muys saü / öğrenci iş deneyimi kazandı - NetGaste

Muys Saü

muys saü

Mesleki Uygulama Sistemi

Meslek Yüksekokulları için uygulanan 3+1 ve fakülteler için uygulanan 7+1 sisteminin işleyişi ile ilgili geliştirilen bir sistemdir.

Firma Kayıt SayfasıÖğretim Elemanı Giriş

İstatistiki Bilgiler ( Güz)

Talep SayısıYerleştirme%Boş Kontenjan8%
Talep SayısıYerleştirme%Boş Kontenjan12%
Sonuç Raporu Klavuzu İndirÖrnek Sonuç Raporu (Teknik) İndirÖrnek Sonuç Raporu (Sosyal) İndirÖrnek Sonuç Raporu (Sağlık) İndir
Sonuç Raporu Klavuzu İndirÖrnek Sonuç Raporu İndirSonuç Raporu Şablonu İndir

Sistem Kullanım Videoları (Firma)

ADIM-1

Firma Kaydı, Kullanıcı ve Yönetici Onayı

ADIM-2

Öğrenci Talebi Yapma

ADIM-3

Şifremi unuttum, ne yapabilirim?

Lisans ve Ön Lisans Uygulamalı Eğitimler Yönergesi

İndir

Teknoloji Fakültesi TKN Zorunlu İşyeri Stajı Yönergesi

İndir

Spor Bilimleri Fakültesi İşyeri Eğitimi Yönergesi

İndir

Turizm Fakültesi Bölümleri Ortak Staj Yönergesi

İndir

SAÜ’de Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi Verildi

İlahiyat Fakültesi Araştırma ve Geliştirme Çalışma Grubu tarafından düzenlenen eğitim programına SAÜ İlahiyat Fakültesinin yanı sıra Bolu Abant İzzet Baysal, Düzce, Kocaeli ve Yalova Üniversitelerinin İlahiyat Fakültelerinden toplam 25 akademisyen katıldı.

İlahiyat alanında araştırma projesi yazma ve yürütme farkındalık ve becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan program, proje yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Meydan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Meydan, eğitiminin içerik ve formatı hakkında bilgi vererek eğitimin düzenleme fikrinin oluşumu ve MARKA tarafından desteklenen bir projeye dönüşüm sürecini anlattı.

Programın açılışında konuşan SAÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Sakarya Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olma hedefi ve son dönemde bu hedefi gerçekleştirmeye yönelik atılan adımları anlattı. Prof. Dr. Doğan, Araştırma Üniversitesi olma yolunda proje çalışmalarının önemini ifade etti. Prof. Dr. Doğan sosyal ve beşerî bilimlerde bu tür proje kültürünü geliştirici çalışmaları önemsediklerini belirterek eğitimi düzenlediği için İlahiyat Fakültesini tebrik etti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı konuşmasında fakülte olarak yakın zamanda uluslararası akreditasyon aldıklarını ve bu süreçte fakültenin güçlü ve gelişmeye açık yönlerini tespit ettiklerini ifade etti. Prof. Dr. Bostancı, İlahiyat Fakültesi’nin bugüne kadar BAP, Paydaş Kuruluşlar ve TÜBİTAK’ın desteklediği projeler olmak üzere çeşitli projeler gerçekleştirdiğini ancak bu konuda daha iyi bir seviyede olmayı hedeflediklerini söyledi. Verilecek proje eğitiminin Sakarya Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olma hedefi doğrultusunda fakültelerinde proje kültürünün yaygınlaşması ve proje sayılarının artmasını sağlamaya yönelik olduğunu söyleyen Dekan Bostancı, eğitimin gerçekleşmesine katkı sağlayan MARKA’ya, eğitimi gerçekleştiren Doç. Dr. Barış Binal’e, katılımcılara ve açılışa katılan SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan’a teşekkür etti.

Gebze Teknik Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Barış Binal tarafından verilen eğitimde TÜBİTAK proje çalışmalarında verilen destekler ve bir projenin geçeceği süreçler tüm detaylarıyla incelendi.

#sakarya üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, doğu marmara kalkınma ajansı, İlahiyat Alanında Proje Hazırlama ve Yürütme Tecrübe Paylaşımı Eğitimi, sakarya, eğitim

öğrenci iş deneyimi kazandı

 öğrenci iş deneyimi kazandımask

Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) öğrencileri Akademik Yılı Güz Yarıyılı’nda da +1 Eğitim Modeli kapsamında iş dünyasında yer aldı. Üniversitenin her eğitim düzeyindeki tüm bölüm ve programlarında uyguladığı modelle öğrenciler eğitim süreçlerinin en az bir dönemini tam zamanlı olarak iş yerinde geçiriyor ve deneyim kazanıyorlar. Böylelikle eğitimleri devam ederken kariyer planlaması yapabiliyor, devlet desteğiyle maaş alabiliyor ve mezun olmadan iş sahibi olabilme imkânına kavuşuyorlar. Üniversiteden yapılan açıklamada Güz Yarıyılı’nda ön lisans düzeyinden , lisans düzeyinden ise olmak üzere toplam öğrencinin +1 Eğitim Modeli kapsamında işletmelerde mesleki eğitime katıldığı ifade edildi.

Bahar Yarıyılı içinse üniversitenin Mesleki Uygulama Sistemi (MUYS) üzerinden firmalar için öğrenci talebi süreci başladı. funduszeue.info funduszeue.info adresinden kaydını gerçekleştiren firmalar tam zamanlı öğrenci talebinde bulunabiliyor. 20 Şubat’a kadar sürecek başvurular neticesinde 2 bin ’e yakın öğrencinin iş dünyasında yer alması bekleniyor. SUBÜ, pandemi sürecinde de modelin uygulamasını sürdürerek öğrencilerin saha deneyimi kazanmaları noktasındaki kararlılığından taviz vermemiş, süreçte 5 bin öğrenci iş dünyasıyla buluşmuştu.

Gündemi yakından takip etmek için Sakarya’nın güncel haber sitesi NetGaste’yi takip etmeye devam edin

#Sakarya son dakika haber, sakarya, netgaste, haber, , eğitim, kadar, SUBU

Bu okulun mezunları işsiz kalmıyor

SAKARYA - İBRAHİM YOZOĞLU

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) iş dünyasına nitelikli elaman yetiştirmek için hayata geçirilen 3+1 uygulamalı eğitim modeli Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi (MUYS) sayesinde mezun olan öğrenciler, iş dünyasından yoğun talep görüyor.

SAÜ bünyesindeki 14 meslek yüksekokulunda (MYO) uygulanan MUYS, 3 dönem okulda eğitim alan öğrencilerin bir dönem de işletmelerde pratik yapmasını kapsıyor. Okulda gördüğü teorik bilgileri burada pratiğe dökme imkanı bulan öğrenciler, iş dünyasının istediği, işi bilen, teorik ve pratik bilgiyle beceriye sahip nitelikli eleman olarak mezun oluyor.

İşletmelerin aradığı nitelikli eleman ihtiyacına yönelik program sayesinde, SAÜ'deki 14 MYO'da eğitim gören öğrenciler mezuniyet sonrası okuduğu işletmelerde işe başlama fırsatı buluyor.

SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 MYO'da 45 programda aldıkları öğrencileri sanayi sektörünün ihtiyacını karşılayacak şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yaptıkları araştırmalarda sanayicilerin "Sizin yetiştirdiğiniz öğrenci bizim ihtiyaçlarımızı karşılamıyor" tepkisiyle karşılaştıklarını ifade eden Sarıbıyk, "Temel sorunun öğrencilerin uygulama becerisi yetersizliği olduğunu gördük. MYO müdürlerimizle yaptığımız çalışmalar neticesinde görüştüğümüz sivil toplum kuruluşlarının desteğini alınca MUYS modeli üzerinde detaylı çalışmalara başladık." diye konuştu.

Öğrencinin uygulama becerisi eksikliğini gidermek için 3+1 eğitim modelini hayata geçirdiklerini dile getiren Sarıbıyık, tüm programlarını MYO öğrencilerinin 4 yarı yıldan oluşun eğitiminin üç dönemini okullarda uygulamalı ve teorik bilgilendirme, bir dönemini ise işletmelerde tamamen uygulama yapılacak şekilde yenilediklerini belirtti.

Sarıbıyık, öğrencileri 6 dönemdir işletmelere gönderdiklerini, sanayiciden, sivil toplum kuruluşlarından ve işletmelerden olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı. 

Proje sayesinde hocalar da kendini geliştirdi

Şu ana kadar 15 bin öğrenciyi sanayi işletmelerine gönderdiklerini, öğrencinin başarılı olup olamadığı kararını vermesi için iş yerinde kontrolünü sağlayan bir öğretim elemanı ile bir çalışan görevlendirdiklerini anlatan Sarıbıyık, öğrenci başarılıysa işletmeye öğrenciyi işe alması tavsiyesinde bulunduklarını ifade etti.

Öğrencilerin gittiği işletmeleri İŞKUR'la yaptıkları anlaşma neticesinde işbaşı kapsamına aldıklarını vurgulayan Sarıbıyk, "İş yerine giden öğrencinin sigortası yatırılıyor ve asgari ücret olarak maaşları İŞKUR tarafından ödeniyor. Yani öğrencinin iş yerine maddi anlamda yükü olmuyor. Bunun en önemli kısmı ise öğrenci işletmede yetiştiği için işletmenin şartlarını biliyor, gelecekte nerede çalışacağının farkına varıyor, hangi durumlarla karşılaşacağını, hangi ekiple çalışacağını biliyor. Bu ekiple çalışmanın ruhunu alıyor. Dolayısıyla gerçek hayatı iş yerinde görüyor. İşletme açısından baktığımızda da eleman ihtiyacı zaten hat safhada, bunu biliyoruz. Sanayici eğer kendisine gelecek vadeden bir eleman olarak görüyorsa zaten okulu bitirdiğinde 'işe başla' diye teklif ediyor." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası