radyatör arkalığı faydalı mı / İzocam İzopan 2`li Radyatör Arkalığı | İndirimin Kralı Feed Ürünleri | Koçtaş

Radyatör Arkalığı Faydalı Mı

radyatör arkalığı faydalı mı

Doğalgazlı bir evi daha iyi ısıtmak için fikirlerinizi bekliyorum..

Öncelikle evin büyüklüğü ve pencere sayısı çok etkiliyo evin ısınmasını,

Ayrıca güneş görmesi de etkiliyo,

Benim önceki evim çok büyüktü ve fransız cam ve balkon vardı,yatak odasında bile kocaman balkon vardı,

Güneş görüyodu ama hiç ısınmıyodu,350 tl en fazla faturamız oldu,

Şimdiki evim normal Toki,her yerde aynı plan sanırım,oturan bilir fazla penceresi yok normal yani,

Odalar normal büyüklükte,orta kattayız,üstümüz altımız dolu yanıyo yani,

Güneş de görüyo ve fazla büyük olmadığı için çabuk ısınıyo geç soğuyo,

Ayrıca evinize mutlaka kombi termometresi yerleştirin,onu ayarlıyosunuz istediğiniz

dereceye,sıcaklık mesela 24 derece istediniz,24 derece olunca kombi kendi kendine

otomatikmen duruyo ve 24derecenin altına düşünce kendi kendine yanmaya başlıyo,

Bu şekilde tasarruf ediyo kombi yani,

Biz sabah kapatıp akşam açmamıza rağmen derece 20nin altına düşmüyo,gelince yakıyoruz hemen ısınıyo,

En fazla faturamız da 150 TL geldi tüm kış,

Benim size tavsiyem kombinin ayarıyla fazla oynamayın,belli bi dereceye getirin ve

termometreyle sıcaklığı sabit tutun.


olumunekankayizsmile

Genişletmek için tıkla...

Radyatör Arkası Paneli

  • Onbaşı
    28 Mesaj
    Konu Sahibi
    İyi günler,
    Bauhaus'tan yalıtım amaçlı radyatör arkası panellerden aldım. "ODE STARPAN" marka ve tanesi 5 tl idi. Boyutları 1.5cm x 55cm x 90cm
    Ürünle beraber yanında 1 sayfalık kullanım klavuzu bulunuyor.

    Sormak istediğim bölüme gelelim...

    Klavuzda söyle bir madde var
    "7. ODE Starpan Radyatör Panosu ile duvar arası mesafe pano kalınlığından fazla ise, panoyu RADYATÖR'E doğru yaslayınız. Boşluk duvar tarafında bırakılmalıdır."

    Ancak Hakan İzolasyon adresinde İZOPAN malzemeleri için;

    "7:İzopan radyatör panosu ile duvar arası mesafe pano kalınlığından fazla ise panoyu DUVARA doğru yaslayınız. Boşluk radyatör tarafında bırakılmalıdır. "

    şeklinde bir ifade mevcut.

    Sanırım biri birinde almış fakat içeriğini bu maddede değiştirmiş. Diğer maddeler aşağı yukarı aynı.

    Bana duvara yaslamak daha mantıklı geliyor. Ancak alüminyum folyo kaplı yüzeyde ısıyı yansıtma özelliği olduğu için emin olamıyorum.
    Bu konuda bilgisi olan birileri yardım ederse sevinirim.
    Teşekkürler.







  • Teğmen
    193 Mesaj
    Alüminyum paneli duvara yaslamanız gerekiyor. Panel ile radyatör arasında boşluk olmalı. Ayrıca panelin yansıtıcı alüminyum yüzeyi de radyatöre bakmalıdır.
  • Yarbay
    5261 Mesaj
    1.5 cm folyo kapli tasyunu levhayi 4 yildir yukaridaki arkadasin dedigi gibi kullaniyorum. cok ise yariyor. hatta ince bi yalitim malzemesi(0.5cm) alip alip petek ten 20 cm yukarda bulunan mermer denizligin altini da yalitimla kaplamayi dusunuyorum.
  • Yüzbaşı
    481 Mesaj
    Ben kampçıların ve askerlerin kullandığı, yani yere serip üzerine yattıkları mat malzemesini kullandım. Bir tarafı alüminyum folyo kaplı olanından alıp radyatörlerin arkasındaki duvara göre kestim ve bally ile yapıştırdım duvara. Faydası olduğunu düşünüyorum, duvarı ellediğimde buz gibi ama matın üzeri gayet sıcak.
  • Teğmen
    224 Mesaj
  • Teğmen
    170 Mesaj

    ben okudum. benim anladığım. panel arkasına konan levhaların parlak değilde mat olması gerektiği anladım. bu levhaların konulmasındaki amaç duvarın aşırı ısınmasını önlemek ve buradan dışarı ısı transferi olmasını engellemektir. mesela ben evde ısınma amaçlı kömür sobası kullanıyorum. o parlak levhalardan aldım. ve kullanıyorum. benim amacım duvarın aşırı ısınmasını önlemekti. ve faydası oldu. olevhayı kullanmadan önce duvar öyle bi ısınıyordu ki elinizi koyamazdınız. dediğim gibi amaç duvarı, boyayı aşırı ısıdan korumak ve dökülmeleri engelleyip, o bölgeden dışarı ısı transferini önlemek.




  • Teğmen
    227 Mesaj
    Tümünü okumayanlar için sonuç kısmı;

    "Sonuç olarak bu çalışmada, radyatör arkasındaki enerji kayıplarını azaltmak için çeşitli kurum ve fir-malarca önerilen, ısı iletim katsayısı düşük yansıtıcı yüzeyli ısı yalıtım levhalarının radyatör yüzeyindeki toplam ısı transferini azalttığı gösterilmiştir. Bundan dolayı radyatör arkası yalıtımı için, mevcut yalıtım plakalarının yansıtıcı yüzeyler yerine, neşretme katsayıları yüksek siyah cisim özelliklerine yakın yüzeyler ile kaplanması gerektiği ortaya konmuştur."
  • Yüzbaşı
    481 Mesaj
  • Yüzbaşı
    709 Mesaj
    Aslında araştırmadan çıkan sonuç şu, radyatör arkası ve duvar arasında ışınımla oluşan ısı transferi toplam ısı transferinin %40'ı kadardır. Eğer siz radyatör arkasına yansıtıcı bir yüzey yerleştirirseniz, radyatör bu kadar başarılı ışınım yapamayacak ve ısısyı ortama vermek yerine üzerinde tutacaktır. Hiç birşey koymazsanız da, bu sefer ısı ışınımı oluşacak ama çoğu duvar aracılığıyla dış ortama geçecektir. Bu durumda en iyi çözüm yalıtım sağlayacak ama ışınımı engellemeyecek mat (koyu renkli) bir izolasyona malzemesi kullanılmasıdır.
  • Teğmen
    129 Mesaj
  • Yüzbaşı
    284 Mesaj
    siyah veya mat ürün olarak tariflenen ürünlerden alan, önerisi olan var mı? Yukarıda bahsi geçen ode starflex işe yarıyor mu? alternatif ürün bulabildiniz mi gibi yorumarınız varsa paylaşırsanız sevinirim.
  • Yarbay
    2104 Mesaj
    o çalışmadan benim anladığım şey şu:

    alüminyum kaplı izolasyon malzemeleri yerine doğrudan doğruya koyu renkli bildiğimiz izolasyon malzelerinden konulması daha fazla işe yaramakta.

    bu hafta içinde almayı düşünüyordum. konuyu araştırırken burada buldum kendimi. alüminyum olanlardan değil de yine aynı kalınlıkta mat renkli malzemeden almaya karar verdim.

    ısı ölçümleri yapıp sonucu yazarım.
  • Yarbay
    4566 Mesaj
  • Yarbay
    2104 Mesaj
  • Bu konuyu görünce, İzocam'a bu araştırmanın likini vererek, Radyatör arkalıklarının koyu renkli olması ya da olmaması gerektiği ile ilgili bir araştırma,incele yapıp yapmadıklarını sordum, iletişim bölümünden.

    Verdikleri cevabı buradan paylaşırım..
  • Yarbay
    2104 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    Bu konuyu görünce, İzocam'a bu araştırmanın likini vererek, Radyatör arkalıklarının koyu renkli olması ya da olmaması gerektiği ile ilgili bir araştırma,incele yapıp yapmadıklarını sordum, iletişim bölümünden.

    Verdikleri cevabı buradan paylaşırım..

    merak ettim, cevap geldi mi acaba?
  • mantıken farkeder, ki deneyenlerde farkettiğini söylüyor. kışın evin duvalarını termal kamera ile inceleyince en fazla ısı kaybının radyatör arkasındaki duvardan olduğu görülüyor.

    izopanda bu ısı kaybını engelleyip evin içine veriyor.
  • kendi evim dahil olmak üzere birçok tanıdığımın evinde izopan alüminyum levhası uyguladım
    radyatörün arkasına doğru boşa giden ısıyı önlemede faydası var
  • Yarbay
    2104 Mesaj
    odaların bir kısmında mat izolasyon malzemesi bir kısmında da izopan kullandım. ve ısı yalıtımında mat malzemenin izopandan daha başarılı olduğunu gördüm. özellikle de kışın bize epeyce sorun yaşatan bir odayı test için kullandım. fark belirgin şekilde mat malzeme lehineydi.
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

Markaflex 5 Adet Kalorifer Petek Arkası Isı Yalıtım Izolasyon Levha 0,5 Cm Radyatör Petek Arkalığı Yalıtım 392

Markaflex 5 adet kalorifer petek arkası yalıtım levhası özellikle kış mevsiminde yaşam alanlarının daha sıcak olabilmesi için dizayn edilmiştir. Bu ürün, portatif yapısı sayesinde dikkatleri üzerine çeker ve şık tasarımı sayesinde görüntü kirliliği oluşturmaz. Söz konusu eşya, pek çok dekorasyon unsuru ile birlikte kullanılabilir. Markaflex 50 x 100 cm kalorifer petek arkası yalıtım levhası, yaşam alanlarınızı çok daha konforlu bir hâle getirir. Bu ürün, peteğin arka tarafından yayılan ısıyı ön kısma doğru iterek verimlilik sağlar. Kaliteli materyaller kullanılarak imal edilmiş olan bu ürün, evinizin içinde çok daha konforlu bir biçimde vakit geçirmenizi sağlar. Bu eşya, radyatör aralıkları veya sobalar için de gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.

  • Miktar: 5 adet
  • Üretim Materyali: Alüminyum folyo kaplı polietilen
  • Boyut: 50 x 100 cm

Markaflex Kalorifer Petek Arkası Yalıtım Levhasının Materyali Nedir?

Markaflex Kalorifer Petek Arkası Yalıtım Levhasının Materyali Nedir?

Markaflex kalorifer petek arkası yalıtım levhası yansıtıcı alüminyum folyo ve 10 mm kalınlığında polietilen kullanılarak imal edilmiştir. Her iki materyal de ısıyı verimli bir biçimde izole eder. Birçok yaşam alanının kaloriferlerin arkasında kalan dış duvarları, oldukça incedir. Genellikle pencerelerin altında yer alan petekler, ısı kaybına neden olabilir. Bu ürün, radyatörlerin arka tarafına yerleştirilmelidir. Bu, yaşam alanlarının sıcaklığının düşmesini engeller. Markaflex 5 adet kalorifer petek arkası yalıtım levhasının üretim materyali olan alüminyum folyo, dayanıklılığı sayesinde öne çıkar. Bu malzeme, uzun ömürlü bir yapıya sahip olduğu için beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılar. Farklı petek çeşitleri ile uyumlu olan bu ürün ile ısı kaynağının arasında 4 – 5 mm'lik bir boşluk bulunması verimli bir kullanım için yeterli olur.

Markaflex Kalorifer Petek Arkası Yalıtım Levhası Kullanışlı mıdır?

Markaflex Kalorifer Petek Arkası Yalıtım Levhası Kullanışlı mıdır?

Markaflex 5 adet kalorifer petek arkası yalıtım levhası, kullanışlılık kavramı dikkate alınarak imal edilmiştir. Bu ürün, ince yapısı sayesinde çok fazla yer kaplamaz ve kolay kullanım imkânı sunar. Portatif tasarımı sayesinde kolayca taşınabilen bu eşya, herkes tarafından rahatlıkla kullanıma hazır hâle getirilebilir. Markaflex 5 adet kalorifer petek arkası yalıtım levhası, ısı kaynağına ve duvarlara zarar vermez. Bu ürün, zahmetsiz bir biçimde kesilebileceği için farklı boyutlara sahip olan peteklere kolaylıkla uyum sağlar. Örneğin küçük bir kaloriferiniz varsa levhayı ikiye bölebilirsiniz. Kutu içeriğinde yer alan 5 adet levha, yaşam alanlarınızda bulunan birçok odanın yalıtımını güçlendirmenize imkân tanır. Özellikle çocuk ve yatak odası için tercih edilebilecek olan bu ürün, enerjiden tasarruf etmenize yardımcı olur.

Markaflex Kalorifer Petek Arkası Yalıtım Levhası Isıya Dayanıklı mı?

Markaflex Kalorifer Petek Arkası Yalıtım Levhası Isıya Dayanıklı mı?

Markaflex 5 adet kalorifer petek arkası yalıtım levhası, dayanıklılığı sayesinde de öne çıkar. Bu ürün, uzun bir süre boyunca kullanılsa bile ısıdan ve nemden olumsuz etkilenmez. Söz konusu eşya, hasar görmeyecek şekilde muhafaza edildiği takdirde ilk günkü kalitesini ve formunu korur. Sağlam materyaller kullanılarak imal edilmiş olan bu ürün, kolay bir biçimde deforme olmaz. Maddi açıdan tasarruf etmenizi sağlayacak olan söz konusu eşya, işletmeler ve ofisler için de tercih edilebilir. Bahsi geçen büyük alanlar, ısı kaybına çok daha yatkındır. Bu ürün, bulunduğu her ortamın çok daha konforlu bir hâle gelmesine katkı sağlar. Dilerseniz siz de Markaflex 5 adet kalorifer petek arkası yalıtım levhası yorumlarını inceleyebilirsiniz. Yaşam alanlarınızın verimli bir biçimde ısınmasını sağlayacak olan bu ürünü Trendyol üzerinden satın alabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası