var ile başlayan kelimeler / Türk Dil Kurumu Sözlükleri

Var Ile Başlayan Kelimeler

var ile başlayan kelimeler

N harfiyle başlayan hayvan isimleri

Türk alfabesinde 20 ünsüz harften bir tanesi olan n harfi, yumuşak ve sürekli ünsüzler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda çıkış yerine göre de diş ünsüzleri arasında bulunan n harfi ile başlayan hayvanlar hangileri?N harfi ile başlayan hayvanlar ve özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar…

N Harfiyle Başlayan Kaç Tane Hayvan Var?

Türk alfabesinde m harfinden sonra, o harfinden ise önce gelen n harfi; Öz Türkçe kelimelerin ilk harfi olarak kullanılmamaktadır. Genellikle yabancı dillerden Türkçeye geçen kelimelerin ilk harfi olarak kullanılan n harfi; bu özelliği sebebiyle çok sayıda hayvan isminin ilk harfi olarak da karşımıza çıkmaz. Çoğunluğu yabancı kökenli olan ve n harfi ile başlayan hayvan isimleri sayısı ise 20 kadardır.

N Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Bir önceki ara başlığımızda n harfi ile başlayan hayvanların sayısının yaklaşık olarak 20 kadar olduğundan bahsetmiştik. Neredeyse tamamının, insanlar tarafından çok fazla tanınıp bilinmediği bu hayvanlardan bazılarını sizler için listeledik. İşte, n harfi ile başlayan hayvanlar

  • Nabarlek
  • Numbat
  • Nilgai
  • Notholca
  • Nematod
  • Nal Burunlu Yarasa
  • Noen Tetra Balığı
  • Nil Timsahı
  • Narval
  • Nicobar Atmacası

N harfi İle Başlayan Hayvanlar Hangileri

İnsanların tanımadığı ve hakkında pek fazla bir şey bilmediği n harfi ile başlayan hayvanlar hakkında birtakım bilgiler vermek yerinde olacaktır. Her biri farklı coğrafyalarda ve farklı şartlarda yaşayan bu hayvanların, kendilerine has bir takım genetik ve karakteristik özellik taşıdıkları muhakkaktır. Şimdi gelin, yukarıda listelemiş olduğumuz 10 hayvanın özelliklilerini birlikte keşfedelim:

Nabarlek: Kangurugiller ailesinin bir üyesi olan bu hayvan, Kuzey Avusturalya coğrafyasını kendisine yaşam alanı olarak seçmiş, utangaç karakterli bir hayvandır. Gündüzden ziyade gece aktif olan ve sazlar ve otlar ile beslenen nabarlekler, kayalıkların oyuklarını yuva olarak kullanırlar.

Numbat: Keseli karıncayiyen olarak da bilinen numbat; uzun bir buruna ve kısa tüylerden oluşan bir posta sahiptir. Genel olarak Avusturalya’nın güneybatısında yer alan ve okaliptüs ağaçlarının yer aldığı bir bölgede yaşayan numbatlar, termitler ile beslenen canlılardır.

Nilgai: Asya coğrafyasının en büyük antilobu olarak bilinen nilgai; kilogram gibi bir ağırlığa ulaşabilmektedir. Kelime anlamı olarak ismi, mavi boğa anlamına gelen bu antilop türü, özellikle Kuzey Hindistan coğrafyasında bolca yer almaktadır.

Notholca: Mikroskobik boyutlara sahip olan ve göl yataklarında yaşayan omurgasız canlılar arasında yer almaktadır.

Nematod: Doğadaki hayvanlar ve bitkiler için zararlı bir solucan olan nematodlar, dünyanın en yaygın solucanları arasında yer almaktadırlar.

Nal Burunlu Yarasa: Küçük yarasalar olarak kabul edilen Nal burunlu yarasalar; tropikal bölgelerde yaşamakta ve kendi içinde 6 farklı cinse ayrılmaktadır.

Neon Tetra Balığı: 2 ile 3 cm arasında boyutlara sahip olan Neon Tetra balıkları, sakin yapıları ve renklerinin canlılığı dile dikkat çeken canlılardır.

Nil Timsahı: Timsahgiller familyasına üye olan bu timsah türü, dünyanın en büyük ikinci timsah cinsi olarak öne çıkmaktadır.

Narval: Denizlerde yaşayan bir deniz memelisidir.

Nicobar Atmacası: Tropikal ormanlarda yaşayan yırtıcı bir kuş türüdür.

V ile başlayan kelimeler nelerdir? Sonu v harfiyle biten kelime listesi (3, 4, 5, 6 ve 7 harfli)

Haberin Devamı

İlk harfi V olan ülkeler ise şunlardır:

1- Virgin Adaları

2- Venezuela

3- Virgin Adaları

V HARFİ İLE BAŞLAYAN 3 HARFLİ KELİMELER

1- Var

2- Ver

V HARFİ İLE BAŞLAYAN 4 HARFLİ KELİMELER

1- Veyl

2- Verd

3- Veda

4- Vale

5- Vasi

6- Vefa

7- Vaka

8- Vaaz

9- Vecd

Veli

V HARFİ İLE BAŞLAYAN 5 HARFLİ KELİMELER

1- Vuzuh

2- Vapes

3- Vecih

4- Veçhe

5- Vamık

6- Varta

7- Viral

8- Vasık

9- Varun

Vekil

Valiz

Vahşi

Vatan

Vurgu

Varis

Vakit

Vakıf

Vahiy

Vahid

Vehbi

Vücut

Virüs

Vacip

Vural

Veysi

Vakar

Vakur

Vapur

Vergi

Vitir

V HARFİ İLE BAŞLAYAN 6 HARFLİ KELİMELER

1- Varsıl

2- Varlık

3- Vetire

4- Vitray

5- Virgül

6- Veysel

7- Vuslat

8- Vukuat

9- Vesait

Vurgun

Vahdet

Vehhab

Vesile

Vicdan

Vildan

Haberin Devamı

V HARFİ İLE BAŞLAYAN 7 HARFLİ KELİMELER

1- Varyant

2- Velvele

3- Vesvese

4- Vaveyla

5- Vehleten

6- Vatikan

7- Vasiyet

8- Vaziyet

9- Vefasız

Veraset

Velayet

V HARFİ İLE BAŞLAYAN 8 HARFLİ KELİMELER

1- Vatandaş

2- Varyemez

3- Varsayım

4- Vakitsiz

V HARFİ İLE BAŞLAYAN 9 HARFLİ KELİMELER

1- Veryansın

2- Vazgeçmek

3- Vakfetmek

4- Vantrolog

5- Vahdaniyet

V HARFİ İLE BAŞLAYAN 10 HARFLİ KELİMELER

1- Vatansever

2- Vantilatör

V HARFİ İLE BİTEN 3 HARFLİ KELİMELER

1- Yiv

2- Lav

3- Sev

4- Dev

5- Sav

6- Tav

V HARFİ İLE BİTEN 4 HARFLİ KELİMELER

1- Alev

2- Ödev

V HARFİ İLE BİTEN 5 HARFLİ KELİMELER

1- Gulüv

2- Arşiv

V HARFİ İLE BİTEN 6 HARFLİ KELİMELER

1- Hüsrev

2- Civciv

3- Rezerv

4- Söylev

V HARFİ İLE BİTEN 7 HARFLİ KELİMELER

1- Otoklav

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası