140 puan tercihleri / YKS 2. ek tercihleri başlıyor ÖSYM'DEN AÇIKLAMA puan alanlar ne zaman tercih yapacak?

140 Puan Tercihleri

140 puan tercihleri

puan alanlar ne zaman tercih yapacak? 2. ek tercih için ipucu veren tarih…

puan alanların en zaman tercih yapacağı, YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. Bu yıla mahsus olmak üzere baraj puanının TYT'de , AYT ve YDT’de olarak uygulanacak. Ek tercih ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları Ekim arasında gerçekleştirilecek. Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından puan alanlar için 2. ek tercih süreci başlayacak.

Yayınlanma:

 puan alanlar ne zaman tercih yapacak? 2. ek tercih için ipucu veren tarih…

Bu yıl barajlar 2. ek tercihte puana indirilecek. YKS 2. ek tercih için açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı “Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak.” açıklamasında bulundu.

PUANLI TERCİHLER NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Twitter sayfasında YKS ek tercih için paylaşımlarda bulundu. Aygün’ün açıklamaları şu şekilde;

“Değerli YKS adaylarımız,

Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak.
İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az olan adaylar tercih yapabilecek.”

Ek tercih ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları Ekim arasında gerçekleştirilecek. Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından 2. ek tercih süreci başlayacak.

YÖK'TEN 2. EK TERCİH AÇIKLAMASI

YÖK’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

– AYT/YDT Puanı ve üzerinde olan adayların “merkezi yerleştirme” ve “ek yerleştirme” işlemlerinde puan ve başarı sıraları korunarak tercih ve yerleştirme süreci daha önce ilan edildiği şekilde tamamlanacaktır.

– YKS işlemlerine mahsus olmak üzere merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için “ikinci ek yerleştirme” yapılacaktır. Merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlara verilecek olan bu ikinci ek yerleştirme imkânından “TYT puanı asgari ”; “AYT/YTD puanı asgari ” olan adaylar da yararlanabilecektir.​

*Böylelikle merkezi ve ek yerleştirme işlemlerinde daha önce ilan edilmiş olan baraj puanlarında herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir. “Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak” TYT Puanı ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkânı verilmiştir.

*Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecindeTYT puanı ve üzerinde olan adaylar “önlisans programlarında”, AYT/YDT Puanı ve üzerinde olan adaylar “lisans programlarında” boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir.

YKS BARAJ PUANI KAÇ OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS ile ilgili alınan kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

*Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de , AYT ve YDT’de olarak uygulanacaktır.

*Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

GEÇEN YIL ’E ÇEKİLMİŞTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Covid salgını nedeniyle öğrencilerin etkilenmesinden dolayı, geçen yıl lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan baraj puanının puana çekildiğini açıklamıştı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti.

CumhurbaşkanıEk yerleştirmeÖSYMRecep Tayyip Erdoğansosyal medyaTwitterYKSYÖK

YKS 2. ve 3. tercihler ne zaman? puan alanlar ne zaman tercih yapacak? Üniversite 2. ve 3. tercihler hangi gün başlıyor?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına çok az bir zaman kaldı. Öğrenciler ve adaylar YKS 2. ve 3. tercihler ne zaman? puan alanlar ne zaman tercih yapacak? Üniversite 2. ve 3. tercihler hangi gün başlıyor? araştırmaya başladı. YKS tercihler 20 Ağustos günü tamamlanmıştı. Halen açıklanmadı fakat bugün yarın açıklanması bekleniyor. Peki, YKS 3. tercih olacak mı? YKS üçüncü tercihler ne zaman, hangi gün?
YKS tercih sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kaldı. Sonuçların açıklanmasından sonra TYT puan alanlar için ek tercih dönemi başlayacak. Peki, YKS 2. ve 3. tercihler ne zaman? puan alanlar ne zaman tercih yapacak? Üniversite 2. ve 3. tercihler hangi gün başlıyor? puan alanlar ne zaman tercih yapmaya başlayacak? Tarihi belirlendi mi? İşte bilgilerTYT PUAN ALANLAR NE ZAMAN TERCİH YAPACAK?TYT baraj puanı 'den 'a düşürülmüştü. puan üzeri alanlar ek tercih döneminde yapabilecekler. Haber

funduszeue.info

YKS 2. ek tercihleri başlıyor ÖSYM'DEN AÇIKLAMA puan alanlar ne zaman tercih yapacak?

YKS birinci ek yerleştirme tercihlerinin alınmasıyla birlikte alanlar ne zaman tercih yapacak? sorusu yeniden gündeme geldi. Üniversite sınavında puan alan ve baraj altında kalan öğrenciler, tercihlere ilişkin açıklama bekliyor. İşte YKS ek tercih kılavuzu

YKS 2. EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, resmi Twitter hesabından YKS 2. ek yerleştirme ile ilgili açıklamada bulundu. Aygün paylaşımında "YKS sonucuna göre TYT sınav puanı [,) aralığında olan adaylar ile AYT/YDT sınav puanı [,) aralığında olan adayların OBP’leri eklenmiş yerleştirme puanları adayların sonuç belgelerine yansıtılmıştır.

Ek yerleştirme sonucuna göre yerleşen adayların üniversite kayıtları tamamlandıktan sonra, üniversitelere yerleşip kayıt yaptırmayan aday sayıları toplanarak boş kontenjanlar belirlenecek ve İkinci Ek Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak.

İkinci Ek Yerleştirme için merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı [,) aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı [,) aralığında olan adaylar tercih yapabilecekler." dedi.

YKS 2. ek yerleştirmeye ilişkin net bir tarih henüz duyurulmadı.

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ KILAVUZLARI İÇİN TIKLAYINIZ

PUAN ALANLAR NE ZAMAN TERCİH YAPACAK?

puan alan öğrenciler ikinci ek yerleştirme aşamasında tercih yapabilecekler. İkinci ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün puan alanların tercih sürecine ilişkin daha öncesinde "YKS sonuçlarına göre yapılan genel (ilk) yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik bu sene iki 'Ek Yerleştirme' yapılacak. 1'inci Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi Temel Yeterlilik Testi (TYT) için , Alan Yeterlilik Testi (AYT)/ Yabancı Dil Testi (YDT) için baraj puanı uygulaması geçerli olacak.

puan alanların tercih takvimi daha sonra duyurulacak.

Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz." demişti.

puan alanlar neden tercih yapamıyor? &#;SYM ek tercih nasıl yapılır?

yılında YKS barajı düşürüldü ve puan alan öğrencilere de tercih yapma hakkı doğdu. İlk yerleştirmeler geçtiğimiz haftalarda tamamlandı, herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşemeyen öğrenciler ise 20 Eylül’de ÖSYM’den gelen açıklama ile ek tercihlerini yapmaya başladı. Peki, puan alanlar neden tercih yapamıyor? ÖSYM ek tercih nasıl yapılır?

 puan alanlar neden tercih yapamıyor ÖSYM ek tercih nasıl yapılır

PUAN ALANLAR NEDEN TERCİH YAPAMIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjde ile YKS, TYT-AYT barajı düşürüldü. Buna göre, puan alan öğrenciler ikinci ek yerleştirme sürecinde tercih yapabilecekler.

İkinci ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ÖSYM Başkanı Halis Aygün de "YKS sonuçlarına göre yapılan genel (ilk) yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik bu sene iki 'Ek Yerleştirme' yapılacak. 1'inci Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi Temel Yeterlilik Testi (TYT) için , Alan Yeterlilik Testi (AYT)/ Yabancı Dil Testi (YDT) için baraj puanı uygulaması geçerli olacak.” ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda, 20 Eylül Pazartesi günü başlayan ek tercih sürecine, puan alan öğrenciler dahil değil. Bu puana sahip öğrenciler, ikinci ek yerleştirmeler başladığında tercih yapabilecekler.

İkinci ek tercihler için ise henüz kesin bir tarih belirtilmedi. Konuyla ilgili bilgiler paylaşıldığında haberimizde bulabilirsiniz.

 puan alanlar neden tercih yapamıyor ÖSYM ek tercih nasıl yapılır

ÖSYM EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar, mezun oldukları okul türünü, puanlarını göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını belirleyeceklerdir.

TYT puanı ve üzeri olan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

İlgili AYT/YDT puanı ve üzeri olan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Her adayın, girmek istediği programları Tablo 3 ve/veya Tablo 4'ten bularak tercih sırasına koyması ve bir Tercih Listesi oluşturması yararlı olacaktır. Liste oluşturulurken girmek istenilen yükseköğretim programları tercih sırasına konulmalı ve her satıra bir programın kodu ve adı ile bağlı olduğu üniversite ve fakülte/yüksekokul adı yazılmalıdır. Yapacağınız

tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu size ait olacaktır.

YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.).

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası