kilis zahter turşusu / Zahter nedir? Zahterin faydaları neler?

Kilis Zahter Turşusu

kilis zahter turşusu

Zahter Turşusu (Dağ kekiği)


Geçtiğimiz perşembe günü bir vesile ile gezdiğim bir semt pazarındaki salata malzemesi satan tezgahta gözüme ilişiverdi kekik funduszeue.info bakışta emin olamadım tam sormak için elime almıştım ki o mis kokusu ile ''Ben senin bildiğin kekiğim,al beni''deyiverdi sanki funduszeue.info evde küçüklükten beri dağ kekiğinin kurutulmuşunu kullanırdı annem kekik kullanılması gereken her funduszeue.info de bu alışkanlığı bozmadım elbette.
yıl kadar evveldi sanırım Kilis'te yaşayan Gürcü teyze sayesinde Zahter turşusu ile tanıştıfunduszeue.info sene bu zamanlarda yapar ve bize de tatmamız için imkan sağlardı sağfunduszeue.infoan bu turşudan yapmak için 3 demet taze kekik aldım ve hemen Gürcü teyzemi arayıp tarifi yazıfunduszeue.info bilgi ve deneyimlerini benimle paylaştığı için buradan da kendisine teşekkür ve hürmetlerimi sunuyorum.
Zahter turşusu kahvaltıda çayın yanına çok yakışan bir funduszeue.infoyağını bol kullanmak hem lezzet hemde uzun süre dayanması açısından gerekli.Kış kahvaltılarınızda lezzet dolu bir çeşit olacaktıfunduszeue.info ki sizde pazarda veya manavda rastlarsanız bir demet de olsa denemenizi öneririm.
Zahter güneydoğuda iki yiyeceğe verilen bir funduszeue.info fotoğrafta gördüğünüz benim hazırladığım zahter turşusunda kullanılan taze dağ kekiği,diğeride bir çok bahatlar öğütülerek hazırlanan kahvaltılık zahter tozu.Önce zeytinyağına batırılan ekmek daha sonra zahter tozuna batırılarak çayın yanında funduszeue.infotılık zahter çocukluğumda kahvaltı soframızda eksik olmazdı.Belki çocuk halimle o zamanlar hem kıymetini bilmez hemde çok aramazdım ama şimdi hem ben hem çocuklarım çok seviyoruz .Ve çok şifalı olduğuna da inanıyorum.

Zahter turşusu
Malzemeler:
3 demet taze zahter
2 bardak zeytinyağı
1 kaşık biber salçası
10 diş dövülmüş sarımsak
3 limon suyu
2 kaşık tuz

Zahterleri dallarından kopararak suda bekletip toprak ve tozlardan arınmasını sağlayıp yıkayıp süzgeçte sularını süzüfunduszeue.info 1 saat kadar kurumasını bekledim süzgeçfunduszeue.infoyağına diğer malzemeleri ekleyerek sos hazırlayıp zahter ile karıştırarak kavanoza funduszeue.info günü zahter sararıp solarak yemeye hazır hale funduszeue.info süre buzdolabında bu şekilde muhafaza funduszeue.infoı tuz ve ekşi oranını isteğinize göre çoğfunduszeue.info olsun
APA UÇAN TÜRKMEN F, MERCİMEK TAKCI H, ŞEKEROĞLU N (). Total Phenolic Content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Homemade and Industrial Samples of Breakfast Zahter, Herbal Mixture. Akademik Gıda, 14(3), - Chicago UÇAN TÜRKMEN FİLİZ,MERCİMEK TAKCI HATİCE AYSUN,ŞEKEROĞLU NAZIM Total Phenolic Content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Homemade and Industrial Samples of Breakfast Zahter, Herbal Mixture. Akademik Gıda 14, no.3 (): - MLAUÇAN TÜRKMEN FİLİZ,MERCİMEK TAKCI HATİCE AYSUN,ŞEKEROĞLU NAZIM Total Phenolic Content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Homemade and Industrial Samples of Breakfast Zahter, Herbal Mixture. Akademik Gıda, vol, no.3, , ss - AMAUÇAN TÜRKMEN F,MERCİMEK TAKCI H,ŞEKEROĞLU N Total Phenolic Content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Homemade and Industrial Samples of Breakfast Zahter, Herbal Mixture. Akademik Gıda. ; 14(3): - VancouverUÇAN TÜRKMEN F,MERCİMEK TAKCI H,ŞEKEROĞLU N Total Phenolic Content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Homemade and Industrial Samples of Breakfast Zahter, Herbal Mixture. Akademik Gıda. ; 14(3): - IEEEUÇAN TÜRKMEN F,MERCİMEK TAKCI H,ŞEKEROĞLU N "Total Phenolic Content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Homemade and Industrial Samples of Breakfast Zahter, Herbal Mixture." Akademik Gıda, 14, ss - , ISNAD UÇAN TÜRKMEN, FİLİZ vd. "Total Phenolic Content, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Homemade and Industrial Samples of Breakfast Zahter, Herbal Mixture". Akademik Gıda 14/3 (),

KAHVALTILIK ZAHTER

Kilis, Gaziantep, Hatay mutfak kültüründen soframıza taşınan mükemmel besleyici ve vitamin deposu lezzetli kahvaltılık çeşitidir.

Kahvaltılık Zahter İçerisinde Bulunan Malzemeler

  • Nohut
  • Karpuz çekirdeği
  • Menengiç
  • Kimyon
  • Sumak
  • Koruk tozu
  • Kavun çekirdeği
  • Kişniş
  • Dağ Kekiği & Zahter
  • Leblebi
  • Tuz
  • Acı Pulbiber
Çok çeşit baharat ve bakliyat karıştırılarak ve bir miktar kavurularak elde edilir. En son işlem olarak büyük taş değirmenlerde bütün karışım defa çekilir ve toz haline getirilir.

KAHVALTILIK ZAHTER NASIL TÜKETİLİR

kahvaltilik-zahter

Kahvaltılık zahteribir kaseye zeytin yağınıbaşka kaseye koyarız ve ekmeğimizi ilk başta zeytin yağına batırıp sonrasında zahtere batırırız. Editörün Notu: Eğer kahvaltılık zahtertüketmek isterseniz. Siyah zeytin ile tüketmelisiniz.  Zahter ve zeytin birbirine çok yakışan 2 lezzettir birlikte tüketmenizi şiddetle tavsiye ederim.

KAHVALTILIK ZAHTER FİYATI NE KADAR

Yukarıda sayılan malzemeler çok pahallı değil ama yapım aşamasında özenle ve temiz yapıldığında  bu Kahvaltılık zahterin fiyatıortalama tl/kg  arasındadır.  

Kahvaltıda Niye Kahvaltılık Zahter Tüketilmesi Önemli ?

Yukarıda içerisinde bulunan baharat ve bakliyat çeşitlerini okudunuz. Kahvaltıda bu besleyici besinleri ve baharatları tükettiğinizde gün boyu tokluk hissi oluşturmaktadır. Ayrıca kahvaltıda zeytinyağı tüketmemiz gerektiğini biliyoruz ama bu aklımıza bile gelmiyor öyle değil mi ? Kahvaltılık zahterekmeği bana bana zeytinyağı tüketmeye aracı oluyor.  Denemesi bedava, kahvaltıda Zahter ve zeytinyağı tüketin ve akşama kadar tokluk hissini yaşayacaksınız. Tokluk Hissi oluşturan gıdadeyince aklınıza ilk Kahvaltılık zahtergelmesi gerekiyor.  

Evde Zeytinyağı yok Ayçiçek yağı ile tüketebilir miyim ?

Olabilir, ama ilk fırsatta Kilisten Gelsin Soğuk sıkım sızma zeytinyağımızdan 5 lt alarak kahvaltılık zahter tüketmeye devam edebilirsiniz.

Salamura Zahteri incelemek için tıklayınız

Toplam 2 yorum yapıldı

Müşteri Hizmetleri Sorumlusu

Merhabalar Kahvaltılık zahterimiz kiliste yapılan zahterin aynısıdır. 1.sınıf ürünler kullanarak yaptığımız kahvaltılık zahteri güvenle tercih edebilirsiniz. Kahvaltılık zahter satın almak için funduszeue.info sayfamıza bakabilirsiniz.

hacer fırat

Kiliste satılan kahvaltılık zahterin aynısı mı ? Siz özel mi üretiyorsunuz ?

Kargoya Veriliş

:

Aynı gün kargo imkanı

Kargo Firması

:

Ups Kargo

Gönderilecek Bölge

:

Kilis

Teslimat Detayları

:

Satın alınan ürünler kırılma duruma göre özel ambalajlama ile paketliyoruz. Akma tehlikesi olan ürünleride özel plastik kaplara koyarak teslim ediyoruz.

İade/İptal Detayları

:

Satın alınan ürünler gıda ve tüketim ürünleri olduğu için, kanunlarda iadesi olmamaktadır. Fakat ağzı açılmamış ve paketi bozulmamış ürünleri [email protected] adresi veya 78 79 numaralı şirket whatsapp hattına hızlıca danışarak göndere bilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası