beyaz gömlekten pas lekesi nasıl çıkar / Beyaz Tişört Pas Lekesi Nasıl Çıkar?(EN iyi 5 ipucu) - Herkes için kıyafetler

Beyaz Gömlekten Pas Lekesi Nasıl Çıkar

beyaz gömlekten pas lekesi nasıl çıkar

Pas lekesi nasıl çıkar?

İnatçı ve zor temizlenen pas lekeleri metal maddelerin zamanla oksitlenmesi ile meydana gelir. Genellikle metal nesnelerin yüzeye ıslak olarak bırakılması nedeniyle ortaya çıkan pas lekelerinin temizliği birçok kişi için adeta kabusa dönüyor. Yaygın olarak eşyalarda görülen pas lekelerine yazık ki giysilerde de oluşabiliyor. Peki pas lekesi nasıl çıkar? İşte pas lekesine karşı oldukça etkili yöntemler...

Sozcu.com.tr

Yayınlanma: 12:05 - 11 Haziran 2020 Güncellenme:

Pas lekesi nasıl çıkar?

Porselen, tuvalet, lavabo, küvet veya duşa kabin üzerinde pas lekeleri yaygın olarak görülür. Aynı zamanda onarım ve tadilat işleriyle uğraşan kişilerin sıklıkla karşılaştıkları pas lekeleri metal eşyalardan giysilere bulaşarak içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Peki, pas lekeleri nasıl çıkar? Pas lekelerini temizleme yöntemleri nelerdir? İşte tüm bu soruların yanıtları haberimizde…

Foto: shutterstock

PAS LEKELERİNDEN KURTULUN

LİMON PAS LEKELERİNDE OLDUKÇA ETKİLİ

Giysilerinizden pas lekesini çıkarmanın en pratik yolu limon kullanımıdır. Pas lekesinin üzerine bir miktar limon sıkın ve kurumasını bekleyin. Kuruyan giysinizi soğuk su ile durulayın.

BEYAZ SİRKE

Pas lekesi olan kumaşın üzerine beyaz sirke dökün ve emmesini sağlayın. Limon da olduğu gibi aynı şekilde kuruyunca soğuk su ile yıkayın.

LİMON VE TUZ İKİLİSİ

Özellikle gömleklerinizde oluşan pas lekelerini gidermek için lekenin olduğu bölgeye biraz limon sıkın ve bir miktar tuz ilave ederek gömleğinizin kurumasını bekleyin. Lekeli kısmı sudan geçirdikten sonra yıkama talimatını göz önünde bulundurarak yıkayın.

AMONYAK İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRABİLİR

Pas lekesi olan kumaşın üzerini sert bir cisimle kazıyın. Ardından sabun damlattığınız bulaşık süngerini lekenin üzerine uygulayarak lekenin daha kolay çıkmasını sağlayın. Daha sonra amonyak ve suyu karıştırarak lekenin üzerine dökün ve 10 dakika beklettikten sonra temiz bir bezle silin.

Kararmış ocak gözleri nasıl temizlenir?İlginizi ÇekebilirKararmış ocak gözleri nasıl temizlenir?Davlumbaz temizliği nasıl olmalı?İlginizi ÇekebilirDavlumbaz temizliği nasıl olmalı?

beyazsudan

Küf ve Pas Lekeleri Nasıl Çıkarılır

Küf ve Pas Lekelerini Çıkarma: Adım Adım

  1. Uygun bir Persil deterjan ve leke çıkarıcı seçin
  2. Persil deterjanı lekenin üstüne dökün
  3. Giysileri etiket talimatına göre mümkün olan en yüksek sıcaklıkta yıkayın
  4. Lekenin çıktığından emin olun

Bir Deterjan ve Leke Çıkarıcı Seçme

Uygun bir Persil deterjan ve leke çıkarıcı seçerken kumaş rengini ve türünü göz önünde bulundurun. Renkli giysilerde Persil Color Jel kullanın. Beyaz giysilerde Persil Gülün Büyüsü Jel kullanın. Hassas kumaşlarda Perwoll kullanın.

Lekede Ön İşlem

Lekeyi ne şekilde çıkaracağınız, kumaşın dayanıklılığına bağlıdır. Kot ve pamuklu giysilerde bölgeye bir parça Persil Gülün Büyüsü Jel veya Persil Color Jel deterjanı dökün, ardından diş fırçasıyla hafifçe fırçalayın. Güvenlik için bu işlemi dış ortamda yapın, böylece küf partiküllerin eve dağılmasına engel olursunuz.

Yıkama ve Durulama

Küf ve pas lekeli giysileri yıkarken giysilerinizde kalan tüm yabancı maddeleri gidermek için, mümkün olan en yüksek sıcaklıkta yıkayın. Uygun sıcaklığı giysilerin etiketinden öğrenebilirsiniz.

Lekeyi Kontrol Etme

Yıkadıktan sonra lekenin çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Leke hala duruyorsa, Persil deterjanınızı soğuk suyla karıştırın, ardından tekrar 10 dakika süreyle bu suya batırdıktan sonra ön işleme tutun ve tekrar yıkayın.

Yıkama sonrasında leke hala belirginse ve çıkmamışsa, etiketteki talimata göre giyside klorlu ağartma yapılıp yapılamayacağına bakın. Yapılabiliyorsa ürünün uygulama talimatlarına dikkat ederek biraz klorlu ağartıcı kullanın. Son olarak, giysilerinizi etiket talimatına göre mümkün olan en yüksek sıcaklıkta yıkayın.

Özel ve Hassas Kumaşlardan Pas ve Küf Lekesi Çıkarma

Yün, ipek veya sentetik gibi belirli kumaşlardan küf ve pas lekesi çıkarırken mümkünse ağartıcı kullanmaktan kaçının. Ağartma, bu kumaş türlerini bozabilir ve ömrünü kısaltabilir. Bunun yerine Perwoll kullanın.

Farklı Renklerde Kumaşlardan Küf ve Pas Lekesi Çıkarma

Renkli giysilerden küf ve pas lekeleri çıkarmak için daima Persil Color kullanın. Bu talimatlara da dikkatle uyun.

Zorlu Pas Lekelerinden Kurtulma

Bazen lekeler göründüğünden daha zorlu olabilir. Leke zorlu veya kurumuşsa, makineye atmadan önce birkaç saat Persil ve soğuk su karışımında bekletin.

Küf ve Pas Lekelerini Çıkarmak için Özel Deterjanlar

Ev yapımı çözümler küf ve pas lekelerinin çıkarılmasına bir nebze yardımcı olsa da, başka sorunlara yol açabilirler. Bazıları gömleğinizin rengini kalıcı olarak değiştirirken, bazıları zamanla çamaşır makinenizin içindeki lastik ve plastik kısımlara zarar verebilir. Bu sorunları önlemek için Persil deterjan kullanın.

Giysilerinizde küf ve pasa izin vermeyin. Bu lekeleri Persil deterjanla hızla çıkarın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası