sabit ipim nedir / IP Sorgulama - IP Adresi Sorgulama ve IP No Bul

Sabit Ipim Nedir

sabit ipim nedir

IP Adresi Nedir?

IP Adresi? IP Adresi Nasıl Bulunur?

 

IP adresleri, internete ya da yerel ağa bağlı cihazları belirleyen eşsiz adreslerdir. Bir nevi rakamların sıralamasıdır. Peki, tam olarak “ip nedir?” IP kelimesi; esasen İnternet Protokolü kelimelerinin baş harflerinden oluşur. İnternet Protokolü; internet ya da yerel ağ üzerinden yollanan verinin formatını yöneten kurallar topluluğudur.

 

IP adresleri; gizli ve genel olarak ikiye ayrılır. Örneğin, evden İnternete bağlanırken, modeminiz herkesin görebileceği genel bir IP’ye sahipken, bilgisayarınız modeminize aktarılacak gizli bir IP’ye sahiptir.

 

Bilgisayarınızın ve diğer cihazlarınızın IP adresini sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Elbette ip adresi sorgulaması sonucunda; hangi İnternet servis sağlayıcısına bağlı olduğunuzu ve hangi ağı kullandığınızı da görebilirsiniz. IP adresi sorgulamak manuel olarak mümkündür, öte yandan bu iş için geliştirilmiş araçlar da mevcuttur.

 

IP Adresi Ne Anlama Gelir?

 

IP adresleri, ağ üzerinde bilginin hangi cihazdan hangi cihaza gideceğini belirler. Verinin yerini içerir ve cihazın iletişim için erişilebilir olmasını sağlar. İnternete bağlı olan cihazların, farklı bilgisayarların, routerların ve web sitelerinin birbirlerinden ayrılması gerekir. Bu da IP adresler tarafından gerçekleştirilir ve internetin çalışmasında temel bir prensibi oluşturur.

 

Pratik olarak “ip adresi nedir?” sorusu şöyle de cevaplanabilir: IP; İnternete bağlı cihazların kimlik numarasıdır. İnternete bağlı olan her cihaz; bilgisayar, telefon, tablet bir IP’ye sahiptir. Böylece, ağ üzerinde birbirlerinden ayrılabilirler ve birbirleri ile IP aracılığıyla iletişim kurabilirler. Bir IP adresi, noktalarla ayrılmış rakamlar serisinden oluşur. IPv4 geleneksel IP yapısını teşkil ederken, IPv6 çok daha yeni bir IP sistemini gösterir. IPv4; 4 milyar civarı IP adres sayısı ile limitlidir ve bu günümüz ihtiyaçları için oldukça yetersizdir. Bu sebeple 4 hexadesimal basamak içeren 8 setli IPv6 geliştirilmiştir. Bu IP yöntemi çok daha fazla sayıda IP adresi sunar.

 

IPv4’te: Dört set rakamlar serisi mevcuttur. Her set 0 ila 255 arası değer alabilir. Dolayısıyla tüm IP adresleri; 0.0.0.0 ile 255. 255. 255. 255 arasında yer alır. Diğer adresler bu aralıktaki farklı kombinasyonları içerir. Öte yandan görece olarak daha yeni olan IPv6’da bu adres yapısı şu şekli alır; 2600:1005:b062:61e4:74d7:f292:802c:fbfd.

 

İnternet servis sağlayıcılarındaki bilgisayarlardan (Alan Adı Sunucuları – Domain Name Server(DNS)) oluşan bir ağ, hangi alan adının hangi IP adresine karşılık geldiği bilgisini tutar. Dolayısıyla biri web tarayıcısına alan adını girdiğinde, o kişiyi doğru adreslere yönlendirir. İnternet ortamında trafiğin işlemesi, işte tam olarak bu IP adreslerine doğrudan bağlıdır.

 

IP Adresi Nasıl Bulunur?

 

En sık sorulan sorulardan biri de “ip adresi nasıl bulunur?" sorusudur. Router’a ait genel IP adresini bulmanın en kolay yolu; Google üzerinde “What's my IP” yani “IP adresim nedir?” diye sormaktır. Google bu soruya hemen en üstte cevap verecektir.

 

Gizli IP adresinin bulunması ise kullanılan platform göre değişir:

 

Windows’ta:

 

  • Komut istemi kullanılır.
  • Arama kısmına “cmd” komutu yazılır.
  • Ortaya çıkan kutuya “ipconfig” yazılır.

 

MAC’te:

 

  • Sistem tercihlerine gidilir.
  • Ağ seçilir ve IP bilgisi görünür.

 

iPhone’da:

 

  • Ayarlara gidilir.
  • Wi-Fi seçilir.
  • Bulunduğunuz ağın yanındaki daire içindeki "i" tıklanır.
  • IP adresi, DHCP sekmesi altında görünür.

 

Ayrıca başkasının IP adresini bulmak İstiyorsanız; alternatif yollar içinde en kolayı; Windows cihazlarda komut istemi yöntemidir.

 

  • Windows ve R tuşlarına aynı anda basarak ve açılan alana “cmd” komutunu yazdıktan sonra “Enter” tuşuna basılır.
  • Çıkan komut ekranına "ping" komutu ve izlemek istediğiniz web sitesinin adresi yazılır ve sonrasında “Enter” tuşuna basılır. Sonuçta adresini yazdığınız sitenin IP adresine ulaşabilirsiniz.

 

IP Sorgulama Nasıl Yapılır?

 

Bir IP adresinin adresinin coğrafi konumunu belirleyebilmek adına "ip sorgulama" yoluna başvurabilirsiniz. Sorgulama sonucu; ilgili şehri, bölgeyi, posta kodunu, ülke adını, ISS'yi ve saat dilimini verir.

 

Sanal adres konumu olarak adlandırılabilen IP adresinden, sadece servis sağlayıcısını ve bölgeyi öğrenmek mümkündür. Yani ev adresi, IP kodlarıyla net bir şekilde bulunamaz. Bir sitenin IP adresi ile sadece hangi bölgeden İnternete bağlandığını tespit edilebilir; ama tam olarak yerini bulamazsınız.

 

IP sorgulama yapabileceğiniz birçok web sitesi mevcuttur. http://www.query-ip.com/ ve http://www.ipsorgu.com/ bunlardan yalnızca ikisidir. Bu konuda oldukça detaylı bilgi veren bir diğer site de; https://www.whatismyip.com/ip-whois-lookup/’tır.

 

IP Adresi Nasıl Değiştirilir?

 

Sıkça sorulan bir diğer soru da “ip adresi nasıl değiştirilir?” sorusudur. Bu işlem 3 şekilde yapılabilir.

 

1. Windows’da Komutla IP Değiştirme

 

Başlat tuşuna basılır.

 

  • Çalıştır'a tıklanır.
  • Açılan kutuya “cmd” komutu yazılır ve Enter'a basılır.
  • Açılan pencereye “ipconfig / release” yazılır ve Enter'a basılır. (işlem sonucu mevcut IP yapılandırması serbest kalır).
  • Ardından “ipconfig / renew” yazılır ve Enter'a basılıp, bir süre beklenir.
  • İşlem sonucunda DHCP sunucusu bilgisayarınıza yeni bir IP adresi atar.

 

2. Bilgisayar Üzerinden IP Değiştirme

 

Bilgisayar üzerinden IP adresinizi farklı yöntemlerle değiştirebilirsiniz. En yaygın metot; Sanal Özel Ağ (Virtual Private Network) yani VPN kullanmaktır. VPN, İnternet bağlantısını şifreler ve seçtiğiniz konumdaki bir sunucu üzerinden yönlendirme sağlar. Böylece ağdaki cihazlar, gerçek IP adresinizi değil, VPN sunucusunun IP adresini görür.

 

Özellikle seyahatteyken, umuma ait Wi-Fi bağlantısı kullanırken, uzaktan çalışırken ya da biraz mahremiyet isterken VPN kullanmanız size güvenli bir ortam sağlar. VPN kullanımı ile bazı ülkelerde erişime kapalı olan sitelere erişim de mümkündür. VPN size güvenlik ve gizlilik kazandırır.

 

Bir VPN kurmak için;

 

  • Seçtiğiniz bir VPN sağlayıcısına kaydolun ve uygulamayı indirin.
  • Uygulamayı açın ve kendi ülkenizde bir sunucu seçin.
  • Eğer VPN’i engellenmiş sitelere erişmek için kullanacaksanız, seçtiğiniz ülkenin engellemelerden muaf olmasına dikkat edin.
  • Artık yeni bir IP adresiniz mevcut.

 

3. Modem Üzerinden IP Değiştirme

 

Genel IP çeşitleri; statik ve dinamik olarak ikiye ayrılır. Statik IP sürekli sabittir ve yönetici tarafından manuel olarak girilir. Öte yandan Dinamik IP, sunucu yazılımı tarafından değiştirilir. Kullandığınız IP statik değilse, modem fişini çekip birkaç dakika bekleyip yeniden taktıktan sonra yeni bir IP adresiniz olur. Bazen ISS aynı IP adresini tekrar tekrar verebilmektedir. Modemin fişten çekili kalma süresinin uzaması ile yeni IP alma şansınız artar. Ancak statik IP kullanıyorsanız bu işlem işe yaramaz, IP’nizi manuel olarak değiştirmeniz gerekir.

 

IP Çakışması Nedir?

 

Aynı ağa bağlı IP adresleri eşsiz olmalıdır. Aynı ağda bulunan bilgisayarların aynı IP adresiyle tanımlanması durumu, “ip çakışması” olarak adlandırılır. IP çakışması varsa cihaz İnternete sorunsuz olarak bağlanamaz. Ağ bağlantısında sorunlar oluşur. Bu durumun düzeltilmesi gerekir. Farklı cihazların aynı IP adresini taşıyarak ağa bağlanması problem oluşturur ve bu durum IP çakışması sorununu ortaya çıkarır. Çakışma olduğu zaman cihazlar aynı ağda çalışamaz ve hata mesajı alınır. IP çakışması modeme reset atılarak ya da manuel olarak yeniden IP ataması yapılarak çözümlenir. Ayrı IP adreslerine sahip olan cihazlar, yeniden sorunsuz olarak çalışırlar.

 

IP çakışması olduğunda, sorunu çözmek için;

 

  • Router’ı kapatıp açabilirsiniz.
  • Ağ adaptörünü devreden çıkarıp yeniden devreye sokabilirsiniz.
  • IP adresini serbest bırakıp sonra yenileyebilirsiniz.
  • Statik IP’yi kaldırabilirsiniz.
  • Ağ kartı sürücüsünü güncelleyebilirsiniz.
  • IPV6’yı devre dışı bırakabilirsiniz.

 

IP Adresim Nedir?

Internet'te her bilgisayarın bir IP (Internet Protokol) adresi vardır. Bir IP adresi, noktalarla ayrılan dört sayıdan oluşur; örneğin sizin ip adresiniz, '62.89.30.2' şeklindedir. Bir bilgisayarın IP adresi varsa, Internet üzerindeki tüm bilgisayarlar bu adresi kolayca bulur. Yani bir sitenin IP adresini biliyorsanız, Web tarayıcınıza bu adresi yazarak da bağlanabilirsiniz. Ancak bu sayıları yani ip adresini akılda tutmak zor olduğundan her bir IP adresine karşılık gelen alan adları verilmiştir. Çoğu Internet Servis Sağlayıcılarda bulunan özel sunucu bilgisayarlardan (Alan Adı Sunucuları - Domain Name Server - DNS) oluşan bir ağ, hangi alan adının hangi IP adresine karşılık geldiği bilgisini tutar ve kullanıcıları doğru adreslere yönlendirir. Internet'te trafiğin işlemesi bu IP adreslerine bağlıdır. Böylece hiçbir karışıklık olmaz.

Siz de Internet'e bağlandığınızda bilgisayarınıza bir IP adresi atanıyor. Ancak çoğu kullanıcının IP adresi dinamiktir, yani servis sağlayıcınızda o an boş bulunan bir IP adresi atanır. Bu yüzden her bağlantıda IP adresinizin son numarası değişir. Bu nedenle ip adresiniz değişeceği için ip öğrenme için ip no bul sayfamızdan kendinize ait ip adresini ip no sorgulama ile tekrar öğrenebilirsiniz.
IPSorgu.com sayfalarında ip numaram nedir, ip adresim nedir, ip adresi, ip numarası ile haritalı adres tespiti gibi soruların yanıtını bulabilirsiniz.

IP Sorgulama Nedir?

İnternete bağlandığınızda cihazınız için servis sağlayıcınız tarafından ip adresi atanır, cihazınız bu IP (Internet Protokol) ile internete ulaşım sağlar. O an artık size ait olan IP bilgisi sorgulandığında ip numarasına ait çeşitli adres, konum ve ağ bilgileri bulunabilmektedir. Ip sorgulama yapılarak bu bilgilere ulaşılabilir. Eğer sabit ip adresi kullanmıyorsanız bu bilgiler devamlı değişecektir.

Ip Adresi Sorgulama

Sizemiz üzerinden veya bilgisayarınızın ağ bağlantıları bölümünden öğrendiğiniz ip adresini "ip adresi sorgulama" ekranımızdan sorgulayabilirsiniz. Ip adresi sorgulama işlemleri; ip adresine ait ülke bölge şehir bilgileri, ip adresine ait host adresi varsa bu bilginin verilmesi, şehre veya ülkeye ait posta kodu, ülke telefon kodu, telefon kodu bilgilerinin verilmesi ve en önemlisi yaklaşık olarak (tam bilgi mümkün olmayabilir) ip adresine ait adres harita (konum) bilgilerinin verilmesi şeklinde sıralanabilir.

Web Sitesi Ip Adresi Öğrenme

IP ile ilgili yukarıda verdiğimiz bilgilerde ip adresinin internet kullanan kullanıcılara ve web site sunucularına verildiğinden bahsetmiştik. IP adresleri akılda kalıcı olmadıkları ve her zaman değişebildikleri için alan adları (web sitesi) kullanılır. İnternet kullanıcıları olarak bu alan adını tarayıcıya yazıp açmak istediğimizde arka planda DNS sunucuları ve diğer sunucular bizi ip adresine yani web site sunucusuna yönlendirir. Kullanıcı olarak web sitesinin ip adresini o an için bilemeyebiliriz. Bazen web sitelerinin IP adresleri öğrenilmek istenir. Site ip bulma işlemi için sitemiz içerisindeki "Site IP Adresi Sorgulama" sayfamızı kullanarak web sitelerine ait ip adreslerini öğrenebilirsiniz.

Ip Numaram Nedir?

ip sorgulama sitemiz ana sayfasına ip adresim nedir şeklinde bir arama yaparak geldiyseniz ip adresinizi buradan da öğrenebilirsiniz. Yukarıdaki araçlarımızı kullanarak farklı ip adreslerine ait sorgulamalar yapabileceğiniz gibi öncelik olarak kendi ip adresinizi de öğrenebilirsiniz. Burda size verilecek olan ip adresibilgisayarınıza ait ip adresi olmayıp ağ bağlantınızı yani internet bağlantınızı kurduğunuz sisteme ait ip adresidir. Eğer vpn kullanıyorsanız vpn ip adresi olarak görüntülenecektir. Özet olarak ip adresim nedir sorusunun cevabı olarak aşağıdaki ip adresini verebiliriz.
IP ADRESİM: 62.89.30.2

KiralıkIpotekli Kredi Dolandirma





Copyright © 2004 - 2023 www.maksimum.net

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır