göktürk muhtarlığı / Seval Kızılateş (@sevalkizilates) • Instagram fotoğrafları ve videoları

Göktürk Muhtarlığı

göktürk muhtarlığı

Muhtarlık ka&#;ta kapanıyor/ka&#;ta a&#;ılıyor? Muhtarlık &#;alışma saatleri

Haberin Devamı

MUHTARLIK HAFTA SONU AÇIK MI?

Birçok kişi tarafından Muhtarlıklar Cumartesi ve pazar açık mı sorusu merak edilmekte. Muhtarlıklar genel itibariyle Cumartesi ve Pazar yani hafta sonu kapalıdır. Ancak bazı muhtarlar Cumartesi günü de hizmet verirler. Acil işlemleriniz için mahalle muhtarının telefon numarasını alarak, şayet muhtarlık binasında yoksa bile aramanız durumunda işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.
Muhtarlıklar Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos, 1 Ocak ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde kapalıdır.

MUHTARLIK çalışma saatleri

Hafta içi:  - / -  

Hafta sonu: Genellikle Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olup, bazı muhtarlıklara göre saatler değişkenlik göstermektedir.

MUHTARLARIN GÖREVİ NEDİR?

Muhtar, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişidir. Muhtarlık iste muhtarın görev yaptığı yapıya denir. Muhtarlar, Kaymakamlıklara bağlı olarak çalışmaktadır. Köy tüzel kişiliğini temsil eden muhtarların görev süresi 5 yıl olup; Bu süre içinde Muhtar köye ilişkin kararlarını 4 azasıyla birlikte almaktadır. Muhtar, köy veya mahalle halkı tarafından seçilir. Muhtar seçiminde siyasi partiler aday gösteremezler.

Haberin Devamı

 Muhtarın başlıca görevleri, nüfus kağıdı işlemlerini gerçekleştirmek, kanunların halka anlatılması, mahallenin sakinliğini korumak, vergi toplama işlemleri için yol göstermek, yeşil kart almaya yardım etmek, sandık seçim listelerini askıya çıkarmak, askerlik zamanı gelenlerin kimlik bilgilerini askıya asmak, tebligatların iletilmesini sağlamak ve cadde sokak adları için kontroller gerçekleştirmektir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir