türk hamamı istanbul / İstanbul'daki Hamamlar: Tüm Kirlerinizden Arınabileceğiniz 12 Hamam

Türk Hamamı Istanbul

türk hamamı istanbul

İstanbul Türk Hamamı ve Hamamlı turlar, Rehber ve İpuçları

1. Tarihi Çemberlitaş Hamamı

Çemberlitaş Hamamı, Çemberlitaş Tramvay istasyonunun hemen yanında yer alır. Sultanahmet merkezine yakın, Sultanahmet istasyonuna 5 dakika uzaklıktadır.

Nur Banu Valide Sultan'ın ölümünden bir süre önce 1583 yılında yaptırdığı ve mimarı büyük baş usta Sinan'a yaptırılan en güzel klasik Türk Hamamı örneklerindendir . Orijinalinde çifte hamam iken, cadde genişletme çalışmaları sırasında kadınlar bölümü yıkılmıştır.

Misafirlere kese, sabun, şampuan, havlu, terlik ve peştamal verilmektedir. Kese (kese ile peeling) ve geleneksel sabun masajı yaklaşık 15 dakika, diğer masajlar Çemberlitaş Hamamı'nda 30 dakika sürmektedir. Bay ve bayanlar için ayrı bölümler bulunmakta olup, aynı alanı çift olarak kullanmak mümkün değildir.

Adres: Vezirhan Cad. No: 8, 34440 Çemberlitaş / İstanbul

Telefon: +90 212 522 79 74

2. Tarihi Cağaloğlu Hamamı

En ünlü hamamlardan biri Sultanahmet oyunu Cağaloğlu Hamamı'dır. Saray mimarı Süleyman Ağa tarafından zorunlu olarak ve 1741 yılında Sultan I. Mahmud tarafından yapılmıştır.

Türkiye'nin ilk Başbakanı Mustafa Kemal Atatürk, Alman İmparatoru Kaiser Wilhelm, sınıf Franz Liszt, Cameron Diaz ve Kate Moss gibi ünlü bu hamama konuk oldu.

New York Times "Ölmeden Önce Gereken 1000 Yer' Görünmesi yer aldı.

Cağaloğlu Hamamı'nda standart pakete 10 kese+sabun masajı ve sauna dahildir. Bay ve bayan okulları, antrenmanlar ve atmosferden ayrıdır.

Adres: Alemdar Mah. Profesör Kazım İsmail Gürkan Cad. No: 34 Cağaloğlu Hamamı 34110 Fatih, İstanbul/Türkiye

Telefon: +90 212 522 24 24

Whatsapp - Telgraf: +90 541 622 81 36

İstanbul Hamam

İstanbul Hamam - Hamam denince insanların aklına sadece yıkanmak ve temizlenmek gelir. Oysaki halkımız tarafından pek fazla bilinmeyen Türk hamamının vücudumuza birçok faydaları vardır.

Hamamın faydaları

Genelde insanlar hamamdan çıktıktan sonra hafiflediklerini söylerler. Bunun sebebi, cildimizdeki gözenekler derinlemesine temizlendiği için cildimizin daha iyi hava almasından kaynaklanan bir durumdur. Hamamdan çıktıktan sonra cildiniz hem gerginleşir hem de daha genç pürüzsüz bir görünüm kazanır. İnsanların hamamdan çıktıktan sonra kendini hafiflemiş hissetmesinin sebebi budur aslında.

İstanbul’daki hamam turlarında bir kaç tarihi hamam bulunmaktadır.

İstanbul en iyi hamamlar

İstanbul’un en iyi hamamları sırasıyla Hürrem sultan hamamı, Süleymaniye hamamı ve Çemberlitaş hamamıdır.

Bu hamamlardan birini seçerseniz eğer kendinize bir gezi programı yapmanızı öneririz. Çünkü Hürrem sultan hamamı Ayasofya Cami, Ayasofya müzesi ve yere batan sarnıcı gibi tarihi ve gezilmesi gereken yerlere çok yakındır aynı şekilde Çemberlitaş hamamda böyledir. Çemberlitaş hamamının hemen yakınında Kapalıçarşı bulunmaktadır. Hamamdan çıktıktan sonra Kapalıçarşı’yı gezebilirsiniz. Süleymaniye hamamı konum olarak çok güzel bir yerdedir zira hemen yakınında Mahmutpaşa Çarşısı, Kapalıçarşı ve Mısır çarşısı mevcuttur. Bu yüzden bu hamamlardan herhangi birine giderseniz hamam çıkışında gezmek için İstanbul şehir turu programını yapmanızı da öneririz.

İstanbul aile hamamı

Bütün bir yıl boyunca yaşadığımız yorgunluğu ve stresi üzerinizden atmak için İstanbul aile hamamı ideal bir ortamdır. Biz bu yüzden bütün müşterilerimize tatile başlarken hamam turunu mutlaka öneririz. Çünkü daha sakin bir kafayla ve rahatlamış bir bedenle tatiliniz daha keyifli olacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir