asist şurup antibiyotik mi / ASIST % 4 ml granül Nedir ve Ne İçin Kullanılır

Asist Şurup Antibiyotik Mi

asist şurup antibiyotik mi

Asist şurup, içeriğinde bulunan asetilsistein sayesinde balgamı azaltıp, daha kolay atılmasını sağlar. Asist şurup Kullanıcı yorumlarına göre, bu ilaç özellikle öksürük ve biriken balgamın söktürülmesinde ve atılmasında etkilidir.

Bu yazımızda, Asist şurup kullananların gerçek yorumlarını sizlere sunuyoruz. Eğer siz de Asist şurup kullanıyorsanız, diğer kullanıcıların yararlanmasına yardımcı olmak için kullanım deneyiminizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Bu sayede, başkaları da Asist şurubun etkisini daha iyi anlayabilir.

Asist Şurup Nedir?

Asist şurup, balgam söktürmeye yardımcı olan ve içinde &#;asetilsistein&#; bulunan bir ilaçtır. Eczanelerde reçeteli veya reçetesiz olarak tedarik bulunur, ancak doktor önermediği sürece kullanılmaması önerilir.

Asist şurup kullananlar yorumlarında insanların genellikle etkisinden memnun olduğu görülür. Ayrıca, karaciğer yetmezliği kaynaklı belirtilerin önlenmesinde de önerilir.

Asist, aşırı dozda parasetamol alımı sonucu ortaya çıkan zehirlenmelerde de kullanılır. Asist, bronşit ve bronkopulmoner hastalıklarının tedavisinde balgamı parçalayan mukolitik bir ilaç olarak da kullanılır.

Mukolitik ajanlar, balgam ve solunum iltihabının azaltılmasında etkilidir.

Asist Antibiyotik Görevi Görür mü?

Hayır. Asist şurup, antibiyotik görevi görmez çünkü antibiyotikler direk &#;bakteriler&#; üzerinde etkilidir. Asist şurup, özellikle balgam söktürme özelliği olan mukolitik sınıfındadır. Asist kullanan genel olarak solunum yollarının iltihaplanması gibi durumlarda balgamın atılmasını kolaylaştırmak için kullanılır. İçeriğinde bulunan bir amino asit olan &#;sistein&#;, vücudun bu toksin maddeleri atmasını kolaylaştırır.

Antibiyotik ile Kullanımı

Asist şurubu, genellikle antibiyotikler ile birlikte kullanılmaması önerilen bir ilaçtır.

Ancak, gerekli olduğu durumlarda (örneğin sefaleksin, sefuroksim, sefadroksil, sefaklor ve seftriakson gibi antibiyotikler ile) birlikte kullanılması gerekiyorsa, bu ilaçlar arasında en az 2 saat aralık olması tavsiye edilir.

Asist Şurup Bebeklerde Kullanımı

  • Solunum sistemini sağlıklı tutar, akciğerde birikmiş toksinleri uzaklaştırır.
  • Balgam söktürme, soğuk algınlığı ve solunum yolları iltihaplanması gibi rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılır
  • Doktor kontrolü olmadan 2 yaşın altındaki çocuklara verilmez.

Asist fiyatı ne kadar?

Asist sadece eczanelerde satılır.

Perakende Satış Fiyatı : TL
Barkod :
Fiyat geçerlilik tarihi :

Asist Şurup Kullananların Yorumları Nelerdir?

Asist Şurup Kullananların Yorumları

Asist şurup, içeriğinde bulunan asetilsistein maddesi ile balgamı sökme özelliğine sahiptir. Bu ilaç ayrıca bronşit ve bronkopulmoner (bronş ve akciğer) hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Asist şurup kullananların yorumlarına göre Asist şurup, oluşan balgamı azaltarak öksürükle atılmasını kolaylaştırmaktadır.

Asist şurup başlangıçta öksürük artışı yapabilir. Doktorumla konuştuğumda bunun gayet normal olduğunu söyledi.

Bir başka asist kullanan kişinin yorumu

Öksürük sorunlarıyla ve kronik bronşit iltihabıyla uğraşıyorum. Bronşit ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu iltihaplarında oluşan balgamı azaltır ve öksürükle atılmasını kolaylaştırır. Bu ilaç, doktor kontrolü altında çocuğumda da kullanıldı. ık

Balgam atımı arttırır. Tadı kötüdür, öksürük yaratır.

Akciğeri temizlemesiyle meşhur. Yabancı ülkede NAC içerisindeki &#;sistein&#; bu üründede bulunuyor. Güçlüdür. Doğal bağışıklığı destekler.

Bir başka asist şurup kullanıcı ise aç karna alınmasını önermiyor.

Aç karna alındığında yanma yapabilir.

Asist şurup, soğuk algınlığı ve solunum yolu iltihapları (bronşit) gibi durumlarda oluşan balgamı azaltarak öksürükle atılmasını kolaylaştıran bir ilaçtır. Bu ilaç doktor kontrolünde çocuklarda da kullanılabilir. Ancak, açılıp kullanıma hazır hale getirilmeden önce çalkalanması gerekmektedir. Bu şurubun tüketim süresi 15 gündür ve yemeklerden sonra alınması önerilir.

Bir başka sözlük kullanıcı:

Asist şurup, öksürük ve balgam söktürme gibi etkilere sahip bir ilaçtır. Boğazınız yanarken ve uykuya dalamadığınızda size yardımcı olur. Öksürüğü azaltır ve balgamı da söker. Hem kolay bulunur. Ayrıca ucuzdur ve hem de eczanelerde rahatlıkla vardır. Bir süre bağımlılık yapabilir, ancak doktor önermediği sürece kullanılmaması tavsiye edilir. O yoğun kış dönemindeki askerlik dönemimde ben de hayat kurtaran bir ilaç olarak kullandım.

Asist Şurup Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Asist şurup kullanımından sonra etkisini göstermeye başlar. Balgam söktürme ve solunum yollarını açmak için belirli bir zaman ihtiyacı vardır. Bu ortalama 5 gün alabilir. Bu süre, kişinin durumuna ve balgam miktarına göre değişebilir.

Asist şurup kullanan anneler, genellikle 5. dozdan sonra etkilerin görüldüğünü belirtmektedir. Önemli olan, doktorun önerdiği doz ve süreye uyarak tedaviye devam etmektir.

Öksürüğü kesmek için Asist şurubu etkili mi?

Asist şurup, vücuttaki &#;glutatyon&#; miktarını arttırarak, akciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Bu ilaç, balgamı azaltarak ve sulandırarak öksürükle atılmasını kolaylaştırır. Ancak, bu ilaç her kişi için etkili olmayabilir ve öksürük çeşitlerine göre etkisi değişebilir. Asist kullananların yorumlarında, ilk başlarda öksürük sayısında bir artış görülmüştür. Bu ilaç, öksürük azaltmaya yardımcı olabilir.

Asist Şurup Eşdeğerleri

  • XPECTO PLUS
  • TRAKTUS
  • SISTECS
  • OXXA
  • NACOSEL
  • NAC
  • MUKOZERO

Asist Şurup Yan Etkileri

  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • İshal
  • Yüzde şişme,
  • Halsizlik ve nefes darlığı

gibi yan etkiler de görülebilir. Eğer bu yan etkiler görülürse doktor veya eczacıya danışılması önerilir

Sonuç

Asist şurup, balgam söktürücü özellikleri ile solunum yolu iltihaplarında ve soğuk algınlığında kullanılır.

İlaç prospektüsü ve kullanıcı yorumları gibi kaynaklarda, ilacın ilk başlarda öksürük sayısında artışa neden olacağı belirtilir, ancak uzun vadede balgamın azaltılması ve öksürüğün kolaylaştırılması amaçlanır. Asist şurup kullanımı, doktor önerisi olmadan yapılmamalıdır.

Diğer makaleler:

Asist Şurup Nedir Ne İşe Yarar Yan Etkileri Nelerdir?

Balgam; solunum organları doğrulusunda salgılanan ve solunum düzeninde toplanan bir sıvı olup, koyu bir kıvama sahiptir. Nefes alırken solunum yollarına giren kir ve toz gibi yabancı maddelerin arındırılmasını sağlar. Balgam tek başına incelendiğinde bir hastalık olarak nitelendirilemez. Fakat renginde veya yoğunluğunda anormal farklılıklar sahip olunansa, bu halin, altta yatan birtakım rahatsızlıklara işaret ettiği özetlenebilir. Asist şurup; bronşit (solunum yolu iltihabı) ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar esnasında meydana gelen balgamın geçmesinde tesirli rol alır. Asist şurubun fiyatı: 7,59 TL&#;dir. Balgamın sulanmasını gerçekleştiren ve öksürük ile basitçe dışarı çıkmasına yardım eden Asist şurup, bünyesinde Asetilsistein isimli bir tesirmadde barındırmakır. Asetilsistein maddesi, amino asit katagorisindeki sistein türevlerinden bir ajan olup, balgam söktürme özelliği bulunmaktadır.

Asist Şurup Nasıl Kullanılır?

Asist şurup, yalnızca oral kullanıma müsaitdur. Yani ağız yolu ile alınır. Yemeklerin sonrası ağızdan alınır.

İlacın hazırlanışı:

İlacın, içilmeden yarım saat önce hazırlanması lazım olur. Tâze kaynatılmış, soğutulmuş su, şişenin işaretli noktasına kadar doldurulup dk süresince şişe sert bir biçimde iyice çalkkısmır. Ardından yarım saat bekletilir. Yarım saatin sonrası, işaretli kısma kadar tekrardan su katılır ve birkaç kez sert bir biçimde iyice çalkkısmır. İlacın, tamamen çözünmesi sağlanmalıdır. Uygun kıvama gelip gelmediği renginden ve tisminden anlaşılır, yarı saydam bir görüntüsü varsa ve portakal tismindeysa, şurup hazır olmuş demektir.

Sulandırılmak suretiyle müsait kıvama gelmiş şurup, 12 gün süresince fonksiyonuni muhafaza edecektir.

Yetişkinler ve 7 yaşından büyük çocuklar:

Sabah, öğle ve akşam olmak suretiyle günde 3 defa, 1 ölçek (5 mL), yani günde toplam mg/15 mL alınır.

Çocuklarda:

yaş arası çocuklar:

Sabah ve akşam olmak suretiyle günde 2 defa 5 mL (1 ölçek), yani günde toplam mg/10 mL alınır.

2 yaşından ufak çocuklar

Sabah ve akşam olmak suretiyle günde 2 defa ½ ölçek ( mL), yani günde toplam mg/5 mL alınır.

Hekim onayı olmaksızın, Asist şurup tedavisine günden çok devam edilmemelidir.
Önerilen orandan çok doz alınmamalıdır.
Bünyenizin vereceği cevaba bağlı olarak, doktorunuz kullandığınız doz seviyesinı artırabilir veya azaltabilir.
Hekim doğrulusunda bildirilmedikçe, doz alımında farklılık yapılmamalı ve tedavi yarıda bırakılmamalıdır.
2 yaş evveli çocuklarda, sadece doktor tavsiyesiyle ve doktor kontrolü ile birlikte kullanmak mümkün. Bebeklere ve 1 yaşından ufak çocuklara Asetilsistein tedavisi, yalnızca hayatsal lüzumlulik bulunduğunda ve doktor konumörlüğünde uygulanabilmektedir.
Asist Şurubun Yan Etkileri Nelerdir?

Bütün ilaçlar gibi, Asist şurubun bünyesinde tespit edilen maddelere duyarlı olan şahıslarda yan tesirler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, Asist şurup kullanmayı durdurunuz ve hemen hekiminize bildiriniz ya da size en yakın hasadetin acil seksiyonuna müracaat edinuz:

Alerjik tepkiler (kaşıntı, kurdeşen, cilt kızarıklıkları, nefes alma kuvvetliğü, kalp atışında süratlenme ve kan basıncının düşmesi (tansiyon düşmesi))
Şoka kadar gidebilen aşırı duyarlılık cevapları (anafilaktik tepkiler-döküntü, kaşıntı, terleme, baş dönmesi, dil, dudak ve nefes borusunda şişme, hava yolunun tıkanması, bulantı, kusma gibi açıklanan görülebilir). Hem de, çok nadir olarak aşırı duyarlılık tepkileri kapsamında asetilsistein tüketimine bağlı kanama oluşumu söylenmiştir.
Metil parahidroksi benzoat ve propil parahidroksi benzoat aşırı duyarlılık tepkilerina neden olabilir.
Bunların hepsi çok ciddi yan tesirlerdir. Eğer şunlardan biri sizde sahip olunan ise, sizin ASİST’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye ya da hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan tesirler çok nadir görülür.

Aşağıdaki kategori kullanılarak istenmeyen tesir sıklığı bulgulmektedir.

Seyrek : hastanın birindminimumgörülebilir.

Bronşların daralması (Nefes darlığı, soluk almada kuvvetlik yaşanabilir.)
Ağız içerisinde iltihap
Mide bulantısı
Kusma
Mide yanması
İshal
Ateş

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası