ankara hafta sonu yasak / Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Geri Geliyor! - Foto Galeri - seafoodplus.info

Ankara Hafta Sonu Yasak

ankara hafta sonu yasak

İzmir, Ankara ve İstanbul'da hafta sonu yasak olacak mı, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? İşte sokağa çıkma yasağı olan iller!

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Normalleşme kararlarıyla beraber hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili birçok değişiklik yapılmış kısıtlamalarda gevşetilmeye gidilmişti. Sağlık Bakanlığı’nın risk haritasına göre; illerdeki vaka sayıları göz önüne alınarak atılan normalleşme adımları sonrası ilk haftayı geride bırakırken vakalardaki kritik artış yeniden kapanma iddialarını gündeme getirdi. Bu noktada “Ankara, İzmir ve İstanbul’da Mart bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, Sokağa çıkma yasağı hangi illerde kaldırıldı?” soruları yanıt aramaya başladı. Çarşamba gününe gelinmesiyle beraber hafta sonu yasağı da binlerce vatandaşın gündeminde yer almaya devam ederken konuyla alakalı tüm detaylar İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge üzerinden duyurulmuştu.

İzmir, Ankara ve İstanbul’da hafta sonu yasak olacak mı, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? İşte sokağa çıkma yasağı olan iller!

Mart ayının ilk gününde uygulanan Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu sokağa çıkma yasağı dahil birçok kısıtlamada uygulamaya geçen normalleşme kararlarını yaptığı son dakika açıklaması ile duyurmuştu. Bu noktada haftanın ortasına gelinmesiyle beraber milyonlarca vatandaş "Ankara, İzmir ve İstanbul'da Mart bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, Sokağa çıkma yasağı hangi illerde kaldırıldı?" sorularına yanıt aramaya başladı. Bilindiği üzere hafta sonu yasak, İstanbul gibi yüksek ve çok yüksek riskli illerde Pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde devam ediyordu.

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Milyonlarca vatandaş alınan normalleşme kararlarına dair son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Bilindiği üzere alınan son kararda hafta içi kısıtlamaların aynen devam etmesine ancak hafta sonu sokağa çıkma yasağının ise düşük ve orta riskli illerde kaldırılıp, yüksek ve çok yüksek riskli illerde Cumartesi akşam 'dan Pazartesi 'e kadar devam edeceği ifade edilmiş tüm detaylar İçişleri Bakanlığı genelgesi üzerinden duyurulmuştu.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise sokağa çıkma yasağı cumartesi (6 Mart) akşam 'den pazar gününün tamamını kapsayarak pazartesi günü sabah 5'te sona erecek.

İllerde belirlenen risk gruplarına göre düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde Pazar günü için sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

İki haftada bir güncellenecek olan risk grupları şu şekilde:

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

İşte o iller: Hakkari , Van, Şırnak, Siirt, Iğdır, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa ,Muş, Bitlis, Batman ,Uşak, Mardin

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Kars, Erzurum, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Çorum, Kastamonu, Çankırı, Bartın, Karabük, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Denizli, Aydın, Manisa, Bursa.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece pazar günü olmak üzere devam edecek.

İşte o iller:



İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Kocaeli, Kırıkkale, Yalova

ÇOK YÜKSEK İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya ,Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Adıyaman, Osmaniye

İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili yayımlanan genelgede şu ifadeler yer aldı:

Covid- 19 salgını ile mücadelede kontrollü normalleşme dönemine geçmiş bulunmaktayız. Yeni süreçte illerimiz düşük, orta, yüksek, çok yüksek olmak üzere 4 ayrı risk grubuna ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri, risk gruplarına göre belirlenmiştir.

Tedbirler kapsamında hafta içi saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ülke genelinde aynen devam etmektedir.

Hafta sonlarında ise; düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi saatleri arasında,

Yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerimizde ise, Cuma Cumartesi saatleri arasıyla Cumartesi 'den başlayıp Pazar günün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 'de bitecek şekilde uygulanacaktır. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerimizdeki vatandaşlarımızın, Bakanlığımızca daha önce çıkarılan genelgeler doğrultusunda temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda;

* Market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler Pazar günü saatleri arasında açık olacaktır. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebileceklerdir.

* Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri Pazar günü saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

* Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır.

* Online sipariş firmaları da Pazar günü saatleri arasında siparişleri teslim edebileceklerdir.

* Vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Pazar günü ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayine yürüyerek gidip gelebileceklerdir.

Kovid salgını ile mücadelemiz sona erip eski normale dönünceye kadar TEMİZLİK, MASKE, MESAFE kurallarına uymaya devam etmeliyiz. Sağlığımız için hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Birlikte başaracağız.

ARKADAŞINA GÖNDER

İzmir, Ankara ve İstanbul'da hafta sonu yasak olacak mı, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? İşte sokağa çıkma yasağı olan iller!

SON DAKİKA

İstanbul, Ankara ve İzmir’de cumartesi ve pazar günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı yeni risk haritasına göre 1 Mart'tan bu yana 41 il daha kırmızı kategoriye girdi. Bu kapsamda; İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 58 ilde cumartesi kısıtlaması geri geldi.

seafoodplus.info

Yayınlanma: - 29 Mart Güncellenme:

İstanbul, Ankara ve İzmir’de cumartesi ve pazar günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Corona virüsü ile mücadele, 1 Mart'ta ilan edilen risk haritası, düşük, orta, yüksek, çok yüksek olarak sınıflandırılan illerdeki vaka sayıları ve yeni normalleşme sürecinin ilk bir ayının değerlendirildiği toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçti.

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası yeni risk haritası da yayımlandı. Yeni tabloda 17 olan kırmızı il sayısı 58’e çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir yeni haritada kırmızıya bürünürken sadece Şırnak mavi kategoride yer aldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

Türkiye’nin önemli bölümünün çok yüksek riskli kategoriye dahil olması yeni tedbirleri de beraberinde getirdi. Bu kapsamda; İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 58 ilde cumartesi kısıtlaması geri geldi.

ALINAN TEDBİRLER

İşte alınan yeni corona tedbirleri ve sokağa çıkma yasağı olan iller;

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam ve sabah olarak haftanın her günü devam edecek.

Kırmızı kategorideki illerde sadece Pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecek.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışacak.

Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek.

Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak.

KIRMIZI KATEGORİDE YER ALAN İLLER

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır, Zonguldak, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt

TURUNCU KATEGORİ

Denizli, Burdur,Manisa, Afyonkarahisar, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Kars, Kırşehir

SARI KATEGORİ

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Uşak

MAVİ KATEGORİ

Şırnak

Yeni risk haritası yayımlandı! İşte illerdeki son durumİlginizi ÇekebilirYeni risk haritası yayımlandı! İşte illerdeki son durumYeni risk haritası yayımlandı! İşte tek mavi ilin sırrıİlginizi ÇekebilirYeni risk haritası yayımlandı! İşte tek mavi ilin sırrıCumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ramazan ayı için yeni tedbir kararları alındıİlginizi ÇekebilirCumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ramazan ayı için yeni tedbir kararları alındı

AdanaAdıyamanAfyonkarahisarAğrıAMASYAAnkaraAntalyaArtvinaydınBalıkesirCumartesiCumhurbaşkanıistanbulizmirNormalleşmepazarRecep Tayyip ErdoğanSağlıkSağlık Bakanlığısokağa çıkma yasağıTürkiye

Hafta sonu yasakları ne zaman başlayacak? Hafta sonu sokağa &#;ıkma yasağı var mı, hangi illerde? İllerin renk kodu haritası g&#;ncellendi !

29 Mart’ta gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yasakları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası yeni risk haritası da yayımlandı. Yeni tabloda 17 olan kırmızı il sayısı 58’e çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir yeni haritada kırmızıya bürünürken sadece Şırnak mavi kategoride yer aldı.

İSTANBUL, İZMİR, ANKARA'DA CUMARTESİ YASAK VAR MI?

Koronavirüs ile mücadelede, 1 Mart'ta ilan edilen risk haritası, düşük, orta, yüksek, çok yüksek olarak sınıflandırılan illerdeki vaka sayıları ve yeni normalleşme sürecinin ilk bir ayının değerlendirildiği toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti. Türkiye’nin önemli bölümünün çok yüksek riskli kategoriye dahil olması yeni tedbirleri de beraberinde getirdi. Bu kapsamda; İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 58 ilde cumartesi kısıtlaması geri geldi.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELEN İLLER !

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam ve sabah olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece Pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecek. Alınan yeni koronavirüs tedbirleri ve sokağa çıkma yasağı bu hafta sonu itibarıyla başlayacak.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışacak. Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek. Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak.

Hafta sonu yasakları ne zaman başlayacak Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, hangi illerde İllerin renk kodu haritası güncellendi

İLLERİN RENK KODU HARİTASI GÜNCELLENDİ !

KIRMIZI KATEGORİDE YER ALAN İLLER

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır, Zonguldak, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt

TURUNCU KATEGORİ

Denizli, Burdur, Manisa, Afyonkarahisar, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Kars, Kırşehir

SARI KATEGORİ

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Uşak

MAVİ KATEGORİ

Şırnak

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir