hotpoint ariston cm tdc dsl0 filtre kahve makinesi gümüş / Hotpoint-Ariston CM TDC DR0 Filtre Kahve Makinesi | DonanımHaber Forum

Hotpoint Ariston Cm Tdc Dsl0 Filtre Kahve Makinesi Gümüş

hotpoint ariston cm tdc dsl0 filtre kahve makinesi gümüş

MokaPota Canlı" width="1020" height="574" data-litespeed-src="https://www.youtube.com/embed/5WaDeA4PwWU?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>

Goldmaster Zinde Gm-7331 Filtre Kahve Makinesi

Her ne kadar görselinde iki fincan kahve görünse de sadece 300 ml kahve hazırlayan bir ürün. İçindeki filtrenin bir standardı yok bu nedenle kağıt filtre kullanmanız pek mümkün değil. Plastik filtresini kullanmanız zorunluluk.

Bazı şirketler ofiste masanıza bu tür cihazları koymanıza izin verebiliyor, ancak böyle bir durumda az yer kaplasın ve doğrudan kupaya kahve alayım düşünceniz varsa değerlendirebilirsiniz. Onun dışında oldukça ucuz olmasına karşın evde kullanım için çok da uygun bulmadığım bir ürün. Zaten alsanız da kısa bir süre sonra değiştirmek isteyeceksiniz.

Goldmaster Zinde Gm-7331 hakkında okuduğum şu yorum ise diğer negatif yorumların bir özeti gibi “Görüntüde tek düğmeye basınca, iki küçük sevimli bardak dolusu kahve verecek sanıyorsunuz. Ancak düğmeye basıp içeri gidip geri geldiğinizde, eş dolum yapamadığını ve neredeyse bir bardak dolusu kahvenin yere boşaldığını görüyorsunuz.” Ama tek başına yaşayıp sadece tek kupa ile kahve tüketen kişilerin pozitif yorumlarını da göz ardı etmemek gerek. “Makine” diyeceğim dilim pek varmıyor, alet’ın bütün kontrolleri manuel, su bitince sizin kapatmanız gerekiyor. Taşma yapmaması için suyu kullanacağınız kupa ile ölçerek koymanızda fayda var.


Sinbo Scm-2938 Filtre Kahve Makinesi

Sinbo Scm-2938 Filtre Kahve Makinesi

Sinbo Scm-2938 Piyasadaki en ucuz kahve makinelerinden biri. Sinbo zaten bu segmente hitap eden bir ürün portföyüne sahip. Gerçi son 5 yıldır yumurta pişirme makinelerini kullanıyorum ve çok memnunum ama bu üründe durum biraz farklı.

2 numara filtre kullanan ürünün kapasitesi de oldukça az ve maalesef kullanıcılar tarafından malzeme kalitesi yönünden çok fazla eleştiri alıyor. parçaların bazılarının daha kutuyu açarken kırıldığını belirtenler de var. kullanılan plastik kalitesi ve işçilik de düşük seviyede. Maliyet odaklı yaklaşsanız bile tavsiye etmeyeceğim bir ürün. Elbette geniş servis ağı var ve destek alıyorsunuz ama astarı yüzünden pahalıya gelebilecek bir makine olduğunu düşünüyorum.


Hotpoint Ariston CM TDC DR0 / Hotpoint Ariston CM TDC DSL0 / Hotpoint Ariston CM TDC DXB0 Filtre Kahve Makineleri

Hotpoint Ariston CM TDC DR0 Filtre Kahve Makinesi

1250 ml su tankı kapasitesi olan bu ürün uygun fiyatı nedeniyle en çok satılan ürünlerden. Asıl işlevini yerine getiriyor ve fakat extra bir özellik sunmuyor. Hotpoint Ariston CM TDC DR0 ve DSL0 plastik dış yüzeye sahipken DXB0 modelinde paslanmaz çelik dış yüzey kullanılmış. Cam karafa sahip olan makinenin otomatik kapanma süresi 40 dk. Yani kahvenizi 40 dakika boyunca sıcak tutuyor. 4 numara filtre kağıdı kullanan ve su haznesi çıkmayan makine için bir çok kullanıcının memnun kaldığını, asgari ihtiyaçlarını karşıladığını belirten yorumları var. Ancak tabi ucuz olmasının bazı getirileri de hissediliyor, erken bozulan, kırılan parça raporlayan kişiler de olmuş. Türkiyedeki servis ağında bir sıkıntı yok, böyle bir problem yaşarsanız problemi çözmeniz kolay olur. Aroma, zamanlama vs extra özellikleri bulunmayan minimum fiyata minimum ihtiyacı karşılayan bir makine arıyorsanız tercih edilebilir.


Philips Hd7461 Filtre Kahve Makinesi

Philipsin bu ürünü temel bir kahve makinesi hiç bir ek özellik içermiyor. Swirl diye adlandırılan aroma çubuğu diye de bahsedilen karaf içerisindeki çubuk, kahvenin önce karaf tabanına erişmesini oradan karaf içine yayılmasını sağlıyor. Bu ne sağlıyor derseniz bence temizleme zorluğu dışında başka hiç bir ek fayda sağlamıyor. Çok temel bir makineye ihtiyacınız varsa, ek özelliklere ihtiyacınız yoksa değerlendirebilirsiniz elbette ama çok da fazla birşey beklememek gerek.


Philips HD7769 Öğütücülü Filtre Kahve

Öğütücüyü her zaman ayrı almanızı tavsiye ediyorum, böylece hem bir ürünarızalanırsa diğerinden de olmazsınız hem de farklı demleme yöntemleri için de öğütme yapma şansına sahip olursunuz. Demleme ekipman çeşitliliğinizi artırdıkça ayrı bir öğütücüye sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu farkedeceksiniz. Ama hep dediğim gibi herkesin ihtiyacı farklı sizin mutfakta yeriniz darsa iki ayrı ürüne yeriniz yoksa ama yine de öğütmeyi kendinizin yapmasının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyseniz o zaman böyle bir ürünü değerlendirme alabilirsiniz.

Philips Hd7768’in üretimi Philips taafından durdurulup yerine bir üst versiyonu olan Philips Hd7769 piyasaya sürüldü. Açıkçası bu konuda bir açıklama yok ve bilinen bir konu yok ancak ortada böyle bir durum varken 7768 ürününden uzak durum alacaksanız 7769 modeline yönelmek en akıllıcası olacaktır.

Bu tip makinelerin bilinen bir kaç kasası var ama Philips tamamen kendine özgü bir dizayn ve özelliklerle karşımıza çıkıyor. İki ayrı çekirdek tipinde öğütme yapabiliyor olması güzel bir özellik olsa da çekirdekleri makine içinde değil de kendi paketlerinde tutmanızı tavsiye ederim. Tazelikleri daha uzun süre korunur böylece. Ama tüketiminiz çok fazla ise bu özellik işinize yarayabilir. Bu özellik dışında makine. Normal demleme dışında 2 ayrı aroma fonksiyonuna sahip, öğütme inceliği sınırlı olsa da ayarlanabiliyor, programlama özelliği de olan makine 10 dakika ile 120 dakika arasında ayarlanabilir sıcak tutma özelliğine sahip. 1.2 litre hacmi ve 80-85 derece içim sıcaklığı ile piyasadaki en geniş özelliklere sahip makine olduğunu söyleyebilirim.


Vestel 1001Z ve Vestel Keyif K2001 Filtre Kahve Makinesi

Vestel 1001Z Filtre Kahve Makinesi
Vestel Keyif K2001 Filtre Kahve Makinesi

Asgari ihtiyacı karşılayan yerli bir makine arıyorsanız Vestel sizi çağırıyor. Vestel 1001Z ve Vestel Keyif K2001 Extra hiç bir özelliği olmayan ama yerli olan ürünler. Kullanıcıları üründen memnunlar. Servis ağı da oldukça geniş olduğu için gerçekten düşük bir bütçeye sahipseniz tercih edebileceğiniz ürünler. İki ürün de 4 numara filtre ve cam karafa sahip. İşlev olarak bir farkları yok, sadece dizayn farklı.


Vestel Şölen K3000 Inox Filtre Kahve Makinesi

Vestel Şölen K3000 Inox Filtre Kahve Makinesi

Vestel Şölen K3000 Inox Yukarıdaki Vestel ürünlerine göre daha şık görünen fiyatı da o kadar yüksek olmayan bir ürün. Aroma fonksiyonu sunmuyor ama zamanlama fonksiyonu mevcut. Kahveyi hazırladıktan sonra 2 saat kadar sıcak tutan Vestel Şölen K3000 Inox Filtre Kahve Makinesi zamanlama fonksiyonu sizin için önemliyse tercih edilebilir.


Arzum AR3081 Brewtime Delux Filtre Kahve Makinesi

Arzum AR3081 Aroma ve Programlama özelliklerine sahip bir filtre kahve makinesi. 1500ml Cam karafa sahip ürünün su haznesi çıkmıyor vekahve bölümüyle aynı kapak altında. Aynı kapak altında olması tavsiye etmediğim bir durum. Herhangi bir nedenle kahvenizi koyarken su haznesine kaçabilir veya soğuk su kahve üstüne dökülebilir.

Su haznesinin çıkmaması hem temizleme hem de su doldurma işleminde biraz zorluk yaratacaktır. Yabancı ürünlere göre daha düşük fiyatla piyasada yer alıyor ve bütçeniz yoksa belirttiğim noktalar göz önünde tutularak düşünülebilir. Kullanıcı yorumları henüz olgunlaşmamış durumda bu nedenle deneyim için pozitif/negatif bir şey söylemek doğru olmaz. Böyle durumlarda kafanızdaki marka imajı karar desteği yaratıyor.


Delonghi ICM 15210 Filtre Kahve Makinesi

Delonghi ICM 15210 Filtre Kahve Makinesi

Hotpoint Aristonla oldukça yakın fiyatlara satılan delonghinin bu modeli Cam Karaf, 40 dakika sıcak tutma özelliği sunuyor. Su haznesi çıkmayan ürün extra hiç bir özellik barındırmıyor. Kullanıcıların büyük kısmı üründen memnun ancak bazı kullanıcılardan su sıcaklığı ile ilgili problem rapor edilmiş. Bu nedenle ürünü iade edenler de mevcut. Bazı kullanıcılar da kahvede plastik kokusu olduğunu belirtmiş ancak bu bu tür düşük fiyatlı makinelerde (hatta bazen yüksek fiyatlılarda bile) plastik kokusu karşılaşılan bir durum. Aldığınızda kullanmadan önce 3-4 kere tam dolu sıcak su ile çalıştırırsanız bu problemi yaşamazsınız. Maximum 1-2 hafta ilk çalıştırdığınızda plastik kokusu gelebilir ama bu kahvenize sinmez. Sonrasında ise bu koku geçer. makine standard 4 numara filtre kullanıyor.


Delonghi ICM2.1B Filtre Kahve Makinesi

Delonghi ICM2.1B Filtre Kahve Makinesi

Bu ürünün Delonghi ICM 15210’dan tek farkı dizaynı ve ön yüzde metal şerit kullanılmamış olması. Dizayn dışında farklı bir şey yok. Kullanıcı yorumlarında ise maalesef su sıcaklığının düşük olması öne çıkıyor.


Delonghi ICM 15250 Filtre Kahve Makinesi

Delonghi ICM 15250 Filtre Kahve Makinesi

15210’un geliştirilmiş versiyonu diyebileceğimiz Delonghi ICM 15250 Aroma ve zamanlama özelliklerine sahip. Su haznesi sabit olan ürünün içine suyu kahve çekmecesinin yanından koyuyorsunuz. Bu yapıdaki makineleri ben çok kullanışlı bulmuyorum açıkçası. Kahve veya su koyarken biri diğerine sıçrayabiliyor. Kahvenin hazneye sıçraması tıkanmalara sebep olabilirken suyun kahve dolu hazneye sıcraması ise lezzeti etkileyebilir. Ama bu modelin avantajı da var. Tepeden doldurmalı makinelerde su koyarken bulunduğu yerin üstü kapalıysa makineyi çekmeniz gerekiyor ama bunda makineyi oynatmadan suyu çekmeceden koyabiliyorsunuz. Kullanıcı yorumlarına baktığımızda ise yine bir çok kişinin memnun olduğunu fakat yine kahve sıcaklığı ile ilgili olumsuz yorumların da olduğunu belirtmeliyim. Makine demleme işlemi sonrası gücünü alt ısıcıya yönlendirdiği için demleme sonrası 5 dk kadar bekleyip öyle içerseniz sıcaklık probleminin biraz olsun önüne geçmiş olursunuz. Makinede standart 4 numara filtre kullanılıyor.


Delonghi ICM16210 / Delonghi ICM16710 / Delonghi ICM16731

Delonghi ICM16210 ve Delonghi ICM16710 tamamen aynı özelliklere sahip iki makine, aralarındaki dek fark ise Delonghi ICM210 Cam karaf kullanırken Delonghi ICM16710 Termos karaf kullanıyor. 16210’un sıcak tutma süresi aktif ısıtma ile 40dk iken, 16710 4 saate kadar sıcak tutabildiğini özellikleri arasında listelemiş. Ama bunun efektif süresi yaklaşık 1,5-2 saat gibi düşünebilirsiniz. Termos kararflar konusunda fikrimi daha önce de belirtmiştim, hem zamanla koku yapması hem de temizleme zorluğu nedeniyle tavsiye etmiyorum. Ama elektrik tüketimi ya da termos ihtiyacı gibi durumunuz varsa (kamp, karavan vs.) tercih edilebilir. Bu ürünlerin ikisi de sadece aroma özelliğine sahip ve sabit su haznesi barındırıyor.

Delonghi ICM16731 ise bunlara ek olarak programlama fonksiyonu, üç kademeli aroma ayarına sahip termos karaf kullanan bir makine. Üç ürünün de dizaynları şık ve minimal ihtiyacınızın yanısıra alacağınız dönemki fiyat skalası da sizin için karar verme konusunda etkili olacaktır.


Delonghi Clessidra ICM 17210

Delonghi Clessidra ICM 17210

Delonghi Clessidra ICM 17210 sıra dışı şık bir dizayna sahip. İlk bakışta albenizi oldukça yüksek olsa da kullaım tarafında bazı dez avantajlar da barındırıyor. Öncelikle dizayn oldukça şık görünüyor bunda tabi cam ve saydam parça yoğunluğunun fazla olmasının oldukça payı var. Özellikler baktığımızda ise aroma, extra sıcaklık vb. özellikler yer almıyor. Sadece alt ısıtıcıyı devre dışı bırakma butonuna sahip böylece cold brew yapabiliyorsunuz.

Filtre tutucu karafın içinde dizayn edildiği için karaf normal bir karafa göre oldukça büyük. Kullanımda ise maalesef ciddi sıkıntıları var. Kahve demlendikten sonra filtre tutucuyu vışarı almanız gerekiyor. Beraberinde gelen bir stand ile bu problem çözülmüş gibi görünse de tezgahta extra yer kaplayan bir çözüm bu. Her ne kadar damlama engelleme olsa da biraz bekletince yoğuşma nedeniyle ıslaklılar olabiliyor. Filtre tutucu hazne içinde olduğu için demleme devam ederken biraz daha sert bir kahve alayım deyip demleme bitmeden bir kaçamak yapamıyorsunuz. Bunu yaptığınızda filtre tutucu içindeki sulu kahvenin de bardağa akması muhtemel. Karaf büyüklüğü nedenleyle kırılması durumunda bir makine ücreti daha ödeyerek yenisine sahip olabilirsiniz.

Özetle Amerikalıların dediği gibi “sexy but not beautiful”. (lütfen sexist bir yorum olarak algılamayın, neticede bir eşyadan bahsediyorum yahu)


Fakir Aroma Master

Fakir Aroma Master pour over (V60) demlemeyi makine ile yapmanızı sağlayan bir ürün. Kendi üstünde bir tartısı var, üçgen kağıt filtre kullanıyor (uzun dönem için bu filtreler maliyetli olabilir) Suyu damlalar halinde değil bir döner mekanizma ile gooseneck kettle’dan döker gibi tek noktadan dairesel hareketle kahve üstüne aktarıyor.

Aynı işi manuel yapsanız ortalama 15-20 Euro’ya -neden TL fiyat vermiyorsun derseniz fena bozuşuruz zira her gün bu yazıyı güncellemek demek olur bu:)- mal edeceğiniz bir düzeneğin otomatik versiyonu. Pour over ile elde edebileceğiniz tatların bir kısmına bu makine ile erişebilirsiniz. Makinenin görünüsü oldukça şık ancak kombine ürünleri ben pek tercih etmiyorum. Böyle bir makine yerinde kontrolün bende olduğu manuel demlemeyi tercih ederim. Ama hep olduğu gibi karar daima sizin.


Electrolux EKF5300

Electrolux EKF5300

Electrolux bu modelde minimum fiyata alınabilecek maximum faydayı sağlıyor. Üründe giriş seviyesi filtre kahve makinelerine ek olarak aroma fonksiyonu da bulunuyor. Cam karaf, 4 numara filtre ve 40 dakikalık sıcak tutma süresine sahip olan ürünün sıkıntılı noktaları ise su seviyesinin dışarıdan görünmemesi ve haznenin sabit olması. Kullanan bir çok kişi üründen oldukça memnun. Electrolux EKF5300 için Münferit sayılabilecek bir kaç ısıtma problemi belirtilmiş ancak bunun aksi yönünde de yorumlar olduğu için çok önemli değil. Düşük maliyet aroma fonksiyonu için tercih edilebilir


Kenwood Kmix Filtre Kahve Makinesi CM02x

Kenwood Kmix Filtre Kahve Makinesi

Uzun zamandır Türkiye piyasasında bulunan ancak son dönemde bulunurluğu azalan bir ürün. Ürün diğer bir çok makinenin aksine 2 numara filtre kullanıyor ve 750 mililitre su kapasitesine sahip. Az yer kaplaması, şık dizaynı ve kaliteli parçaları ile en göz dolduran ürünlerden. Dış yüzeyi tamamen metal olan ürün sadece 2-3 kupa kahve demlemesi yapıyorsanız önerebileceğim bir ürün.

Kenwood Kmix CM02x serisinde x ile belirttiğim ürünün renk kodu. Örneğin CM029 mor CM021 kırmızı bir ürün. Kenwood Kmix Filtre Kahve Makinesinde aroma, zamanlama vb extra özellikler bulunmuyor. İçim sıcaklığı Türk insanına daha yatkın, yani sıcak ve kahveyi de 40 dakika sıcak tutuyor. Kenwood bu ürünü COX750 serisi ile yeniledi ama maalesef bu seri ülkemizde bulunmuyor. Kullanıcıların çok büyük bir kısmı makinelerinden memnun ve hatta aşıklar diyebilirim, yalnız son zamanlarda yedek parça sıkıntısı ve özellikle damlatma önleyicide belli süre kullanımdan sonra kaçırma yaşanması gibi olaylar bazı kullanıcılara sıkıntı yaşatmış. Yedek parça temininin zaman alması bu ürün için negatif olan puanlar. Bu olaylar azınlıkta elbette ama karar verirken bilmekte fayda var.


Braun KF7120BK Filtre Kahve Makinesi

Braun KF7120BK Filtre Kahve Makinesi

Oldukça şık ve kaliteli görünüşüyle Braun KF7120BK modeli son zamanların dikkat çeken ürünlerinden. Üründe kendi segmentindeki standart olan aroma ve zamanlama özelliği bulunuyor. 4 numara filtre kullanan ürünün su tankı sabit ve üstten doldurmalı. Kahve hazırladıktan sonra 40 dakika boyunca sıcak tutan ürünü diğer ürünlerden ayrıştıran iki özelliği ise su sertliği ayarı ve az miktarda kahve yaparken akışı kontrol eden 1-4 cup diye adlandırılan özellik. 3 su sertlik kademesi olan ürün özellikle musluk suyu ile kahve yapanlar için önemli bir özellik diyebilirim. Ama kahve yaparken musluk suyu kullanmamanız gerektiğini de hatırlatmadan geçmeyeyim.

Kahve hazırlamak için doğru su seçimi için dikkat edilmesi gereken noktaları şu yazımda belirtmiştim. Braun da bir diğer özellik ise oluşan kireci kendi kendine temizleyebilmesi. Ürün üstünde bulunan “calc” uyarı ışığı yandığında kahve makineleri için üretilmiş bir kireç çözücü kullanarak temizleme programını çalıştırdığınızda makine kendi kendini yaklaşık 45 dakikada temizliyor. Kullanıcı yorumlarında ise su miktarını tepeden bakmadan görememenin sıkıntısı dikkat çekiyor. Braun ürünün su haznesi içine basamak yapısında seviye göstergesi koymuş ancak bu maalesef dışarıdan görünmüyor dolayısıyla kısa boylu biriyseniz veya tezgah üstünde açık alan yoksa bu biraz sıkıntı olabilir gerçekten. Bunun dışında belirgin raporlanan problemler yok, farklı sebeplerle arızalar raporlanmış ancak bunların ortak noktası olmadığı gibi sayıları da oldukça az.


Braun KF520 Cafe House Filtre Kahve Makinesi

Braun KF520 Cafe House Filtre Kahve Makinesi

Bu ürün bir çok markanın baz ürününe kıyasla su haznesi bölümünde bir su filtre kartuşu barındırıyor. Bu elbette daha saf bir su ile kahve yapmanızı sağlıyor ama günlük kullanımda braun’un önerisi her iki ayda bir bu filtreyi değiştirmek. Hal böyle olunca süreklilik arzeden bir masraf oluşuyor. Ama kartuşsuz kullanmanız da mümkün. Braun KF520 için standard bir kahve makinesi diyebiliriz. Aroma, zamanlama vs gibi extra özellikleri yok. Beyaz renginin görüntüsü de gayet şık. Hakkındaki tek negatif konu kablosunun biraz kısa olması o da Amerika ve İngiltere’deki yorumlarda yer alıyor. Kahve sıcaklığı pozitif değerlendirme almış bir ürün.


Siemens TC86303 / Siemens TC86304 / Siemens TC86505 Filtre Kahve Makineleri

Siemens TC86505 Filtre Kahve Makinesi
Siemens TC86304 Filtre Kahve Makinesi
Siemens TC86303 Filtre Kahve Makinesi

Filtre kahve makinesi alırken dikkat edilecekleri anlattığım yazımda öne çıkardığım bir çok özelliği (biri hariç) üstünde barındıran bir ürün. Şık bir tasarıma sahip. Su haznesi ayrılabiliyor ve tamamen bağımsız. Zamanlama fonksiyonu mevcut. Tek eksik ise aroma programı yani yavaş demleme. Ancak bunu farklı bir biçimde makine üstünde uygulamışlar. Geliştirdikleri sensörle su miktarına göre kahve akış hızını makine kendi ayarlıyor böylece farklı miktarlarda yapsanız da aynı tat kahve elde edebiliyorsunuz.

Önemli not: Ürünün Türkiye sitesinde sıcak tutma süresi olarak 2 saat belirtilmiş ancak bu değer doğru değil. Ürün kullanım kılavuzunda ve yabancı ülke sitelerinde yazdığı gibi 40 dakika sıcak tutma süresine sahip. (bilgilendirme için okuyucumuz Duygu Uzel’e teşekkürler)

Siemens TC86303 siyah renk ve Siemens TC86304 ise kırmızı renkli, her ikisi de cam karafa sahip. Siemens TC86505 modeli ise termoslu bir model ve metalik renklerde. Ürünü kullanan kullanıcılar oldukça memnun. Herhangi bir negatif konu rapor edilmemiş. Tek göz önünde bulundurmanız gereken Siemens’in yedek parçalarının oldukça pahalı olması. Bu sizin için sorun değilse gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir ürün olduğunu söyleyebilirim.


Bosch TKA6A041 – Bosch TKA6A043 – Bosch TKA6A044

Bosch TKA6A041, Bosch TKA6A043 ve Bosch TKA6A044 aynı özelliklere sahip sadece renk ile ürün kodu son rakamı değişen ürünler. Ürün dizayn olarak alıştığımız klasik dizaynın dışında. 1250ml çıkabilir su haznesinin olması bir avantaj. Dizayn nedeniyle makinenin enlemesine kapladığı alan biraz daha genişletmiş.

İçlerinde beyaz olan ürün daha güzel görünüyor ama rengi nedeniyle bakımda daha fazla hassasiyet gerektiriyor, her beyaz kahve ürününde olduğu gibi üstüne kahve sıçrarsa anında temizlemek gerek aksi taktirde bu zamanla leke oluşumuna neden olabiliyor. Ürün ek özellik olarak sadece aroma fonksiyonuna sahip. Filtre tutucu bölme ön kapakla birleşik dizayn edilmiş.

Kullanıcı yorumlarına baktığımızda ise bir çok kullanıcının üründen çok memnun olduğu görünüyor. Negatif geri bildirimler az da olsa yok değil. Makinenin arka tarafının boş olması nedeniyle, demleme esnasında veya karafı koyup çıkarırken duvara kahve sıçraması ve özellikle beyaz renkte filtre tutucu içinde leke oluşması. Karar verirken bunları göz önünde tutmakta fayda var.


Bosch TKA8631 Filtre Kahve Makinesi

Bosch TKA8631 oldukça şık görünüşlü bir makine, ayrılabilir su haznesi, cam karaf, programlama özelliği artı tarafları. Aroma özelliği yok bunun yerine kahve miktarına göre aromayı (aslında su akış hızı) kendisinin belirlediği bosh patentli bir sistem kullanıyor. Ürün fiyat performansta çok önlerde değil ama şık görünüşü göze alırsak olduğu yerden bir iki adım ön sıralara çıkabilir.

Üründe negatif noktalar ise Alt beyaz haznenin ısıtma alanı etrafında çatlaklar raporlanmış olması. Sadece bir kullanıcı değil maalesef, bir kaç kullanıcı tarafından 1 yıllık kullanım sonrasında  ısıtma alanı çevresinde, sararma, çatlaklar raporlanması malzeme kalitesi konusunda (ısı ile renk değiştirme deforme olma vb) dikkat edilmesi gereken bir konu. 

Yakın zamanda çokça raporlanan bir diğer konu ise kahve haznesini tutan mıknatıs sisteminin zamanla arızalandığı ve kapağın kendi kendine açıldığı. Bu tip açılan dizaylarda zaman zaman karşımıza çıkan bir durum bu ve biraz can sıkıcı. Bu tipte ürünleri alırken mekanizmanın zamanla yıpranıp yıpranmayacağını kriterlerniz arasına dahil edin derim.


WMF 412.06.0011 Filtre Kahve Makinesi

WMF 412.06.0011 Filtre Kahve Makinesi

WMF over priced diye adlandırılan bir sınıfta. Over Price bir ürünün ederinin oldukça üstünde fiyatlandırılması anlamına geliyor. Tabi bu cümlem tamamen işlev, malzeme ve kalite odaklı bir cümle. WMF daha çok dizaynları ile bu fiyat farkını yaratıyor. Ünlü designer’lara çizdirilen ürün bu dizayn maliyetini de ürünün fiyatına yansıtıyor. Türkiye satışları diğer perakende markaları kadar değil doğal olarak.

WMF 412.06.0011’e gelecek olursak fiyatı bir filtre kahve makinesi için oldukça yüksek, muadili siemens ve bosch ürünlerin neredeyse 2 katına yakın bir fiyata satılıyor ve özellikleri yukarıda bahsettiğim Siemens ürünleri ile aynı. Cam karaf, 4 numara filtre, zamanlama fonksiyonu, otomatik aroma özelliği, az miktarda kahve yapma programı. Kullananlar makine ve performansından oldukça memnun, ama kullanım kısıtlı sayıda olduğu için yeterli sayıda kullanıcı yorumu temin etmek de oldukça güç. Karar vermeden önce arıza durumunda nasıl bir süreçle çalıştıklarını yedek parça fiyatlarını öğrenmenizi tavsiye ederim.


Russell Hobbs 22620-56 Filtre Kahve Makinesi

Russell Hobbs 22620-56 1200ml hacme sahip programlama özelliği barındıran bir ürün. Dizayn bence biraz eski ve plastik kalitesi çok albenili değil. Çıkmayan su haznesi tezgah üstünde dolap varsa sürehiyle su koyarken sıkıntı yaratabilir. Öte yandan su ve kahve bölümlerinin aynı kapak altında olması sonrasında istenmeyen sıkıntılara neden olabilir. (Kahve koyarken su haznesine dökülmesi veya suyun kahve üstüne damlaması). Aroma fonskiyonun olmaması da tadı özelleştirmede bir eksiklik.


Russell Hobbs 21700-56/RH Retro Kahve Makinesi

Russell Hobbs 21700-56/RH Retro Kahve Makinesi

Şık bir dizayna sahip makine ancak fiyat performansta oldukça geride kalıyor. Ek bir fonksiyon barındırmayan ürünün cam karafı ve 40 dk sıcak tutma süresi var. Onu da üstündeki timer’la göstermişler. Sadece şık bir görüntü olsun diye. Russell Hobbs 21700-56/RH Retro bir model olarak tasarlanmış ama bir çok makineye göre gayet modern bir görüntüsü var :) Fiyat performans, Türkiyedeki servis yaygınlığı vb nedenlerle maalesef fazla alıcısı olmayan bir ürün. Zaten bu fiyata alabileceğiniz çok daha iyi ürünler varken evinizi bu markayla donatmak gibi bir saplantınız yoksa almanızı da tavsiye etmiyorum. Paranızı daha değerli kullanabilirsiniz.


Arçelik inLove K8115 Kahve Makinesi

Arçelik inLove K8115 Kahve Makinesi

Benim de kullandığım ve okuyucularımıza daha önce de defalarca önerdiğim bir ürün. Cam Karaf, çıkabilen su haznesi, şık dizayn 4 numara filtre, zamanlama ve aroma fonksiyonlarının yanısıra 1 saat açık kalma süresi ile oldukça memnun olduğum bir ürün.

Geçenlerde bir kullanıcımız bu ürünle ilgili yaşadığı bir sıkıntıyı paylaştı. Özetlemek gerekirse, kullanıcı hatasıyla kırılan karaf sonrası yedek parça temin edilememiş, kabul edilebilir bir fiyat farkıyla yenisi ile değiştirilmiş. Ama süreç biraz sıkıntılı geçmiş. Açıkçası kendi deneyimlerimde Arçelik’le bu tür bir sıkıntı yaşamadım ama bu durumu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Ben 2016 başlarında önce 160 lira gibi bir fiyata satın almıştım. Ben önermeye başladığımdan beri fiyatı iki katını geçti :))) tabi diyeceksiniz ki “iki yılda ne iki katını geçmedi ki?” siz de haklısınız.

Düzeltme: 

15 Ekim 2018 itibariyle fiyatlara baktığımda bu modelin (biraz da bu zamana kadar benim önermemden de kaynaklı) ciddi bir fiyat artışı yaşadığını görüyorum. Ürün şu an overrated (ederinin üstünde değerli) duruma geldi bu nedenle önerilerim arasından çıkartıyorum.

Dimetokavi isimli okuyucumuzun yorumları
https://mokapota.com/kahve/hangi-kahve-makinesi-ve-ogutucuyu-almaliyim/768#comment-2854
https://mokapota.com/kahve/hangi-kahve-makinesi-ve-ogutucuyu-almaliyim/768#comment-2884


BEKO BKK4315

BEKO BKK4315

Arçelik inLove K8115 ile birebir aynı özellik sadece sıcak tutma süresi 30 dk’ya indirilmiş. Aynı dizayn fakat farklı renklere sahip bir makine. Fiyatı daha düşük bunun nedeni ise Arçelik’in bir 8115 fiyatını indirmek yerine bu ürünü pazarlama deyimiyle fighting brand olarak piyasaya sürmesi. Yukarıda belirttiğim fiyat hariç her şey bu makine için de geçerli. 


Arçelik K8415 Kahve Makinesi

Arçelik K8415 Kahve Makinesi

Arçelik K8415 K8115 ile aynı özelliklere ve farklı dizayna sahip bir ürün. Tek farkı sıcak tutma süresinin 2 saat olması. Bence kahvenin tazeliği için uzunca bir süre. Arçelik alma kararınız varsa Arçelik inLove K8115 daha iyi bir seçim olur.

Arçelik K8580 Kahve Makinesi

Arçelik K8580 Kahve Makinesi

Bu üründe farklı dizayna sahip ama aynı özellikleri barındıran bir makine. Su haznesinin çıkmıyor oluşu biraz negatif, fiyatı 8115’e göre daha pahalı. Arçelik K8580 Şık görünümlü bir ürün, ama gri ürünlerden bana artık gına geldi, mutfakta renkli ürünler daha canlı duruyor. Karar sizin.


Homend 5006 Filtre Kahve Makinesi

Homend 5006 uygun fiyata programlama özelliği sunan bir makine ancak su haznesinin çıkmaması ve özellikle aroma özelliğinin olmaması bir alt model rakiplerinden onu öne çıkarmaya yetmiyor. Özellikle panelde mat plastik kullanılması maalesef dizayndaki en kötü noktalardan.  12 kişilik hacme sahip ürün, uygun fiyata programlama özelliğine ihtiyacınız varsa mantıklı olabilir.


Homend 5002 Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi

Homend 5002 Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi

Homend 5002 Öğütücü ve filtre kahve makinesi birlikte olan kombo ürünlerden. Homend bir Türk markası ve ürünleri fayda/maliyet karşılaştırmasında oldukça iyi durumda. Evimde uzun zamandır kullandığım tost makinesi ve hızlı içecek hazırlayıcılarından var (mini blender) oldukça da memnunum.

Bu ürün ilk çıktığında inceleyip bir arkadaşıma önermiştim. Kendisi iş yerinde kullanabileceği yer kaplamayan kombo bir ürün arıyordu. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyor ve oldukça da memnun. Elbette öğütücü içerdiği için diğer filtre kahve modellerine göre yüksekliği biraz fazla. Ama görünüm ve dizayn oldukça şık. Cam karaf 4 numara filtre kağıdı, zamanlayıcı ve aroma fonksiyonlarının hepsi var. Dilerseniz öğütücüyü kullanmadan önceden öğütülmüş kahve kullanmanızı sağlayan “toz kahve” özelliği de bulunuyor.

Bu tip kombo makinelerin bazılarında bıçaklı öğütücü görüyoruz ki o tipleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ancak bu ürün konik dişli bir öğütücü kullanmış. Bu pozitif birşey ve çok geniş olmasa da öğüttüğünüz kahvede incelik ayarı yaparak tadı özelleştirmenizi sağlıyor.

Olumsuz yorumlarsa öğütücü kullanmanın tam anlaşılamamış olmasından kaynaklı. Su miktarını siz belirliyorsunuz ama öğütülecek kahveyi fincan adedi olarak girdiğiniz için bazı kullanıcıların beklentisi girilen fincan kadar su kullanması. Su fazla konulduğunda su kullanımını kesmesi. Oysa ki bu sadece değirmenin ayarı ve 3 fincanlık su koyup 4 fincanlık kahve öğütüp daha sert bir kahve de hazırlamanıza imkan tanıyor. Bunun dışında negatif(!) yorumla karşılaşmadım. Bu tip kombo makinelerin kahve hazırlanırken oluşan buharı öğütme haznesine sızdırması gibi problemleri var ama bu üründe yalıtım gayet iyi yapıldığı için böyle bir problem yaşayan bir kullanıcı görmedim. Kombo makinelere sıcak bakmıyorum ama kombo makine ihtiyacınız varsa kesinlikle tavsiye edeceğim bir ürün.


Vestel Taze Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi

Vestel Taze Öğütücülü Filtre Kahve Makinesini yazıya sonradan ekledim çünkü üstteki homend modelinden çok daha sonra çıktı. Dizaynı Homend 5002 ile birebir aynı. Homend tuşlarının fonksiyonalitesinde bir sıkıntı yoktu ama kozmetikte biraz sıkıntılıydı. Arada boşluk var gibi bir oynama yaptığı için biraz basit ve ucuz işçilik algısı yaratıyordu. Vestel bu kozmetik problemi de düzeltmiş. Ürünün özellikleri her şeyiyle aynı. Konik öğütücü, aroma ve programlama fonkisyonu, dilerseniz hazır öğütülmüş kahve kullanma opsiyonu vs. Bu nedenle eğer mutlaka öğütücülü bir modele ihtiyacınız varsa ciddi bir alternatif olabilir.


Fakir Coffee Rest Filtre Kahve Makinesi

Fakir Coffee Rest zaman programlama ve 1-4 cup özelliği barındırıyor. 1250 ml su tankı hacmi var ve kahveyi 40 dk sıcak tutabiliyor. Inox dış yüzey olması pozitif kullanılan plastik parçalar ise tatminkar seviyede. Maalesef kahve ve su aynı kapak altında ve su haznesi çıkmıyor. Çıkmayan su haznesi yerleştireceğiniz tezgah üstünde dolap varsa su koymayı zorlaştırabilir. Kahve ve su haznesinin aynı kapak altında olması da kahvenin su haznesine veya soğuk suyun kahve haznesine sıçramasına sebebiyet verebilir.

Kendi satış sitesinde dahi aroma özelliğinin olduğunu söylüyor üretici ancak makine üstündeki özellik 1-4 cup özelliği. Temelde iki fonksiyon da suyu yavaşlatarak demleme süresini uzatmaya dayanır ancak 1-4 cup adı üstünde 1-4 fincan yani max 500 ml kahve demleyeceğiniz zaman kullanabileceğiniz bir fonksiyondur. Aroma fonksiyonu ise blooming ve ara duraklar içeren bir dinlendirerek demleme özelliğidir. Elbette her marka bunu kendine göre yorumlayabilir ama ikisini aynı gibi göstermek çok mantıklı değil.


Fakir Cafe Passion Çekirdekli Ve Toz Filtre Kahve Makinesi

Fakir Cafe Passion Çekirdekli Ve Toz Filtre Kahve Makinesi

Bir diğer kombo ürün ise Fakir Cafe Passion, Bu ürün de Homend gibi oldukça fazla özelliği bünyesinde barındırıyor. Cam karaf, zamanlama, aroma fonskiyonu vs. Fakat bu ürünün ayrıştığı nokta bıçaklı bir öğütücü kullanması. Bıçaklı öğütücüleri tavsiye etmediğimi hatta öğütücü olarak adlandırılmamaları gerektiğini bir çok yazımda belirttim hiç bir incelik seçme şansınız olmadığı için kahveden doğru lezzeti alma şansınız kalmıyor. Buna ek olarak kullanıcıların bir çoğunun öğütme bölümüne buhar sızması problemini raporlamış. Nemlenen kahve parçacıkları maalesef öğütücüde ciddi sıkıntılara sebep olabiliyor. İlle de kombo ürün diyorsanız diğer ürünlere yönlenmenizi tavsiye ederim.


Electrolux Expressionist EKF7800

Arçelik K8115’deki gereksiz fiyat artışı sonrasında piyasaya yeni giren ürünleri incelemeye başladım. Bu anda karşıma çıkan Electrolux Expressionist EKF7800 fiyat, performans ve ek özellikleri ile oldukça kayda değer bir ürün. Arçelik K8115’in sahip olduğu özelliklerin tamamını barındırıyor. Ek olarak kahveyi sıcak tutarken sıcaklık ayarı seçeneğinin olması ve kireç önleyici kartuşu da ürünü bu fiyat alınabilecek en mantıklı ürün haline getiriyor. Dizaynı ise daha şık ve modern, eloctrolux kalitesiyle de birleşince bu ürünü tavsiye ettiğim ürünler arasına ekliyorum


SMEG DCF02PGEU Filtre Kahve Makinesi

Smeg DCF02PGEU Filtre Kahve Makinesi dışarıdan baktığınızda bir filtre kahve makinesi için oldukça yüksek bir fiyata sahip. Ancak işin içine dizayn, malzeme kalitesi ve özellikler girdiğinde kabul edilebilir bir noktaya geliyor. SMEG vintage diye tabir edilen 50’lerin dizaynını bir seri olarak mutfak aletleri ve beyaz eşyalarının hepsine yansıtmış durumda. Dolayısıyla evinizi yeni kuruyorsanız maddi olarak da bir kısıtınız yoksa bütün ekipmanları SMEG seçerseniz mutfağınız birbiri ile dizayn olarak uyumlu huzur veren bir güzelliğe sahip olabilir. Tabi bu dizaynı alternatif renklerle sunuyor olması da ayrı bir çeşitlilik sunuyor. Kahve ekipmanlarını bir renk, beyaz eşyaları farklı renk, hamur işi gereçler için ayrı bir renk de kullanabilirsiniz. Özetle dizayn çok hem de çok şık ve uygulanabilirlik oldukça çeşitli. Peki ya özellikler?

SMEG bu noktada piyasada iyi diye nitelendirebileceğimiz makinelerin sahip olduğu hemen hemen bütün özelliklere ve hatta fazlasına da sahip. Tek eksiği kahve sıcaklık ayarı yok. Aroma ve programlama özelliğine sahip olan SMEG daha az ölçüde kahve demleyebilmek için ayrı bir fonksiyona da sahip. Bunlara ek piyasada su sertliği ayarı yapabildiğiniz tek makine diyebilirim. Bütün bu fonksiyonlar elbette kahvenizde farklı tatlara ulaşmanız için size alternatifler yaratıyor.

Makinenin kullanımında ise bazı dikkate değer noktalar var. Demleme sonrası sıcak tutma süresi 40 dakika ama bu süre demleme başlangıcından itibaren geçerli. Az demleme özelliğini aktive ederseniz demleme sonrası ısıtma plakasını aktive etmiyor(hemen tüketilecek düşüncesiyle) Açıldığında ve kahve hazır olduğunda bir bip sesi çıkarıyor ancak bu sesin oldukça yüksek ve rahatsız edici olduğundan yakınan kullanıcılar var. Sabah işe çıkmadan önce çocuklar da uyurken kahve yapayım derseniz dikkat etmenizde fayda var. Su tankı çıkarılabilir değil ve su kahve aynı kapak altında yer alıyor. Daha öncede bahsettiğim gibi, suyu veya kahveyi koyarken diğer tarafa sıçratma halinde biraz sıkıntılı bir durum bu. Bunlar bir kenara makineyi kullanıma alıştıktan sonra inanılmaz mutlu olan kullanıcı yorumları da oldukça fazla. Özetle malzeme kaliteli ve istenebilecek fonksiyonların neredeyse tamamı mevcut ama fiyat bu özelliklere sahip iyi bir makinenin iki katı derecede.


Kitchenaid 5KCM1204EER Filtre Kahve Makinesi

Kitchenaid 5KCM1204EER Klasik bir Kitchenaid görünümüne sahip. Hamur yoğurma makinesinden tanıdğımız yuvarlak kafa gene karşımızda :) Latife bir yana, bu modelin kırmızısı oldukça iyigörünse de siyahı maalesef bütün kusurları ortaya koyuyor. Plastik kaplama her nekadar metal üstü boya hissi uyandırsa da bu markadan daha iyi bir malzeme kalitesi beklediğimi belirtmeliyim. Yine de şunu da belirtmekte fayda var parça ve malzeme kalitesi piyasadaki bir çok üründen oldukça iyi. Fiyatı da marka değeri düşünüldüğünde makul hatta denebilecek seviyede.

Makinenin eksilerinden biri su haznesinin çıkmaması ve düz filtre kullanıyor oluşu (bu ülkeye göre değişebiliyor almadan önce emin olmanızda fayda var) Düz tabanlı filtreleri genellikle profesyonel makinelerde ve büyük hacimli Amerikan tipi makinelerde görüyoruz. Düz tabanlı kağıt filtrenin güzel tarafı yerleştirmesi ve kullanımı oldukça kolay ancak Türkiye’de bulunması konik kağıtlara göre çok daha zor. Öte yandan düz tabanlı olduğu için az miktar kahve yaptığınızda kahve çok hızlı süzüldüğü için iyi kalitede bir çıkta almak çok olası değil. En az 5 fincan ve üstü (yaklaşık 650ml) demlemelerde daha efektif sonuç veriyor.

Bu nedenle bu tip makinelere genellikle 1-4 cup fonksiyonu ekleniyor. Bu fonksiyon biraz aroma fonksiyonuna benzese de demleme oldukça yavaş yapılıyor ve mümkün olduğunca kahvenin suyla buluşma süresi uzatılmaya çalışıyor. Açıkçası bu tür bir filtreyi normal şartlardaki bir ev kullanımı için çok doğru bulmuyorum. Ama küçük bir ofisiniz varsa, sizin için makul bir ürün olabilir. Zaten 1700 ml kapasite de ev tipi ürünlerde görmeye alıştığımız 1250-1300 ml kapasitenin oldukça üstünde

Ürünün fonksiyonları ise üst segment makinelerde görmeye alıştığımız türden. Aroma ve programlama özellikleri bulunuyor. Su ve kahve girişlerinin ayrıştırılması pozitif ancak su haznesinin çıkmaması tezgah üstünde dolap varsa kullanımda size sıkıntı olabilir. Kağıt filtre kullanmak istemezseniz altın kaplama kalıcı bir filtre de beraberinde geliyor. Kalıcı filtrenin plastik aksamında ise BPA içermeyen plastik kullanılmış. Özetle özellikler ve marka düşünüldüğünde fiyatının ederi bir ürün diyebilirim.

SAGE SDC400 BSS/A ve SAGE SDC450 BSS/A

SAGE SDC400 BSS/A ve SAGE SDC450 BSS/A Precision Brewer, bir filtre kahve makinesinde olması gereken bütün özellikleri ve hatta çok daha fazlasını sağlayan bir üst düzey filtre kahve makineleri. Bu makineler, 1.8 litreye kadar kahve demleyebilme kapasitesine sahip olup demlemenizi özelleştirebilmenizi sağlar ve ayrıca Cold Drip kahve yapma özelliğine de sahiptir. İki makine arasındaki tek fark 450’nin termos karaf kullanması ve alttan ısıtma hiç yapmaması 400 ise cam karafa sahip. yazının devamında 400’ü anlatacağım kalan özellikler dediğim gibi 450 için de birebir aynı.

SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer, iki farklı tipte filtre kağıdı kullanabilmektedir, böylece 1.2 ve 1.8 litrelik demlemeler yapabilirsiniz. Makine, Hızlı (Fast), Normal (Gold) ve Sert (Strong) olmak üzere farklı filtre kahve türlerini yapabilme özelliğine sahiptir ve ayrıca hario v60 tipi demleme ekipmanlarıyla da kullanılabilir. Ayrıca, Japon Cold Brew ve oda sıcaklığında Cold Brew yapabilme özelliği sayesinde buz üstüne demleme ve soğuk demleme yapabilirsiniz. Makine aynı zamanda koyduğunuz su miktarına bağlı olarak demleme hızını otomatik olarak ayarlayabilme özelliğine sahiptir.

Piyasadaki diğer benzer makinelerden daha farklı özelliklere sahip olan SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer, kullanıcılara birkaç adım önde bir deneyim sunar. Ancak, makinede enerji tüketimini düşürmek amacıyla yapılan bir tasarım tercihi olarak, 4 fincan yani 600 ml altında bir demleme yaptığınızda ısıtma tablası devre dışı kalır. Bu nedenle, eğer 300 ml kapasiteli bir fincana iki fincan kahve yapmak ve ikincisinin sıcak kalmasını istiyorsanız, demleme miktarınızı 50 ml artırarak yapmanız önerilir, böylece ısıtma tablasının çalışmasını sağlamış olursunuz.

SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer, tamamen paslanmaz çelik gövdeye sahiptir. Bu tasarım, Breville/Sage ürünlerinin kalitesini yansıtır. Makine, 4 numara trapezoid yapıdaki filtre kağıdı gibi birçok filtre makinesinde kullanılan filtreleri ve düz tabanlı filtre gibi daha profesyonel makinelerde ve Amerika pazarında kullanılan filtreleri kullanabilir. Trapezoid 4 numara filtre ile 1.2 litre kahve demleyebilirken, düz tabanlı filtre ile 1.8 litre kahve yapabilirsiniz. Bu özellik, geniş aileler, küçük ofisler ve bazı küçük işletmeler için uygun bir seçenek sunar.

Makine üzerindeki bütün işlemler, Auto Start düğmesi dışında iki büyük buton aracılığıyla gerçekleştirilir. LCD ekranda görülen menüde, eski telefonlardaki jogdial özelliğine benzer şekilde butonu çevirerek seçiminizi yapabilirsiniz.

Precision Brewer’ın menüsünde yer alan Gold Demleme yöntemi ECBC (Avrupa Kahve Demleme Merkezi) onayına sahiptir ve normal kullanımda bu demleme yöntemi önerilir. Fast Brew, 1.8 litre kahveyi 7 dakikada hızlı bir şekilde demlerken, Strong demleme ise demlemeyi yavaşlatarak aromalı bir demleme yapar, bu özellik profesyonel makinelerde bulunan özelliğe benzer. Tüm bu demleme yöntemlerinde, haznedeki su miktarına bağlı olarak demleme hızı otomatik olarak ayarlanır, bu sayede artan kahve miktarıyla birlikte oluşabilecek acılık sorununun önüne geçilir.

My Brew menüsü, istediğiniz özel ayarlarda demleme yapmanıza imkan tanır. Bu demleme için Hario V60 demleme ekipmanını kullanmak isterseniz, özel bir adaptöre ihtiyaç duyarsınız ve SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer bu adaptöre sahiptir. Hario V60 dripper ve adaptörü kullanarak My Brew menüsünden pour over seçeneğini aktive etmeniz gerekmektedir. My Brew menüsünde yapabileceğiniz diğer ayarlar arasında çiçeklenme süresini belirleme, su sıcaklığını ayarlama ve akış hızını belirleme gibi seçenekler bulunur.

Buz üstüne demleme (Japon Cold Brew) ve Cold Brew menülerinde ise 600 ml’den az su kullanmanız gerekmektedir. Buz üstü demleme sırasında alt haznedeki buz düşünüldüğünde, bu mantıklı bir seçenektir. Cold Brew demleme için ise sadece üst haznede kahve ve suyu birlikte 14 saat kadar bekletmeniz gerekmektedir. Ardından, demlenmiş kahveyi karafaya aktarabilirsiniz.

Makinenin dikkat çeken diğer özellikleri, zaman programlama fonksiyonu ve çocuk kilididir. Zaman programlama fonksiyonu sayesinde akşamdan kahvenizi hazırlayabilir ve sabah kahve kokusuyla uyanabilirsiniz. Özellikle çocukların ayarları değiştirmesini engellemek ve 14 saatlik cold drip işlemi sırasında makineyi etkilememeleri için çocuk kilidi fonksiyonu oldukça başarılıdır.

Sonuç olarak, SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer, bir filtre kahve makinesinde aranan birçok özelliği bünyesinde barındırır. 1.8 litreye kadar kahve demleme kapasitesi, özelleştirilebilir demleme seçenekleri, Cold Drip ve buz üstüne demleme gibi farklı demleme yöntemlerini desteklemesi, zaman programlama ve çocuk kilidi gibi kullanışlı fonksiyonlarıyla dikkat çeker. Ayrıca, kaliteli malzemeler ve şık tasarımıyla SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer, piyasadaki benzer makinelerden öne çıkan bir seçenektir.Precision Brewer, bir filtre kahve makinesinde olması gereken bütün özellikleri ve hatta çok daha fazlasını sağlayan bir üst düzey filtre kahve makinesi. Bu makine, 1.8 litreye kadar kahve demleyebilme kapasitesine sahip olup demlemenizi özelleştirebilmenizi sağlar ve ayrıca Cold Drip kahve yapma özelliğine de sahip.

SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer, iki farklı tipte filtre kağıdı kullanabilir, böylece 1.2 ve 1.8 litrelik demlemeler yapabilirsiniz. Makine, Hızlı (Fast), Normal (Gold) ve Sert (Strong) olmak üzere farklı filtre kahve türlerini yapabilme özelliğine sahiptir ve ayrıca hario v60 tipi demleme ekipmanlarıyla da kullanılabilir. Ayrıca, Japon Cold Brew ve oda sıcaklığında Cold Brew yapabilme özelliği sayesinde buz üstüne demleme ve soğuk demleme yapabilirsiniz. Makine aynı zamanda koyduğunuz su miktarına bağlı olarak demleme hızını otomatik olarak ayarlayabilme özelliğine de sahip.

Piyasadaki diğer benzer makinelerden daha farklı özelliklere sahip olan SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer, kullanıcılara birkaç adım önde bir deneyim sunar. Ancak, makinede enerji tüketimini düşürmek amacıyla yapılan bir tasarım tercihi olarak, 4 fincan yani 600 ml altında bir demleme yaptığınızda ısıtma tablası devre dışı kalır. Bu nedenle, eğer 300 ml kapasiteli bir fincana iki fincan kahve yapmak ve ikincisinin sıcak kalmasını istiyorsanız, demleme miktarınızı 50 ml artırarak yapmanızı önerebilirim, böylece ısıtma tablasının çalışmasını sağlamış olursunuz.

SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer, tamamen paslanmaz çelik gövdeye sahip. Breville/Sage ürünlerinin kalitesini yansıtan bir yaklaşımla dizayn edilen makine, 4 numara trapezoid yapıdaki filtre kağıdı gibi birçok filtre makinesinde kullanılan filtreleri ve düz tabanlı filtre gibi daha profesyonel makinelerde ve Amerika pazarında kullanılan filtreleri kullanabilir. Trapezoid 4 numara filtre ile 1.2 litre kahve demleyebilirken, düz tabanlı filtre ile 1.8 litre kahve yapabilirsiniz. Bu özellik, geniş aileler, küçük ofisler ve bazı küçük işletmeler için oldukça uygun bir seçenek.

Makine üzerindeki bütün işlemler, Auto Start düğmesi dışında iki büyük buton aracılığıyla gerçekleştiriyor. LCD ekranda görülen menüde, eski telefonlardaki jogdial özelliğine benzer şekilde butonu çevirerek seçiminizi yapabilirsiniz.

Precision Brewer’ın menüsünde yer alan Gold Demleme yöntemi ECBC (Avrupa Kahve Demleme Merkezi) onayına sahip ve normal kullanımda bu demleme yöntemi önerilen yöntem. Fast Brew, 1.8 litre kahveyi 7 dakikada hızlı bir şekilde demlerken, Strong demleme ise demlemeyi yavaşlatarak daha yoğun bir demleme yapar, bu özelliği diğer makinelerdeki aroma özelliği olarak düşünebilirsiniz. Tüm bu demleme yöntemlerinde, haznedeki su miktarına bağlı olarak demleme hızı otomatik olarak ayarlanıyor, bu sayede artan kahve miktarıyla birlikte oluşabilecek acılık sorununun da önüne geçiliyor.

My Brew menüsü, istediğiniz özel ayarlarda demleme yapmanıza imkan tanıyor. Bu demleme için Hario V60 demleme ekipmanını kullanmak isterseniz, özel bir adaptöre ihtiyaç duyarsınız ve SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer bu adaptöre sahiptir. Hario V60 dripper ve adaptörü kullanarak My Brew menüsünden pour over seçeneğini aktive etmeniz gerekmektedir. My Brew menüsünde yapabileceğiniz diğer ayarlar arasında çiçeklenme süresini belirleme, su sıcaklığını ayarlama ve akış hızını belirleme gibi seçenekler bulunur.

Buz üstüne demleme (Japon Cold Brew) ve Cold Brew menülerinde ise 600 ml’den az su kullanmanız gerekmektedir. Buz üstü demleme sırasında alt haznedeki buz düşünüldüğünde, bu mantıklı bir seçenektir. Cold Brew demleme için ise sadece üst haznede kahve ve suyu birlikte 14 saat kadar bekletmeniz gerekmektedir. Ardından, demlenmiş kahveyi karafaya aktarabilirsiniz.

Makinenin dikkat çeken diğer özellikleri, zaman programlama fonksiyonu ve çocuk kilidi. Zaman programlama fonksiyonu sayesinde akşamdan kahvenizi hazırlayabilir ve sabah kahve kokusuyla uyanabilirsiniz. Özellikle çocukların ayarları değiştirmesini engellemek ve 14 saatlik cold drip işlemi sırasında makineyi etkilememeleri için çocuk kilidi fonksiyonu oldukça başarılı diyebilirim.

Sonuç olarak, SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer, bir filtre kahve makinesinde aranan birçok özelliği bünyesinde barındıran bir makine. 1.8 litreye kadar kahve demleme kapasitesi, özelleştirilebilir demleme seçenekleri, Cold Drip ve buz üstüne demleme gibi farklı demleme yöntemlerini desteklemesi, zaman programlama ve çocuk kilidi gibi kullanışlı fonksiyonları dikkat çeken özellikler. Ayrıca, kaliteli malzemeler ve şık tasarımıyla SAGE SDC400 BSS/A Precision Brewer, piyasadaki benzer makinelerden öne çıkan bir seçenek.

Technivorm Moccamaster KBG741

Technivorm 1964 yılında Gerard Clement Smit tarafından Hollanda’da kuruluyor. İlk üretimine kahve makinesi dışında ürünlerle başlıyor. 1968 yılında ilk brew type makine icadından sonra ben daha iyisini yaparım diyen Gerard ilk moccamaster’ı üretiyor. Hatta sonrasında bıçaklı kahve öğütücüsü de üretiyorlar. Çalışma prensibi ilk günden beri hemen hemen aynı olan Moccamaster Filtre kahve makinelerinin her biri Hollanda’da (Çin’de değil) el imalatı ile üretiliyor ve tek tek kontrolden geçiyor. Youtube’da “technivorm factory visit” diye aratırsanız üretim tesislerinin biraz büyükçe bir atölye gibi çalıştığını görürsünüz.

Moccamaster’ı standard kahve makinelerinden pahalı yapan şey muazzam işçilik ve sağlamlık ve bu geleneksel üretim yaklaşımı diyebilirim. Bu yaklaşım ürünlerinin bir kahve makinesinden çok bir yaşam stili ve hayat bakışı olarak konumlanmasını sağlıyor. Dolayısıyla marka değeri de oldukça yükseliyor.

Demleme esnasında sıcak suyu 92-96 derece ısıda tutan makine SCA (Specialy Coffee Association) onayına sahip nadir makinelerden. Sahip olduğu tek ek özellik ise sıcaklık ayarı. Tam kapasite demleme 6 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanıyor. Göreceli bir konu olması ile birlikte Technivorm bu tür hızlı demlemenin kahve lezzeti açısından daha iyi olduğunu savunuyor.

Özetle Makine özelliklerine baktığımızda üçte bir fiyatına özellik anlamında çok daha fazla şey sunan makineler çok rahat bulabilirsiniz. Ama konu tarz ve profesyonellik olunca fiyat algısı darmadağın oluyor.

Eğer başka tipte bir kahve makinesi ararken bu yazıya geldiyseniz belki aşağıdaki yazılarım size yardımcı olabilir.


Makinenizi aldınız, hayırlı olsun. Peki hangi kahveyi kullanacaksınız? MOKAPOTA Kahvelerine ne dersiniz?


Aklınızda başka ürünler varsa lütfen yorum bölümünde detaylarını belirtin, en kısa sürede elimizden geldiğince kararınızı netleştirmeye çalışalım

Kahve koksun dört bir yanınız.. :)

This entry was posted in Kahve, Kahve Makinesi İnceleme and tagged Filtre Kahve Makinesi.
Omer Demir

Basketbolun içinde büyüdü, kahveyi hep çok sevdi. Öyle ki bir dönem hobisini iş edinip kahve ve ekipman üreticilerine danışmanlık verdi. Espressoyu uzun çekti, Obradović'le kendinden geçti. Uzun yıllar profesyonel olarak müzikle uğraştı. Teknolojiye sıcak ve yakın oldu. Gücün iyi tarafında kaldı, "Palpatine"'den hiç elektrik almadı. Bunca yılın ardından son olarak Tatooine yaylalarında kahve kavururken ve onları sevdikleri ile paylaşırken görüldü. Yıllar içinde öğrendiklerini de paylaştı, paylaştıkça daha iyi öğrendi. Üşenmedi, öğrendiklerini dünya ile paylaşmak için bir de kitap yazdı Read This! Before Buying A Coffee Maker Ha bir de profesyonel kariyeri var ki o da şurada arz-ı endam eder.

Hotpoint Ariston CM TDC DSL0 Filtre Kahve Makinesi Gümüş

Hotpoint Ariston CM TDC DSL0 Filtre Kahve Makinesi Gümüş

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : Wunderbar

Peşin Fiyatına 3 Taksit!

Koleksiyona Ekle

94 favori

  • Garanti Süresi:2 Yıl
  • Damlama Emniyeti:Var
  • Otomatik Kapanma:Yok
  • Su Kapasitesi:1001-2000
  • Materyal:Plastik
  • Model:Filtre Kahve Makineleri

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Wunderbar tarafından gönderilecektir.
  • Bu üründen en fazla 2 adet sipariş verilebilir. 2 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Hotpoint Ariston CM TDC DSL0 Filtre Kahve Makinesi Gümüş

  • Bu üründen en fazla 2 adet sipariş verilebilir. 2 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

  • Garanti Süresi2 Yıl
  • Damlama EmniyetiVar
  • Otomatik KapanmaYok
  • Su Kapasitesi1001-2000
  • MateryalPlastik
  • ModelFiltre Kahve Makineleri

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır