kuru ciltler için nemlendirici krem blog / CİLT TİPİNİZE VE YAŞINIZA UYGUN HANGİ NEMLENDİRİCİYİ KULLANMALISINIZ? | Makyaj Trendi

Kuru Ciltler Için Nemlendirici Krem Blog

kuru ciltler için nemlendirici krem blog

CİLT BAKIMININ VAZGEÇİLMEZİ NEMLENDİRİCİ KREMLER

Gün içinde nemlendirici ürün kullanımı çoğu zaman ihmal edilir, ertelenir ve unutulur. Oysa cildin neme olan ihtiyacı, bir insanın suya olan ihtiyacıyla eşdeğerdir. Cilt için nemlendirici kullanımı bu denli önemlidir.

Nemlendirici kremler yaşlılığa karşı bakımın anahtarıdır, cilt bakımının vazgeçilmezidir. Cildi ideal nem seviyesine ulaştırır, elastikiyet dengesini korur, yumuşatmaya yardımcı olur, ipek gibi görünüme kavuşturur.

Nemlendirici krem kullanılan ciltlerde cilt sorunu görünme oranı daha düşüktür. Cilt kendini daha çabuk günceller.

Nemlendirici Krem Nedir?

Nemlendirici krem; cildin nem tutma becerisini artıran kozmetik ürünlerdir. Nemlendirici krem dışında farklı formda nemlendirici ürünlerde bulunmaktadır. Nemlendirici serum, nemlendirici losyon, nemlendirici sprey gibi… Nemlendirici ürünlerin en tercih edilen formu, nemlendirici bakım kremleridir. Nemlendirici bakım kremleri her cilt tipinin ihtiyacına göre özel üretilirler.

cilt nemlendiricisi

Cilt Tipinize Göre Nasıl Nemlendiriciler Kullanmalısınız?

Kozmetik markaları her cilt tipine özel farklı ebatlarda, formlarda ürün geliştirir. Cilt bakımının olmazsa olmazı olan bu ürünler oldukça ergonomiktir ve çok amaçlı bir kullanım için uygundur.

Nemlendirici krem seçerken belli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu özelliklerden en önemlisi cilt tipinize uygun olmasıdır.

  • Kuru Ciltler İçin Ürünler

Kuru cilt tipinde kırışıklık oluşumu riski fazladır, esneklik ve elastikiyet dengesi daha kolay azalır ve cilt kuru bir görüntüye hızlı ulaşır. Neme en çok ihtiyacı olan cilt tipi, kuru cilttir. Kuru cilt sahipleri yoğun nem tutucu ajana sahip yağlı kremler kullanmalıdır.

Kuru ciltler için nemlendiriciler cildin kuru görüntüsünden arındırmayı hedefler, elastikiyet seviyesini dengeler, kırışıklık oluşumu riskini en aza indirir.

La Roche Posay Toleriane Sensitive Rich Nemlendirici Yüz Bakım kremi kuru ve hassas ciltler için özel geliştirilmiştir. Cilt yüzeyindeki kuruluğun etkisini azaltmaya yardımcı olur. Alkol ve parfüm içermez.

CeraVe Nemlendirici Kremcildi çok etkin bir şekilde nemlendirir. Seramid ve hyaluronik asit içerir ve gün boyu kuruluğa karşı koruma sağlamayı hedefler. İhtiyaç duyulan her an kullanılabilir.

  • Yağlı Ciltler İçin Ürünler

“Yağlı ciltlerin nemlendirici kullanmasına gerek yok.” gibi yanlış bir algı mevcuttur. Oysa her cilt tipinin olduğu kadar yağlı bir cildinde neme ihtiyacı vardır. Ancak yağlı ciltlerin nemlendiricisi, kuru ciltler gibi yoğun olmamalı daha su bazlı nemlendirici tercih edilmelidir.

Kozmetik markaları, yağlı ve akneye eğilimli ciltler için oil free yani yağsıznemlendirici üretiyorlar. Bu cilt tipine sahip yetişkinler cilt temizliğinden sonra yağsız nemlendirici krem kullanabilirler. Sitemizde yağlı ciltler için nemlendirici krem seçeneği oldukça fazladır.

La Roche Posay Effaclar H Nemlendirici Bakım Kremi buyağlı ve akneye eğilimli ciltler için ideal bir üründür. Yatıştırıcı, dengeleyici, rahatlık hissi sağlamaya yardımcı etkiye sahiptir. Sabah ve akşam günde iki kez uygulanması önerilir.

Uriage Hyseac Fluide Spf50 Krem (Oil Free)dış faktörlere karşı cildi korumayı amaçlar. Yağsız nemlendirme özelliğine sahip bu ürün, cildinizi derinlemesine nemlendirir ve güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma faktörüyle cevap verir. Ürün paraben içermez ve temizlenmiş bir cilde uygulanması önerilir.

Yağlı cilde sahip yetişkinlerin cilt temizleyicileri bakım rutinlerinin vazgeçilmezi olmalıdır. Cilt temizleyiciler; yağlı ciltlerde sebum sıvısını dengelemek ve aşırı parlamanın önüne geçmek için kullanılır.

La Roche-Posay Effaclar Jelyağlı ve akneye eğilimli ciltler için özel geliştirilmiş temizleme jelidir. Jel; cildi nazikçe temizler, kirden ve sebumdan arındırmaya yardımcı olur. Sabah ve akşam kullanılması önerilir.

Yağlı ve akneye eğilimli bir cilde sahipseniz ve bakım rutininizde cildinize özel ürün kullanmak istiyorsanız, sitemizde yer alanLa Roche Posay’in Effaclar sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

nemlendiriciler

  • Karma Ciltler İçin Ürünler

Karma cilt tipi sahiplerinin T bölgesinde yağlı cildin özellikleri görülürken, yanak kısmında kuru cildin özellikleri görülür. Karma ciltler için nemlendirici krem iki farklı formda olmalıdır. T bölgesi için; oil free su bazlı nemlendirici, yanak kısmında ise; kuru ciltler için özel üretilmiş yoğun kıvamdaki ürünler kullanılmalıdır.

Vichy Slow Age Nighther cilt tipine özel üretilmiştir. Cildi gece boyu nemlendirirken, pürüzsüz bir görünüme kavuşturmaya da yardımcı olur.

  • Hassas Ciltler İçin Ürünler

Hassas ciltler dış faktörlerden, olumsuz hava şartlarından, ısıl işlemlerden çok fazla etkilenirler. Hassas cilt sahiplerinin nemlendirici olarak su ve yağ bazlı olmasından daha çok ürünün formülünün cilt tiplerine ve doğasına uygun olması önemlidir.

Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet Creamhassas ciltlere özel bu ürün, çok hafif dokuya sahiptir ve cildi hızlı nemlendirmeye yardımcı olur.

Nemlendirici Kremin Cildinize Faydaları Nelerdir?

Nemlendirici kremin cilde birçok faydası vardır. Nemlendirici kremler; cildin nem dengesini ayarlar, yaşlanma hızını yavaşlatır, cildi parlak ve canlı bir görüntüye ulaştırmaya yardımcı olur. Tazelik ve ferahlık kazandırmaya yardımcı olur.

Özellikle yaşlanma karşıtı bakımda kullanılacak nemlendirici kremleri seçerken içeriğinde C vitamini olmasına özen gösterin. Anti aging bakımda C vitaminin cilde birçok faydası bulunmaktadır.

nemlendirici bakım

Nemlendirici Krem Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Nemlendirici krem seçerken birçok noktaya dikkat etmeniz gerekir. Bunlardan ilki cilt tipinize uygun olmasıdır.

Kozmetik ürünleri gece ve gündüz farklı özelliklere sahip şekilde üretilir. Nemlendirici kremleriniz gece ve gündüz için farklı olmalıdır. Yine mevsime göre nemlendiricilerin cilde etkisi farklıdır. Kışın soğuklara özel yoğun kıvamlı ürün kullanılmalı, yaz mevsiminde ise; formülünde SPF içeren nemlendirici kullanılmalıdır.

Yine nemlendirici ürünler seçerken yaşınızı göz önünde bulundurmalısınız. Yaşınıza uygun nemlendirici kullanarak ürünün cildiniz üzerindeki verimini artırabilirsiniz.

Göz altları yüzün diğer bölgelerine göre daha hassas olduğundan kullanacağınız nemlendirici ürün o bölge için özel olmalıdır.

Lierac Hydragenist Gel Yeux Hydra Smoothing Eye Geliçeriğindeki hyalüronik asit sayesinde cildi nemlendirmeye ve kırışıklık karşıtı bakım sağlamaya yardımcı olur.

cilt bakım

En İyi Nemlendiriciler Hangileridir?

Sitemizde seçkin markaların en iyi nemlendirici kremleri yer alır. Hangi cilde sahipseniz; cildinize uygun, etkili, kaliteli, güvenli içerikli ürünlere ulaşabilirsiniz.

Sebamed Nemlendirici Vücut Losyonuvücudu derinlemesine nemlendirir. Cilde ipeksi bir yumuşaklık kazandırmaya yardımcı olur.

Vichy Mineral 89% Mineralizing Water + Hyaluronic Acid Serumdoğal hyalüronik asit içerir. Cilt bakım ürünleri içerisinde ayrı bir yere sahiptir.  Parfüm, boya, paraben ve silikon içermez.

Darphin Intral Environmental Lightweight Shield şeffaf ve ten renginde olan bu karışım içeriğindeki UVA/UVB filtreleri ve mineraller sayesinde cildi korumaya yardımcı olur, pürüzsüz ve aydınlık görünmesine katkı sağlar ve ideal nem miktarına kavuşturmaya yardımcı olur.

Incia Kids Lip Balm Portakal Dudak Nemlendiricisi, dudakları hava koşulları gibi çevresel faktörlere karşı korumaya yardımcıdır.

Kuru Ciltler İçin Tavsiye Edilen En İyi 10 Nemlendirici

Kuru Ciltler İçin Nemlendiriciler

Kısa sürede cildi kuruyan ve dökülmelerden sürekli olarak şikayet edenler için cildin hava almasını ve nemlenmesini sağlayan en iyi kremleri listeledik. Erkeklerin ve kadınların kullanımına uygun olan bu nemlendirici kremler sayesinde cildinizin kaybetmiş olduğu parlaklığı geri kazanabilirsiniz. Uzman dermatologlar tarafından tavsiye edilen bu ürünler tüm cilt tiplerine uygun olup bitkisel içeriği sayesinde cildin beslenmesini sağlamaktadır.

SıraModellerÖzellikneoldu Puanı
1Kiehl's Ultra Facial CreamCilt Onarımı10/
2La Roche-Posay Hydreane Rich KremRenk Eşitleyici10/
3Babe Su Bazlı Nemlendirici KremNemlendirici10/
4Bioderma Sébium HydraKaliteli Bileşen10/
5Coresatin Fungicidal Barrier CremCildi Korur10/
6Vichy Aqualia Thermal Rich KremCilde Bakım10/
7L'Oréal Paris Hyaluron Uzmanı Nemlendirici Gündüz KremiDolgunlaştırıcı10/
8Garnier Hyaluronik Aloe Krem48 Saat Etki10/
9Farmasi Dr. C. Tuna Aynısefa Yağı Nemlendirici KremNem Dengesi10/
10Shiseido Future SolutionHafif Doku10/

10 En İyi Kuru Ciltler için Nemlendirici Tavsiyesi

Birbirinden kaliteli kuru cildinize iyi gelecek nemlendirici kremler için aşağıdaki listemize göz atabilirsiniz.

İşte kuru ciltler için tavsiye edilen nemlendirici kremler;

1. Kiehl's Ultra Facial Cream

Nemlendirici Krem

Özellikler
Kullanım AmacıCilt Onarımı
FormKrem
Cilt TipiTüm Cilt Tipleri

Kuru ciltler için en iyi nemlendiriciler listemize Kiehl's Ultra Facial Cream ile başlıyoruz. Özel formülü sayesinde diğerlerine göre kat daha fazla nemlendirme etkisi sağlayan Kiehl's nemlendirici krem aynı zamanda hızlıca emilmektedir. En zor hava koşullarında bile 24 saat boyunca etkili olan kremin tek eksi yanı ise tuzlu olması.

Kullanıcı Yorumları

👤 Ürün gerçekten çok güzel. Zaten daha önce kullanmıştım indirimi bekliyordum, indirimden faydalanarak büyük boyunu söyledim. Kendi sitesinden mi söyleseydim diye düşünmüyor değilim 2 büyük boy alışverişime hiçbir tester gelmemesi üzdü. B**** A.

👤 Büyüleyici bir krem. Kuru ciltliler mutlaka alsın. İndirimden aldım yanında avokadolu göz kremi ve midnight recovery göndermişler teşekkürler. Ceren G.

2. La Roche-Posay Hydreane Rich Krem

Nemlendirici Krem

Özellikler
Kullanım AmacıRenk Eşitleyici
FormKrem
Cilt TipiKuru Cilt

Listemize La Roche-Posay Hydreane Rich Krem ile devam ediyoruz. Cildi bir yandan nemlendirirken diğer yandan da hassasiyetini azaltmaya yardımcı olan La Roche-Posay krem, paraben ve parafin gibi sağlığa zararlı maddeleri içermiyor. Kuru ve hassas cilde sahip kişilerin rahatlıkla kullanabileceği bu kremi renk tonunu eşitlemek isteyen okurlarımıza öneriyoruz.

Kullanıcı Yorumları

👤 Çok hafif, yağlı his bırakmıyor. bana göre pahalı ama altı ay rahatlıkla kullanıyorum. Çok azı günlük kullanıma yeter artıyor. Ayşe Ç.

👤 İki gün içinde geldi. Ürünün kokusu hafif kapatıcılığı da hafif. Parlak görünüm veriyor ama sivilcelerimi kurutucu etkisi de var seviyorum. G*** E*** M.

3. Babe Su Bazlı Nemlendirici Krem

Nemlendirici Krem

Özellikler
Kullanım AmacıNemlendirici
FormKrem
Cilt TipiTüm Cilt Tipleri

İlk kullanımdan itibaren cildin daha genç ve canlı görünmesine yardımcı olan Babe Su Bazlı Nemlendirici Krem, aktif içerikleri sayesinde cildi besliyor. Cildi nemlendirirken hızlıca emilen krem, bu sayede kötü hissiyata engel olur. Ayrıca bu ürün SPF 20 koruma değerine sahip.

Kullanıcı Yorumları

👤 Gerçekten şahane bir krem bayıldım tavsiye ederim cildim kuru karma arası ben yatmadan sürüyorum ama parlaklık veriyor gün içinde sürülmesi cildi harika gösterir kesinlikle. H**** Y.

👤 Ürünü henüz yeni aldım. 2 gündür kullanıyorum. Hemen cildi nemlendiriyor. Cildim karma, iyi geldiğini söyleyebilirim. Z**** K.

4. Bioderma Sébium Hydra

Nemlendirici Krem

Özellikler
Hacim40 ml
FormKrem
Cilt TipiTüm Cilt Tipleri

Kuru ciltler için en iyi nemlendirici kremlerden bahsederken Bioderma Sébium Hydra'yı atlasak büyük yanlış olurdu. Medikal tedaviler yüzünden kuruluk yaşayan ciltlerin nemlendirilmesine yardımcı olan nemlendirici kremi 10 yaş ve üzerindeki kişiler kullanabilir. İçerdiği aktif bileşenler sayesinde cildin yatıştırılmasına destek olan Bioderma Sébium Hydra aynı zamanda sebum kalitesinin ve dengesinin korunmasına da yardımcı olur.

Kullanıcı Yorumları

👤 Aknetrent kullanıyorum. Doktor tavsiyesiyle almıştım cildimin çok kuru olduğu anlarda çok iyi nemlendirir, çok memnunum. B***** T.

👤 Uzun yıllar nemlendirici olarak kullandım çok memnunum. Yağlı egzama diye geçen hastalıktan muzdaripseniz aynı markanın egzama için olanı kesinlikle daha faydalı gelecektir. A**** D.

5. Coresatin Fungicidal Barrier Crem

Nemlendirici Krem

Özellikler
Kullanım Amacı30 gr
FormKrem
Cilt TipiTüm Cilt Tipleri

Aloe vera bitkisi sayesinde cildin nem dengesini düzenleyen Coresatin Fungicidal Barrier Crem, ince yapısıyla kolayca emilim sağlıyor. Cildin doğal yapısını korumaya yardımcı olan nemlendirici kremi tüm cilt tiplerindeki kişiler kullanabilir.

Kullanıcı Yorumları

👤 Sabah sürdüm akşamına gözaltı kızarıklığım hafifledi. Egzamadan dolayı iki haftadır kızarıklık geçmedi. Tavsiye ederim, faydasını gördüm. S**** K.

👤 Ürünü babam için aldım. Daha önce strese bağlı dudak kuruluğumda eczanemin önerisi ile kullanmıştım çok iyi gelmişti. E**** Y.

6. Vichy Aqualia Thermal Rich Krem

Nemlendirici Krem

Özellikler
Hacim50 ml
FormKrem
Cilt TipiKuru Cilt

Listemize Vichy markasının Aqualia Thermal Rich Krem ürünüyle devam ediyoruz. Kuruluk sebebiyle oluşan çizgi görünümünü azaltmaya yardımcı olan Vichy Aqualia Thermal Rich Krem, güçlendirilmiş termal suyu sayesinde cilde bakım yapıyor. Yüzün her bölümüne eşit dağılmasını sağlayan yapısı sayesinde çok sevilen nemlendirici kremi hassas cildi olan okurlarımıza öneriyoruz.

Kullanıcı Yorumları

👤 Hafif bir nemlendirici. Parfüm kokusuna bayıldım. Alerjik olduğum için parfüm olması düşündürmüştü ama hiç sorun olmadı. Uzun zaman gidebilir çok az miktarı tüm yüzümü nemlendirmeye yetti. Hızlı ve sağlam şekilde elime ulaştı. Y**** Ç.

👤 Vichy kalitesi tartışılmaz. Uzun süredir kullanıyorum, çok memnunum. Teşekkür ediyorum Vichy. Şengül Ç.

7. L'Oréal Paris Hyaluron Uzmanı Nemlendirici Gündüz Kremi

Nemlendirici Krem

Özellikler
Kullanım AmacıCilt Dolgunlaştırıcı
FormKrem
Cilt TipiTüm Cilt Tipleri

Cildin kırışıklıklarını kaldırarak pürüzsüzleşmesini sağlayan nemlendirici krem, uygun fiyatlı olması sebebiyle çok tercih ediliyor. Epidermis tabakasına etki ederek cildi dolgunlaştıran krem, bu sayede daha canlı ve parlak görüntüye kavuşmanıza yardımcı olacak. Ek olarak bu ürünün ilk kullanımdan itibaren etki ettiğini söyleyelim.

Kullanıcı Yorumları

👤 Çok güzel bir ürün düzenli kullanıldığında çok işe yarıyor hatta gece kremi çok çok daha iyi kesinlikle beraber kullanılmalı. O**** B.

👤 Favori gündüz kremim oldu, ışıltısı verdiği yumuşaklığı çok çok iyi dolgun bir cilt vaat ediyor ve yapıyor da. Y***** K.

8. Garnier Hyaluronik Aloe Krem

Nemlendirici Krem

Özellikler
Kullanım Amacı50 ml
FormKrem
Cilt TipiKuru ve Hassas Ciltler

Kuru ciltler için en iyi nemlendirici kremleri listelerken çevremizdeki çoğu kişinin kullandığı Garnier Hyaluronik'den bahsetmesek olmazdı. Hyaluronik asit ve Aloe Vera içeren formülü sayesinde cildinizi 48 saat boyunca nemlendiren Garnier Hyaluronik Aloe Krem, hafif yapısıyla hızlıca emilir. Bu sayede cildinizde kötü bir hissiyat bırakmaz.

Kullanıcı Yorumları

👤 Nemlendirmesi ve yapısı harika fiyatına gerçekten değer. Kuru ve hassas ciltliler mutlaka almalı. T**** T.

👤 Kuru bir cilde sahipseniz benim gibi alabileceğiniz en doğru ürün. E***** Ö.

9. Farmasi Dr. C. Tuna Aynısefa Yağı Nemlendirici Krem

Nemlendirici Krem

Özellikler
Hacim ml
FormKrem
Cilt TipiKuru ve Hassas Ciltler

Farmasi'nin bu ürün kuru ve hassas ciltlerin nemlendirici sorununa özel olarak üretildi. Kolay sürümü sayesinde en hassas ciltlere bile rahatlıkla sürülebilen krem, cildi yatıştırarak eşsiz nemlendirme sağlıyor. İçeriğindeki Aynısefa yağı ile vücudun nem dengesini düzenleyen nemlendirici krem aynı zamanda cildin günlük bakımını da yapar.

Kullanıcı Yorumları

👤 Kurtarıcım. Her zaman yedekli tutuyorum. Kuruluğa birebir. Hatta yüzümde gözümde çıkan egzama için kullanıyorum, iki güne iyileşiyor. S**** A **** Y.

👤 Kesinlikle herkesin çantasında bulunması gereken bir ürün. A**** E.

Shiseido Future Solution

Nemlendirici Krem

Özellikler
Hacim50 ml
FormKrem
Cilt TipiTüm Cilt Tipleri

En iyi cilt nemlendirici kremleri arasında bulunan Shiseido Future Solution, gösterdiği yüksek nemlendirme performansıyla kullanıcılarından tam not almayı başarıyor. Tüm cilt tiplerinde uygun olarak kullanılabilen ürün, yoğun yapıya sahip olmasına rağmen ağırlık yapmıyor. Cildi besleyen krem, bu sayede cilde gelecek zararlı dış faktörlerin önünü kesiyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 En sevdiğim nemlendirici bu. Bitince büyük boyunu aldım cildimin kuruluğunu alıyor. Gün boyu nemli kalıyor. Gizem Y.

👤 Boyutu evet küçük ama ufacık miktarı bile yeterli geldiği için uzun süre gidiyor. Cilt bariyerini onarıyor ve makyaj altında da güzel oluyor. Daha ne olsun. M***** B.

'ün en iyi nemlendirici krem hangisi?

En iyi nemlendirici krem tavsiyelerine gelecek olursak; Kiehl's, La Roche-Posay, Bioderma, Vichy, Loreal, Garnier, Shiseido, Farmasi, Babe cildi onarani, nemlendirme etkisi sağlayan, hızlıca emilebilen, uzun süreli etki sunan, suyla yıkamaya gerek kalmadan kullanılabilen, kuru ciltlere özel, zararlı madde içermeyen, cildi besleyen, SPF 50 koruma değerine sahip kaliteli nemlendirici krem markaları olarak biliniyor.

Kuru Cilt Nemlendiricileri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Cilt neden kurur?

Cilt kuruluğu tıbbi durumdan da kaynaklanabildiği gibi doğal etkenler yüzünden de olabilir. Bu etkenler arasında havanın kuru olması, sıcak suyla yıkanmak ya da bazı kimyasallara maruz kalmak yer alıyor.

Cildin kuruluğundan nasıl kurtuluruz?

1. Günde 2, litre su tüketin.
2. Nemlendirici kullanın.
3. Sıcak suyla daha az temas edin.
4. Cildinize kuruluk yapabilecek kişisel bakım ürünlerini kullanmayı bırakın.
5. Kuru ve soğuk havalardan korunun.
6. Kimyasal maddelere maruz kalmayın. Eğer temas etmek zorundaysanız plastik bir eldiven kullanın.

Kuru ciltler için hangi nemlendirici tavsiye ediliyor?

1. Kiehl's Ultra Facial Cream
2. La Roche-Posay Hydreane Rich Krem
3. Babe Su Bazlı Nemlendirici Krem
4. Bioderma Sébium Hydra
5. Coresatin Fungicidal Barrier Crem
6. Vichy Aqualia Thermal Rich Krem
7. L'Oréal Paris Hyaluron Uzmanı Nemlendirici Gündüz Kremi
8. Garnier Hyaluronik Aloe Krem
9. Farmasi Dr. C. Tuna Aynısefa Yağı Nemlendirici Krem
Shiseido Future Solution

Kuru Cilt İçin Nemlendirici Önerileri

Kuru Cilt İçin Nemlendirici Önerileri

KENDİNE BAK

Cildindeki kuruluk, pul pul dökülme veya gerginlik hissinden sıkıldın mı? Aslında doğru bakımla bu tür sorunların üstesinden gelebilirsin. Cilt bakımında izleyeceğin adımlar ve kuru cilt için nemlendirici çeşitleri arasından seçeceğin doğru ürünle, daha yumuşak ve rahatlamış bir cilde kavuşabilirsin. Cilt bakımında nemlendiriciler kısa süreli rahatlamalar sağlayabilir. Fakat bu yumuşaklığı uzun süre koruyabilmek için dikkat etmen gereken farklı noktalar da var. Senin için sıraladığımız birbirinden kolay tavsiyeler ve en sevilen nemlendirici önerilerine göz atarak kendin için doğru bakım rutinini oluşturabilirsin. Dilersen nemlendirici önerilerinden önce cilt bakımında uygulayabileceğin tavsiyelere hızlıca bir göz atalım.

Kuru Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Kuru ciltlerin bakımı yalnızca gün sonunda uygulanan cilt temizliğiyle sınırlı kalmamalı. Cildinin derinlemesine beslenebilmesi için bu bakımı farklı şekillerde de desteklemen gerekiyor. İste o önemli noktalar;




  • Cildinin doğal yağ bariyerini korumak için ılık suyla duş almalı ve sıcak sudan kaçınmalısın.

  • Cilt temizliğinde aşındırıcılardan ve sert temizleyicilerden uzak durmanda da fayda var.

  • Güneş kremini yalnızca yaz aylarında değil, yıl boyu düzenli olarak kullanmalısın. Böylece hem güneşin zararlı etkilerinden korunabilir hem de kırışıklık ve lekelerin oluşumunu engelleyebilirsin.

  • Cildin canlılığını artıran ve sağlıklı görünmesini sağlayan bir diğer unsur da su. Gün içerisinde yeterli miktarda su içtiğinden emin olmalısın.

  • Cildini doğru bir şekilde temizleyerek makyaj, kir ve tozdan arındırmalısın. Böylece nefes alan cildindeki değişimi açıkça görebilirsin.

  • Çok sık olmayacak şekilde peeling bakımı yaparak cildinin yenilenmesini ve ölü derilerden kurtulmasını sağlayabilirsin.

  • Bir diğer önemli nokta ise bulunduğun ortamdaki nem. Klima ve ısıtıcıların kuruttuğu havayı nemlendirerek cildinin hızlı kurumasını engelleyebilirsin.

  • Nemlendiricilere ek olarak sıklıkla cildine nem katacak maskelerden de faydalanabilirsin.





Kuru Ciltler İçin Yüz Nemlendiricisi Önerileri


Kuruluk hissinin en rahatsız edici olduğu yerlerin başında genellikle yüz bölgesi geliyor. Cilt yapısı burada çok daha ince ve hassas olduğu için kuru ciltler için hangi krem kullanılır sorusu da bir hayli önem kazanıyor. Farklı kuruluk seviyeleri arasından sen de kendi cildinin ihtiyaçlarına uygun bir nemlendirici bularak hayal ettiğin rahatlığa kavuşabilirsin. Sabah ve akşam olmak üzere günde en az iki kere kullanacağın bu nemlendiricileri temiz cildine uygulaman oldukça önemli. İhtiyaç hissettiğin durumlarda uygulama sayısını da artırabilirsin. Bu uzun süren bir yolculuk olduğu için cilt bakımını aksatmadan gerçekleştirmen gerekiyor. Nemlendirici kullanımını, yukarıda sıraladığımız tavsiyelerle bir araya getirdiğinde zamanla cildindeki değişimi sen de gözlemleyebilirsin. Tam ihtiyacın olan ürünü bulmaya çalışırken avantajlı fırsatlardan yararlanmak için nemlendiricileri Hopi anlaşmalı markalardan da satın alabilirsin. Cildinde hızlı bir rahatlama sağlayacak ve cilt bakımının önemli bir parçası haline gelecek kuru ciltler için nemlendirici krem önerilerine bir göz atalım.



La Roche Posay Lipikar Baume AP+M


Kuru ve atopiye eğilim gösteren ciltler için üretilen La Roche Posay Lipikar Baume AP+M nemlendirici, dermatolojik bir ürün olduğu için cildinle mükemmel bir uyum sağlıyor. Kuru cilt için nemlendirici önerisi olarak sık sık tavsiye edilen bu nemlendiriciyi sen de mutlaka cilt bakım ürünlerinin arasına eklemelisin. Kurulukla birlikte gelen kaşıntı hissini de gidermeye yardımcı olan bu nemlendirici hem yüze hem de vücuda rahatlıkla uygulanabiliyor. Tek bir ürünle tüm vücut bakımını sağlamak istiyorsan cilt bariyerini güçlendiren ve ciltte rahatlama sağlayan bu ürünü kesinlikle tercih etmelisin.



CeraVe Nemlendirici Krem


Cildinde nem etkisini uzun saatler hissedebileceğin bir ürün arıyorsan CeraVe nemlendirici krem tam da sana göre. Koruyucu cilt bariyerinin onarılmasına yardımcı olan bu ürünün formülünde 3 temel seramid ve hyalüronik asit bulunuyor. Dermatologlar tarafından geliştirilen bu nemlendiriciyi de yüzünün yanı sıra ellerin ve vücudun için kullanabilirsin. Ayrıca parfüm içermeyen yapısı sayesinde hassas cildine zarar vermeden nemlendirme sağlayabilirsin. Bunun yanı sıra kuru ciltler hangi nemlendiriciyi kullanmalı diye araştırdığında karşına çıkan seçenekler çok fazla yağ içeriyor olabilir. CeraVe nemlendirici krem, yağlı his bırakmayan bir yapıya sahip olduğu için bu ürünü gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.



Garnier Hyalüronik Aloe Krem


İçerisinde cilde faydalı hyalüronik asit ve Aloe vera bulunan Garnier Hyalüronik Aloe krem, yoğun nem sağlıyor. %96 doğal kaynaklı içeriklere sahip olan bu nemlendirici sayesinde sen de yoğun beslenen ve rahatlamış bir cilde kavuşabilirsin. Hafif kremsi dokusu cildinde ağırlık oluşturmayacağı için makyajının altında da kolayca uygulayabilirsin. Eğer vegan bir ürün arayışındaysan Garnier Hyalüronik Aloe krem sana son derece uygun. Hayvansal kaynaklı ve türevi bileşenler içermeyen bu nemlendirici sayesinde hem doğaya hem de cildine uyumlu bir ürün kullanabilirsin.



Bioderma Atoderm Krem


Atopiye eğilimli ciltler için geliştirilen Bioderma Atoderm nemlendirici, kuru ciltlerin ihtiyaçlarına mükemmel bir şekilde cevap veriyor. Cildin ekosistemine saygı duyan ve sağlığını uzun süre korumayı hedefleyen bu ürün sayesinde sen de ilk kullanımdan itibaren esneklik ve yumuşaklık hissinin keyfini çıkarabilirsin. Hızlı emilen formülü ile de bu kolay kullanımlı kremi her yerde cildine uygulayabilirsin. Kuru ciltler hangi ürünleri kullanmalı sorusuna güzel bir ürün alternatifi olan Bioderma Atoderm krem, mükemmel bir cilt toleransı sağlıyor. Hem vücudunda hem de yüzünde kullanabileceğin bu nemlendirici cildini beliyor ve koruyor. Sen de günü daha konforlu geçirmek için bu sevilen krem çeşidini tercih edebilirsin.



Nuxe Rêve de Miel Cilt Bakım Balsamı


Kuru ve hassas ciltler için yatıştırıcı etki sunan Nuxe Rêve de Miel cilt bakım balsamı, değerli bitkisel yağlar ve Akasya balı içeriyor. Cilt bariyerini koruyan bu balsam, ultra rahatlatıcı etkisiyle tahriş ve kaşıntı hissini de azaltıyor. Sen de yumuşak formüle sahip yoğun bir nemlendirici arıyorsan bu onarıcı etkiye sahip ürünü rahatlıkla tercih edebilirsin.



Kuru Ciltler İçin Vücut Nemlendiricisi Önerileri


Eğer kuru ciltler için üretilen dermatolojik ürünleri tercih ediyorsan bu nemlendiricilerin bir çoğu hem yüzde hem de vücutta kullanılabiliyor. Fakat vücudun için farklı bir ürün kullanmayı tercih ediyorsan senin için birkaç tavsiyemiz var. Dilersen bu kuru ciltler için krem tavsiyelerini satın alma aşamasında alışverişini Boyner üzerinden yaparak tüm indirimlere ek Paracık kazanma şansını yakalayabilirsin. Ama önce, tercih edebileceğin ürün çeşitlerine bir göz atalım.



Neutrogena Onarıcı Bakım CICA-Balm Yoğun Krem


Çok kuru ve kaşıntıya yatkın ciltler için ilk kullanımdan itibaren rahatlama sağlayan Neutrogena Onarıcı Bakım CICA-Balm krem, Pantenol ve 4x Gliserin içeren onarıcı bir formüle sahip. Cildini 6 saate kadar yatıştırmayı hedefleyen bu ürün 3 yaşından büyük çocuklar da dahil olmak üzere her tür yaş grubunda rahatlıkla kullanılabiliyor. Yüksek toleranslı formülü, bir bandaj gibi davranarak cildini sarıyor ve onarmaya yardımcı oluyor. Sen de bu konsantre formüle sahip kuru cilt için nemlendirici krem sayesinde çok daha yumuşak ve pürüzsüz görünen bir cilde kavuşabilirsin.



The Body Shop Spa Of The World Hawaiian Kukui Vücut Kremi


Spa Of The World Hawaiian Kukui vücut kremi, Hawaii kadınlarının cilt bakım yöntemlerden ilham alarak geliştirildi. Kavurucu sıcak altında yıpranan ciltlerinde Kukui yağı kullanan bu kadınlar, bakım için doğanın mucizelerinden faydalanıyor. Eğer sen de bu faydalı yağları cildinde kullanmak istiyorsan bu The Body Shop ürününü tercih edebilirsin. Yüksek nemlendirici etki sunan bu krem, cilde doğal elastikiyetini geri kazandırıyor ve ışıltı veriyor.



CeraVe Nemlendirici Losyon


Dermatologlar tarafından geliştirilen CeraVe vücut losyonu, akışkan kıvamı sayesinde cilde kolayca uygulanabiliyor. Kuru ve çok kuru ciltlerde kalıcı bir rahatlama sağlayan bu ürün, cilt yüzeyinde uzun süre kalabiliyor. Sen de vücudundaki nem etkisi gün boyu sürsün istiyorsan bu losyonu kullanabilirsin. Kuru ciltler için en iyi nemlendirici hangisi diye düşünüyorsan 3 temel seramid ve hyalüronik asit içeren formülü ile CeraVe vücut losyonunu da seçeneklerinin arasına ekleyebilirsin.



Boom Butter Cilt Bakım Yağı


Doğal yağlar içeren Boom Butter formülü, cildinin nem dengesini korumaya yardımcı oluyor. Kurulukla savaşırken 7 doğal yağın gücünden faydalanan bu ürün sayesinde sen de daha canlı ve pürüzsüz bir cildin tadını çıkarabilirsin. Ayrıca özenle geliştirilmiş yapısı, cildin dış etkilere karşı korunmasına da yardımcı oluyor. El, yüz ve tüm vücutta kullanabileceğin bu yağ sayesinde çevresel koşulların cildine vereceği zararı azaltabilir ve cildinin derinlemesine nem kazanmasına yardımcı olabilirsin.



Yves Rocher Nemlendirici Vücut Sütü


Cilt bakımında sıkça karşına çıkabilecek ürünlerden olan Aloe vera, Yves Rocher nemlendirici vücut sütünün de ana bileşenleri arasında yer alıyor. Cildinin kaybettiği nemi geri kazanmasını ve rahatlamasını sağlayan bu ürün sayesinde sen de vücudundaki yumuşaklığı hissedebilirsin. Düzenli kullanımda ise cildine esneklik kazandırmayı vadeden bu vücut sütü ile rahatlığın keyfini çıkarabilirsin. Vücuda yapılan uygulamalarda, kremi kolay dağıtabilmek son derece önemli. Hafif ve akışkan bir yapıya sahip olan bu ürünü uygulamak da oldukça kolay. Kuru ciltler için hangi nemlendirici kullanılır sorusuna karşılık sıraladığımız vücut ürünleri arasından, %96'dan fazla doğal içeriğe sahip olan Yves Rocher nemlendirici vücut sütünü tercih ederek cildindeki rahatlamanın keyfini çıkarabilirsin. Daha konforlu bir hayata ve daha yumuşak bir cilde sahip olmak bu ürünlerle çok kolay. Sen de ihtiyaçlarını doğru belirledikten sonra kendine uygun bir nemlendiriciyi kolayca bulabilirsin.

Kuru ve Hassas Ciltler İçin Bakım Önerileri

Nem, cilt tipinden bağımsız olarak her cildin en büyük ihtiyacıdır. Eğer nemlendiriciler nem sağlama konusunda yetersiz kalıyorsa, cildiniz yıkadığınızda kuruyor ve pul pul dökülüyorsa, kuru ve hassas bir cilde sahipsiniz demektir. Bu durumda nemlendirici etkisi yüksek, içerik bakımından cildinize iyi gelecek cilt bakım ürünleri kullanmanız gerekir.

hassas-cilt

Cilt bakım ürünleri ile cilt tipinizi değiştiremezsiniz ama size uygun ürünleri kullanarak cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Cildimiz Neden Kurur?

Cilt tipimizi belirleyen 2 temel faktör vardır. Birincisi genetik mirastır, ki bunu değiştirme şansımız yoktur. İkincisi ise çevresel faktörlerdir.

kuru-cilt

Bu faktörler;

  • Sıcak su ile uzun süre duş almak.
  • Yanlış kozmetik ürünler kullanmak.
  • Sert ve taneli peelingler kullanmak.
  • Beslenme düzensizlikleri ve hataları.
  • Yeterli miktarda su tüketmemek.
  • Güneş ışığına uzun süre maruz kalmak.
  • Klimatize ortamlarda uzun süre bulunmak.
  • Sigara kullanımı.
  • Soğuk hava.
  • Kuru hava.
  • Su ile fazla temas etmek. (yaz aylarında havuz kullanımı)

Bu faktörleri de dikkate alarak, doğru bakım ürünleri ile kuru ve hassas cildi rahatlatmak ve ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak mümkündür. Kuru ve hassas cilt bakım ürünleri cilde yoğun nem vermeli, cildi yıpratmamalı ve sabun içermemelidir.

Kuru ve Hassas Ciltler İçin Yıldız Aktifler: Aquatide ve Seramid

Aquatide, Kore patentli yeni nesil bir cilt bakım peptididir. Aquatide, cildi nemlendirir, cilt bariyerinin onarımını sağlar ve cildi yeniler.

Seramidler, cildimizin dış bariyerini oluşturan yağlı moleküllerdir. Cildin nemi tutmasına yardımcı olurlar. Cilt bariyerinin en önemli yapı taşlarından biri olan Seramid, hasar görmüş cilt bariyerinin çatlamasından kaynaklanan nemin buharlaşması durumunu önler ve cildi dış tahrişten korur. Bu sebeple kuru ve hassas ciltlerin bakımında seramid içeren ürünler tercih edilmelidir.

Kuru ve Hassas Cildin Temizliği Nasıl Sağlanmalı?

Kuru ve hassas ciltlerin bakımının her aşamasında nemlendirici özelliğe sahip ürünler kullanılmalıdır. Bu nedenle cilt temizlenirkende nemlendirici özelliği yüksek, nazik yapılı, jel veya losyon formunda olan temizleyiciler tercih edilmelidir. Mümkün olan en nazik hareketlerle cilt temizlenmeli ve hafif nemli bırakılarak nemlendirici aşamasına geçilmelidir.

Kuru Ciltler İçin Toniğin Önemi

Özellikle kuru ciltler için tonik kullanımı oldukça önemlidir. Böylelikle cildin nem tutma kapasitesi artırılır, kullanılan serum ve nemlendirici kremlerin tam emilimi sağlanır ve cilt derinlemesine nemlendirilir.

Kuru ve Hassas Cildi Nemlendirme

Kuru ve hassas ciltleri nemlendirmek için serum ve hafif yapılı kremler tercih edilmelidir. Sabah ve akşam nemlendirici uygulamanın yanı sıra, gece yatamadan önce de yoğun bir nemlendirici kullanılarak nem cilde hapsedilmelidir. Tüm bunları yaparken unutmamamız gereken çok önemli bir nokta var. Göz çevremiz! Göz çevremizi de uygun ürünlerle nemlendirmek gerekir. Bu sayede yaşlanma belirtilerinin oluşmasını geciktirebilir ve yorgun görüntüden kurtulabilirsiniz!

Nemlendirme etkisi yüksek olan bir ürün seçerken, aşağıdaki aktifleri formülünde bulundurmasına dikkat etmelisiniz;

  • Hyaluronik asit
  • Aquatide
  • Seramid
  • Jojoba yağı
  • Dimetikon
  • Gliserin
  • Laktik asit
  • Lanolin
  • Vazelin
  • Shea yağı

Nem takviyesini güçlendirmek için haftada bir gün nem maskesi ve cildi besleyen doğal yağlardan destek alabilirsiniz. Nem maskesi seçerken, aşağıdaki aktifleri barındırmamalarına dikkat etmelisiniz;

  • Alkol
  • Sabun
  • Salisilik asit
  • Glikolik asit

Doğal yağ seçimini yaparken ise şu yağları içeren ürünleri seçebilirsiniz;

  • Sukulent yağı
  • Maracuja yağı
  • Ayçiçeği yağı
  • Jojoba yağı

Tüm bunlara ek olarak mevsim ayırt etmeksizin güneş kremi kullanmanız gerekmektedir. Güneş kremleri hem cildinizi güneş hasarından koruyacaktır, hem de güneşe bağlı lekelenmelerin önüne geçecektir. Güneş kremi seçerken, yüksek koruyucu faktörlü olmasına ve çinko içermesine dikkat edebilirsiniz.

Dr. Ebru Şimşek Dermatoloji Uzmanı

@funduszeue.infomsek

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası