forza ilaç yorumlar / FORZA Tablet Forum

Forza Ilaç Yorumlar

forza ilaç yorumlar

ÜRÜN BİLGİSİ

Garanti Edilen İçerik(&W/W)
Toplam Organik Madde10
Toplam Azot (N)
18
Nitrat Azotu (NO3-N)
4
Amonyum Azotu (NH4-N)
4
Üre Azotu (NH2-N)
10
Alginik Asit
0,1
Giberallik Asit (mg/kg)
10
Klorür (Cl)
0,36
pH
6,,5
KULLANIM YERİ
BitkiUygulama ŞekliYapraktanDamlamadan
Domates, biber, kavun, patlıcan, salatalık, karpuz, vb.Fide dikiminden itibaren yetişme dönemi boyunca gr/ lt su0, kg/dekar
Elma, Armut, Ayva, Nar, Kiraz, Kayısı, Şeftali, Badem, Ceviz, Erik, Antepfıstığı, Narenciye, Zeytin, Fındık, vb.1. Uygulama çiçeklenmeden önce 2. Uygulama meyve tutumundan sonra 3 ve 4. Uygulama meyveler olgunlaşıncaya kadar gr/ lt su,5 kg/dekar
Buğday, Arpa, Yulaf, ÇeltikKardeşlenme başlangıcından itibaren gr/ lt su
Bağ1. Uygulama çiçeklenmeden önce 2. Uygulama meyve tutumundan sonra 3. Uygulama ikinci uygulamadan gün sonra gr/ lt su0, kg/dekar
Patates, Ş. Pancarı, Havuç, Turp, Sarımsak, SoğanÇıkıştan itibaren gr/ lt su0, kg/dekar
Muz, ÇilekGelişme dönemi boyunca gr/ lt su0, kg/dekar
Ispanak, Lahana, Karnabahar, Pırasa, Marul, Maydanoz, vb.)Gelişme dönemi boyunca gr/ lt su0, kg/dekar
Fasulye, Nohut, MercimekBitki boyunun cm olduğu dönemden itibaren gr/ lt su0, kg/dekar
Mısır, Ayçiçeği, PamukBitki boyunun cm olduğu dönemden itibaren gr/ lt su0, kg/dekar
Yeşil Alanlar, Süs BitkileriGelişme dönemi boyunca gr/ lt su0, kg/dekar
Tescil Belgesi
UYARI 

Zirai ilaçlar veya başka ürünler ile birlikte uygulanacaksa ön deneme yapılması tavsiye edilir. Asla uygun doz miktarını aşmayınız. Sadece gerekli olan yerlerde kullanınız. Önce etiketi okuyunuz, evde kullanmayınız. Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz. Ürünü kullanım sırasında hiçbir şey yemeyiniz, sigara içmeyiniz. Deri ve göz temasından kaçınınız. İstenmeyen durumlarda temas bölgesi acilen bol su ile yıkanmalı. Eğer bir tahriş gözlenirse doktora başvurulmalıdır. Boş ambalajlar ile doğayı kirletmeyiniz. Toprak ve/veya yaprak analizi yaptırılarak kullanılması tavsiye edilir.

Asgen ForzaCDHVWYZ2Asgen Forza

funduszeue.info

Soğuk Algınlığı İlaçları

Sevgili anne babalar, ne zamandır yazmak istiyorum &#; Soğuk algınlığı ilaçları &#; başlıklı bir yazı. Çünkü gerçekten bu konuda biraz kafalar karışık. Maalesef yanlış kullanımlar görüyoruz, yanlış anlamaları düzeltmek için, bu konuda bir yazı yazma ihtiyacı hissettim. Soğuk algınlığı ilaçları deyince, bitkisel ilaçlar, vitaminler, burun açıcı serum fizyolojik deniz suyu içeren damlalar ve spreyler dahil birçok seçenek mevcut. Ancak benim burada üzerinde durmak istediğim, yan etki ihtimali daha yüksek olan, burun ve kulak salgılarını azaltma etkisi olan soğuk algınlığı ilaçları.

Anıl Yeşildal &#; funduszeue.info

Soğuk algınlığı ilaçları kullanılırken içeriğine dikkat edilmeli !!

Bu ilaç grubunu kabaca iki gruba ayırabiliriz; Sadece antihistaminik yani alerji ilacı içeren bir grup var. Biraz önce bahsettiğimiz antihistaminikler alerji ilacı olmalarının yanında gerçekten solunum yollarında ciddi bir kurumaya yol açar. Ancak bazen daha yoğun şikayetleri olanlar için, bu ilaçların içine dekonjestan dediğimiz türde bazı maddeler de konmaktadır. Soğuk algınlığı ilaçları söz konusu olunca en dikkat etmemiz gereken etken maddeler Psödoefedrin ve Fenilefrin adlı etken maddelerdir.

Ne yazık ki bu tür ilaçların, bunların içine genellikle ateş düşürücü etkisi, ağrı kesici etkisi olan İbuprefen veya parasetamol de ekleniyor. Dolayısıyla bazen çocuğun yüksek ateşi olmadığı halde bunları da almak zorunda kalıyor. Ateş düşürücülerin hastalıkların iyileşmesi üzerine olumsuz etkileri olduğunu daha önce paylaşmıştım. Detayları merak edenler &#; Ateş Düşürücüler Gizli Düşmanımız  &#; adlı makalemi de okuyabilirler.

Calpol Öldürmez :))

&#; Calpol öldürüyor &#; diye haberlerde duymuş olabilirsiniz. Aslında çok gülünç bir haber çünkü bu haberde akabinde de, &#; doktorlar parasetamol öneriyor &#; deniyor. Ne yazık ki medyada doğru yanlış bilmeden, halkı endişeye sürükleyecek haberleri sıkça görebiliyoruz.

Oysa ülkemizde kullandığımız Calpol sadece parasetamol içerir. Çocuklarda yıllardır kullanılan en güvenli ateş düşürücü ve ağrı kesicidir. Buradaki haberin aslı şöyle. İngiltere&#;de bir çocuğun ölümünde sebep olduğu düşünülen ilaç, Calpol plus-mix. Yani bu ilacın içinde sadece ateş düşürücü parasetamol yok, içinde biraz önce bahsettiğimiz dekonjestan maddelerden bir tanesi var. Peki bu dekonjestan maddeler gerçekten çocukların ölümüne mi yol açıyor? Öncelikle % böyle bir ilişki olduğunu söylemek çok yanlış olur.

Detay için  &#; Calpol Neden Öldürsün ki? &#;adlı makalemi de okuyabilirsiniz.

Soğuk algınlığı ilaçları için bakış açımız değişiyor

Ama bu tür bilgiler bizim bu tarz ilaçlara daha farklı yaklaşmamıza yardımcı oluyor. Bu nedenle birkaç yıl önce, Sağlık Bakanlığı soğuk algınlığı ilaçları ile ilgili yeni düzenlemeler yaptı. Ruhsatlarındaki prospektüslerindeki yaş sınırlarında bir değişikliğe gidildi. İçerisinde dekonjestan olmayan soğuk algınlığı ilaçları için 2 yaş ile sınırı getirdi. İçerisinde dekonjestan olanlar ise 6 yaşla sınırlandı ve bunları reçetesiz satışı yasaklandı.

Soğuk algınlığı ilaçlarının içerikleri

Öncelikle konuyu daha net anlatabilmek, bazı yanlış anlaşılmaları ve bazı zararları önleyebilmek adına en sık kullanılan bazı soğuk algınlığı ilaç markalarını içerikleri ile birlikte söylemek durumundayım. Bu herhangi bir ilacı kötülemek övmek veya önermek anlamında algılanmasın lütfen. Daha da ilginci ilaçların isimleri de farkında olmadan hatalı bir yargı oluşturabiliyor.

Peditus nasıl bir ilaç?

Özellikle Sağlık Bakanlığı yaş sınırları koymadan önce, soğuk algınlığı olduğu zaman Peditus şurup bebeklere rahat rahat verilirdi. İsmine de baktığımızda Pedi Pediatriyi çağrıştırıyor yani çocuklar için hatta bebekler için uygun olduğu algısını yaratıyor. Oysa durum tam tersi Peditus artık 6 yaş ruhsatına sahip bir ilaç. Artık doktorlar bu konuya ruhsat değişikliğinden sonra çok dikkat ediyorlar. Ancak bir anneye sorsanız küçük bebeği için hele de reçetesiz satılıyorsa, Peditus mu verirsin, yoksa mavi kutulu A-ferin mi? Emin olun annelere böyle bir soru sorsanız yarıdan çoğu Peditus diyecektir. İşte bu yazının asıl amacı da zaten, ön yargıları ve kafadaki bu yanlış kalıplaşmış bilgileri ortadan kaldırmak.

Peki kötü bir ilaç mı? Tabii ki hayır, kötü bir ilaç değil. Ancak içerisinde Fenilefrin isimli dekonjestan madde olduğu için, uygun yaşlarda uygun dozlarda kısa süreler kullanılabilir. 3 yıl önce Sağlık Bakanlığı&#;nın soğuk algınlığı ilaçları üzerine yaptığı ruhsat değişikliklerinden sonra, bu tür ilaçların uygunsuz kullanımı iyice azaldı. Özellikle dekonjestan içeren ilaçlar 6 yaş üzerine uygun ibaresi kondu ve de reçetesiz satılması yasaklandı. Böylece çok özel durumlarda, doktorların azaltılmış dozlarda vermesi dışında uygunsuz kullanımların önüne geçilebildi.

Soğuk algınlığı ilaçları kaç yaşında kullanılabilir?

Bu tür ilaçlarda mümkün olduğunca ruhsattaki yaş sınırlarına dikkat etmekte fayda var. Aslında bilimsel kanıtlara, çok geniş vaka serileri ile yapılan çalışmalara bakıyoruz, kongrelerdeki konuşmaları dinliyoruz. Ve bu tür ilaçları ne soğuk algınlığında, ne kulak iltihabında, ne de kulakta sıvı birikiminde kullanmaya gerek olmadığı ifade ediliyor. Ama gerçek hayat, kongrelerdeki gibi değil. Sonuçta bu ilaçların tedavi etmediğini, sadece belirtileri azaltarak iyileşene kadar hastaları rahatlattığını biz doktorlar tabii ki biliyoruz.

Ancak burnu çok tıkalı olan, ağızda geri akıntının yaptığı öksürükten gece uyuyamayan ve bu durumdan son derece rahatsız olan bir çocuk düşünün. Eğer burundan sıkılan serum fizyolojik damlalarla, deniz sularıyla, bitkisel ilaçlarla çocuk yeterince rahatlamıyorsa, o ailenin ve çocuğun hayatı kabusa dönüyorsa, mecburen bir şeyler yapmak gerekiyor. Zaten biz gerek yok, bekleyelim desek de siz mutlaka başka ilaçlar talep ediyorsunuz.

Bu durumda da mümkün olduğunca ilaçların yaş sınırlarına dikkat ediyoruz. Biraz sonra size ilaçların markaları ve içerikleri ile ilgili yaş sınırları ile ilgili kısa özet bir bilgi vereceğim. Işığında kendi klinik pratiğinden bahsetmek gerekirse kesinlikle hiçbir ilaç vermiyorum. Serum fizyolojik dışında ilk 6 ay vermemek için gerçekten elimden gelen çabayı gösteriyorum ve de mümkünse aslında 2 yaşın öncesinde bu tür ilaçları hiç vermiyorum. Ancak bazen dediğim gibi gerçekten şikayetler çok yoğun olunca mecbur kalabiliyoruz o zaman da ne yapmak gerekiyor önerilen ilacın dozunun yarısını, benimki üçte birini enjektörle bir kaç mililitre gibi çok düşük dozlarda bazen vermek gerekebiliyor.

Yani bazen doktor dozunda ciddi ayarlamalar yaparak önerilen yaşın altında bu ilaçları verebiliyor. Bu durumda da ciddi bir yan etki genellikle görmüyoruz tam içeren ilaçlar gerçekten çok ciddi bir sıkıntı yoksa 6 yaşından önce verilmemeli. Ancak bazen kulakta sıvı birikimi kulak iltihabı gibi durumlarda kısa süreli yine 6 yaş için önerilen dozun yarısı üçte biri, dörtte biri gibi düşük dozlarda gün kadar kısa süreli kullanmak gerekebiliyor. Dekonjestan içermeyen soğuk algınlığı ilaçları ise 2 yaştan itibaren kullanılabiliyor. 2 yaşın altında kullanacaksak aynı şekilde yaşa kiloya uygun doz azaltmaları yapılabilir ama tekrar tekrar vurguluyorum; Çok mecbur kalmadıkça, ruhsatta yaş sınırları dışında bu tür İlaçları kullanmayı önermiyoruz.

Soğuk algınlığı ilaçları kaç çeşit?

Bu ilçaları 3 gruba ayıracağız.

İçerisinde dekonjestan bulunmayan ilaçlar

Bunlar daha önce de belirttiğim gibi, 2 yaşın altında kullanılmasa iyi olur. Şu anda Türkiye&#;de piyasada bu tarz sadece 2 tane ilaç var. A-ferin Pediatrik şurup kolay anlaşılması ve karışmaması açısından mavi kutuda olan. Bir de İburamin Zero şurup var, bu da pembe kutulu bir ilaç.

Dekonjestan içeren ilaçlar

Bunlar daha önce de belirttiğim gibi, 6 yaşın altında kullanılmasa iyi olur. Bu gruba gelince, en çok bilinenlerden birisi Peditus şurup. Bunun dışında A-ferin Plus şurup, kırmızı kutuda olan İburamin Cold şurup, lacivert-kırmızı kutulu ve Coldaway şurup en sık bilinenlerden bazıları. Bunlar genellikle 15 mg Psödoefedrin içeren şuruplar.

Ancak anne babaların yine çok sık aşina olduğu Sudafed, Actidem ve Actifed tarzı şurupların içerisindeki Psödoefedrin miktarının 5 ml yani bir ölçekte 30 mg olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Dolayısıyla 6 yaşın üstünde bile, eğer bu şurupları vereceksek ancak 1/2 ölçek yani diğerlerine eşdeğer olacak şekilde verebiliyoruz. Normal şartlarda bu şurupların prospektüslerinde genellikle 12 yaş altında kullanılmaz ibaresine rastlayabilirsiniz. Bu tür ilaçların haplarına geldiğimizde, Psödoefedrin dozu genellikle  mg civarında. İster çocuk, ister yetişkin olsun dekonjestanların yüksek dozda ve sıklıkla alınması özellikle hassas bireylerde, kalpte çarpıntı bazen de ciddi ritim bozukluklarına yol açabilir. Epilepsisi olanlarda da Epilepsi nöbetini tetkileyebilir. Bu nedenle bu ilaçların doktor kontrolünde, dikkatli kullanılmalarında büyük fayda görüyorum.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

Forza

Tablet

Parasetamol mg, oksolamin sitrat mg, klorfeniramin maleat 2 mg, fenilefrin HCL 5 mg

Ambalaj:

 30 tablet.

Endikasyon:

 Soğuk Algınlığı, nezle, grip gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelere karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen kişilerde kullanımı kontrendikedir. Ağır karaciğer ve böbrek yetmezliği,hipertiroidi, prostat hipertrofisi, mesane çıkışında obstrüksiyon, dar açılı glokom, akut astım, hipertansiyon, kardiyak aritmi, iskemik kalp hastalığı ve serebrovasküler hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır. MAO inhibitörü kullananlara verilmemelidir. Bunlar kesilmiş olsa bile 3 hafta geçmeden kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Dikkat isteyen makine kullanan kişilerin bu dönem içinde ilacı kullanmaları önerilir. Klorfeniramin 6 yaşından küçük çocuklardasantral sinir sisteminin paradoksal stimülasyonunu neden olabilir. Geriatrik Hastalar antimuskarinik ve vazopressör etkilere daha duyarlı olabilir. Yaşlı Hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Gebeliğin ilk üç ayında ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Duyarlı Kişilerde nadiren uyuklama, baş dönmesi, mide yanması, uykusuzluk, asabiyet,ağız kuruluğu, deri döküntüsü, idrar zorluğu, çarpıntı, görmede bulanıklık,iştahsızlık, terleme, taşikardi, kulak çınlaması, fotosensitivite görüfunduszeue.infoın dozu azaltıldığında veya alımı durdurulduğunda bu etkiler ortadan kalkar.

İlaç Etkileşimleri:

 Kronik Alkolizm ve hepatotoksik ilaç alanlarda parasetamolün hepatotoksisite riski artabilir. Hepatik enzim indüktörleri (barbitüratlar) parasetamolün etkinliğini azaltabilir. Alkol, fenotiazinler, trisiklik antidepresanlar;klorfeniramin ile birlikte merkezi sinir sistemi üzerindeki depresan etki artırırlar. Klorfeniramin antimuskarinik etkisi atropin, amantadin,haloperidol, fenotiazinler, prokainamid, kinidin tarafından artırılır. MAOıinhibitörleri, klorfeniramin antimus-karinik ve merkezi sinir sistemi depresif etkisini fazlalaştırır. Klorfeniramin; sisplatin,paramonosalisilatlar ve vankomisinin ototoksik etkisini maskeleyebilir. Beta Adrenerjik bloker ilaçlar fenilefrinin pressör etkisini artırabilir.

Doz Önerisi:

 Erişkinlere günde 3 kez Tablet, yaş arası çocuklara günde 3 kez 1 Tablet, 12 yaşından büyük çocuklara erişkin dozlarında verilebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası