google maps işyerini ekle / Google Haritalara Yer Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır? - Dopinger

Google Maps Işyerini Ekle

google maps işyerini ekle

Haritalara Yer ve Konum Nasıl Eklenir?

Google haritalara yer ekleme ile önemli yerleri veyahut konumları seçebilir, ekleyebilir ve başkaları ile paylaşabilirsiniz. Çağımızın en büyük arama motoru olan Google&#;ın başlangıcı 4 Eylül tarihine dayanmaktadır. 50 binden fazla insanın çalıştığı, oldukça geniş bir üretim yelpazesine sahip olan Google, Stanford Üniversitesinde doktora yapan Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulmuştur. Bir araştırma projesi olarak başlayan Google, günümüzün en büyük bilişim sistemi olarak karşınıza çıkmaktadır.

Dünyanın en fazla ziyaret edilen internet sitesi olan Google, karını reklamları üzerinden elde etmektedir. Çok uluslu bir anonim şirketi olan bu kurum, her geçen gün kendini yenileyerek internet kullanıcılarına hizmet vermektedir. Bu alanda ortaya çıkardığı Google Haritalar, dünyanın en çok kullanılan uygulamaları arasında yer almaktadır. Hem bilgisayarlardan hem de cep telefonu ve tabletler üzerinden kullanılabilen bu uygulama, tamamen ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

google haritalar

Genellikle navigasyon amacıyla kullanılsa da, arazi yapısı veya lokasyon yorumları gibi pek çok özelliğe sahip olan bu uygulama internet kullanımına ihtiyaç duymadan da hizmet verebiliyor. GPS kullanımı ile rahatlıkla kullanabileceğiniz bu uygulama sayesinde, bilmediğiniz noktalara rahatlıkla ulaşabilecek, yol trafiği hakkında bilgi alabileceksiniz. Birçok farklı kullanım özelliğine sahip olan bu uygulama özellikleri şu şekilde karşınıza çıkmaktadır.

  • Çevrimdışı kullanılabilme
  • Harita konum ekleme
  • Konum geçmişi
  • Harita türü ayarlama
  • Tek el ile yakınlaştırma
  • Gezilecek yer bulma
  • Lokasyon ve mekan yorumlama

Dünya&#;da olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygın olarak kullanılan bu uygulama, dünyanın herhangi bir yerinde 3 boyutlu olarak gezinmenize de yardımcı olmaktadır. Haritalama açısından oldukça gelişmiş bir teknoloji kullanan Google, herhangi bir sokak, mahalle veya ülke hakkında epey ayrıntıya sahip. İnsanların ihtiyaçlarına uygun olarak sürekli kendini güncelleyen bu uygulamaya, rahatlıkla sahip olabilirsiniz.

Google Haritalar Yer Ekleme Nasıl Yapılır?

Hiç bilmediğiniz yerlere rahatlıkla gidebilmenize olanak sağlayan Google, size en kolay ve en basit rotayı oluşturmaktadır. Bu ve bunun gibi birçok farklı şekilde sizlere sunulmaktadır. Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız Google Haritalar yer ekleme için yapmanız gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Mobil cihazlarınızdan veya bilgisayarlarınızdan rahatlıkla yer ekleme yapabileceğiniz bu uygulama, sizlere büyük avantajlar sağlamaktadır.

Mobil için;

  • Google Haritalar&#;a giriş yapın.
  • Uygulamanın sol üstünde yer alan 3 çizgiye dokunun.
  • Ardından &#;Eksik bir yeri haritaya ekleme&#; kısmına gelin.
  • Açılan pencerede eklemek istediğiniz konum adını, adresini, kategorisini ve diğer bilgileri girin.
  • Bu işlem sonrasında sağ üst kısımda yer alan ‘>’ simgesine dokunun ve yer ekleme talebinizi Google&#;a gönderin.

Bilgisayar için;

  • Tarayıcınız üzerinden &#;funduszeue.info&#; adresine giriş yapın.
  • Arama bölmesinin yanında yer alan 3 çizgiye dokunun.
  • Sekme içerisinde yer alan &#;Eksik bir yeri ekleyin&#; seçeneğini bulun.
  • Konum ekleme için sizden istenilen bilgileri girin.
  • Son olarak &#;Gönder&#; tuşuna basın.

Bu işlemleri tamamlamanızın ardından bilgilerinizi Google&#;a gönderilecektir. Bir süre sonra yer isteğinizin onayı hakkında e-posta alacaksınız.

google haritalar firma ekle

Haritalara İş Yeri / Firma Ekleme         

My Business ile haritalara kendi iş veya firma adreslerinizi de ekleyebilirsiniz. Bu işlemi de cep telefonlarınız veya bilgisayarlarınız üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Google Business adresinizi cep telefonu üzerinden eklemek için;

  • Android veya İOS gibi cihazlarınız için Google Benim İşletmem (Google My Business) uygulamasını indirin.
  • İşletme yönettiğiniz Google hesabınıza giriş yapın.
  • Ana sayfa sekmesinde yer alan &#;Yeni bir işletme ekle&#; veya &#;Ekle&#; kısmına tıklayınç
  • İşletme ad ve bilgilerini doldurarak &#;Devam&#; demeniz yeterlidir.

Google işletme bilgilerinizi bilgisayar üzerinden eklemek için;

  • Google Benim İşletmem üzerinden oturum açmalı.
  • Hesabınız ile oturum açmalı veya hesap oluşturmalı
  • Google İşyerim için adres bilgilerini girmeli
  • Haritada gözükmesini istiyorsanız onay vermeli
  • Kategori, telefon veya web site bilgisi girmeli
  • Daha sonra &#;Doğrulama&#; işlemlerinizi yapmalısınız.

Bunun yanı sıra firma ekleme için haritalardan da yardım alabilirsiniz. Cep telefonlarınızdan veya bilgisayarlarınız üzerinden de işletme adreslerinizi ekleyebilirsiniz. Oldukça basit olan bu işlemler için telefonlarınızda &#;Google Haritalar&#; uygulamasına, bilgisayardan &#;Haritalar&#; kısmına giriş yapmalısınız.

google haritalara yer ekleme

Cep telefonlarında daha sonra işletme aramalı ve işletme bulduktan sonra hak talebinde bulunmalısınız. Bilgisayar üzerinden ise 3 yöntem bulunmaktadır.

  1. Adres girdikten sonra sol kısımda yer alan &#;İşletmenizi ekleyin&#; demelisiniz.
  2. Harita yerini sağ tık ile almalı ve &#;İşletme ekleyin&#; demelisiniz.
  3. Menü 3 çizgi kısmına tıklamalı ve &#;İşletmenizi ekleyin&#; demelisiniz.

Bu aşamaları tamamlayarak sizlerde adres kayıt yapabilirsiniz.

Google Haritalar Yer Düzenleme Nasıl Yapılır?

Google haritalara yer ekleme işleminde hata yaptığınızı düşünüyorsanız veya yer değiştirmek istiyorsanız, cep telefonlarınız veya bilgisayarlarınız üzerinden bu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu kısımlardan adres ayarlayabilir, adres değiştirebilir veya silebilirsiniz.

Google Rehber üzerinde yer alan adres bilgilerini cep telefonları üzerinden düzenlemek için;

  • Google Haritalar uygulamasına giriş yapmalısınız.
  • İlk olarak &#;Kaydedilenler&#; ardından &#;Etiketlendi&#; kısmına dokunun.
  • Adres yanlarında bulunan &#;Diğer&#; bölümüne geçmeli, ev veya iş adresi düzenlemeye dokunmalısınız.

Haritalar Google adreslerini bilgisayarlar üzerinden eklemek için;

  • Google haritalar üzerinden oturum açmalısınız.
  • Ev veya iş adreslerini arama kutusuna yazın.
  • Hangi adresi değiştirmek istiyorsanız &#;Düzenle&#; demeli
  • Yeni adres girişi sonrasında &#;Kaydet&#; kısmına tıklamalısınız.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz

Google Maps API Key Nasıl Alınır?
Google Maps API Key Nasıl Alınır?

Google API’leri adından da anlaşılacağı üzere, Google’un verdiği hizmetlerle iletişim ve entegrasyon sağlayan uygulamalar için kullanılan program aray

Bu işlemleri tamamlayarak sizlerde adres bilgilerinizi Google üzerinden paylaşabilirsiniz.

Google Eklenen Konumun Doğrulaması Nasıl Yapılır?

Harita konum ekleme ile benim sayfam üzerinden ev veya iş adreslerinizi ekleyebiliyorsunuz. Fakat bu eklemeler sonrasında işletme doğrulaması istemektedir. Bunun için kullanabileceğiniz en genel doğrulama &#;E-Posta&#; adresi ile doğrulamadır. En geç 15 gün içerisinde doğrulama kodunu sizlere gönderen Google, &#;Şimdi Doğrula&#; demeniz sonrasında işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Karpostalı aldıktan sonra yönettiğiniz konumları açmalı ve ilk olarak &#;Konumu Doğrula&#; > &#;Şimdi Doğrula&#; demeniz yeterlidir. Sizlere verilen kodu bu alana girdikten sonra &#;Gönder&#; diyerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Konumu Ekleyemiyorum Sorunu ve Çözümü

İş yeri ekleme işlemini tamamlayamıyorum veya haritalarda çıkmak için adres ekledim fakat göremiyorum diyorsanız,  bunun birkaç farklı sebebi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları:

  • İşletme doğrulaması tamamlanmamış
  • Arama sonuçlarında her zaman bulamama
  • Kısa süre önce adres ekleme veya düzenleme
  • İşletme bilgileri Google kurallarına uymuyor

Eğer bunun dışında sorun yaşıyorsanız sorunlarınızı Google&#;a bildirebilir ve sebebini öğrenebilirsiniz. Oldukça basit olan bu işlemler sonrasında sizlerde rahatlıkla iş veya ev adreslerinizi Google&#;a ekleyebilirsiniz.

Apple İOS harita kaydı ve Bing üzerinden harita kaydı hakkındaki yazılarımıza da göz atabilirsiniz!

Dopinger ile Dijital dünyada markanızı öne taşıyın!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası