bamya buzlukta ne kadar saklanır / Kışlık Bamya Nasıl Saklanır: Çiğ Ve Pişmiş Bamya Saklama Yöntemleri

Bamya Buzlukta Ne Kadar Saklanır

bamya buzlukta ne kadar saklanır

Bamya Nasıl Saklanır?

Yaz aylarında yetiştirilen bamyanın tadını ve doğallığını kış sofralarımıza da taşımak mümkün. Tabii ki doğru saklama koşullarını uygulayarak! Hem kışın bamyasız kalmamak, hem de mutfağınızda kullanırken kolaylık sağlaması için bamya nasıl saklanır sorusunun cevabını gelin birlikte inceleyelim.  

Bamya saklamanın üç temel yöntemi var: Şoklama, kurutma ve bamya konservesi.

Şoklama yönteminde; özellikle bamyaların en taze, sağlam ve aynı ebatta olanlarını seçmelisiniz. Ayıkladığınız bamyaları, deniz tuzu ve limon suyu eklediğiniz su içerisinde yarım saat bekletin. Bu işlem bamyalarınızın kararmasını ve salgısını akıtmasını engelleyecektir. Ardından bamyaları kaynar suda 3 dakika haşlayın. Haşlayıp süzdüğünüz bamyaları hemen daha önce hazırladığınız buzlu suya koyarak şoklama işlemini tamamlayın.

Peki şoklanan bamya buzlukta nasıl saklanır? Şoklanan bamyaların hemen fazla suyunu alarak buzdolabı poşetlerine tek kullanımlık olacak şekilde paylaştırın ve derin dondurucunuza veya buzluğunuza bu şekilde koyarak saklayın.

Buzluktan ya da derin dondurucudan aldığınız bamyaları kullanmadan önce buzdolabında bekleterek çözdürmenizi öneririz. Bir anda çok sıcak bir ortamda çözdürmek bamyanın bakteri yükünün birden artmasına sebep olacaktır.

Kurutma yöntemi ile kuru bamya elde etmek için tıpkı şoklama yönteminde olduğu gibi bamyaların taze, sağlam ve aynı ebatta olmasına özen gösterin.

Bamya kurutma işlemini iki şekilde yapabilirsiniz: Güneşte ve fırında kurutma. Bamya kurutma yöntemlerinin detaylarına da bir başka blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bamya saklama yöntemlerinden bir diğeri de bamya konservesi yapımıdır. Bamyaları ayıkladıktan sonra, 1 kg bamya için 1 tatlı kaşığı tuz, ağız tadınıza göre yağ, limon ve domates ilave edilerek su eklemeden kaynatmaya başlayın. Bu karışım kaynamaya başlar başlamaz tencereyi ocaktan alın.

Karışımınızın soğumasını beklemeden, cam kavanozlara bir kepçe yardımı ile, en üstlerinde bir miktar hava boşluğu kalacak şekilde doldurup kapaklarını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Kavanozlarınızı ters çevirin ve soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra konserveniz hazır!

Bamya konservesini güneş almayan bir yerde saklamalısınız. Konservenizi uygun koşullarda saklamak ve 6 ayı geçmeden tüketmek şartı ile, kış boyu dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Buzlukta Bamya

Ağustos ayının en gözde sebzesi bamya ister sıcak yemeği ister kurutulmuş ve sarımsak eklenmiş zeytinyağlısı olsun, lifli yapısı ile hem sağlıklı hem de yemeklerde kullanımı kolay bir sebze olarak tanınıyor. İç Anadolu’dan Ege’ye uzanan geniş üretim alanıyla yaz masalarında yer bulan bamya, kimi tariflerde kızartılarak ve üzerine yoğurt eklenerek de tüketiliyor.

Bamya içerisinde B grubu vitaminlerinden demir, çinko, kalsiyum gibi mineralleri bol bol barındırıyor. Sindirim sistemini düzenlediği gibi kilo vermeye de yardımcı olduğu biliniyor. Özellikle diyetisyenler tarafından da önerilen bamyanın vücuda sayamayacak kadar çok faydası bulunuyor. Bu yüzden bu güzel lezzet her mevsimde sofralarda kendine yer bulabiliyor.

Yaz aylarının en faydalı ve sağlıklı sebzelerinden birisi olan bamyanın aynı lezzetini kışın da yakalamak mümkün. Tabii ki bunun için oldukça hassas olan bamyanın nasıl saklanacağını bilmeniz gerekiyor. Kış aylarında bamyasız kalmamak için birçok saklama yöntemi bulunuyor. Ancak bamya temizleme, saklama ve pişirme aşamalarında bazı hatalar nedeniyle bu lezzetli sebzede çok fazla salyalanmalar olabilir.

Kış mevsiminde tazesinden hiçbir farkı olmayan bamya yemeği yapmayı kim istemez? Yaz aylarının vazgeçilmezi bamya dondurucuda nasıl saklanır, bamya çiğ olarak dondurucuya konur mu, bamya konservesi nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız sizi detaylı tarifimize alalım…

Bamya Uzun Süre Nasıl Saklanır?

Şoklama, kurutma ve konserve olarak üç yöntemle uzun süre saklayabilirsiniz. Şoklama yönteminde; ayıklanıp limonlu ve tuzlu suda bekleyen bamyalar, kaynar suda 3 dakika haşlanır. Sonrasında blanşe ederek yani kaynar sudan çıkarıp buzlu suya koyarak şoklama işlemini tamamlayın. Suyunu süzdüğünüz bamyaları poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın.

Kurutma yönteminde; temizlediğiniz bamyaları güneşte ya da fırında kurutabilirsiniz. Geleneksel bir yöntem olan güneşte kurutma için, bamyaları sap kısmından koni biçiminde keserek düzenli aralıklarla bir ipe dizin. Sıcak ama gölgelik bir alana asarak kurumaya bırakın. Fırında kurutmak için ise; temizlenmiş bamyaları fırın tepsisine dizin ve kapağı aralık şekilde 50 derecede yaklaşık 2 saatte kurutun. Fırınınız soğumuşsa fırını ısıtarak işlemi bamyalar kuruyana kadar tekrarlayın.

Bamya Konservesi Nasıl Yapılır?

Bamya konservesi için ayıklanmış bamyalara tuz, biraz zeytinyağı, limon ve domates ilave ederek su eklemeden kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın ve sıcakken kavanozlara aktarın. Sıkıca kapatın, kavanozları ters çevirip soğuyana kadar bekleyin. Konserve olarak 6 ay saklayabilirsiniz.

Bamya Çiğ Olarak Dondurucuya Konur mu?

Bamya çiğ olarak derin dondurucuda saklanabilir. Öncelikle iyi yıkamalısınız. Dilerseniz bamyanızı temizleyerek dilerseniz temizlemeden buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Bamya Derin Dondurucuda Kaç Ay Saklanır?

Yazımızdaki adımları uygulayarak kışlık bamyanızı 1 yıl boyunca hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.

Bamya Çorbası

Konya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan Bamya Çorbası, bol ekşili tadı ile sevdiğiniz tarifler arasında yerini alacak.

Bamya nasıl temizlenir ve ayıklanır? Bamya buzlukta nasıl saklanır, dondurulur?

Bamya temizlenirken baz&#; noktalara dikkat edilmezse bamya yeme&#;i yap&#;l&#;rken yeme&#;in salyalanma sorunu ortaya ç&#;kacakt&#;r. Ayr&#;ca dikenli k&#;s&#;mlar&#;n&#;n tamamen temizlenmesine de dikkat edilmesi gerekiyor. Peki kuru bamya nas&#;l temizlenir? Bamya nas&#;l temizlenir ve ay&#;klan&#;r? Bamya buzlukta nas&#;l saklan&#;r, dondurulur? &#;&#;te bamya yeme&#;i yapmadan önce merak edilen tüm sorular&#;n yan&#;tlar&#; haberimizde

BAMYA NASIL AYIKLANIR VE TEM&#;ZLEN&#;R?

Bamyalar&#; buzdolab&#;nda 2 günden uzun süre bekletmemelisiniz.
Bamya temizlenmeden önce mutlaka iyice y&#;kanmal&#;d&#;r. Bamyalar&#;n sap k&#;s&#;mlar&#;n&#; asla dibine kadar kesmemelisiniz aksi halde pi&#;irirken bamyalar&#;n&#;z hemen salyalanacakt&#;r. Bunun yerine ince uçlu minik bir b&#;çak kullanmal&#; ve ay&#;klaman&#;z gereken uç k&#;s&#;mlar&#;n&#; koni ya da huni biçiminde kesmelisiniz. Bu ay&#;klama i&#;lemi bamyan&#;n iç k&#;sm&#;nda salyalanmaya neden olan maddelerin içeride kalmas&#;n&#; sa&#;layacak, aç&#;l&#;p y&#;rt&#;lmayan bamya, salyalanmadan güzelce pi&#;ecektir.

bamya-nasil-yapilir-shutter-2_16_9_x

BAMYA SALYALANMASI NASIL ENGELLEN&#;R?

Bamya salyalanmamas&#; için kesme yönteminden bahsetmi&#;tik. Bir di&#;er yöntem ise limonlu suda bekletmek. Bamyan&#;n saplar&#;n&#; huni &#;eklinde yapt&#;ktan sonra bir kab&#;n içine yar&#;m limon suyu, temiz su ilave ederek bamyalar&#; içine at&#;n 5 dakika beklettikten sonra yemeklik bamyalar&#;n&#;z haz&#;r.

bamyaa

BAMYA NASIL YIKANIR?

Bamya y&#;kan&#;rken dikkatli bir &#;ekilde ovalanmas&#; gerekir. Bamyalar genellikle ilaçl&#; oldu&#;u için iyice y&#;kanmas&#; gerekir. Y&#;kama suyunun fazlal&#;&#;&#; da süzülmelidir. bamya detayl&#; bir &#;ekilde temizlenmeli ve y&#;kan&#;rken de ay&#;klanmal&#;d&#;r. Bamyalar y&#;kand&#;ktan sonra sap k&#;s&#;mlar&#; da ay&#;klanmal&#;d&#;r. Bamyalar&#;n uç k&#;s&#;mlar&#; huni &#;eklinde kesilmeli.

bamya sakla

BAMYA BUZLUKTA NASIL SAKLANIR?

&#;lk olarak bamyalar&#; bol suda y&#;kay&#;p ay&#;klay&#;n ve sap k&#;s&#;mlar&#;n&#; b&#;çakla dikkatlice temizleyin. Daha sonra buzlu su ve içine birkaç damla limon suyu damlatt&#;&#;&#;n&#;z kaynar su haz&#;rlay&#;n. Haz&#;rlad&#;&#;&#;n&#;z bamyalar&#; önce kaynar suya, ard&#;ndan da hemen buzlu suya at&#;n. Bamyalar&#; güzelce kurutup hava almayacak &#;ekilde paketleyin ve buzlu&#;a kald&#;r&#;n. Bu yöntemle bamyalar&#; yakla&#;&#;k 1 y&#;l kadar buzlukta muhafa edebilirsiniz.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası