aliağa çorbacı / Aliaga Corbaci Iletisim

Aliağa Çorbacı

aliağa çorbacı

"Yörük Çorbacısı" açıldı

11 Eylül -

 Aliağa ilçesinde  lezzet duraklarında bir yenisi eklendi. Yeni lezzet duraklarından Yörük  Çorbacısı, Atatürk Mahallesi  istiklal  caddesi üzerinde evler  mevkiinde  davetlilerin katılımıyla açıldı.
Açılışa Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Serdar Berk ,Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf  odası Salih Yiyitalp  , S.S. 60 funduszeue.info Aliağa Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifi  başkanı Himmet Önder ve davetliler katıldı.
Mehmet Kara’nın sahibi olduğu mekanda zengin çorba çeşitleri ile dikkat çekerken, kokoreç ve kebaplarda  bir o kadar iddialı.
  evlerde böyle bir mekan eksikliğini görünce açmaya karar verdiklerini ifade eden Yörük çorbacısı İşletmecisi Mehmet Kara ,"Bu civarda  böyle bir mekan yok. Çeşitli çorba ve kebap  çeşitlerimiz var. En çok kelle paçada iddialıyız. Kaliteli hizmet anlayışı, hijyenik koşulları ve birbirinden leziz çorbalar ve kebap ile konuklarımıza damak ziyafeti yaşatmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Başkanlar Serdar Berk, Salih Yiyitalp ,Himmet Önder ise Mehmet Kara’nın açtığı yörük çorbası  işyerinin bol kazanç getirmesini, dilediler .

Kelle Paça Nerede İçilir?

KELLE PAÇA NEREDE İÇİLİR? 

 

Hasan Eser / Yeni Vizyon Gazetesi 

 

2 yıl önce 70 kilo olarak geldiğim Aliağa’da, nasıl 90 kiloya çıktığımı merak eden dostlarım var.

 

Merak etmekte haklılar, çünkü ben Aliağa’da 2 yıl daha kalacak olursam;  korkarım 20 kilo daha alarak gelecekte kiloya ulaşmaya adayım!

 

Benim fazla kilolarımı kendine dert eden bazı dostlarım; Aliağa’da Foça’ya kıyasla daha az hareketli olduğumu söylüfunduszeue.info yanılıyorlar, aksine ben burada eskisine göre çok daha hareketliyim.

 

Ancak, Aliağa’da yaşayan ya da günün büyük bir bölümünü burada geçiren insanların Aliağa’da kilo alması kaçınılmaz.

 

Çünkü damak tadına düşkün olanlara hitap eden,  birbirinden fevkalade ve nezih lezzet durakları var. Aliağa’da…

 

Şimdi oturup hepsini tek yek yazmaya kalksam, inanın sayfalar yetmez Aliağa’nın lezzet duraklarını anlatmaya…

 

Muhteşem Meksika Bifteğiyle Everyday Kafe, Meşhur balık çorbasıyla Kayhan Usta,  parmak ısırtan kavurmasıyla ‘Kasap Ahmet’in yeri’ Aliağa’nın lezzet zenginliklerinden sadece bir kaçı…

 

Amma velakin Aliağa’da benim de müdavimi olduğum bir lezzet durağı var ki;  o mekâna gittiğinizde daha önce yazmadığım için bana darılacağınızdan hiç şüphem yok!

 

Bahsettiğim mekân öyle çok lüks bir yer değil, ama son derece temiz ve tertipli…

 

Aliağa'nın Hükümet Caddesi üzerinde Karadenizli bir ailenin işlettiği bu mütevazi mekânın sağda solda reklamını göremezsiniz. Çünkü reklama hiç ihtiyacı yok! Tamamıyla özel ve kaliteli bir müşteri kitlesine hizmet veren bu mekanın adı da: Karadeniz Lezzet Durağı. 

 

Adı üstünde gerçek bir lezzet durağı…

 

Yemeklerini tamamen organik malzemelerden ve özellikle de Karadeniz yaylalarından getirilen nefis tereyağı ile hazırlayan bu mekânın müşterileri gibi menüsü de çok özel…

 

Karadeniz Lezzet Durağı’nın  ‘Trabzon Kuzu Haşlama’ ,  ‘Trabzon Güveç’ , ‘İspir Kuru Fasulye, ‘Akçaabat Köfte’  ,  ‘Kara Lahana Sarma’ , ‘Muhlama’ , ‘Kuymak’,   ve  ‘Kavurmalı Pide’  gibi insana parmaklarını yedirten lezzet seçenekleri var. Ancak mekânın bir numarası, yani spesiyali Kelle Paça çorbası…

 

Ama ne paça…

 

Öyle şimdilerde işkembe’ye de, kelle paçaya da aynı suyu kullanan bazı lokantacıların çakma çorbalarıyla sakın karıştırmayın buranın çorbasını…

 

Karadenizli Yılmaz Ustam paça çorbasına ‘orijinal çorba’ diye niteliyor. Yahu çorbanın da orijinali mi olur? demeyin. Bal gibi de olur, oluyormuş!

 

Hani bazı lokantalarda un ve yumurtayla kestirilerek hazırlanan çorbaları getirip koyuyorlar ya önümüze, işte o çorbaların gerçekte çorba olmadığını, ben Karadeniz Lezzet Durağı’nda paça çorbasının ilk defa tadına bakınca anladım. 

 

Lokantacılık hayatına 8 yaşında Trabzon Çaykara'da babasının işlettiği lokantada çırak olarak başlayan Yılmaz Usta’ya bu eşsiz lezzetin püf noktasını sormadığımı düşünmüyorsunuz herhalde. Elbette sordum,  bana sırrının ne kadarını açıkladı bilemem ama… Kelle paçayı kendi suyu ile servis ettiğini söyledi.

 

Sevgili okurlarım ben çorba yapmaktan filan anlamam. Benim bu noktada anladığım tek bir şey var ki; yıllarca ‘paça çorbası’ diye, bir nevi bulamacı yutturmuşlar bana gittiğim lokantalarda. 

 

Allah razı olsun Gazeteci Şenol Gök’ten ki; keşfettiği bu gizli lezzet durağı ile beni de tanıştırdığı için…

 

 Tüm okurlarıma tavsiye ediyorum. Yolunuz düşerse, hatta düşmese de; Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini Aliağa’ya taşıyan  ‘Karadeniz Lezzet Durağı’yla mutlaka siz de tanışın.

 

Hani, “Beğenmezsen para yok” derler ya…   Eğer mekânı anlattığım gibi tavsiyeye değer bulmazsanız, söz veriyorum gelip hesabınızı ben ödeyeceğim. Bu arada hesap deyince de aklıma geldi.

 

Baştan söyleyeyim; Yılmaz Usta’nın fiyatları emsallerine göre birazcık daha pahalıdır. Ama…  Allah var aldığı parada son kuruşuna kadar helaldir.

 

Mekana gittiğinizde Yılmaz Usta’nın ne kadar bol kepçe olduğunu görünce ve yediğiniz yemeklerin tadı damağınızda kalınca ne demek istediğimi de eminim daha iyi anlayacaksınız.

 

Karadeniz’in bağrından koparak Aliağa’ya gelen Yılmaz usta, şimdilerde lokantasını oğlu Ergün Özer ile birlikte işletiyor. 56 Yaşındaki Yılmaz ustamız (Özer)  23 yıl Trabzon Numune Hastanesi’nde Aşçı olarak çalıştıktan sonra,   yılında buradan emekli olmuş ve baba mesleği olan lokantacılığa kaldığı yerden devam etmeye başlamış. Ancak bu defa Karadeniz’de değil, çocuklarının yaşadığı İzmir’in Aliağa İlçesi’nde…

 

Sözün özü: Yılmaz usta gibi bir değerin Aliağa’ya kazandırılmasına vesile olan çocuklarına ne kadar teşekkür etsek azdır her halde…

 

Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir

 

Mis Nazilli Pide olarak funduszeue.info sitesi üzerinden hizmet vermeye devam eden binlerce firmadan yalnızca biri olarak hizmet vermeye devam etmektedir. İzmir restoran sektöründe çalışan Mis Nazilli Pide olarak hizmet verdiğimiz çevrede büyük ölçüde herkes tarafından bilinmektedir. Sizlere sunduğumuz ürünler hemen hemen herkesin, özellikle de çocukların sevdiği ürünlerdir. Ürünlerimiz; her çeşit pizza, her çeşit pide, lahmacun, kebap ve kelle paçadır.

Verdiğimiz hizmetlerden en önemlilerinden birisi müşteri odaklı çalışmamızdır. Siz müşterilerimizin memnun bir şekilde karnınızı doyurabilmesi ve güzel zaman geçirebilmesi bizim için çok önemlidir. Bu doğrultuda da mesleğinde deneyimli, gerekli eğitimi olan, çalışkan ve usta çalışanlar ile hizmet vermekteyiz. Yine sizin memnun ve güvenli bir şekilde yemek yiyebilmeniz için tim ürünlerimizi tek tek kontrol ediyor ve dünya standartlarına uygun bir sağlık kontrol politikasından geçiriyoruz. Yine ürünlerimizin saklanmasında ve muhafaza edilmesinde de çok sıkı sağlık ve güvenlik politikaları uyguluyoruz.

Maddi kaygılardan sıyrılmış bir şekilde hizmet veren restoranımız sizin için istekleriniz doğrultusunda da yiyeceklerinizi hazırlamaktadır. Bir diğer hizmetimiz ise alo paket servisimizdir. Evinize, iş yerinize veya istediğiniz herhangi bir yere sipariş vermek için bu sistemi kullanabilirsiniz. Bu sistemde yemeklerinizle restoranımızda yaşadığınız deneyimleri istediğiniz yerde yaşayabilirsiniz. Hizmetlerinizden yararlanmak için tek yapmanız gereken restoranımıza teşrif etmek ya da alo paket servisimiz yolu ile irtibata geçmektir.

Firma Etiketleri

En İyi 10 Yol Lokantası!

5MİRKELAM (Şanlıurfa)

MİRKELAM (Şanlıurfa)

E Karayolu üzerinde Gaziantep-Urfa yolunda kilometrede, Köprübaşı mevkiinde. Restoran, yüzme havuzu, kafeterya ve kamping alanına sahip Mirkelam tesislerinin 36 yataklı bir oteli, bir de süiti var. Bir gecelik konaklama 15 TL. Cami ve marketi de var. Restoranda sulu yemekler, kebap çeşitleri, çiğ köfte, içli köfte, lahmacun bulunuyor. Lahmacun 1 TL, et yemekleri 4 TL, ızgaralar 4 TL, sulu yemekler 3 TL . Yüzme havuzundan gece konaklayanların yanısıra yoldan geçen yolcular da yararlanabiliyor. Havuz TL. GAP ve Harran'a gezi düzenleyen tur otobüsleri müşterileri arasında. 05

6Parkshop (Bolu)

Parkshop (Bolu)

Ünlü yolcu taşımacılığı firmasına ait tesis Bolu Dağı'nda, D karayolunda Elmalı köyü mevkiinde. Biri açık büfe diğeri self servis iki lokanta var. Akaryakıt istasyonu ve iki mağaza var. Mutfakta ağırlıklı olarak Türk yemekleri pişiyor. Fırında pide ve ızgaralar da var. Çorbalar 1 milyon 2 milyon bin lira arasında. Talaş böreği 2 milyon lira. Soğuk büfede salata ve zeytinyağlılardan müşteriler istedikleri kadar alıp tarttırıyor ve parasını ödüyor. Ulusoy yolcuları dışında politikacı, üst düzey bürokrat ve sanatçıların da uğradığı bir yer. Anadolu'ya turneye giden tiyatro grupları da burada duraklıyor. 21 24

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası