kurbağa yaşam döngüsü okul öncesi / TURUNCU SINIF YAŞAM DÖNGÜSÜNÜ ÖĞRENİYOR – TED ALANYA KOLEJİ

Kurbağa Yaşam Döngüsü Okul Öncesi

kurbağa yaşam döngüsü okul öncesi

Ä°STANBUL EYÃœPSULTAN

Bu dersimizde etrafımızdaki canlıları araştırıfunduszeue.infoğaları mercek altına alarak, onların yaşam döngülerini inceledik.Çok farklı bilgiler funduszeue.infoıların bu kadar ilginç özelliklerinin olduğunu keşfetmek çok eğlenceliydi.

Yayın

Güncelleme

Ziyaret

Yazdır

PaylaÅŸ Facebook  PaylaÅŸ twitter  PaylaÅŸ google  PaylaÅŸ linkedin

Haberler

  BeÄŸen

Kurbağanın yaşam d&#;ng&#;s&#; nedir ve nasıl ger&#;ekleşir? Kurbağaların yaşam d&#;ng&#;s&#;n&#;n aşamaları ve &#;zellikleri

Haberin Devamı

 Kurbağaların yaşam döngüsüne bakıldığında öncelikle su içerisinde yumurtadan çıktıkları görülür. Yumurtadan çıkan kurbağa yavruları başkalaşım geçirmeden önce suda yaşayabilme özelliklerine sahip olmaktadır. Yani kurbağalar başkalaşım öncesinde tıpkı balık gibi solungaçları ve yüzgeçleri bulunur. Başkalaşım evrelerine geçtikçe kurbağanın yapısı değişir ve karada yaşamaya uygun bir canlı haline gelmektedir.

 Kurbağanın sudan karaya geçiş aşamasında kuyruğu kısalmaya, bacakları oluşmaya ve karada oksijen alabilmeleri için akciğerleri gelişmeye başlar.

 Bunun yanı sıra kurbağa sürüngen ile balık arasında özellik gösteren soğuk kanlık bir hayvandır. Bu nedenle kurbağalar yaşamlarının bir bölümünü suda geçirirken bir bölümünü de karada geçiren canlılardır.

Kurbağaların Yaşam Döngüsünün Aşamaları ve Özellikleri Nelerdir?

 Kurbağaların yaşam döngüsü yumurta dönemi, larva dönemi ve yetişkinlik dönemi olarak 3 aşamadan oluşmaktadır. Kurbağanın geliştikçe metamorfoz adı verilmekte olan bir gelişim süreci yaşarlar. Bununla birlikte metamorfoz sürecini sadece kurbağalar değil bunun yanı sıra omurgasızların çoğu ve diğer amfibiler de metamorfoz geçirmektedir.

Çiftleşme Dönemi

 Kurbağaların çiftleşme sezonları genellikle ilkbahar aylarında ve yağmurlu dönemlerdedir. Ilıman iklimlerde genel olarak ilkbaharda, tropikal iklimlerde ise yağmurlu zamanlarda çiftleşirler.

Haberin Devamı

 Erkek kurbağalar çiftleşme döneminde dişilerini etkilemek için genellikle vakvaklama sesi ile çağrı yapmaktadır. Ses keselerini hava ile doldurduktan kesede bulunan havayı ileri geri hareket ettirmek suretiyle cıvıltı benzeri sesler çıkarırlar.

 Çiftleşme esnasında erkek kurbağa dişi kurbağanın üzerine çıkar ve ön bacaklarını dişinin bel çevresine ya da boynuna kenetler. Ampleksus adı verilen bu kucaklaşma ile birleşim sağlarlar.

Yumurta Evresi

 Doğada bulunan çoğu tür gibi kurbağalar da yumurtalarını güven içinde büyüyebilecekleri yerlere bırakırlar. Bu yerler daha çok durgun sular ya da bitki örtülerinin arası olmaktadır.

 Kurbağalar çoğu zaman yumurtaları kendi hallerine bırakırlar ve yumurtalar bir bakım olmadan kendi başlarına gelişirler. Gelişen yumurtalar ise 1 ila 3 hafta arasında çatlar, içerisinden iribaş adı verilen minik yavru çıkar ve özgürlüğüne kavuşur.

Haberin Devamı

İribaş (Larva) Evresi

 Yumurtada çıkan larvalar bir ağıza, solungaçlara ve uzun bir kuyruğa sahip olurlar. İribaşlar yumurtadan çıktıkları günden itibaren ilk 1 ile 2 hafta arasında neredeyse hiç hareket etmezler. 2 haftadan sonra hareket etmeye, vücutları uzamaya ve büyük bitki ve böceklerle beslenmeye başlarlar. Gelişimlerinin diğer aşamalarında ise ön bacakları oluşmaya, kuyruğu küçülmeye ve solungaçlarının üzeri deri ile kaplanmaya başlar.

Yetişkinlik Evresi

 Kurbağalar için son aşama olan yetişkinlik evresinde kurbağa iribaş halinden sıyrılmış, absorbe olmuş, yetişkin bir kurbağa haline gelmiş şekilde karada yaşamaya başlar.

 İşte kurbağaların yaşam döngüsü bu şekilde gerçekleşmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası