24 kasım ile ilgili kompozisyon / 24 Kasım Öğretmenler Günü Kompozisyon Yarışması Birincisi Bilge Merken Oldu

24 Kasım Ile Ilgili Kompozisyon

24 kasım ile ilgili kompozisyon

24 Kasım hakkında kompozisyon örnekleri " height="" src="funduszeue.info" width="">

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KOMPOZİSYON

Hz. Ali bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözüyle öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu işaret etmiştir. Bu yüzden ilim ve ilim öğretici öğretmenler çok kutsal bir görev üzeredirler. Fakat öğretilen şeyin siyasi çıkarlar, yönlendirici yalan ve yanlış bilgiler olması bunun dışındadır. Bu tür çalışmalar insanlığa ilim ve öğretim müessesesine ihanettir. Bu dünyada olmasa ahrette mutlaka hesabı sorulacaktır.

Öğretmenler bir toplumun sağlıklı düşünün bireylerini yetiştirme görevi üzerindedirler. Gelişmiş ülkerler ancak iyi eğitimden geçmiş fertlerin yetişmesiyle sağlanabilir. Dünya hayatının her çağında en doğru ve kazançlı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanlık sağlam temeller üzerine yetişirse canlı ve cansız içinde bulunduğumuz hayatın her varlığı huzur ve selamet bulur. Bunları sağlayacak tarafsız saf niyetli çalışkan ileriye bakan öğretmenlerimizdir.

Bir ülkede öğretmenlerin yaşam standartları mutlaka onların muhtaç olmayacakları düzeyde olması lazımdır. Öğretmenler ilim ve irfan mesleğinden başka hiç bir şeyle meşgul olmamaları lazımdır. Öğretmen yetiştirirken mutlaka liyakat kazanana kadar öğretimleri devam etmelidir. Dünya çapında huzur ve selametin garantörleri, her türlü siyasi varyanttan uzak insanlığın saadeti için çalışan öğretmenlerimizin uluslararası öğretmenler günü kutluyoruz.

Öğretmenler Günü hakkında kompozisyonlar  <div><div><figure><img src=

24 kasım öğretmenler günü ile ilgili yazı örneğimizi sizlerle paylaşıyoruz umarız yardımcı olur.

Öğretmenlik mesleği mesleklerin içerisinde kutsal bir meslektir. Çünkü öğretmenler, çocukları bir hamur misali yoğurur ve şekillendirir.

Öğretmenler, geleceğimizin mimarlarıdır. Öğretmenler, gelecek kuşakları eğitir ve şekillendirir bu nedenle öğretmenlerin eğittikleri çocukları geleceğimize bir meşale gibi ışık tutacak olan ve geleceğimizi şekillendirecek olan kişilerdir.

Öğretmenler, öğrencilerini kendi çocukları gibi eğitirler ve kendi bilgilerini öğrencilerine aktarırlar böylece onların vatanına, milletine yararlı birer vatandaş olarak yetiştirirler. Bu yüzden de öğretmenlik vicdana dayalı olan kutsal bir meslektir.

Her sene 24 Kasım günü tüm yurt genelinde öğretmenler günü olarak kullanılmaktadır. Ancak şunu bilmeliyiz ki öğretmenlerimiz bizim için çok değerlidir bu nedenle her günü onlara 24 Kasım gibi hissettirmeliyiz ki onlar da değerli olduklarını ve mesleklerinin ne kadar kutsal olduğunu hissdebilsinler.

Kısacası öğretmenlerimizi sadece bizi bilgi topuna tutan kişiler olarak görmemeliyiz onlar bize doğru yolu göstermeye çalışan ve bizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya çalışan kişilerdir. Bu durumun bilincinde olmalıyız.

24 Kasım Öğretmenler Günü İle İlgili Kompozisyon Başlıklı Yazımız Hakkındaki Yorumlarınızı Aşağıdaki Yorum Kısmından Hemen Bize Yazın. 

24 Kasım hakkında kompozisyon örnekleri " height="" src="funduszeue.info" width="">

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KOMPOZİSYON 4

24 Kasım her yıl ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanır, geçmiş ve geleceğimizde emeği geçen öğretmenlerimiz sevgiyle anılır, ziyaret edilir. 24 Kasım, yılında Latin harflerinin 1 Kasım tarihinde kabulünün ardından Millet Mektepleri’nin açıldığı ve okuma yazma seferberliğinin başladığı gündür. Bugün sadece Millet Mektepleri açılmamış ayrıca Mustafa Kemal Atatürk Başöğretmen olarak kabul edilmiştir. Bu önemli tarih yılından itibaren her 24 Kasım günü öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmada toplumu şekillendirme adına öğretmenlere nasıl önemli bir görev düştüğünü şu sözlerle açıklanmıştır: “Arkadaşlar, yeni Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler, sizin; sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir. Hiçbir zaman unutmayın ki, Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister.” Böylesine mühim bir görevi olan öğretmenlere toplumsal açıdan çok önemli görevler düşmektedir.

İşte 24 Kasım böylesine önemli bir iş yapan öğretmenlerimizi bir kez daha hatırladığımız, onlara olan sevgi ve saygımızı gösterdiğimiz, kutlamaların yapıldığı bir gündür.

Etiketler : 24 Kasım hakkında kompozisyon örnekleri konu başlıklarına yer verdik.

Öğretmenler Günü hakkında kompozisyonlar </p>
            <span class=nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası