japonya köpük ev / Depremlerin ardından Japonya'daki o evler gündem oldu! Tam yıl dayanıyor

Japonya Köpük Ev

japonya köpük ev

Son zamanlarda aklımıza gelip korkularımızın sahibi olan deprem meselesi, canımızı bir hayli sıkıyor. Canımızın yandığı kısımlardan bahsetmiyoruz bile. Çünkü Japonya kadar düşünceli değiliz. Sadece İstanbul’daki yüz binlerce kaçak, çürük, sorunlu bina düşünüldüğünde korkunun tonu biraz daha kararıyor. Japonya ise depreme dayanıklı, maliyeti düşük ve uzun ömürlü bir konut sistemiyle sorunun çözümüne modern nitelikli bir ışık tutuyor. Köpük sorunlardansa köpük evler yapıp deprem sorununa önlem alan Japonya’nın evleriyle ilgili bilmek isteyecekleriniz bu yazıda yer alıyor.

Mevzubahis Japonlar olunca gerisinin biraz teferruat olduğunu kabullensek iyi olur.

1. Japonya&#;da deprem için önlem alınmasını sağlayan ve 70 bin dolara mal edilen yıllık evler

Japonya deprem köpük evlerJaponya’daki köpük evlerin genel özelliklerinden kısaca bahsedelim: 70 bin dolar gibi bir maliyetle inşa ediliyor bu evler. Yaklaşık bin TL’ye karşılık gelen bir miktar. Sizce pahalı mı?

Deprem bölgesinde yer alan İstanbul’daki ortalama kiranın TL () olduğunu düşünürsek bu evlerin maliyeti yaklaşık aylık bir kira bedeline denk düşüyor. Üstelik Japonlar bu evleri 1 hafta gibi kısacık sürede inşa ediyorlar.

Ayrıca bu evlerin ömürleri yaklaşık sene olarak açıklanıyor. Torununun torununa miras kalacak cinsten…

2. Köpük evlerin adı ’daki büyük depremden sonra duyulmaya başladı

Japonya deprem köpük evlerDepreme dayanıklı yapılarıyla da ünlü olan Japonya, 16 Nisan tarihinde büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. Deprem sırasında 49 kişi hayatını kaybederken 44 bin kişinin de tahliye edilmesi gerekti.

Ancak Aso Çiftlik Arazisi olarak isimlendirilen bölgedeki evlerde herhangi bir hasar gözlenmedi. Bu bölgedeki evin hiçbirinde en ufak çatlak dahi yoktu. Kubbe biçiminde mimariye sahip evin üretildiği malzeme köpüktendi.

3. Üretici firma Japan Dome House

Japonya deprem köpük evlerÜretimi basit olan bu evlerin yaratıcısı olan Japan Dome House isimli firma, yaptığı açıklamada bir tür strafor malzemesi olan genleşmiş polistiren kullandığını belirtti. Bu strafor malzemesini 4. nesil yapı malzemesi olarak tanımlayan firma, depremden sonra daha fazla talep aldıklarını da ifadelerine ekledi.

4. Köpük evlerin artılarından biri yalıtkan olması

Japonya, DepremJaponya’daki köpük evlerin öne çıkan niteliklerinden biri yalıtkanlık özelliği. Evler, sağladığı yalıtım sayesinde ısı dengesinin bozmuyor ve böylece doğal gaz faturalarından cüzdanı yananları imrendiriyor…

Ayrıca evlerin sahip olduğu kubbe yapı sayesinde ısı hanenin her yerine kolaylıkla dağılabiliyor. Evinde enerji tasarrufu yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan.

5. Kubbe yapının bir diğer yararı

Japonya deprem köpük evlerKöpük evlerin sağlam yapısını ortaya koyan niteliklerden biri daha kubbeye dayanıyor. Evin tasarımında ana role sahip kubbe yapı sayesinde esen kuvvetli rüzgar, evin üzerinden dağılıyor.

6. Evlerin 3 asır dayanıklı olmasının sebebi

Japonya, Deprem

Köpük evlerin ömrü yaklaşık yıl. Şirket, uzun ömrün sırrının polistiren olduğunu ifade ediyor. Çünkü polistiren, demir gibi paslanmıyor ve ahşap gibi çürümüyor.

Sahi, bizim müteahhitler burada mı?

7. Japonya bu evleri depreme karşı önlem olarak kurguluyor

Japonya deprem köpük evlerÜlkemiz gibi hareketli fay hatlarına sahip Japonya, bu evler sayesinde olası depremlerden daha az zarar görmeyi planlıyor. Çünkü konutların biçimi ve kullanılan malzemeler sayesinde ağır bir yapı niteliğinden uzak olması köpük evleri sarsıntılara karşı dayanıklı hale getiriyor.

8. Yapım süresi 7 gün

Japonya, DepremParçaların biraraya getirilmesiyle oluşturulan köpük evlerin tamamlanması için kişilik bir ekibin 7 gün çalışması yeterli oluyor.

9. Japonya köpük evleri üreterek çevre dostu olduğunu kanıtlıyor

Japonlar, evlerindeki geri dönüşüm kutularıyla ne kadar çevre dostu olduklarını kanıtlıyorlar. Köpük ev projesinin yaygınlaşması da bu görüyü perçinliyor.

Yapım sürecinin aşamalarında ağaç malzemelerine ihtiyaç duymayan köpük evler, karbon ve hidrojenden oluşan malzemelerin kullanımını gerektiriyor. Dolayısıyla oldukça çevre dostu bir konut türü oluyor.

Kişiselleştirilebilir nitelikler

japonya köpük evlerBirden fazla parçanın biraraya getirilerek kolayca inşa edilen bu köpük evler, ihtiyaca ve talebe göre kişiselleştirilebilir niteliği sayesinde övgüleri hak ettiğini gösteriyor.

Konaklama amacı dışında ofis ya da toplantı salonu olarak kullanılabildiğinden çok amaçlı olan bu tip konutlar kullanım alanını genişletmiş gözüküyor. Ülkede bazı çocuk klinikleri, hayvan bakım merkezleri hatta niş oteller bu yapıdan meydana geliyor.

Tartışma konusu: Faydalı mı zararlı mı?

Kullanım amacı ve üretim sürecinin yanı sıra ısınma ve depreme karşı dayanıklılık gibi özellikleriyle dikkat çeken köpük evler, aynı zamanda “sağlıklı” olup olmadığı konusunda tartışılan konut tipi olarak da dikkat çekiyor.

Konutun üretim malzemesi olan polistiren kimi kaynaklara göre kansere davetiye çıkarıyor. Bu kaynakların dikkate alındığı Polonya’da, Tayvan&#;da ve ABD’nin Orange Country (Kaliforniya) şehrinde yasaklandı biliniyor.

Üretici firma ise bu iddiaları yalanlıyor

Köpük evlerin üreticisi olan Japonya merkezli Japan Dome House firması ise bu iddiaları reddetmekle birlikte Japonya Kara ve Ulaşım Bakanlığının projeyi onaylamasını referans ediniyor. Firmanın aktardığına göre köpük evler güvenli ve sağlıklı bir yaşam vadediyor.

Deprem başta olmak üzere doğal afetlerin ardından şahit olduğumuz “çadır” görüntüleri yerine bu tip konut sisteminin ülkemizde yaygınlık kazanma olasılığı elbette düşük.

Biz olası bir deprem sonrası gerçekleşebilecek kötü senaryoları tartışırken Japonlar köpük ev projesinin yaygınlaşması için gerekli çalışmaları yürütmeye devam ediyor.

Kaynak: 1 2

 

Kaynak: Ntv

depremköpük evJaponya

T24 Logo

© Tüm hakları saklıdır.

Japonya’daki büyüklüğündeki depremin ardından köpük evler ortaya çıktı! Yapımı 7 gün sürüyor, yıl dayanıyor

Kahramanmara&#;’&#;n Pazarc&#;k ve Elbistan merkezlerinde meydana gelen depremler Kahramanmara&#;, Kilis, Diyarbak&#;r, Adana, Osmaniye, Gaziantep, &#;anl&#;urfa, Ad&#;yaman, Malatya ve Hatay'da büyük y&#;k&#;mlara neden oldu. Asr&#;n felaketi olarak isimlendirilen felaketlerin sonras&#;nda Japonya’daki 16 Nisan tarihindeki Kumamoto merkezli büyüklü&#;ündeki deprem hat&#;rlat&#;ld&#;. Depremde 49 ki&#;i hayat&#;n&#; kaybederken ya&#;anan felaketin sonras&#;nda ortaa ç&#;kan Japon köpük ev sistemi yeniden gündem oldu.

B&#;NLERCE K&#;&#;&#; TA&#;INMI&#;TI

3

16 Nisan tarihinde Japon kenti Kumamoto merkezli gerçekle&#;en büyüklü&#;ündeki depremin sonra bölgede birçok bina yanm&#;&#;t&#;. Yakla&#;&#;k 44 bin ki&#;i Aso Çiftlik Arazisi’nde bulunan köpük eve ta&#;&#;nd&#;. Depremin ard&#;ndan ise köpük ev sistemi popüler olmaya ba&#;lad&#;.

funduszeue.info&#;L YAPI MALZEMES&#;

1

Köpük evlerin yarat&#;c&#;s&#; olan Japan Dome House isimli firma, yapt&#;&#;&#; aç&#;klamada bir tür strafor malzemesi olan genle&#;mi&#; polistiren kulland&#;&#;&#;n&#; belirtti. Bu strafor malzemesini 4. nesil yap&#; malzemesi olarak tan&#;mlayan firma, depremden sonra daha fazla talep ald&#;klar&#;n&#; da ifadelerine ekledi. Polistiren paslanmad&#;&#;&#; ya da çürümedi&#;i için y&#;ll&#;k bir kullan&#;m sunuyor.

7

Konutun üretim malzemesi olan polistiren kimi kaynaklara göre kansere davetiye ç&#;kar&#;yor. Bu kaynaklar&#;n dikkate al&#;nd&#;&#;&#; Polonya’da, Tayvan‘da ve ABD’nin Orange Country (Kaliforniya) &#;ehrinde yasakland&#; funduszeue.info iddialar tart&#;&#;malara neden olurken köpük evlerin yarat&#;c&#;s&#; Japon Dome House, bu iddialar&#; reddederek projelerinin Japonya Kara ve Ula&#;&#;m Bakanl&#;&#;&#; taraf&#;ndan onayland&#;&#;&#;n&#; söylüyor.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası