emekli maaşına asgari ücret ayarı / SON DAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memur zammı açıklaması - Son Haberler - Milliyet

Emekli Maaşına Asgari Ücret Ayarı

emekli maaşına asgari ücret ayarı

En düşük emekli maaşı: Emekli maaşının asgari ücrete oranı nasıl değişti?

Asgari ücret yıl başında yüzde 50 zamla 8 bin liraya yükselirken bu artış emekli maaşlarında yüzde 30’da kaldı. 14 Mayıs seçimine haftalar kala Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 bin lira olan en düşük emekli maaşının 7 bin liraya çıkardı. Resmi verileri emekli maaşının son 20 yılda asgari ücret karşısında eridiğini gösteriyor. 

Peki, en düşük emekli maaşı yıllar içinde nasıl değişti?

Ocak ’de en düşük emekli maaşı net asgari ücretten yüzde 47 fazlaydı. Yapılan son artışa rağmen Nisan ’te en düşük emekli maaşı asgari ücretten yüzde 12 daha az.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre Ocak ’de en düşük 4a emekli maaşı ,4 TL iken bu dönemde net aylık asgari ücret ise ,6 TL'ydi. Buna göre 4a en düşük emekli maaşı asgari ücretten yüzde 32 fazlaydı.

’te bu oran daha yüksekti. Ocak ’te ise 4a en düşük emekli maaşı liraydı. Asgari ücret ise liraydı. Buna göre 20 sene önce 4a en düşük emekli maaşı asgari ücretten yüzde 47 fazlaydı.

Ocak ’te ise aylık net asgari ücret 8 bin lira oldu. 4a en düşük emekli maaşı ise 5 bin liraya çıktı. Yeni düzenleme ile bu 7 bin liraya çıkacak. Bu durumda ülkedeki en düşük emekli maaşı asgari ücretten yüzde 12 daha az olacak.

Asgari ücret en düşük emekli maaşını ilk kez ’da geçti

yılları arasında asgari ücret ile 4a en düşük emekli maaşını karşılaştırıldığı zaman ortaya çıkan sonuç şöyle:

Ekonomik krizle anılan ’de 4a en düşük emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katından fazla. Bu oran AK Parti’nin iktidara geldiği ’de 1, AK Parti iktidarıyla birlikte bu oran ’te 1,47 oluyor.

Kademeli düşüşle birlikte emekli maaşının asgari ücrete oranı ’te 1,09’a kadar geriliyor. Yani iki maaş arasındaki fark neredeyse kapanıyor. ’da ise bir ilk gerçekleşiyor: Asgari ücret en düşük emekli maaşını geride bırakıyor. Bu oran 0,97’ye düşüyor.

’de 0,86’ya kadar düşen oran ’ün başında 0,69’a kadar geriliyor. En düşük emekli maaşının 7 bin liraya tamamlanmasıyla bu oran 0,88’e yükseldi.

değişimi nasıl?

Neticede ’te 4a en düşük emekli maaşı asgari ücretten yüzde 47 fazlaydı. Şimdi ise durum tam tersine dönmüş durumda. Asgari ücret en düşük emekli maaşından yüzde 13 daha fazla.

Zam değil; tamamlama

En düşük emekli maaşı devlet desteğiyle birlikte 7 bin liraya yükseldi. Emeklilerin asıl maaşı bundan daha düşük. Buna “kök aylık” deniliyor. Bu konuda bir bilmece yaşanıyor. 

Bu durum emeklileri nasıl etkileyecek?

Bu durum ocak ve temmuz aylarında yapılacak zamlarda kendini gösterecek. 1 Temmuz itibarıyla emekliye enflasyon oranında artış yapılacak. 

En düşük emekli aylığına da temmuz zammı kök aylık üzerinden yansıtılacak. Kök aylık 5 bin liraysa, yüzde 40 zam gelse bile emekli maaşı 7 bin lira olacak. 

Ancak bu kişi hala 7 bin lira almaya devam edecek. Yüzde 40 zam almış olmasına rağmen maaşı artmamış olacak. Ancak hükümet yine “tamamlama” kararı alırsa yeni bir maaş belirlenecek.

Memur ve memur emeklisinin zamlı maaşı ne kadar olacak? SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 30'u bulacak!

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, "En düşük memurmaaşını 22 bin lira olarak baz aldığımız zaman en düşük memur emekli maaşının 15 bin lirayı bulacağını söyleyebiliriz" dedi Haziran'da açıklanan asgari ücretTemmuz ara zammına göre, net asgari ücret 11 bin TL'ye yükseltildi. Yüzde 34 oranında zam yapılan asgari ücretin ardından tüm gözler memur ve memur emeklisi zamlarına çevrildi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Erdoğan'ın belirttiği doğrultuda düzenleme yapılarak en düşük Memurmaaşının 22 bin lira olacağını kaydeden Işıkhan, "Hedefimiz torba yasada tüm paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaşmak" ifadelerini kullandı.Memur ve emekli zammı ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla iş birliği halinde çalıştıklarını belirten Işıkhan, memur ve emekli Maaş zammının temmuz ayında Meclis'ten geçeceğini söyledi. En düşük memur maaşının 22 bin olmasıyla ilgili süreci Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş değerlendirdi.

"EN DÜŞÜK BEKÇİ MAAŞI 27 BİNİ, EN DÜŞÜK POLİS MAAŞI 33 BİNİ, EN DÜŞÜK HEMŞİRE MAAŞI 30 BİNİ AŞACAK"
Karakaş, en düşük memur maaşının 22 bin lira olması için yüzde 94'lük bir zam yapılması gerektiğini söyleyerek, "Yüzde 94'lük bir artış yaptığımızda en düşük memur aylığı 22 bin bin 26 lira liraya yükselmektedir. Diğer memurların maaş artışı da kademeli bir şekilde yaptıkları göreve göre, unvana göre, derecelerine göre ve diğer mesleki kariyer kriterlerine göre artış olacaktıfunduszeue.info örnek olarak bekçi maaşı hali hazırda 15 bin liradır. Dolayısıyla en düşük memur maaş 22 bin lira olduğu zaman bir bekçinin maaşı da 27 bin liraya kadar yükselecektir. Yine bir hemşirenin maaşı 16 bin lirayken bu zamlarla birlikte bunun 30 bin lirayı aşacağını söyleyebiliriz. Son olarak da polisleri örnek olarak verecek olursak, şu anda bir polis maaşı 19 bin civarında. Elbette ki bu rakamlarda aile payı, çocuk yardımına göre değişmektedir. Bizim hesaplamamızda polis maaşını 19 bin lira olarak aldığımız zaman bunun da 33 bin lirayı aşacağını söyleyebiliriz" açıklamasında bulundu.

"EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİ AYLIĞI 15 BİN LİRA OLACAK"
Karakaş, yaptığı açıklamada, memurlara yapılacak olan zammın doğrudan memur emeklilerine de yansıyacağını belirterek, "Memur emeklilerinin maaş artışı SSK'lılardan ve Bağ-Kur emeklilerinden farklı. Dolayısıyla en düşük memur maaşını 22 bin lira olarak baz aldığımız zaman şu anda en düşük memur emeklisinin maaşı 7 bin lira olduğunu görüyoruz. Memurlara yapılacak olan bu zammı buraya uyarladığımız zaman en düşük memur emekli maaşını 15 bin lirayı bulacağını söyleyebiliriz. Yine diğer memur emeklileri de mevcut çalışan memur emeklileri gibi görevi, unvanı ve emekli olduğu mesleğin kariyer olup olmadığı gibi kriterlere göre artış olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 30'U BULABİLİR"
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin memur emeklilerinden farklı olarak ilk 6 aylık enflasyon oranına göre zam alacağını hatırlatan Karakaş "İlk beş aylık enflasyon zaten 15, Dolayısıyla geriye sadece Haziran enflasyonu kaldı. Haziran enflasyonunun da mayıs ayındaki gibi düşük çıkacağı beklentisi var. Dolayısıyla benim tahminim enflasyon oranı, aradaki fark yüzde 16 civarında olacaktır. Refah payı artışı da olduğu zaman bu yüzde 30'u bulacaktır. Ancak bununla sınırlı kalmayacağını söyleyebiliriz. Çünkü emekliler arasında memur maaşlarına gelecek yüksek artışlar, memur emeklilerine gelecek yüksek artışlar, açlık sınırının Mayıs ayı itibariyle 10 bin lira olduğunu da göz önünde aldığımız zaman, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine gelecek olan zammın benim yaptığım hesaplamaya göre en az yüzde 35 oranında olacağını söyleyebiliriz" diye konuştu.

"EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLANLARA 35 ORANINDA ZAM VERİLMESİ GEREKLİ"
Emeklilere gelmesi muhtemel olan kademeli zam hakkında da konuşan Karakaş şu ifadeleri kullandı:
"Bütün en alt gruptaki emeklilerin maaşı 7 bin liraya yükseltilmişti. Nisan ayında bu çok yüksek bir artıştı. Bu artış özellikle kök ücreti düşük olanlar, yani maaşı 4 bin, 4 bin , 5 bin gibi olanlar için olumlu yansıdı. Ancak zaten maaşı 7 bin olan, 7 bin olanlara yapılan zam cüzi miktarda kaldı. Yine 7 bin liranın üzerinde olanlara nisan ayında zam yapılması beklentisi varken o da gerçekleşmedi. Dolayısıyla buradan hareketle 7 bin liranın üzerinde aylığı olanlarının maaşının da en az yüz 35 oranında artması gerektiğini söyleyebiliriz."

6 AYLIK ORANA GÖRE MEMUR MAAŞLARI
Toplu sözleşme kapsamında memurların zammı yüzde tahmin edilirken, bu orana refah payı da eklenecek. En düşük maaş yaklaşık yüzde 85 artışla 22 bin lira olacak şekilde tüm memurlara ek artış söz konusu olacak.

Emekli ve memur maaşlarına asgari &#;cret ayarı!

Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli ve memur maaşlarına asgari ücret ayarı yapılıyor. yılı asgari ücret rakamı belli olurken, gözler diğer ücretlerin belirlenmesine çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bilgin, tüm çalışanların maaşlarını ilgilendiren artışlar için yeni mesajlar verdi. İşte emekli ve memur maaşıyla ilgili tüm detaylar

• 22 Aralık - • Son Güncelleme:

• 22 Aralık - • Son Güncelleme:

1Emekli ve memur maaşlarına asgari ücret ayarı
2BÜTÜN ÇALIŞANLARIN REFAHTAN PAY ALACAKLARI YENİ ÜCRET SKALASI

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası