jakuzi nasıl yapılır / Masaj Havuzu / Jakuzi Yapımı - SUNCARE

Jakuzi Nasıl Yapılır

jakuzi nasıl yapılır

Masaj Havuzu / Jakuzi Yapımı

Güncel Haberler

Havuz Yapımı Ankara, AP İstway

Ankara'nın yükselen inşaat firması Şani İnşaat'ın 2020 içinde teslim ettiği AP İstway projesinin spa katında yer alan yüzme havuzu, sauna ve buhar o

Yüzme Havuzu Yapımı

Yüzme havuzu yapım işlerimizin teslimatları devam ediyor. Ankara İncek'te bulunan T.G. villasının bahçesine yaptığımız yüzme havuzu tamamlanarak müş

Hamam Yapımı, Kapadokya

Hamam yapım işlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Nevşehir'in dünya turizm merkezi Kapadokya bölgesinde bulunan Imperial Cave Hotel & Spa 'nın ha

Havuz Yapımı Ankara

Ankara Sirkeli Mahallesi'nde ikamet eden M.G. villasının havuz yapım işleri için firmamız SunCare Spa 'yı  tercih etti. Hafriyattan beton işler

Havuz Yapımı ve Çocuk Havuzu Yapımı

Havuz yapım işlerimizin teslimine ara vermeden devam ediyoruz. Başkent Emlak Konutları içerisinde yer alan yüzme havuzları, çocuk havuzları, bay - b

Jakuzi Keyfi Nasıl Yapılır?

Jakuzi Keyfi Nasıl Yapılır?

Jakuzi benzersiz bir su arıtma ve rahatlama sistemidir. Bu, merkezi bir sütun ve korkuluklarda son bulan dört uzuvdan oluşan dairesel bir havuzdur. Jakuzi fikri, spa'nın Avrupa'da popüler hale geldiği 1800'lere dayanmaktadır. Spa, insanların rahatlayabileceği ve sağlıklı cilt ve vücut bakımları yaptırabileceği bir yerdir. Aynı şekilde jakuzi İtalya'da geliştirilmiş ve 1800'lerin ortalarında Avrupa'da popüler olmuştur.

Öncelikle jakuziyi ziyaret amacınızı düşünmelisiniz. Bazı insanlar stresten kurtulmak için kaplıcalara giderken, bazıları da kilo vermek için gider. Diğerleri saçlarını ve ciltlerini eğitimli profesyoneller tarafından tedavi ettirmek için kaplıcaya gelir. Ayrıca uzun bir çalışma gününden sonra kaslarını gevşetmeye gelirler. Bu yüzden jakuziyi oraya gitmeden önce nasıl kullanmak istediğinize karar vermeniz önemlidir.

Jakuzi Keyfi

Amacınıza karar verdikten sonra spa deneyiminiz için nereye gideceğinize de karar vermelisiniz. Bir jakuzi veya jetleri olmayan başka bir küvet seçebilirsiniz. Jetlerin olduğu bir alanı seçerseniz, suyun tadını çıkardıkça daha hızlı hareket edeceksiniz. Rahatlarken suyun yüzünüze çarpması için jakuzinin kenarına da oturabilirsiniz. Ayrıca gözlerinizi kapatabilir ve kendinizi sıcak bir yerde güneşli bir kumsalda hayal edebilirsiniz. Bu durumda kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz çünkü tüm dertlerinizi üzerinizden atacaksınız.

Nereye gideceğinize karar verdikten sonra jakuziye saf su dışında neler koyacağınıza da karar vermelisiniz. Bazı insanlar ıslanırken yemek yiyebilmek için yiyecek getirirler. Diğerleri dinlenirken düşünmek zorunda kalmamak için müzik getirir. Hatta bazıları dinlenirken düşünmek zorunda kalmamak için en sevdikleri kitapları veya dergileri bile getiriyor. Temel olarak, jakuzide rahatlatıcı bir deneyim yaşamanın birçok yolu vardır.

Jakuziler, uzun bir günün ardından gevşemek veya sedef hastalığı veya egzama gibi cilt rahatsızlıklarına yardımcı olmak için harikadır. Jakuziler, egzersiz veya antrenman seanslarından sonra yorgunluğu veya stresi azaltmak için de harikadır. Ayrıca jakuziler, yoğun bir yaz gününde veya sıcaklığın yüksek olduğu akşamlarda serinlemek için harikadır. Daha önce bir spa kullanmış olan herkes, bu deneyimin doğru kullanıldığında ne kadar harika olabileceğini bilir!

Jakuzi Nasıl Çalışır? Jakuzi Hazırlama, Köpürtme Ve Temizleme Yöntemleri

Jakuzi motoru püskürtme yoluyla basınçlı hava ve su karışımını küvetin iç kısmına yayar. Farklı basınçlar üzerinden jakuzinin değişik noktaları ile vücuda etki eden bu karışım, rahatlama ve dinlenme olanağı sağlar. Özellikle adeta bir masaj imkanı sunar.

Jakuzi Nasıl Çalışır?

Belli başlı bazı aşamaları tamamlamak suretiyle jakuzi çalıştırılabilir ve rahatlama imkanı elde edilebilir.
- Bunun için öncelikle jakuzinin içi sıcak su ile doldurulmalıdır.
- Özellikle sıcak su emiş motorunu mutlaka geçmelidir. Böylece motor harekete geçebilir.
- Motorun çalışması ile beraber jetler içerisinden püskürtme yolu ile su kabarcıklar ve buhar oluşturmaya başlar.
- Bu noktada arzu eden basınç ve kuvveti ayarlamak mümkündür.
- Özellikle termostat bulunan jakuzilerde sıcaklık ayarı ile arzu edilen sıcaklık yakalanabilir.
- Bu işlemlerin ardından jakuzi vücudun farklı noktalarına basınçlı su aktarır ve etkin bir masaj desteği sağlar.

Jakuzi Hazırlama ve Köpürtme Yöntemleri

Elbette jakuzinin en güzel yanı köpürtme kısmıdır. Jakuzi içerisinde motor sistemi vardır ve jet sistemi olarak da bilinir. Jakuzi içerisine belli bir oranda bu eklendikten sonra motor seviyesini geçen su ile beraber sistem çalışır. Böylece basınçlı su hava ile karışmak suretiyle jakuziyi köpürtür. Özellikle jakuziye sabun ve benzeri köpürtücü etmenler yerleştirildiği zaman, çok daha güçlü bir köpürme elde edilir. Böylece günün yorgunluğunu ve stresini jakuzi içerisinde rahatlıkla ve keyifli bir şekilde atmak mümkün olur.

Jakuzi Temizleme Yöntemleri

Birkaç kolay yöntemi yerine getirmek suretiyle jakuziyi tertemiz yapmak mümkün. Bu konuda limon ve sirke ile karbonat kullanmak yerine, bir kahve fincanı çamaşır suyu ile beraber su bardağı banyo temizleyicisi kullanılabilir. Jakuzinin güç düğmesine basmak suretiyle bu karışımın kullanarak jakuzinin her kısmı temiz hale getirilebilir. Bu işlemin ardından durulamaya geçilir ve jakuzi sağlıklı ve steril bir noktaya ulaştırılabilir.

Jakuzi Nasıl Monte Edilir?

Jakuzilerin kurulumu gerçekleştirilmeden ilk olarak tercih edilen jakuzinin boyutu, biçimi ve drenaj tarafının plan ile eşleşmiş olduğundan kesin olunması gerekmektedir. Jakuzi küvet boşaltması solda ise sola doğru boşaltılır. Şayet boşaltma sağda ise sağa doğru boşaltma işlemi gerçekleşmektedir. Jakuzinin kurulumunu gerçekleştirir iken, yapım esnasında zarar görmesini engellemek adına yüzey tahta ya da karton ile kaplanır. Çimento jakuzi içerisine karıştırılmaması gerekmektedir. Jakuzi montaj işlemi gerçekleştikten daha sonra çimentonun çıkartılmış olduğundan kesin olmalısınız. İnşa etme esnasında jakuzi içerisine pürüzlü ya da keskin araçlar koymamanız gerekir. Tam tersi durumda jakuzi yüzeylerinde korozyon meydana gelecektir. Yüzeyde bulunan pislikleri temizleyebilmek adına etkisiz bir deterjan içeren sünger ya da yumuşak bir kumaş kullanmalısınız. Asit kullanılmamalıdır ve sert bez ile temizleme işlemi yapılmamalıdır. Jakuzi oldukça uzun zaman kullanımı sağlanır ise ya da yapım esnasında yüzeyler yanlışlık ile matlaşır ise gerçek parlaklığını geri kazanabilmek adına parlatıcı kullanımı sağlamanız yeterli olacaktır.

Jakuzi Zemini

İçerikte Neler Var?

Monte etme işleminden ilk olarak taban su geçirmez olması gerekmektedir. Küvet altında yer alan taban minimum 20 milimetre kalınlığına sahip çimento kumu ya da su geçirmeyen yapıştırıcılar ile ya da katran ile kapatılması gerekir. Jakuzi donanımının boyutuna uygun olarak alüminyum şerit ya da ahşap şerit kurulum yerinde bir yardım olarak ilk önce damgalanmış olmaktadır. Çimento harcı kuruduktan daha sonra duvar tuğlası, tuğla duvar ve zemin ilave edilebilmektedir. Rögarı ayırt edebilmek adına motor ulaşım delikleri ortalama 40 santimetre kare olması gerekir ve motor durumuna bakılmalıdır. Jakuzinin kullanımı sağlanmadan ilk olarak çıkarılan koruyucu bir film ile kaplı olmaktadır. Bir jakuzi tezgah musluğunun kullanımını sağlar iseniz jakuzinin kurulumu gerçekleşmeden ilk olarak musluğu ve su kontrol vanası jakuziye sabitlenmesi sağlanmalıdır. Jakuzi monte edilmesine özen gösterin, sızma olmasına izin vermeyiniz. Gözden geçirmek adına musluk yakınlarında tuğla duvarında bir men hol yer almalıdır.

Jakuzi Çeşitleri

Jakuzi denilince akıllara köpüklü masaj gelmektedir. Jakuzi türleri ve modeller son derece çok olmaktadır. Daire, kare, üçgen, dikdörtgen ve benzeri gibi geometrik biçimli olan modelleri bulunmaktadır. Aynı zamanda spor tesisi, SPA, otellerine hususi jakuziler de mevcut olmaktadır. www.temahavuz.com.tr web adresinden jakuzi monte etme servisimize ve jakuzi modellerimiz yer almaktadır.

Duvar Jakuzi

Jakuzi donanımının boyutuna uygun olarak alüminyum şerit ya da ahşap şerit kurulum yerinde bir yardım olarak ilk önce damgalanmış olmaktadır. Duvar ve taban karosunun ilave edilmesi adına, ilaveli ortamın genişliğinin küvetin kurulum genişliğini aşmak gerekir. Rica ederiz taban ve duvar karolarının takılmasından ilk önce kurulumu dikkat ve özenli bir şekilde okuyun.

Elektrik Mühendisliği

İşinde ustalaşmış bir hidroelektrik teknisyeni aracılığı ile monte etme işlemi gerçekleşmelidir. Güç kaynak hattı adına rica ederiz elektrik kanunu özgüllüğüne ya da referans elektrik devre şemasına uygun olarak bağımsız devre güç kaynak kablolarını saklamalısınız. Aynı zamanda 110 V gücünde olduğundan kesin olmalısınız. 15 A’ lik akıma 2.0 milimetre kare ya da daha çok tel çırpı ile dayanabilmektedir. Aynı zamanda tel çıkışı, motor ile eş tarafta tabandan ortalama 10 santimetre yükseklikte olması gerekmektedir. Dağıtım kutusunda bulunan bir toprak kaçağına devre kesiciyi takınız, bağımsız devre kesici ilk önce takılmamış ise mütenasip yerde monte edilmelidir. Güç kablosunu bağlayınız ve izolasyonu kapatınız. Güç bağlantısı, küvet sabitlenmeden ilk olarak ve küvetin ön duvarının dolgu macunu ile doldurulmasından ilk olarak bağlanma işlemi yapılması gerekli olduğunu unutmayınız. Şantiye esnasında, motor güç kablolarının bağlanması son derece iyi olmaktadır.

Kurulum Önlemleri

Demir çerçeve kombine duvar paneli, imal edilme sırasında kurulumu gerçekleşmeli, böylelikle jakuzi yerleştirilmektedir. Aynı zamanda yalnızca basit hareketli duvar paneli kurulumu gerçekleşebilir. İlk olarak karolarının takılması ve sonrasında ise duvar panelinin kurulumunu gerçekleştirmek de gerekmektedir. Mütenasip bir biçimde kurulumu gerçekleşen canlı küvet hareketli duvar bakımı esnasında giderilememektedir. Bu husus monte edilme yönteminin hatasından kaynaklanmaktadır. Çizgi kötü değil ise ve özgün banyo devresi 15 A’ lik akım yükleyememekte ise, orijinal hattan yüklenen bir güç kaynağı çekmek gerekmektedir.

 

Jakuzi Boru Yapılandırma Şeması

Motoru çalıştırmak için düğmeye basın, yalnız sirküle etmekte olan su akışı bulunmamaktadır. Aynı zamanda motorun da ses tesiri bulunmamaktadır. Sebebi güç anahtarı açık değil ya da kaçak devre kesici devreye girmesi olmaktadır. İşlem yapmak için rica ederiz güç anahtarını açın. Sebebi motoru çalıştırma düğmesinin hava borusu çıkmış olmaktadır. Sessiz bir alanda başlat düğmesine basarak motor içerisindeki mikro anahtarın harekete geçme prosedürünü duyabilmektesiniz. Ses duymuyor iseniz, hava tüpü düşebilmektedir. Rica ederiz ilk olarak güç anahtarını kapatınız daha sonra servis deliği kapağını açınız ya da hava borusunu kontrol edebilmek adına duvar panelini hareket ettiriniz ve uygun yere geri takınız. Motorun iç bıçakları zarar görmüştür. Motorun iç elektronik anahtarını ya da bıçağı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu bahsedilen işlemleri tek başınıza gerçekleştiremiyor iseniz firmamız bu konuda sizlerin yanında olmaktadır. Dilediğiniz vakit 7/24 www.temahavuz.com.tr web adresinden firmamıza ulaşarak uzman bir destek alabilirsiniz. Hemen firmamız ile iletişime geçerek jakuzi sahibi olabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir