kızılcahamam şahinler / Şahinler, Kızılcahamam - Vikipedi

Kızılcahamam Şahinler

kızılcahamam şahinler

Şahinler Tabiat Parkı

 

Genel Bilgiler

Şahinler Tabiat Parkı, İç Anadolu Bölgesi’nde, Ankara ili, Kızılcahamam ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Alan, 32º 26´ 24´´- 32º 26´ 49´´ doğu boylamları ile 40º 37´ 24´´- 40º 38´ 01´´ kuzey enlemleri arasında bulunmaktadır. Şahinler Tabiat Parkı, Ankara kent merkezine km, Kızılcahamam ilçesine 30 km ve Bolu ili Gerede ilçesine de 30 km uzaklıktadır. Tabiat Parkı, ülke karayolu ulaşım ağına Ankara-Bolu Devlet Karayolu ile bağlanmaktadır. Karayolu, alanın güney ve güneybatı sınırlarını oluşturmaktadır.

Kaynak Değerler

Doğal Orman dokusu, Saha içerisinde bulunan gölet sahanın başlıca kaynak değeridir.

Flora Bilgileri

Orman alanlarını da barındıran Tabiat Parkı’nda yaz ve kış aylarında yapraklarını dökmeyen sarıçam (Pinus sylvestris) ağaçları ile kışın yaprak döken kayın (Fagus orientalis), meşe (Ouercus petraea) ve ardıç (Juniperus sp.) ormanları mevcuttur. Alan, eğrelti otu (Pteridum sp.), çayıotları (Graminea sp.), ısırgan otu (Urtica diocia), kuşburnu (Rosa sp.), orman sarmaşığı (Hedera helix) gibi bitki türlerini de barındırmaktadır. Alan, bakımsızlık nedeniyle eğrelti, kuşburnu vb. türlerin istilasına uğramıştır. Sonradan ağaçlandırılan alanlara zamanında bakım ve müdahaleler yapılmadığı için özellikle çamların bir kısmının kurumaya yüz tuttuğu görülmektedir.

Fauna Bilgileri

Şahinler Tabiat Parkı ve içerisinde bulunduğu yörenin omurgasız faunası açısından en öncelikli türleri kelebeklerdir. Bölgede en yaygın olarak bulunan kelebek türü, ülkemize endemik Çokgözlü Anadolu Çillisi (Polyommatus ossmar) dir. Yalancı Apollo (Archon apollinus), Anadolu Zıpzıpı (Muschampia proteides), Karagözlü Mavi Kelebek (Glaucopsyche alexis), Çok Gözlü Poseydon (Polyommatus poseidon), Himalaya Mavi Kelebeği (Pseudophilotes vicrama) ve Anadolu gelinciği (Tomares nogelli) yöre ormanlarında yaşayan nadir kelebek türleridir. Şahinler Tabiat Parkı omurgalı hayvanlarının belirlenmesi amacıyla literatür çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Alanın yakın çevresinde yaşadığı belirlenen türler Tablo 3’de verilmiştir. Literatür bilgilerine göre; alanın yakın çevresinde 7 ikiyaşamlı, 5 sürüngen, 13 memeli ve 59 kuş türü tespit edilmiştir. Bu türler arasında endemik bir tür olmayıp, IUCN tehlike kategorilerine göre de CR, VU ve EN kategorilerinde herhangi bir tür bulunmamaktadır. Kara Akbaba (Aegypius monachus) LR/nt (Lower Risk/near threatened) kategorisindedir. Bu tür, IUCN tarafından dünya çapında nesli tehlike altında olarak sınıflandırılmış Avrupa’nın en büyük yırtıcı kuşudur. Şahinler Tabiat Parkı’nın bulunduğu bölgede (Kızılcahamam ormanları) Türkiye’nin bilinen ikinci büyük Kara Akbaba populasyonu ( çift) bulunmaktadır.

Kültürel Değerler

Şahinler Tabiat Parkı içerisinde mevcutta herhangi bir turizm faaliyeti yürütülmemektedir. Ancak alanın içerisinde bulunduğu yörenin önemli bir turizm potansiyeli bulunmaktadır. Bölgede yapılabilecek turistik faaliyetlerden en önemlisi sağlık turizmi, başka bir deyişle termal turizmdir. Bölgede termal turizme yönelik iki merkez vardır. Bunlar Kızılcahamam Kaplıcası ve Sey Hamamı’dır. Romalılar ve Selçuklular döneminde de işletilmiş olan Kızılcahamam Kaplıcası'nın, ortalama su sıcaklığı 75 oC’dir. Kaplıca suyunun romatizmal hastalıklara, deri hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, sindirim sistemi rahatsızlıkları, kadın hastalıkları, beslenme bozuklukları, kemik ve eklem rahatsızlıklarına olumlu etki yaptığı tespit edilmiştir.

Rekreasyon İmkanları

Şahinler Tabiat Parkı, ziyaretçilerin dağ yürüyüşü (trekking), doğa yürüyüşleri, dağ tırmanışı, fotoğraf çekimi, böcek ve hayvanları inceleme ve piknik gibi rekreasyonel ihtiyaçlarına cevap verebilecek potansiyele sahiptir. Alanda mevcutta sadece piknik faaliyetleri ve kısa doğa yürüyüşleri gerçekleştirilmektedir.

 

Şahinler Tabiat ParkıKızılcahamam bölgesinde kamp yapılabilecek zengin orman varlığına sahip bir bölgedir. Kızılcahamamdan, Ankara-Bolu otoyolunu takip ettikten sonra km de yol üzerinde yolun sağında görünüyor. Daha detaylı yol tarifini altaki haritadan alabilirsiniz.

Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kırk hektarlık bir alanda, karaçam, sarıçam, kayın ve meşe ağaçlarından oluşan tabiat parkının girişinde Şahinler göleti bulunmakta ve çevresinde balık tutulabilmektedir. Göl çevresi daha çok piknik alanları olarak kullanılmaktadır ve kamp için sakinlik arayanlar göl çevresini tercih etmeyebilir. Orman içindeki düzlükler tercih edilerek oldukça sakin bir kamp yapılabilir. Tabiat Parkı ayrıca doğa yürüyüşü ve fotoğraf çekimi içinde oldukça idealdir.

Ankara &#; Bolu otoyolu üzerinde bulunan Şahinler Göleti&#;ne asfalt yol üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Ulaşımının kolay oluşu ve Ankara ile Bolu illerinin ortasında yer alması nedeniyle her iki ildende ziyaretçi çekmektedir.

Çevredeki diğer kamp alanların kapatılmasından sonra buranın doğal güzelliğinin kaybetmemesini ve kamp alanı olarak kalmasını diliyoruz. Şahinler Göleti kamp alanı hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Sıkça Sorulan Sorular

Şahinler Göleti&#;nde kamp yapmak ücretli mi?

Şahinler Göleti&#;nde kamp yapmak ücretli. Güncel ücretler için funduszeue.info&#;ye bakabilirsiniz.

Bölgede işletme veya tesis var mı?

Yakınlarda bakkal veya market var mı?

Kızılcahamam merkezden alışveriş yapılabilir.

İçme suyu veya çeşme var mı?

Kamp alanında tuvalet var mı?

Kamp alanında tuvalet var.

Elektrik var mı?

Kamp alanında elektrik yok.

Telefon çekiyor mu?

Ateş yakmak serbest mi, odun var mı?

Yer ateşi, kamp ateşi, mangal yakılabilir.

Bölgede yabani hayvan var mı?

Kızılcahamam bölgesinde yaban domuzu, ayı, tilki, çakal, sincap, tavşan, geyik bulunmaktadır.

Karavan için uygun mu?

Şahinler Tabiat Parkı Ulaşım

Ankara&#;da kamp yapmak için önerebileceğimiz bir diğer güzel yer olan Karagöl Jeositi hakkındaki yazımızı da buraya bırakıyoruz.

ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankarakampalanları listesini en geniş şekliyle yazımızda paylaşıyoruz. Ankara’da aileniz ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Ankaraücretlikamp yerleri ve Ankaraücretsizkamp yerleri listesini derledik.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası

Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Listemizde sadece ruhsatlı kamp işletmeleri/tesisleri değil kamp çadırı kurulabilecek, karavan ile konaklanabilecek yerler de bulunmaktadır. Bu hususu kamp yapacağınız yeri seçerken göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.


Ankara Kamp Haritası

Ankara Kamp Alanları yazımızda yer alan diğer mekanların GPS koordinatlarını da haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Harita Adresi: funduszeue.info


Bu yazı Ankara Kamp Alanları yazımızın eki mahiyetindedir. Ankara’da yer alan diğer kamp alanlarının listesini ve tanıtımlarını görmek için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.


Kızılcahamam Outdoor Potansiyeli

Kızılcahamam, ender bulunur ilginç yapısı ile turizmin her türlüsüne müsait bir görüntü arz eder. Soğuksu Millî Parkı, Güvem Karagöl mevkii ve bunların yanında Yıldırım, Işık, Karakiriş, Hıdır Dağları ve bunların üzerindeki Yemişen, Hıdırlar, Miyala, Salın, Eldelek, Başköy ve Yıldırım yaylaları ile Yıldırım Dağları üzerindeki Zindan denilen koyu orman alanı tabii güzellikler açısından görülmeye değer yerler olup doğa ve kır turizmi açısından mükemmel imkânlar sağlar.

Son zamanlarda oldukça rağbet gören dağ turizmi ve doğa turları için ideal mekanlar yaz-kış turların ilk seçeneği haline gelmiştir.

Ayrıca Kurtboğazı, Bayındır, Eyrekkaya ve Akyer Barajları ile Üçbaş, Kurumcu, Karacaören, Kırköy, Pazar, Çeştepe göletleri de tabii ortama ayrı bir renk ve güzellik katar.

‘Zümrüt’ gibi bir yeşilliğin hâkim olduğu Soğuksu Milli Parkı, gerçekten bozulmaya yüz tutmuş tabii zenginlikler içinde orijinal yapısı ile ender güzellikleri saklayan ve her mevsim farklı görüntülerle insana sunan bir esrara sahiptir.

Park sahasında; yaban domuzu, ayı, tilki, çakal, sincap, tavşan gibi hayvan ve bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda civarında kuş türü bulunduğu tespit edilmiştir. Yurdumuzda yaşayan yırtıcı kuş türlerinin hemen hepsi bölgede görülür. Hatta Türkiye’de nadir görünen deniz kartalı, bozkır kartalı ve atmaca kartalı yanında diğer yırtıcı kuşlardan kızıl şahin, küçük kartal, mısır akbabası, kara akbaba, küçük kerkenez ve baykuş da bu bölgede bulunur.

Kızılcahamam’da her çeşit av hayvanı bulunabiliyor. Özellikle tavşan, tilki, kurt ve domuz gibi hayvanlara her tarafta rastlanır. Keklik, çevrenin çalılık, taşlık ve su kaynaklarının bulunması sebebiyle Çeltikçi ve Pazar civarında daha çoktur. Bunlardan başka Kirmir vadisinde su samuru ve ayı, Avdan ve Çukurören yaylası gibi kayalık ve ormanlık yerlerde vaşak, Işık Dağı‘nda ise geyik görmek mümkündür.

Kızılcahamam barajlarında, gasma (kasma) denilen tatlı su kefali ve karabalık yanında kültür cinsi aynalı ve İsrail sazanı da tutulabiliyor.

Kızılcahamam Kamp Yerleri:

Kızılcahamam’da kamp yapmak istiyorsanız sadece aşağıdaki tanıtılan mekân değil ilçenin neredeyse bütün coğrafyasında kamp yapabilecek noktalar bulunmaktadır.

Ankara Kamp Alanları Listesi         

20 Ankara Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ankara Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı Tanıtımı:

Şahinler Tabiat ParkıAnkara’da kamp yapılacak yerler listesinde en çok tercih edilen kamp alanlarından birisidir. Şahinler Tabiat Parkı, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yer alıyor. Ankara şehir merkezinden buraya yaklaşık 1 saate gelebilirsiniz. Şahinler Tabiat Parkı yemyeşil güzelliği ile bilinmektedir.

Ankara’nın Kızılcahamam bölgesinde yer alan Şahinler Tabiat Parkı, muhteşem doğası ve insana verdiği sakinliğe ile hafta sonu kaçamağı için en ideal yerlerden biridir. 

Kızılcahamam’dan 30 km uzaklıkta yer alan Şahinler Tabiat ParkıKamp yapmak ve doğada keyifli vakit geçirmek için doğru bir tercih olacaktır.

Ankara Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Geniş çaplı doğal bir alanda Şahinler Tabiat Parkı birçok değişik etkinlik olanağı sunan en güzel yerlerden biridir. Şehirden uzak doğa ile baş başa güzel vakit geçirme imkanı sağlayan Park, özellikle yaz ve İlkbahar aylarında oldukça fazla tercih ediliyor.

Şahinler Göleti’ne ev sahipliği yapan ve yeşilliğiyle kendinizi güzel bir kartpostalın içinde gibi hissedeceğiniz Şahinler Tabiat Parkı özellikle yılın her mevsimi kampçılara ev sahipliği yapmasıyla bilinmektedir.

Konforunuzun ön planda tutulduğu bu kamp alanında tuvalet, piknik masaları, büfe, güvenlik ve acil durumlarda kullanılmak üzere elektrik gibi imkanlar bulunuyor. Tüm bu özellikleriyle kamp alanı daha önce kamp deneyimi yaşamamış acemiler için oldukça ideal.

Geniş çaplı doğal bir alanda Şahinler Tabiat Parkı birçok değişik etkinlik olanağı sunan en güzel yerlerden biridir. Şehirden uzak doğa ile baş başa güzel vakit geçirme imkanı sağlayan Park, özellikle yaz ve İlkbahar aylarında oldukça fazla tercih ediliyor.

Tamamen doğal bir alandan kurulmuş şekilde oldukça geniş bir yapıya sahiptir. Böylece sık ormanlık alanları ve gölü ile beraber çok güzel bir vakit geçirme şansı tanıyor.

Kamp alanında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çeşme yerleri ve tuvalet mevcuttur. Ayrıca ateşinizi kontrollü yakabilir ve mangalınızı da yapabilirsiniz. Doğaseverler için sessiz sakin bir hafta sonu doğa tatili için iyi bir seçenek olabilir.

Ankarakamp alanları listesinde yer alan ve kamp severlerin sıkça ziyaret ettiği Şahinler Tabiat Parkı, özellikle trekking içinde oldukça güzel bir tabiata sahiptir. Birçok farklı yürüyüş yolu bulunan alanda ilkbahar ve yaz aylarında birçok doğa sever, yürüyüş yaparak tabiatı keşfediyor.

Doğa yürüyüşü yapıp, bisiklet sürebilirsiniz ayrıca fotoğraf çekilmek için de harika yerlere sahiptir. Piknik imkanları da son derecede gelişmiştir.

Şahinler Tabiat Parkı akla gelebilecek birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Yürüyüş ve koşu ile beraber dağ yürüyüşünün yanı sıra kamp gibi daha birçok seçenek üzerinden öne çıkıyor.

Şahinler Tabiat Parkı, ziyaretçilerin dağ yürüyüşü (trekking), doğa yürüyüşleri, dağ tırmanışı, fotoğraf çekimi, böcek ve hayvanları inceleme ve piknik gibi rekreasyonel ihtiyaçlarına cevap verebilecek potansiyele sahiptir.

Şahinler Tabiat Parkı içerisinde kamp yapma olanakları, Şahinler göleti adında bir gölet vardır.  İçerisinde yer alan göl sayesinde balık tutma şansı bulunmaktadır. Ayrıca alanda 1’i büyük 2’si küçük 3 tane göl bulunmaktadır.

Buraya gelirken market alışverişinizi yapmanızı tavsiye ediyoruz kamp alanı içinde büfe yer alsa da bu büfede aradığınız her şeyi bulabileceğinizi garanti veremiyoruz.

Doğa içerisinde bolca yabani hayvana rastlayacaksınız. Şahinler Tabiat Parkı’nda bulunan yabani hayvanlar ise; kurt, sansar, keklik, çakal, sincap, tilki ve tavşandır.

Kamp alanı, özel bir işletmeye sahiptir dolayısıyla Kamp yapmak ücrete tabidir. Şahinler Tabiat Parkıkamp alanında elektrik, su, lavabolar, piknik masaları, büfe, güvenlik gibi bir kamp alanında olması gereken birçok hizmet bulunuyor.

Ankara ücretli kamp alanları arayışı içerisinde olan ve özellikle acemi kampçılar için bence ideal bir kamp alanıdır.

Milli park olduğu için ücretli bir alandır. Ancak tuvalet, güvenlik, çeşme, elektrik, otopark gibi imkanlar sunuyor.

Hem bireysel olarak hem de kamp yapmak amaçlı Şahinler Tabiat Parkı’na giriş yapabilirsiniz. Bu doğrultuda piknik amaçlı farklı etkinlikler yapmak için giriş ücreti var. Aynı zamanda araç başı olarak da ücret alınmaktadır.

Yine kamp yapmak isteyenler de belirli ücret karşılığında bir gün boyunca rahatlıkla konaklama imkânı elde edebilir. Üstelik elektrik ve su ihtiyaçları ile beraber çok daha muhteşem bir doğal yaşam imkânı sağlamaktadır.

Bolu Gerede’ye de yakın olan Şahinler Tabiat Parkı genç grupları misafir ettiği gibi çok sık olmasa da aileler de bu kamp alanını tercih etmektedir.

Yabani yaşama ev sahipliği yapan Tabiat Parkında, kurt, çakal, sansar, keklik, tavşan, sincap, tilki gibi yaban hayvanlarıyla karşılaşmanız olasıdır.

Ankara‘nın birçok kamp alanı gibi doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Bu kamp alanında doğa yürüyüşü için yürüyüş parkurları yer almaktadır ve bu parkurlara yeşillik ve göller ev sahipliği yapmaktadır.

  • Bisiklet ve ATV sürüşü için oldukça uygundur. Fakat kiralama yerleri bulunmamaktadır. Bu sebeple kendiniz getirmelisiniz.
  • Doğa fotoğrafı çekebilirsiniz.
  • Olta balıkçılığı için müsaittir.
  • İzcilik yapmayı seviyorsanız grubunuzu toplayıp burada izcilik de yapabilirsiniz.
  • Konaklamak için kendi çadırınızı getirmelisiniz.
  • Acil durumlar için elektrik imkânı bulunurken, tuvalet, bulaşık yıkama tezgâhı, kamelya ve otopark gibi hizmetler de bulunmaktadır.

Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı Kamp AlanıKamp Olanaklarından bazıları şu şekildedir;

  • -Çeşme
  • -Etkinlik Alanı
  • -Konaklama Tesisi
  • -Büfe
  • -WC
  • -Gölet
  • -Dere
  • -Çocuk Oyun Alanı
  • Kamp alanı
  • -Kameriyeler
  • -Güvenlik Noktaları
  • -Göl
  • İskele
  • -Giriş Kontrol Noktası

Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı Kamp AlanıGirişÜcreti:

  • Şahıs 9 TL
  • İndirimli Şahıs TL
  • Bisiklet 9 TL
  • Motorsiklet 18 TL
  • Otomobil, Kamyonet 27 TL
  • Minibüs 81 TL
  • Midibüs TL
  • Otobüs TL
  • 1 Ünite Çadır (günlük) 35 TL
  • 1 Ünite Karavan (günlük) 45 TL

Kamp Olanakları: Giriş kontrol noktası (güvenlik) güvenlik noktaları, çeşme, büfe, iskele, etkinlik alanı, WC, çocuk oyun alanı, konaklama tesisi, gölet ve kamp alanı.

Web Sitesi: funduszeue.info

Ankara Şahinler Tabiat Parkı Kamp AlanıDiğer Bilinmesi Gerekenler: Milli park olduğu için ücretli bir alandır. Ancak tuvalet, güvenlik, çeşme, elektrik, otopark gibi imkanlar sunuyor.
Ankara Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi? : Ücretli
Ankara Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanıİletişim Bilgileri: +90 () 50 00 / Santral Tel – +90 () 60 24 / Daire Başkanlık
Ankara Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanıweb-sosyal medya sayfaları:funduszeue.info
Ankara Şahinler Tabiat Parkı Kamp AlanıAdresi: Şahinler, Ankara Bolu Yolu, Kızılcahamam/Ankara
Ankara Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz)


Ankara’da kamp yapılabilecek yerlerin tam listesi

Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.

Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsîdeneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

Türkiye'nin Outdoor Sayfası

funduszeue.info

Etiketler: :Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Ankara görülmesi gereken yerler, Ankara gezecek yerler, Ankara gezi, Ankara gezi rehberi, Ankara gezi yazısı, Ankara gezilecek çarşı, Ankara gezilecek doğal yerler, Ankara gezilecek doğal yerler haritası, Ankara gezilecek tarihi yerler, Ankara gezilecek yerler, Ankara gezilecek yerler doğa, Ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Ankara kalesi, Ankara merkezde gidilecek yerler, Ankara merkezde ne var, Ankara ne yenir nerede yenilir, Ankara ne yenir nereler gezilir, Ankara otelleri, Ankara seyahat rehberi, Ankara tarihi, Ankara tarihi yerler, Ankara turizm potansiyeli, Ankara turizm rehberi, Ankara turizm ve tanıtım, Ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Ankara şehir rehberi, Ankara’da bir günde ne yapılır?, Ankara’da gezilecek doğal yerler, Ankara’da gezilecek mekanlar, Ankara’da ne yapılır, Ankara’da ne yenir, Ankara’da nereye gidilir?

anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp, #photo, #instagram, #photooftheday, #traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefter,#ankara, #aniyakala, #antalya, #camping, #doğa, #fotoğraf, #gezgin, #gezi, #gezilecekyerler, #holiday, #instagood, #instagram, #instatravel, #istanbul, #kamp, #manzara, #nature, #objektifimden,  #photo #photography #photooftheday #seyahat #seyahatacentasi #seyahataski #seyahatblog #seyahatblogger #seyahatblogu #seyahatcantasi #seyahatdefteri #seyahatet #seyahatetmek #seyahatetmeklazim #seyahatetmesanati #seyahatfoto #seyahatfotografciligi #seyahatimvar #seyahatkonsept #seyahatname #seyahatnotlari #seyahatrehberim #seyahatseverizbiz #seyahattutkusu #tatil #türkiye #travel #travelgram #traveling #traveller #travelphotography #trip #turkeyankara,

Tags:ankara kamp, Ankara Kamp Alanları, Ankara Kamp Alanları , Ankara Kamp Alanları Listesi, Ankara Kamp Alanları ve Karavan Alanları, Ankara Kamp Haritası, ankara kamp yerleri, doğa yürüyüşü, Gezi Rehberi, gezilecek yerler, geziye hazırlık, kamp, Kampçılık, Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı, outdoor, Son Yazı, türkiye outdoor, Türkiye'nin Outdoor Sayfası, Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı

Şahinler Mahallesi Satılık Daire Araştıran Okuyucularımız İçin Mahalle Üzerine Genel Bilgiler

Şahinler Mahallesi satılık daire arayışı içerisinde olan okuyucularımız için hazırladığımız bu yazı sonrasında, mahalle hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olacak ve böylelikle ev arama sürecinize daha rahat adımlar ile devam edebileceksiniz. Bilindiği üzere, daire arama süreci içerisinde bulunan her kişi, daha önceden seçilmiş olan ilçe ya da mahalle hakkında fikir sahibi olmalıdır. Bu amacı yerine getirmek için hazırladığımız bu bölge rehberinde; Şahinler Mahallesinin konumu, yaşantısı, emlak piyasası ve nüfusu gibi, bir bölgeyi temel bir düzeyde tanıtacak kısa bilgilere yer vermeye özen gösterdik.

İç Anadolu Bölgesinde genel olarak hâkimiyetini gösteren tipik karasal iklim özellikleri Şahinler Mahallesinde de görülmektedir. Bu iklim tipinin özelliklerine göre, kış mevsimleri soğuk ve yağışlı geçerken yaz mevsimlerinde sıcak ve kurak bir hava egemendir. Yıllık ortalama sıcaklık 11,9 derece civarındadır. Kış aylarında zaman zaman kar yağışı görülebilmektedir.

Şahinler Mahallesi Satılık Daire Arayan Kişiler İçin Mahallenin Coğrafi Konumu ve Mahallede Bulunan Önemli Yerler

Şahinler Mahallesi, İç Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde bulunan ve Ankara iline bağlı olan Kızılcahamam ilçesinde yer almaktadır. İlçe, Ankara il merkezinin kuzey yönünde kalmaktadır. Şahinler Mahallesi, Ankara il merkezine kilometre uzaklıkta konumlanmıştır. Aynı zamanda, Kızılcahamam ilçe merkezine de 35 kilometrelik bir mesafesi mevcuttur. Mahallenin etrafında Berçinçatak Mahallesi, Karaağaç Mahallesi ve Gebeler Mahallesi vardır. Mahallenin sınırlarının içerisinde herhangi bir eğitim kurumu yoktur. Şahinler Mahalle Cami, mahallede yer alan dinî mekânlar arasında bulunmaktadır.

Şahinler Mahallesi Satılık Daire Arayan Kişiler İçin Bölgenin Toplu Taşıma İmkânları

Şahinler Mahallesi sahibinden satılık daire arayışı içerisinde olan okuyucularımız için, Şahinler Mahallesinin ulaşım olanakları büyük bir kolaylık sunmaktadır. Bu sebepten ötürü, Ankara’nın diğer merkezî yerlerine gidişte kullanılabilecek pek çok seçenek bulunmaktadır. Şahinler Mahallesi, D kodlu karayolu hattına yakın bir mesafede konumlanmıştır. İlçe içerisinde ulaşımı sağlayan toplu taşıma alternatiflerine aşağıdaki listede yer verilmiştir:

·      Mutlu Mahallesi - Batıkent: kodlu otobüs hattı,

·      Sincan - Kızılay: kodlu otobüs hattı,

·      Ayaş - Ulus: kodlu otobüs hattı,

·      Ayaş - Ulus: kodlu otobüs hattı.

Şahinler Mahallesi Satılık Daire Bakan Kişiler İçin Mahallenin Demografik ve Gayrimenkul Piyasası Bilgileri

yılında yapılmış son nüfus araştırmalarının sonuçlarına göre, Şahinler Mahallesinde toplam kişi yaşamaktadır. İlçede bulunan ortalama bir satılık ev metrekaredir. Ortalama bir Ankara Kızılcahamam sahibinden satılık ev Türk lirasıdır. Mahalle içerisindeki evlerin ortalama birim fiyatı metrekare başı Türk lirasıdır.

Ankara Kızılcahamam Şahinler Mahallesi sahibinden satılık kelepir ev benzeri, bölgedeki daire arayışlarınız için yerel emlakçıları ziyaret edebilirsiniz ya da funduszeue.info üzerindeki listeleme sayfalarına göz atabilirsiniz.

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası