libreoffice ne işe yarar / LibreOffice Nedir? LibreOffice Kullanımı ve LibreOffice İndir | WM Aracı

Libreoffice Ne Işe Yarar

libreoffice ne işe yarar

LibreOffice

LibreOffice, daha fazlasını daha kolay ve hızlı yapmanızı sağlayan güçlü bir ofis takımıdır: Temiz arayüzü ve güçlü araçları, yaratıcılığınızı en üst seviyeye çıkaracak ve üretkenliğinizi arttıracaktır. LibreOffice, pazardaki en güçlü Özgür ve Açık Kaynaklı Ofis yazılımını oluşturmayı sağlayan birçok uygulama içermektedir: Writer kelime işlemci, Calc hesap tablosu uygulaması, Impress sunu, Draw çizim ve akış şeması uygulaması, Base veritabanı ve veritabanı ön ucu ve Math matematik yazılımı. LibreOffice, Microsoft® Word, Excel, PowerPoint ve Publisher gibi birçok belge biçimi ile uyumludur. Ancak LibreOffice, bunların ötesine giderek daha çağdaş bir açık standart olan Açık Belge Biçimi – ABB (OpenDocument Format – ODF) kullanmanızı sağlıyor.

Birlikte gelen öntanımlı birçok özelliğin yanı sıra LibreOffice güçlü eklentileri ile kolaylıkla yeni özellikler kazanabilmektedir. İlgili platformlarımızdan daha fazla eklenti ve belge şablonu edinebilirsiniz.

LibreOffice, özgür ve açık kaynaklı bir yazılımdır. Geliştirilmesi yeni yetenek ve fikirlere açıktır ve yazılımımız özverili kullanıcı topluluğumuz tarafından her gün test edilmekte ve kullanılmaktadır. Siz de aramıza katılabilir ve sonraki gelişiminde etkili olabilirsiniz.

LibreOffice paketinde yer alan uygulamalar ve kullanım alanları şöyledir:

  • Writer, modern, tam özellikli bir kelime işlemci ile masaüstü yayın aracında ihtiyaç duyacağınız tüm özelliklere sahiptir. Hızlı notlar alabilmek için basit; içerik, diyagram, dizin ve daha fazlasını içeren kitaplar oluşturacak kadar da güçlüdür.

 

  • Calc, her zaman ihtiyacınız olacak bir hesap tablosudur. Yeni kullanıcılar Calc uygulamasını öğrenilmesi kolay ve sezgisel bulurlar. Profesyonel veri madencileri ve sayı parçalayıcılar gelişmiş işlevlerin geniş yelpazesini takdir edeceklerdir. Sihirbazlar size gelişmiş hesap tablosu işlevlerinin geniş bir yelpazesinin kullanımı ve seçimi için rehberlik yapabilir. Ayrıca LibreOffice şablon deposundan hazır yapılmış hesap tablosu çözümleri için şablonlar indirebilirsiniz.

 

  • Impress, etkili çokluortam sunumları oluşturma için gerçekten seçkin bir araçtır. Sunum düzenleme ve oluşturma, farklı düzenleme ve görünüm kipleri sayesinde esnektir.

 

  • Draw, hızlı bir çizimden karmaşık bir plana her şeyi üretmenize ve grafik ve diyagramlarla iletişime devam etmenize imkan verir. cm x cm geniş sayfa boyutu ile Draw; teknik çizimler, genel posterler ve daha fazlası için mükemmel bir pakettir. Nesneleri iki veya üç boyutta döndürme yeteneği ile işleyebilirsiniz.

 

  • Base, kullanıcıların geniş ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış, tüm kullanımlar için tam özellikli bir masaüstü veritabanı ön ucudur. Base Veritabanı uzman kullanıcılara ve işletme ihtiyaçlarına hitap eder ve geniş çapta çok kullanıcılı veritabanı motorlarının birçoğu için yerel destek sürücüleri sunar. İlave olarak diğer veritabanı motorlarına da sanal olarak bağlanmanıza imkan verir.

 

  • Math, bir formül düzenleyicisidir; metin belgelerinize, hesap tablolarınıza, sunumlarınıza ve çizimlerinize mükemmel biçimlendirilmiş matematiksel ve bilimsel formüller eklemeniz için size yardımcı olabilecek bir araçtır. Formülleriniz kesirli sayılar, üslü ve tabanlı sayılar, integraller, matematiksel işlevler, eşitsizlikler, denklemler ve matrisler gibi birçok ögeden oluşabilir.

LibreOffice’in işlevselliğini, LibreOffice Eklenti Merkezi’nde kullanılabilir uzantıları indirerek genişletebilirsiniz. Eklentiler, standart LibreOffice yapılandırmasına ek olarak kurulmaktadır ve belli bir uygulamaya (Writer, Calc, Impress, …) ya da tüm uygulamalara yeni işlevsellik kazandırırlar.

Bir yıldan beri TDF aynı tekniği benimsemiştir Standart her yıl için bir versiyon çıkarmak LibreOffice, 6 ayda bir güncellenir. Bu plana göre, LibreOffice'in 4. sürümü önümüzdeki yıl Nisan ayında hazır olacak.

Ancak LibreOffice ile gelen yeni şey zaten yayınlandı ve burada size getiriyorum:

Indeks

yazar

  • Belgedeki metin aralıklarına yorum eklemeye izin verin. +

  •  Ek karakter kelime sınırına izin verin. Bu işlev, kelimelerin sayılması anlamında çevre kelime karakterleri olmak üzere uzun tireyi (-) ve kısa çizgiyi (-) yok sayar ve kullanıcının bir kelimedeki diğer karakterleri belirtmesine izin verir.

  • .Docx ve .rtf belgelerinden ek açıklamaları içe aktarın (Tablette Word kullanırken kullanılabilir)

  • Farklı bir sayfa stili kullanmadan ilk sayfada üstbilgi ve altbilgiye izin verin.

 CALC

  • ODF'de tanımlandığı gibi yeni çalışma sayfası XOR işlevi
  • SAO belgesi içe aktarmanın performansı iyileştirildi
  • Aritmetik ifadede kullanıldığında boş dizelerin işlenmesini değiştirmek için yeni yapılandırma seçeneği. +

 

 

  • Metin İçe Aktar iletişim kutusu ayarlarını sütunlardaki metinler için kaydedin ve Panodan düz metni yapıştırın (metin dosyalarını içe aktarmaya ek olarak)
  • renk ölçeklerini ve veri çubuklarını XLSX'e dışa aktarın (Excel ayrıca veritabanları için + uzantılarını destekler).
  • ODF belgeleri için boyut sınırı (sıkıştırılmamış) 2 GB'tan 4 GB'a yükseltiliyor.
  • Açılır otomatik filtrede "önceden yazma" aramasını destekleyin. Artık anahtar kelime yoluyla belirli bir girişi aramak mümkün

 etkilemek

  • Impress'teki kenar çubuğu paneli durumu artık hatırlanıyor.
  • Multimedya görüntülemelerin ve gömülü videoda önizlemelerin hızlanması.

Çekmek

  • Süper örnekleme ile Draw'da sayfa önizlemelerinin kalitesini iyileştirin.

baz

  • Windows dışındaki tüm platformlarda Thunderbird adres defterine erişmek için kullanılan yeni bir mork sürücüsü uygulaması. Bu, Debian / Ubuntu kullanıcılarının sonunda LO'yu Thunderbird adres defterlerine entegre edebilecekleri anlamına gelir. (Mozilla tabanlı bir mork sürücüsü göndermeden Debian / Ubuntu dağıtımları, dolayısıyla yerel Temel paketiniz adres defterine erişemez.) Bu ayrıca farklı dağıtımlar için çok eski bazı hataları da giderir.

çekirdek

  • Alfresco, Nuxeo, SharePoint gibi içerik yönetim sistemlerinde depolanan belgelere erişimi kolaylaştırmak için CMIS protokol desteği.
  • LibreOffice'in eksik parçalarını anında eklemek için oturum yükleyici entegrasyonu

 

 

Daha fazla bilgi için.  funduszeue.info

Saludos.!


LibreOffice Nedir? LibreOffice Kullanımı ve LibreOffice İndir

LibreOffice, güçlü ve temiz görsel tasarıma sahip olan ofis yazılımıdır. Ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak geliştirilen LibreOffice içerisinde tüm ofis yazılımlarını barındırmakta ve kullanıcıların hem ücretsiz hem de özgür şekilde en iyi ofis deneyimi yaşamasını hedeflemektedir. funduszeue.info'un bir uzantısı olarak geliştirilen LibreOffice ilk defa yılında beta olarak yayınlanmış ve yılında asıl sürümüyle kullanıma sunulmuştur.

Son yayınlanan kullanım raporlarına göre LibreOffice'i tüm dünya çapında Windows ve Mac bilgisayar içerisinde kullanan 10 milyon kullanıcı ve Linux üzerinde kullanan 15 milyon Linux kullanıcısı bulunmaktadır.

LibreOffice Kullanımı

LibreOffice, Microsoft Office'i kullanan herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilecek bir ofis yazılımı setidir. İçerisinde çeşitli yazılımları barındıran LibreOffice ile OpenOffice biçiminde dosyaları kaydederken ayrıca Microsoft Office uzantılarında da kaydetme şansına sahipsinizdir. Böylece oluşturduğunuz dosyalar hem MS Office hem de diğer ofis yazılımları içerisinde bozulma olmaksızın veya format dönüştürme işlemiyle uğraşılmaya gerek kalmaksızın görüntülenebilir olmaktadır.

LibreOffice içerisindeki yazılımları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Writer: Yazı tabanlı tüm dokümanları meydana getirebileceğiniz bir kelime işlemcisi ve metin düzenleyicisidir. Writer ile MS Office içerisinde yer alan World ile yapabileceğiniz her şeyi eksiksiz halledebilirsiniz.
  • Calc: Calc, MS Office'in Excel'ine denk düşen ve hem tasarım hem de işlev olarak benzerlik gösteren ofis yazılımı üyesidir. Calc ile sütunlar oluşturabilir ve bir Excel dosyasında yaptığınız tüm raporlamaları yapabilirsiniz.
  • Impress: Impress, kolayca ve çok kısa süre içerisinde sunumlar hazırlamanıza yardımcı olan yazılımdır. MS Office'deki Power Point ile benzerlik gösteren bu yazılım ile sunumlarınızı hazırlamak sandığınızdan çok daha kolaydır.
  • Draw: Draw, özellikle çizim bazlı çalışmalar gerçekleştirmeniz için özgürce bir ortam olarak sunulmuş LibreOffice yazılımıdır. Tüm çizim ve karalama işlemlerinizi Draw ile yapabilirsiniz.
  • Math: Bilgisayarınızda matematik işlemlerini kolayca yapabilmeniz ve matematik işlemlerinden sunumlar hazırlayabilmeniz için geliştirilmiş olan LibreOffice yazılımıdır.
  • Base:Veritabanı oluşturma ve yönetimi için hazırlanmış olan LibreOffice yazılımıdır.
  • Charts: Bilgisayarınızla kolayca çizelge tabloları oluşturmanız için oluşturulmuş bir LibreOffice yazılımıdır. Charts sayesinde grafik yazılımlarıyla hiç uğraşmanıza gerek kalmaksızın birbirinden renkli ve detaylı çizelgeleri dakikalar içerisinde oluşturabilirsiniz.

LibreOffice İndir

LibreOffice'i şuan için Windows, Mac OS X ve Linux dağıtımlarından herhangi biri içerisinde indirip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Düşük boyutu ve sayısız avantajının yanı sıra bilgisayarında korsan ofis yazılımı kullanmak istemeyen kullanıcılar için LibreOffice en iyi çözümlerden biridir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası