler adresleri arasında. yılında turizm bölgesi ilan edildikten sonra gelişen ve her köşesini doğaya uyumlu bungalov evler, butik oteller ile donanımlı kamp alanlarının çevrelediği Emecik, her yıl binlerce kişiyi misafir etmesine rağmen huzurlu atmosferini korumayı başarmış çok özel bir yer.

Bir zamanlar korsanların kullandığı ve temiz havasından dolayı antik dönemlerde sağlık gezilerinin düzenlendiği Emecik gezinizde bölgenin en güzel plajlarından biri olan Karaincir Plajı’nın berrak sularında yüzebilir, binlerce yıllık Apollon Kutsal Alanı’nı keşfe çıkabilir, doğa gezileriyle bölgenin bakir güzelliklerinin fotoğraflarını çekebilir veya deniz manzaralı otellerde dinlendirici bir tatil yapabilirsiniz.

Konum Linki

Kovanlık Plajı ve Tabiat Parkı

Datça Yarımadası’nın başlangıç noktasında yer alan Kovanlık Tabiat Parkı ve parkın bir parçası olan mavi bayraklı Kovanlık Plajı, hem çevresini süsleyen mesire alanları hem de keyifli bir tatil yapabileceğiniz orman kampıyla çok seviliyor. Kalabalıktan uzaklaşıp doğa ile baş başa dinlendirici bir gün geçirmek için Datça’da gidebileceğiniz güzel seçeneklerden biri olan Kovanlık Tabiat Parkı’nda doğaya uyumlu tasarlanmış bungalov evlerden donanımlı kamp ve karavan alanlarına kadar pek çok olanak bulmanız mümkün. Kristal berraklığındaki tertemiz denizi, sakin ve huzurlu atmosferiyle sadece yaz aylarında değil, her mevsim doğanın ve denizin tadını çıkarabileceğiniz özel noktalardan biri olan Kovanlık Plajı’na çam ormanları arasında çocuklarınızla eğlenceli piknikler yapmak için de uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

Can Yücel Evi

Can yücel evi

Datça merkezinde en çok ziyaret edilen yerlerden olan ve ilçenin simgelerinden biri haline gelen Can Yücel Evi, ünlü Türk şairi ve sanatçısı Can Yücel'in 10 yıl boyunca yaşadığı evin restore edilmesiyle ziyarete açıldı. İsmini verdiği Can Yücel Sokak üzerinde yer alan ve yöreye özgü taş mimarili evin duvarlarında Can Yücel'in şiirleri, fotoğrafları, resimleri ve çeşitli sanat eserlerini yakından inceleme şansı bulabilirsiniz. Eski Datça’nın tarih kokan sokaklarını gezerken mutlaka uğramanızı önerdiğimiz Can Yücel Evi’nde her yıl 12 Ağustos'ta düzenlenen törenlere katılarak da sanatçıyı anabilirsiniz.

Konum Linki

Reşadiye Mahallesi

Reşadiye mahallesi datça

Datça merkezine sadece dakikalık kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ve çok sevilen bir gezi alanı olan Reşadiye Mahallesi, Datça'nın en büyük üç mahallesinden biri. Rengarenk begonvillerle süslü sokaklarıyla Eski Datça ile birlikte harika fotoğraflar çekmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesini önerdiğimiz Reşadiye Mahallesi, Osmanlı dönemi imzası taşıyan ve günümüzde restore edilerek müze, butik otel, restoran, kafe, sanat galerisi olarak kullanılan konaklarıyla her yıl binlerce insanı kendine çekiyor.

Her biri sanat eserini andıran tarihi evlerinden dolayı sit alanı olarak koruma altına alınan Reşadiye Mahallesi, günümüze kadar bozulmamış tarihi ve otantik atmosferiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Dönem mobilyalarla süslü bazı konakların iç bölümlerini gezebileceğiniz Reşadiye Mahallesi’nde badem ve zeytin bahçeleri arasında yürüyüşlere çıkarak da huzurlu atmosferde yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

Kızlan Köyü

kızlan köyü

Datça Yarımadası’nın en verimli topraklarına sahip olan Kızlan Köyü, sessiz ve huzurlu atmosferini günümüze kadar korumayı başarmış bir Ege köyü olarak huzur arayan insanları kendine çekiyor. Asırlık çınar ve meşe ağaçları altında organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılarla güne başlayabileceğiniz köy, birbirinden lezzetli yöresel yemekleriyle gastronomi meraklılarının da uğramasını önerdiğimiz yerlerden biri.

Denize hakim noktalarda ’lü yılların başında inşa edilen yel değirmenleriyle fotoğrafçıların da sıkça ziyaret ettiği Kızlan Köyü’nde gün batımlarında bu taş mimarili yel değirmenlerin en güzel fotoğraflarını çekebilir ve bazıları restoran olarak hizmet veren değirmenlerde Ege mutfağından sevilen lezzetler tadabilirsiniz. Her köşesi meyve bahçeleri ve organik tarım alanlarıyla çevrili olan Kızlan Köyü’nün tertemiz havasında, yüzlerce yıllık köy evleri arasında gezerken bölgede yetiştirilen organik ürünler ve el yapımı hediyelik eşyalar almayı da unutmayın.

Konum Linki

Deveboynu Feneri

deveboynu feneri

Knidos Antik Kenti’ni gezerken, yılında inşa edilen ve Datça’nın simgesel yapılarından biri haline gelen Deveboynu Feneri’ni de kesinlikle görmelisiniz. Datça Yarımadası’nın en uç noktasında yer alan ve günümüzde de hizmet vermeye devam eden etkileyici deniz feneri, özellikle gün doğumu ve gün batımlarında sunduğu benzersiz manzaralarla fotoğrafçıların da en çok ziyaret ettiği yerler arasında.

Deveboynu Feneri’nin başka bir önemli özelliği de sol tarafındaki Akdeniz, sağ tarafta ise Ege Denizi’nin uzanıyor olması. Fenerin her iki tarafındaki sessiz koylarda kamp yapabilir veya gezinizden sonra kendinizi masmavi sulara bırakarak doyasıya yüzebilirsiniz. Karia Yolu yürüyüşlerinin yanı sıra bisiklet kiralayarak veya tekne gezileriyle de Deveboynu Feneri’ni yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

Akçabük Sahili

Akçabük

Datça'da hem tekne gezileri hem de doğa yürüyüşleri veya bisiklet turlarıyla tadını çıkarabileceğiniz başka bir çarpıcı koy da Palamutbükü ile Ovabükü arasında uzanan Akçabük sahili. Binlerce yılda rüzgârlar ve dalgalarla şekillenmiş kaya oluşumları ve ince kumlu küçük sahiliyle ilgi gören koyun turkuaz sularında balıklarla birlikte yüzebilirsiniz.

Akçabük sahili, 50 dönümlük çam ormanları içinde hizmet veren kamp alanlarından dolayı da son yıllarda çok popüler. Kayalar üstünde havlunuzu serip güneşlenebileceğiniz veya doğal kaya seyir teraslarından büyüleyici panoramik Ege Denizi manzaralarının fotoğraflarını çekebileceğiniz Akçabük, zengin balık çeşitliliğiyle dalışlar yapmak için de tercih edebileceğiniz özel noktalardan biri.

Konum Linki

Gereme Koyu

Gereme koyu

Kızlan beldesinin hemen kuzeyinde yer alan Gereme Koyu, Datça merkezde sadece 10 kilometre uzaklıkta keyifli bir gezi deneyimi sunuyor. Yarımadanın doğa sporu cennetlerinden biri olan koyda yılın her mevsimi trekking, kampçılık, dağ bisikleti gibi etkinliklere katılabilirsiniz. Rüzgârlı ve dalgalı deniziyle uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü, deniz paraşütü gibi onlarca su sporu yapmak için de tercih edilebileceğiniz Gereme Koyu’nu gezerken Datça’nın ünlü yel değirmenlerini de yakından görebilirsiniz. Koya kısa bir yürüyüş mesafesindeki Kızlan Köyü'nün meyve ve zeytin ağaçlarıyla süslü huzurlu atmosferinde ise köy kahvaltıları ve yöresel yemekler tadarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

İngiliz Limanı (İngiliz Koyu)

Datça Yat Limanı’nda her zaman bulabileceğiniz tekne turlarıyla keşfe çıkabileceğiniz büyüleyici İngiliz Limanı, Gökova Körfezi’nin en güzel manzaralarını size sunacak. 2. Dünya Savaşı’nda İngiliz gemilerine ev sahipliği yapmasından ismini alan yemyeşil koy, benzersiz güzelliğiyle Ege’nin sevilen yat ve tekne destinasyonlarından biri konumunda. Tüplü ve tüpsüz dalış turlarının düzenlendiği berrak denizinde doyasıya yüzebileceğiniz koyda sahilde sıralanan balık restoranlarında ise akşamları büyüleyici Gökova manzaraları eşliğinde mevsimlik balıklar tadabilirsiniz. Gökova Körfezi doğa gezileri, fotoğraf safarileri ve bisiklet gezilerinin de sevilen mola noktalarından biri olan İngiliz Limanı’nda çam ormanları arasında çadırınızı kurabilir veya oksijen seviyesi yüksek havada çocuklarınızla eğlenceli bir piknik yapabilirsiniz.

Konum Linki

Değirmenbükü

Değirmenbükü

Datça Yarımadası'nın en batı ucunda yer alan ve Gökova Körfezi ile Datça Körfezi arasında uzanan Değirmenbükü Koyu, ismini dağ eteklerinde sıralanan yüzlerce yıllık çarpıcı yel değirmenlerinden alıyor. Özellikle gün doğumu ve gün batımı zamanlarında yel değirmenlerinin fotoğraflarını çekmek isteyen yüzlerce kişinin ziyaret ettiği koy, zengin balık çeşitliliğinden dolayı hem balık avlama turları hem de dalış etkinliklerinin de sevilen adreslerinden biri konumunda. Değirmenbükü Koyu’na bir yürüyüş mesafesindeki Yazı Köyü’nün tarihi evleri arasında da gezebilir ve asırlık çınar ağaçları altında yöresel Ege lezzetleri tadabilirsiniz.

Konum Linki

Hurmalıbük

Datça; büyüleyici koyları, plajları ve el değmemiş doğasının yanı sıra sadece bu bölgede yetiştirilen endemik Datça hurmasıyla da ünlü. Bu lezzetli hurma ağaçlarının en yoğun olduğu yer ise sahilinde kendinizi Arabistan Yarımadası’nda gibi hissedeceğiniz Hurmalıbük Koyu. Çarpıcı manzarasıyla tekne gezilerinin ve doğa yürüyüşlerinin sevilen bir adresi olan koy; yaz aylarında bile serin kalan denizi, sahili boyunca sıralanan yemyeşil hurma ağaçları ve hiçbir tesisin bulunmadığı huzurlu atmosferiyle hem piknik yapmak hem de kendinizi masmavi sulara bırakmak için ideal bir yer. Datça merkezinden kısa bir yürüyüşle, bisiklet kiralayarak veya teknelerle Hurmalıbük Koyu’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Bağlarözü Koyu

Datça Yarımadası’nın en kuzey ucunda büyüleyici Ege Denizi manzaraları karşısında tatil yapabileceğiniz Bağlarözü Koyu, çam ormanları arasında doğaya uyumlu olarak tasarlanmış bungalov evleri ve donanımlı kamp alanlarıyla kalabalıklardan uzakta tatil yapmayı seven tatilcilere hitap ediyor. Bölgenin en büyük ekolojik köylerinden biri olan Bağlarözü Köyü’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ve Datça doğa yürüyüşlerinin bir parçası olarak keşfe çıkabileceğiniz büyüleyici koy; zeytin, badem, meyve ve çam ağaçları önünde uzanan sahiliyle çok sevilen bir doğaya kaçış noktası.

Ege Denizi manzaralı mesire alanlarında piknik yapabileceğiniz veya denizin tadını çıkarabileceğiniz koydan kısa bir yürüyüşle Bağlarözü Köyü’ne geçebilir ve organik ürünlerle hazırlanan yöresel Ege lezzetleri tadabilirsiniz. Uzun tarihi M.Ö. 'li yıllara kadar uzanan Bağlarözü Köyü’nün çevresindeki Roma döneminden kalan antik tiyatro ve Knidos Deniz Feneri’ne de uğrayarak muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

Datça Akvaryum Plajı

Datça Akvaryum Plajı

Datça'nın en popüler doğa cennetlerinden Palamutbükü Koyu’nun incisi olarak gösterilen Akvaryum Plajı, ismini rengarenk balık sürülerini görebileceğiniz kristal berraklığındaki denizinden alıyor. Türkiye'nin en temiz ve berrak sulara sahip plajlarından biri olarak gösterilen Akvaryum Plajı’nda kaynak sularının karıştığı ılık denizde balık sürüleriyle birlikte doyasıya yüzebilir veya şnorkelli dalışlar yaparak Ege Denizi’nin büyülü su altı manzaralarını yakından izleyebilirsiniz.

Çevresinde sadece küçük butik otellerin hizmet verdiği plajda çocuklarınızla çarpıcı deniz manzaraları eşliğinde piknik yapabileceğiniz mesire alanları ve donanımlı kamp alanları da bulabilirsiniz. Datça merkezine sadece 27 kilometre uzaklıkta yer alan Akvaryum Plajı’nda yüzdükten sonra kısa bir yürüyüş mesafesindeki Palamutbükü Koyu’nun popüler balık restoranlarına uğrayarak romantik akşam yemekleri tatmayı da unutmayın.

Konum Linki

Çatı Koyu (Çakal Koyu)

Datça Yarımadası’nın sık çam ormanlarla çevrili başka bir gizli koyu olan Çatı Koyu, halk arasında Çakal Koyu olarak da biliniyor. Hiçbir yapılaşma ve tesisin bulunmadı koy, doğal liman olarak antik dönemlerden günümüze kadar önemli tekne destinasyonlarından biri olmuş. Balık avlama ve dalış turları için sıkça ziyaret edilen Çatı Koyu, aynı zamanda yaz aylarının turistik kalabalığından uzakta keyifle yüzmek, çam ağaçları altında piknik yapmak veya çadırınızı kurmak için de ideal. Datça Yarımadası’nın en sessiz ve huzurlu koylardan biri olan Çatı Koyu, doğa tutkunlarının da yakından görmesi gereken Datça’nın gizli cennetlerinden biri.

Konum Linki

Karaincir Plajı

Karaincir plajı

Gebekum Tabiat Parkı ile Apollon Kutsal Tapınağı arasında uzanan Karaincir Plajı; dağ eteklerine inşa edilmiş butik otelleri, uzun sahili ve tertemiz deniziyle Datça'nın en sevilen tatil bölgelerinden biri. Datça Yarımadası’nın rüzgâr almayan doğal limanlardan biri olan Karaincir Plajı’nın adeta bir havuza andıran sakin denizinde gün boyu çocuklarınızla güvenli bir şekilde yüzebilirsiniz. Romantik gün batımı manzaraları sunan restoranlar, güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz işletmeler, soyunma kabinleri ve duş gibi olanaklar da bulabileceğiniz plajın çevresindeki kaliteli tatil köylerinde de keyifli bir yaz tatili yapabilirsiniz.

Konum Linki

Datça Pazarı

Datça pazarı

Bal, badem ve gazozuyla ünlü Datça’da harika bir alışveriş yapmak için Datça Pazarı’na uğrayabilirsiniz. Rengarenk yöresel ürünler, el emeği göz nuru hediyelik eşyalar, Datça magnetleri ve birbirinden güzel takılarla süslü tezgahlar arasında keyifle gezebileceğiniz pazarda çevresi organik tarım alanlarıyla çevrili Datça’nın ünlü balları ve bademlerini de satın alabilirsiniz. Yerli ve yabancı turistlerle hareketlenen Datça Pazarı’nda alışveriş yaptıktan sonra bir yol üstü kafesinde mola vererek hareketli atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Haftanın her günü ile saatleri arasında Datça Pazarı’nı gezebilir ve tatil alışverişlerinizi burada yapabilirsiniz.

Konum Linki

Gebekum Tabiat Parkı

gebekum tabiat parkı

Her doğa tutkununun mutlaka görmesi gereken doğa cennetlerimizden biri olan Gebekum Tabiat Parkı, hem bakir güzelliği hem de çam ormanları arasında uzanan büyüleyici Gebekum Plajı ile kalabalıklardan uzakta dinlenmek isteyenler için ideal bir adres. Milyonlarca yıllık hayvan fosilleri bulunmasından dolayı doğa koruma alanı ilan edilen ve 5 kilometrelik sahiliyle ilgi gören tabiat parkı, aynı zamanda rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü, deniz paraşütü ve yelken gibi onlarca su sporuyla Datça’nın su sporları cenneti haline gelmiş durumda. Çevresindeki sulak alanlarda onlarca çeşit kuş türüne ev sahipliği yaptığı için yılın her mevsimi muhteşem doğa fotoğrafları çekebileceğiniz Gebekum Plajı’nın el değmemiş doğal güzellikler arasında yürüyüşler yapabilir veya çadırınızı kurarak birkaç gün dinlenebilirsiniz.

Konum Link

Küfre Koyu

Küfre Koyu

Hisarönü Körfezi’nin başka bir popüler büyüleyici noktası olan Küfre Koyu, Datça’ya yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta. Hem doğa yürüyüşleri hem de tekne ve yat gezilerinin önemli duraklarından biri olan yemyeşil koy, Azmak Nehri'nin tertemiz sularının döküldüğü deniziyle ünlü. Mevsimlik nehir balıkları tadabileceğiniz koy manzaralı balık restoranları, sahil bahçeleri ve kır kafelerinin hizmet verdiği Küfre Koyu’nda donanımlı kamp alanları da bulunuyor. İyi düzenlenmiş trekking parkurlarında deniz ve doğanın bütünleştiği benzeriz manzaralara şahit olabileceğiniz Küfre Koyu, zengin balık çeşitliliğinden dolayı her mevsim düzenlenen tüplü ve tüpsüz dalış turlarının da ana merkezlerinden biri.

Konum Linki

Hızırşah Köyü

Datça'da günübirlik gezi yapabileceğiniz ve bozulmamış bir Ege köyünün huzurlu atmosferinde yılın yorgunluğunu atabileceğiniz en güzel noktalardan biri de Hızırşah Köyü. İlçeye sadece 6 kilometre uzaklıkta yer alan köy; Ege ve Akdeniz mimarisini yansıtan iki katlı evleri, meyve bahçeleri, kahvenizi yudumlarken otantik atmosferin tadını çıkarabileceğiniz kahvehaneleri ve tertemiz havada tadabileceğiniz köy kahvaltıları için sıkça ziyaret ediliyor. Selçuklu döneminde bölgede inşa edilen en etkileyici yapılardan olan Hızırşah Camii'ni de yakından görebileceğiniz Hızırşah Köyü’nde ipek böcekçiliği yaygın olarak yapıldığı için birbirinden güzel ipek dokuması ürünler satın alarak da güzel bir tatil alışveriş yapabilirsiniz.

Konum Linki

Mersincik Adası

Mersincik adası

Ege Bölgesi ve Datça Yarımadası çevresinde düzenlenen mavi yolculukların en sevilen mola noktalarından biri olan Mersincik Adası, bölgenin gizli cennetlerinden biri olan Murdala Koyu’nun hemen karşısında uzanıyor. El değmemiş doğal güzellikleriyle tekne gezilerinin yanı sıra yürüyüşlerin de düzenlendiği küçük adada hiçbir yapılaşma ve tesis bulunmuyor. Masmavi denizi süsleyen teknelerle kartpostal güzelliğinde manzaralar görebileceğiniz Mersincik Adası’nın ıssız koylarında çam ağaçları altında havlunuzu sererek kristal berraklığındaki denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Murdala Koyu

Datça Yarımadası’nın kuzey ucunda, çam ormanları arasında gizlenen büyüleyici Murdala Koyu yer alıyor. Bölgenin en bakir koylarından biri olan ve hemen yanı başındaki sessiz Merdivenli Koyu ile birlikte doğa yürüyüşlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelen Murdala Koyu’nun berrak denizinde hemen karşısındaki Mersincik Adası ve Kos Adası’nın büyüleyici manzaralar eşliğinde doyasıya yüzebilir, turist kalabalığından uzakta dinlendirici bir gün yaşayabilirsiniz.

Donanımlı kamp ve karavan alanlarıyla Datça Yarımadası'nda kamp yapmak için de en çok tercih edilen gizli köşelerinden olan Murdala Koyu’nu ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaret ederseniz, masmavi denizle yemyeşil çam ormanlarının bütünleştiği büyüleyici doğa manzaralarının en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz. İncir ve çam ormanlarının çevrelediği uzun sahilinde hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı Murdala Koyu’nun tadını çıkardıktan sonra kısa bir yürüyüş mesafesindeki Cumalı Köyü'nün küçük restoranlarında çam ormanları altında zeytinyağlı Ege lezzetleri ve mevsimlik balıklar tadarak günü noktalayabilirsiniz.

Konum Linki

Ayın Koyu

Hem Datça tekne gezileri hem de doğa yürüyüşleriyle keşfedebileceğiniz başka bir büyüleyici koy olan Ayın Koyu; çakıl taşlı uzun sahili, çam ağaçları arasındaki mesire alanları ve teknelerin yanaştığı ahşap iskelesiyle yarımadanın en güzel koylarından biri. Organik ürünlerle kahvaltılar sunan küçük tesisler bulabileceğiniz koy, turist kalabalıklarından uzak konumuyla kamp yapmak için de en ideal yerlerden biri. Küçük balıkçı sandallarıyla balık avlama turlarına çıkabileceğiniz veya sahilinde olta balıkçılığı yaparak dinlendirici bir gün geçirebileceğiniz Ayın Koyu, sakin ve berrak deniziyle acemi yüzücüler ve çocuklu ailelerin de keyifli zaman geçirebileceği Datça koylarından biri.

Konum Linki

Domuz Çukuru Koyu (Domuzbükü)

Halk arasında Domuzbükü olarak da bilinen ve Datça Yarımadası’nın güney bölümünde, ilçeye yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta yer alan Domuz Çukuru Koyu, tekne ve yat gezilerinin sevilen adreslerinden biri. 70 dönümlük çam ormanı önünde uzanan metre uzunluğundaki plajı ve el değmemiş doğal güzellikleri ile Datça doğa yürüyüşlerinin önemli bir parçası olan koy, ormanlar arasında gizlenmiş donanımlı kamp alanlarıyla tüm dünyadan kampçıları misafir ediyor. Çevresindeki keçiboynuzu ağaçlarından dolayı bir zamanlar bölgede yaşayan yaban domuzlarını kendine çeken ve ismini de buradan alan Domuz Çukuru Koyu, aynı zamanda şifalı olduğuna inanılan tatlı su kaynaklarıyla da çok ilgi görüyor.

Konum Linki

Datça Limanı

Datça limanı

Datça'da akşam gezilerine çıkmak için en güzel yer olan Datça Limanı, sahil boyunca uzanan yürüyüş yollarıyla özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle çok hareketli. Rengarenk balıkçı sandalları ve gezi teknelerinin süslediği limanda taze deniz ürünlerinden uluslararası mutfaklardan lezzetler tadabileceğiniz restoranlar, büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde çayınızı uygulayabileceğiniz kafeler ve yöresel ürünler alabileceğiniz mağazalar sıralanıyor. Saatlik ve günübirlik tekne turlarıyla Datça Yarımadası’nın en güzel koylarını keşfe çıkabileceğiniz limanı gezdikten sonra romantik gün batımı manzaraları eşliğinde romantik akşam yemekleri tatmayı da unutmayın.

Konum Linki

Ilıca Gölü

Ilıca Gölü

Datça merkezinden kısa bir yürüyüş ulaşabileceğimiz bir tabiat harikası olan Ilıca Gölü, sodalı ve mineral bakımından zengin kaynak sularıyla antik dönemlerden beri şifa arayan insanlar tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle sedef ve mantar gibi cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen sularıyla masmavi Ege Denizi’nin hemen yanı başında uzanan küçük gölün şifalı suları, Datça’nın ünlü plajı Taşlık Plajı’nın sularına da karışıyor.

Büyük bir havuzu andıran Ilıca Gölü, dalgasız ve tertemiz sularda şifa bulmanın yanı sıra keyifle yüzmek için de ideal. Çam ormanlarının sardığı göl, antik dönemlerden beri kullanılmasından dolayı halk arasında Bizans havuzu olarak da biliniyor.  Şifalı sularından ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz ve çevresinde küçük yürüyüşlere çıkabileceğiniz Ilıca Gölü’nün çevresinde kaliteli butik oteller de bulabilirsiniz.

Konum Linki

Sarıliman Adası

Datça Limanı’nda her saat bulabileceğiniz tekne turlarıyla keşfe çıkabileceğiniz ve kalabalıklardan uzakta denizin tadını çıkarabileceğiniz başka özel bir nokta da Datça Yarımadası’nın güneyinde yer alan küçük Sarıliman Adası. Hiçbir yapılaşma ve yerleşimin olmadığı küçük ada, tertemiz ve berrak denizinden dolayı hem tekne gezileri hem de dalış turlarının ana merkezlerinden biri konumunda. Yüzerek veya botlarla karaya çıkarak el değmemiş bakir doğal güzellikler arasında yürüyüşlere de çıkabileceğiniz Sarıliman Adası’nda büyüleyici gün batımı manzaralarına şahit olabilir, balık çeşitliliği bakımından zengin ada sularında her mevsim balık avlama turlarına katılabilirsiniz.

Konum Linki

Hastanealtı Plajı

Datça merkezinde yer alan ve kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz çok popüler ve hareketli bir plaj olan Hastanealtı Plajı, devlet hastanesine çok yakında bulunmasından ismini alıyor. Çakıl ile kum karışımı uzun bir sahile sahip olan ve özellikle yaz aylarında turistlerle dolan plaj, ilçe merkezinde güzel bir konumda bulunmasından dolayı çevresi butik oteller, restoranlar, kafeler ve eğlence merkezleri ile çevrili.

Sığ ve dalgasız deniziyle çocuklu ailelerin de keyifli zaman geçirebileceği Hastanealtı Plajı’nda duş, soyunma kabinleri, şezlong kiralayabileceğiniz plaj kulüpleri, onlarca çeşit su sporu yapabileceğiniz tesisler gibi pek çok olanak bulabilirsiniz. Geniş kumsalında veya masmavi denizin içine uzanan ahşap iskelesinde havlunuzu sererek güzel bir deniz günü yaşayabileceğiniz Hastanealtı Plajı, Datça merkezinden en kolay ulaşabileceğiniz plajlardan biri konumunda.

Konum Linki

Merdivenli Koyu

Datça Yarımadası’nın kuzeyinde, Yunan adalarının hemen karşısında uzanan Merdivenli Koyu, hem rehberli Karia Yolu yürüyüşleri hem de tekne gezileriyle gezebileceğiniz bir doğa cenneti. Günümüze kadar bakir kalan doğal güzellikleri ile Datça’nın görülmeye değer yerlerinden biri olan Merdivenli Koyu; çam ormanları önünde uzanan ince uzun sahili, zengin balık çeşitliliğiyle dolu tertemiz denizi ve sessiz atmosferiyle tekne turlarının yanı sıra dalış turlarının da değişmez adreslerinden biri haline gelmiş durumda. Datça merkezine en uzak koylarından biri olduğu için en kalabalık yaz günlerinde bile sakin kalmayı başaran koy, mahremiyet arayan tatilcilerin de ilk uğraması gereken yerler arasında.

Konum Linki

Balık Aşıran Koyu

Zengin balık çeşitliliği ve bolluğundan ismini alan Balık Aşıran Koyu, balık tutmak veya kamp yapmak için Datça Yarımadası’nın en güzel noktalarından biri. Datça’ya sadece 30 dakika uzaklıkta yer alan ve Hisarönü Körfezi’ne bakan koy, bölgenin rüzgârlardan en korunan doğal limanlarından da biri.

Çam ağaçlarının hemen yanında sıralanan rengarenk balıkçı tekneleri, salaş balık restoranları ve modern dünyadan uzaklaşabileceğiniz huzurlu atmosferiyle Datça’nın gizli cenneti konumundaki Balık Aşıran Koyu’nda hem olta balıkçılığı yaparak hem de balıkçı sandallarıyla turlara katılarak yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz. Tertemiz havası ve eşsiz manzarasıyla fotoğrafçıları da kendine çeken Balık Aşıran Koyu, doğayla iç içe dinlendirici zamanlar geçirmek için uğrayabileceğiniz gizli doğa cennetlerimizden biri.

Konum Linki

Hisarönü Koyu

hisarönü

Marmaris ile Datça arasında, yarımadanın güney bölümünde uzanan Hisarönü Koyu, bölgenin en sevilen ve güzel koylarından biri. İlçe merkezinden yaklaşık 1 saat uzaklıkta yer alan ve hem minibüslerle hem de her saat bulabileceğiniz tekne turlarıyla Hisarönü Koyu’na ulaşabilir, yeşilin ve mavinin her tonunu görebileceğiniz sahilin tadını çıkarabilirsiniz. Makedonya, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de çok ilgi gören ve çevresindeki farklı dönemlerden kalan tarihi hazineleri keşfe çıkabileceğiniz koy; dağ eteklerinde gizlenen otelleri ve kamp alanlarıyla turizm olanakları bakımından da oldukça gelişmiş durumda. Tüplü ve tüpsüz dalışlarla su altı zenginliklerini yakından görebileceğiniz, sahilindeki salaş balık restoranlarında mevsimlik balıklar tadabileceğiniz Hisarönü Koyu, hem kristal berraklığındaki denizi hem de tertemiz havasıyla bölgenin en güzel koylarından biri olarak görülmeye değer.

Konum Linki

Körmen Limanı

körmen limanı

Datça merkezinden sadece 15 dakikalık kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Körmen Limanı, yarımadanın kuzey bölümünde uzanıyor ve bölgenin popüler su sporları merkezlerinden biri konumunda. Kuzey rüzgârları almasından dolayı uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü, yelken ve deniz paraşütü gibi onlarca aktivite yapmak için ilk ziyaret edilen yer olan liman, aynı zaman Datça Yarımadası’nın en sevilen yat ve tekne destinasyonlarından biri.

Bodrum’dan feribot seferlerinin düzenlendiği ve özellikle yaz aylarında tüm dünyadan gelen turistlerle oldukça hareketli olan Körmen Limanı’nda tertemiz denizin tadını çıkarabilir, liman boyunca uzanan yürüyüş yollarında keyifli geziler yaparak panoramik fotoğraflar çekebilir veya sahil kenarındaki balıkçı restoranlarında mola vererek mevsimlik balıklar tadarken büyüleyici manzarayı izleyebilirsiniz.

Konum Linki

Datça Yel Değirmenleri

Datça yel değirmenleri

Datça merkezinin hemen kuzeyinde yer alan ve yarımadanın simgelerinden biri haline gelmiş Datça yel değirmenleri, denize hakim konumlarda ’lü yılların başlarında inşa edilmiş. Kızlan Yel Değirmenleri olarak da bilinen ve günümüzde bazıları restoran olarak hizmet veren yel değirmenleri, gün doğumu ve gün batımlarında sundukları muhteşem manzaralarla balayı çiftlerini ve romantik fotoğraflar çekmek isteyenleri kendine çekiyor. Hem kendi başınıza hem de doğa yürüyüşleriyle ziyaret edebileceğiniz Datça yel değirmenlerinde güzel bir akşam molası vererek Ege Denizi ve kızıl gün batımı manzaraları eşliğinde romantik akşam yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Uluslararası Knidos Sanat Akademisi (UKKSA)

Datça merkezine sadece 15 kilometre uzaklıkta, sessiz ve huzurlu Yaka beldesi içerisinde hizmet veren Uluslararası Knidos Sanat Akademisi, antik çağların sanat ve bilim merkezi olan Datça Yarımadası’nın bu kültürel zenginliğini günümüzde de yaşattığı için her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. 12 dönümlük bir arazi üzerinde yılında kurulan ve yılından beri aktif olarak çalışan sanat merkezinde resim, heykel ve seramik atölyelerinden etkinlik alanlarına, binlerce kitaplık kütüphaneye, asırlık çınar ağaçları altında mola verebileceğiniz kafelere kadar pek çok imkan sunuluyor. Atölyelerde üretilen sanat eserlerini alabileceğiniz mağazaları da gezmenizi önerdiğimiz sanat akademisinde Badem Çiçeği Festivali gibi onlarca ilgi çekici etkinliğe katılarak da güzel zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Gebekum Kızlanaltı Plajı

Gebekum Tabiat Parkı içerisinde yer alan ve el değmemiş doğal güzellikleriyle doğa koruma alanı ilan edilen başka bir güzel plaj da Kızlanaltı Plajı. Yaz aylarında turistlerle çok hareketli olan Gebekum Plajı’na göre daha sakin ve sessiz bir ortamda denize girmek için uğrayabileceğiniz Kızlanaltı Plajı, rüzgârlı havası ve dalgalı deniziyle yelken, uçurtma sörfü, deniz paraşütü ve rüzgâr sörfü gibi su sporları yapmak için de ideal. Hiçbir yapılaşma ve tesisin bulunmadı, bakir doğal güzelliklerini günümüze kadar korumayı başarmış plajda isterseniz yeşil ve mavinin buluştuğu uzun sahilde kamp yapabilir veya havlunuzu sererek bütün gün kalabalıklardan uzakta güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Apollon Kutsal Alanı

Apollon Kutsal Alanı

Datça Yarımadası, gizli koylar ve plajlarının yanı sıra tarihi hazineleriyle de keşfedilmeye değer. Datça merkezinden yaklaşık olarak 19 kilometre uzaklıkta Emecik beldesi sınırlarında yer alan Apollon Kutsal Tapınağı ise yarımadanın en çok ziyaret edilen tarihi hazinelerinden biri konumunda. Devasa bir kaya terası üzerinde inşa edilen ve Tanrı Apollon’a adanan kutsal alanın M.Ö. 4. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor.

Klasik antik Yunan tapınaklarına benzer şekilde tasarlanan sunak alanlarının çevresinde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında pişmiş topraktan yapılmış heykeller ve tapınma ayinlerinde kullanılan pek çok obje bulundu. Rehberli turlarla keşfe çıkarak antik dönemin önemli bilim ve sanat merkezi olan Datça Yarımadası ile ilgili ilginç bilgiler alabileceğiniz Apollon Kutsal Alanı’nda bulunan paha biçilmez eserleri ise Marmaris Arkeoloji Müzesi'nde yakından inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

Çubucak Tabiat Parkı

çubucak tabiat parkı

Datça Yarımadası’nın başlangıç noktasında, her doğa tutkununun mutlaka görmesini önerdiğimiz yemyeşil Çubucak Tabiat Parkı uzanıyor. 20 hektardan daha büyük bir yeşil alanı kapsayan ve yılından beri el değmemiş güzellikleri koruma altında olan tabiat parkı, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük orman kampıyla da her yıl binlerce insanı kendine çekiyor.

çadır ve 35 karavan kapasitesiyle sadece Türkiye’den değil, tüm dünyadan kamçıları misafir eden Çubucak Tabiat Parkı’nın iyi düzenlenmiş trekking parkurlarında tertemiz havada yürüyüşler yaparak yenilenebilir; irili ufaklı onlarca şelale, dere ve mağarayla çevrili parkta harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Çevre şehirlerden yılın her mevsimi doğa gezilerinin düzenlendiği Çubucak Tabiat Parkı; vahşi yaşam zenginliği, balık tutma alanları, panoramik deniz manzaraları izleyebileceğiniz seyir terasları ve kır bahçeleriyle de ziyaret edilmeye değer bir yer.

Konum Linki

Cumalı

Knidos Antik Kenti’ne yakın bir konumda, yarımadanın orta kısmında bulunan huzurlu Cumalı Köyü, ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta dinlendirici bir gezi sunuyor. Bozulmamış doğası, yüzlerce yıllık taş evleri ve sessiz atmosferiyle doğa gezilerinin sevilen mola noktalarından biri olan Cumalı’yı Karia Yolu yürüyüşleriyle de keşfe çıkabilirsiniz. Palamutbükü’ne oldukça yakın olan köyü bisiklet kiralayarak da gezebilir veya bütün gün Palamutbükü’nün masmavi sularında yüzdükten sonra bölgede yetiştirilen organik ürünlerle hazırlanan geleneksel Ege lezzetlerini tatmak için Cumalı Köyü’ne uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

Pembe Çakıl Koyu

Akvaryum Plajı ile Domuzbükü arasında çam ormanlarının gizlediği etkileyici bir koy olan Pembe Çakıl Koyu, Datça’nın en uzun sahillerinden birine sahip olmasıyla ünlü. Kum ve çakıl taşlı plajından ismini alan, donanımlı kamp alanlarından dolayı dünyanın her yerinden kampçıları misafir eden Pembe Çakıl Koyu, Datça'nın gizli incilerinden biri olarak keşfedilmeye değer. Yılın en kalabalık dönemlerinde bile sessiz ve huzurlu kalmayı başaran Pembe Çakıl Koyu’na mahremiyet arıyorsanız uğrayabilir ve gözlerden uzakta keyifli bir deniz günü yaşayabilirsiniz. Yarımadanın güney bölümünde yer aldığı için soğuk rüzgârlardan korunan koy, çevresindeki ıssız koylarla birlikte Datça Yarımadası doğa yürüyüşlerinin de ana rotalarından biri konumunda.

Konum Linki

Burgaz Ören Yeri

Datça merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta olduğu için kısa bir yürüyüş ulaşabileceğiniz ve bölgedeki ilk yerleşim yerlerinden biri olduğu için Eski Knidos olarak bilinen Burgaz Ören Yeri, tarih gezilerini yanı sıra doğa yürüyüşleriyle de sıkça ziyaret edilen yerlerden. Deniz seviyesinden 12 metre yükseklikteki bir yarımadada sıralanan tarihi hazineleriyle sit alanı olarak koruma altına alınan ören yerinde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında pek çok paha biçilmez eser bulundu. Helenistik çağlardan günümüze ulaşmayı başarmış kale surları, kuleler ve yerleşim alanları arasında keyifli bir tarih gezisi yapabileceğiniz Burgaz Ören Yeri’nin antik limanında ise gezinizden sonra masmavi suların tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Alavara Kalesi

Datça Yarımadası’nın en büyük tarihi yerleşimi olan Knidos Antik Kenti’nin bir parçası olarak inşa edilen Alavara Kalesi, Datça’da tarih Karia Yolu tarih gezileriyle yakından görebileceğiniz ilgi çekici yapılardan biri. Bölgeye hakim yüksek bir tepe üzerine, kesme taşlarla inşa edilen ve Horasan harcı ile örülen tarihi kale, Emecik beldesi sınırları içerisinde yer alıyor. Günümüze az bir bölümü ayakta kalmayı başaran ve yemyeşil doğal güzellikler içinde gizlenen bir antik hazine olan Alavara Kalesi’nin bulunduğu konumdan panoramik Ege Denizi fotoğrafları da çekebilirsiniz.

Konum Linki

Teke Suyu Mağarası

Datça ve Emecik beldesi arasında düzenlenen doğa yürüyüşlerinin değişmez bir parçası olan Teke Suyu Mağarası, bölgenin görülmeye değer tabiat güzelliklerinden biri. Hem kendi başınıza hem de rehberli doğa gezileriyle keşfe çıkabileceğiniz devasa mağara, iç bölümlerini süsleyen binlerce yılda oluşmuştur sarkıtlar, dikitler ve damlataş havuzlarıyla harika fotoğraflar çekme fırsatı sunuyor. Şifalı kaynak sularıyla dolu göletleriyle de görülmeye değer manzaralar sunan mağarayı çevresindeki Alavara Kalesi gibi antik hazinelerle birlikte de gezebilirsiniz.

Konum Linki

İzgim Plajı

Hisarönü Körfezi’nin büyüleyici manzaralarını izlemek ve oksijen seviyesi yüksek havada unutulmaz bir gün yaşamak için İzgim Plajı’na uğrayabilirsiniz. Yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Bördübet Koyu’na oldukça yakın olan ve nadir görülen kuş türlerini yakından görme şansı bulabileceğiniz İzgim Plajı, iki tarafı çam ormanlarıyla çevrili olduğu için sert rüzgârlardan da korunuyor. Balık bolluğuna sahip sularında balık avlama turlarının da düzenlendiği plajda doğanın ve tertemiz denizin bütünleştiği büyülü bir ortamda yorgunluk atabilir, seyir alanlarından ise Hisarönü Körfezi’nin en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

Yazıköy Plajı

Bağlarözü sahilinin hemen yanı başında uzanan küçük Yazıköy Plajı, Datça Yarımadası’nın sessiz ve huzurlu köylerinden Yazıköy’e kısa bir yürüyüş mesafesinde. Köy gezileri ve doğa yürüyüşlerinden sonra yorgunluk atmak için ideal olan plaj, yazın en kalabalık günlerinde bile sakin kalmayı başarıyor. Yemyeşil doğal güzelliklerle çevrelenen plajda gözlerden uzakta tüm gün yüzebilir ve mesire alanlarında çocuklarınızla güzel bir deniz keyfi yaşayabilirsiniz. Lezzetli köy kahvaltıları tatmak ve yöresel ürünler satın almak için plajdan kısa bir yürüyüşle Yazıköy’e uğrayabilir veya köyün sakin atmosferinde aile pansiyonlarında dinlendirici birkaç gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Elmas Kamp Alanı

Çevresi birbirinden güzel donanımlı kamp ve karavan alanlarıyla çevrili olan Datça’da ücretsiz olduğu için özellikle gençlerin çok ilgi gösterdiği başka bir sevilen doğa koruma alanı da Elmas Kamp Alanı. Yarımadanın girişinde yer alan kamp alanında çam ağaçları altında sıralanan hamaklar ve minderlerde yorgunluk atabilir, ıssız koylarda büyüleyici orman manzaraları eşliğinde cam berraklığındaki denizde keyifle yüzebilirsiniz. İçerisinde donanımlı kamp alanlarının yanı sıra dinlenme tesisleri, kır bahçeleri, restoranlar, iyi düzenlenmiş bisiklet ve yürüyüş yolları gibi olanaklar da bulabileceğiniz Elmas Kamp Alanı’na Datça’dan günübirlik bir gezi yaparak mesire alanlarını kullanabilir veya sahil boyunca yürüyüş yaparak temiz havada yenilenebilirsiniz.

Konum Linki

Datça'da gezilecek yerleri keşfettiyseniz şimdi sıra Muğla'da gezilecek yerler listemizde.

Facebook

Datça / Değirmenbükü - Yazı - Belen by Karavan Güncesi
Değirmenbükü&#;nün değirmenleri şimdi ne durumdalar? Poyraz estiğinde yaz sıcaklarına serin bir alternatif olabilir mi bu koy? "Knidia Eco Farm" ı biliyormusunuz? Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, TaTuTa ve Ekolojik Tarım sizler için ne ifade ediyor, WWOOF nasıl bir harekettir farkındamısınız? Diplomalarının &#;yüksek&#; getirilerini terk ederek &#;Doğal Yaşam&#; ı tercih eden Yunus ve Ercan arkadaşları tanıyormusunuz? Yazıköy halkı şimdilerde nasıl geçiniyor, Knidos Yolu&#;nun onlara getirileri neler? Badem ağaçlarını işgal eden sineklerin neden olduğu sıkıntıları ancak yaşayan bilir, ya sizler? Belen&#;lileri, Aktaş Yanı&#;nı, Tek Dam&#;ı ve Eski Mezarlığı, mezarlıktaki antik kalıntıları, Ecdat mezarlarının hal-i pür melal-i ni biliyormusunuz? Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp, haydi okuyup öğrenelim o halde, buyurunuz; 

Likes12 comments

Bürhanettin Çelebi and others like this.

85 Shares

funduszeue.info

Paylaşım için teşekkürler 🙏

5 yrsReport

Karavan Güncesi

Ben teşekkür ederim 👋

5 yrsReport

Münevver Çölgeçen

Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Selam ve sevgiler

4 yrsReport

Karavan Güncesi

Sağolunuz, bilmukabele 👋

4 yrsReport

Adil Çopur

Sayfanızı yeni keşfettim tebrik ederim emeginize saglık. Coook güzel olmus

5 yrsReport

Karavan Güncesi

Ben teşekkür ederim ilginize Adil hocam, beğenileriniz olmasa yazmak ne mümkün 👋

5 yrsReport

Hüseyin Karcı

Emeginize saglık güzel bilgiler

5 yrsReport

Karavan Güncesi

Teşekkürler 👍

5 yrsReport

Ahmet Nezih Yılgür

Emeklerinize ve bilgilendirmelerinize çok teşekkürler.

5 yrsReport

Karavan Güncesi

Ben de ilginize teşekkür ederim Ahmet Nezih bey 👍

5 yrsReport

Umut Özgür

Emeğinize sağlık inşallah birgün bende buraları gezip görmek funduszeue.info emekli olunca oralara yerleşmek isterim tabi maddi durumum yeterse.

5 yrsReport

Karavan Güncesi

Teşekkürler, Umut’suz yaşanmıyor elbette. Dilerim istekleriniz gerçek olur 👋

5 yrsReport

Sevim Yavuz

Sayfanızı yeni keşfettim, çok güzel. Hala inceliyorum. Bu yaz 50 günlük gezi boyunca sizin tanıttığıniz birçok yere gittik lakin bölgeleri bu kadar gezip tanımadık. da paylaşımlarınız rehberimiz olacak. Sağlıkla huzurla kalınız.

5 yrsReport

Karavan Güncesi

Elimden geleni yapmaya çalışıyorum 5 yıldır, tanıtım konusunda sıkıntım var sadece. Sayfamın size rehber olmasına sevindim, şimdiden iyi gezmeler ✌️

5 yrsReport

Sevim Yavuz

Çok güzel . Bilgilendirme için teşekkürler.

5 yrsReport

Karavan Güncesi

Benden de size teşekkürler, ilginiz için 👍

5 yrsReport

Umut Özgür

Merakla bekliyorum.

5 yrsReport

5 yrsReport

Murat AY

Hepsi birbirinden şahane kareler , elinize sağlık .

5 yrsReport

Karavan Güncesi

Teşekkür ederim ❤️

5 yrsReport

Sunalı Fikret

Yaza faydalı olacak . Çok terkedilmiş taş evler var neden acaba. teşekürler.

5 yrsReport

Karavan Güncesi

Datça hem ana karaya 60km uzak, hem de sit alanı.

5 yrsReport

Umit Ayan

Bizlerde paylaşımlarınızı bekliyoruz.işiniz rast gitsin.

5 yrsReport

Karavan Güncesi

Bu kez çok geciktim biliyorum ☺️

5 yrsReport

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası