muhabbet kuşu gece korkusu / Muhabbet kuşum benden korkuyor:( | DonanımHaber Forum

Muhabbet Kuşu Gece Korkusu

muhabbet kuşu gece korkusu

Muhabbet Kuşu Neden Isırır? Erkek, Dişi ve Yavru Muhabbet Kuşlarının Isırması Nasıl Engellenir?

Muhabbet kuşları bakımı oldukça kolay olan sevimli evcil hayvanlar arasındadır. Bakımının ve masrafının da kolay olmasından ötürü oldukça popüler bir hayvandır. Muhabbet kuşu besleyen kişi sayısı da bu durumda oldukça fazladır. İlk defa muhabbet kuşu besleyen kişiler, onun bazı davranışlarına anlam veremeyebilir. Özellikle muhabbet kuşunun ısırmasının neden kayanklandığı ve bunun nasıl engeleneceği merak edilir. Muhabbet kuşu neden ısırır sorusu da bu durumda araştırılmıştır. Evinizde beslediğiniz kuşların ısırmasının pek çok nedeni vardır. Muhabbet kuşu ısırarak insanları kendinden uzaklaştırdığını anladığında, bu davranışını daha çok tekrarlar. Bu nedenle bunun önüne geçmek oldukça önemlidir. Erkek, dişi ve yavru muhabbet kuşlarının ısırması nasıl engellenir? Muhabbet kuşu neden ısırır? İşte detaylar

Muhabbet Kuşu Neden Isırır?

Evde en çok beslenen evcil hayvanlar arasında muhabbet kuşları vardır. Muhabbet kuşu neden ısırır sorusu ise kullanıcılar tarafından merak edilmiştir. Muhabbet kuşları son derece hassastır ve özellikle yeni girdiği br ortamda korku ve strese girer. Bu nedenle kendisini savunmak için ısırır. Isırma alışkanlığı edinilen muhabbet kuşunun bu davranışını unutturmak biraz zaman alabilir. Bunun için öncelikle nedenlerine inmek gerekecektir. Muhabbet kuşlarının ısırmasının pek çok nedeni vardır. Bunlardan birisi yorgunluktur. Daha önce ısırma alışkanlığı olmayan ve bir anda ısıran kuşunuz gece uykusunu almamış olabilir. Bu da onları uykusuz ve agresif yapar. Bir diğer neden ise kuşunuzun tehdit altında olduğunu hissetmesidir. Kafes kuşların kendilerini güvende hissettikleri alanlardır. Kafesin içine elini uzatmak, kuşu tedirgin eder ve içgüdüsel olarak ısırma eylemine geçer. Kuşlar kıskançlık durumunda da ısırabilir. Sizinle yakın bağ kuran kuşunuz, size yakın başka bir kuşu kıskanıp onu ısırabilir. Kimi durumda oyun oynamak için de kuşlar ısırabilir. Oyun esnasında kuşun ısırması, agresif bir hareket değildir. Tüy değişim ve üreme dönemlerinde de muhabbet kuşlarının ısırması doğaldır.

Muhabbet Kuşlarının Isırması Nasıl Engellenir?

Muhabbet kuşu, bakımı son derece kolay olan ve çok sevilen evcil hayvanlardan birisidir. Muhabbet kuşlarında çok sık karşılaşılan ısırma eyleminin nedeni de kullanıcılar tarafından merak edilmiştir. Pek çok nedene dayanan bu ısırma eyleminin önüne nasıl geçileceği ile ilgili araştırma yapılmıştır. Muhabbet kuşlarının ısırması nasıl engellenir sorusunun da cevabı araştırılmıştır. Bunun için ilk etapta güven kazandırmanız gerekecektir. Ani hareketlerden kaçarak elinizi kafese doğru dikkatli bir şekilde yaklaştırarak güven kazandırın. Kuşun ısırması durumunda kafese koymak gibi bir ceza sistemi uygulayarak bu davranışı engelleyebilirsiniz. Kuşun davranışına dikkat edin. Kimi davranışlar onun tedirgin olduğunu gösterir ve bu durumda ısırmaya başlar. Kuşlara el eğitimi vermek de güven sağlayacaktır. Elinizi birbirine vurmak veya parmak şaklatmak ise kuşunuzu korkutabilir. Bu tür davranışlardan da uzak durmak gerekir. Kafesin kapısını açık bırakarak, istediği zamanda kafesten çıkmasına izin verin.

Muhabbet kuşları karanlıktan genellikle korkmazlar. Günün karanlık zamanlarında güvenli bir alan bularak günün aydınlanmasını beklerler.

Muhabbet kuşları gece loş ışıkta uyur mu?

Muhabbet kuşlarının uyku düzenine dikkat edilmesi sağlıklarını direkt olarak etkileyen bir unsurdur.

Muhabbet kuşlarının gece loş ışıkta uyumasının nedeni şu şekildedir:

  • Muhabbet kuşları aşırı soğuk, aşırı sıcak ya da aydınlık ortamlarda uyku problemi yaşayabilirler.
  • Son derece hassas olan bu canlılar karanlık ya da loş bir ışık altında uyumalıdır.
  • Gece kullanılan aydınlatmalar kuşları rahatsız ederek uyumalarını da engeller.
  • Kuşların normal bir uyku düzeni kazanması için yapay ışıklardan uzak bir noktada uyumalarını sağlayabilirsiniz.
  • Gerekli görülürse ince ve hava geçiren bir bez ile kafes üzeri örtülebilir.

Muhabbet kuşu gece ışık ister mi?

Muhabbet kuşunun gece ışık istemesi ile ilgili bilinmesi gereken noktalar şu şekildedir:

  • Muhabbet kuşlarının gece sessiz ve loş bir ortamda uyuyabiliyor oldukları görülür.
  • Gece, ortamın ışıklı ve gürültülü olması kuşlara iyi gelmez. Huzursuz olarak stres altına girebilirler.
  • Bir muhabbet kuşunun rahat uyuyamadığını tüy renginden, tüy şeklinden, ürkek ya da bitkin tavırlarından öğrenebilirsiniz.
  • Gece uyku düzeninin bozulması gününü uyku ile geçirmesine neden olur.

Muhabbet kuşları karanlıkta uçar mı?

Muhabbet kuşunun karanlıkta uçup uçamayacağı ile ilgili bilinmesi gerekenler şöyledir:

  • Muhabbet kuşu yüksek sıcaklıkları sevmediği gibi eksi derece soğuklukları da sevmeyen ideal bir yaşam döngüsü içinde olması gereken bir kuştur. Buna göre aşırı aydınlık ya da zifiri karanlık da çok uygun görülmez.
  • Gece karanlığında muhabbet kuşlarının duyuları azalabilir. Bu zayıflık onların panik yapmasına neden olur.
  • Muhabbet kuşunun karanlıktan rahatsız olabileceği haller olsa da bu uçmasına engel değildir. Karanlıkta uçabilirler.

Muhabbet kuşları nasıl ortamda durmalı?

Yeni bir ev arkadaşı edindiğiniz zaman onun için doğru konumu belirleyebilmek de son derece önemli bir adımdır.

Evde beslenen muhabbet kuşları için doğru ortamlar şunlardır:

  • Narin yapılı bu kuşlar; televizyon, telefon, bilgisayar gibi radyasyonlu, gürültülü, titreşimli cihazların yanına konmamalıdır.
  • Eğer sigara içiyorsanız bunu kuşun olmadığı bir ortamda gerçekleştirmeniz gerekir. Sigara dumanı kuşa zarar verebilir.
  • Muhabbet kuşunun kafesini çok yüksek noktalara koymaktan sakınınız. Göğüs hizanıza gelecek yükseklikler onun için idealdir.
  • Kafesi duvar ile temastan kaçınınız. Duvar dibine koyduğunuz zamanlarda araya karton ya da kalın bir parça koyarak duvardan soğuk gelmesini engelleyiniz.
  • Kafes 20 ile 26 derece oda sıcaklığında bulunmalıdır.

Muhabbet kuşunun korktuğu nasıl anlaşılır?

Muhabbet kuşları ürkek canlılar olduğu için hemen korkabilirler. Buna göre bir muhabbet kuşunun korktuğunu gösteren tavırlar şöyledir:

  • Korkularını belli etmek için yüksek sesle ötmeye başlayabilirler.
  • Boyun ve baş bölgelerini dik tutarken gözlerini normalden daha fazla açabilirler.
  • Bulundukları ortamdan kaçmak istercesine sürekli kanat çırpabilirler.
  • Korku anında kendisine yaklaşmak istediğiniz zaman elinizi parmağınızı ısırabilirler.

Muhabbet kuşu karanlıkta öter mi?

Muhabbet kuşları kimi zaman sürekli olarak öten kimi zaman da hiç ses çıkarmayan canlılardır.

Muhabbet kuşunun karanlıkta ötmesi ile ilgili değerlendirmeler şöyledir:

  • Muhabbet kuşları gün başlangıcında yani güneşin doğuş anında ve güneşin batış anında öter.
  • Sabah ve akşam saatlerinde öten kuşun bu tavırları normal ve ideal olandır.
  • Muhabbet kuşu karanlıkta korkarsa ötebilir.

Muhabbet kuşu karanlıkta yavrusunu besleyebilir mi?

Muhabbet kuşu yavrularına karşı ilgilidir. Muhabbet kuşunun karanlıkta yavrusunu beslemesi ile ilgili bilinmesi gereken şöyledir:

  • Karanlıkta da yavrularını besleyebilirler.
  • Yavrular günlük 2 defa beslenmelidir. Anne kuş bunun kontrolünü sağlayarak zamanında gerçekleştirir.

Muhabbet kuşlarının karanlıktan korkması çoğu zaman için mümkün değildir.

Muhabbet kuşum benden korkuyor:(

  • Onbaşı
    17 Mesaj
  • Çavuş
    89 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Sproob

    bende bugun kus aldım kafesde oturuo daha 1aylık yemin suyun yerini bilmio elimle yedirip i&#;iriorum

    Alıntıları Göster
    Ben bir&#;ok muhabbet kuşu funduszeue.info konuşmalarını sağladım.Eğer istediğin gibi olmasını istiyorsan sabırlı olmalısın yemek yiyip tekrar gelcem o zaman neler yapmalısınız anlatırım elimden geldiğince
  • Çavuş
    89 Mesaj
  • Teğmen
    Mesaj
    yahu arkadasa neler yapilmasini anlatirim demis ama anlatmamissiniz.

    Oncelikle ciddi bir sabir gerekiyor,

    Onu tutmaya falan calismayin, elinizi kafese sokup da durmayin, oncelikle onunla konusun, ilgilenin (bir kac gun) sonra elinize yem alip kafesin icinde elinizi tutmaya baslayin ,ancak gene zorla yaklastirip taciz etmeyin, bunu bir sure tekrarlayin, bir sure sonra zaten kendisi elinize urkek`de olsa yaklasacaktir. Elinizi kacirmayin ve ani hareketler yapmayin. Ote yandan aldiginiz yavru bir kus degil yasli ve yabani ise cok fazla alismasini da beklemeyin ama daha ufak ise kesin alisacaktir.




  • Çavuş
    89 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: capt

    yahu arkadasa neler yapilmasini anlatirim demis ama anlatmamissiniz.

    Oncelikle ciddi bir sabir gerekiyor,

    Onu tutmaya falan calismayin, elinizi kafese sokup da durmayin, oncelikle onunla konusun, ilgilenin (bir kac gun) sonra elinize yem alip kafesin icinde elinizi tutmaya baslayin ,ancak gene zorla yaklastirip taciz etmeyin, bunu bir sure tekrarlayin, bir sure sonra zaten kendisi elinize urkek`de olsa yaklasacaktir. Elinizi kacirmayin ve ani hareketler yapmayin. Ote yandan aldiginiz yavru bir kus degil yasli ve yabani ise cok fazla alismasini da beklemeyin ama daha ufak ise kesin alisacaktir.

    Alıntıları Göster
    Ya arkadaşlar kusura bakmayın &#;ıkmak zorunda kaldığımdan anlatamadım.&#;ncelikle arkadaşın anlattığı gibi elinizi kafese koyduğunuzda ani hareketlerden ka&#;ının kuş daha &#;ok korkup panik yapacak.Birde kuşunuz yaşlı ise arkadaşımızın dediği gibi alışması zor ben genellikle elimi kafese sokup i&#;inde baya bir funduszeue.info usulca ona doğru yanaştırırım.&#;ok korkarsa elimi fazla yakınlaştıfunduszeue.info birka&#; g&#;n devamlı yaparım. Daha sonra kuş buna alışacağından fazla bir tepki g&#;stermez ilerki zamanlarda da arkadaşımızın dediği gibi kuş elinizi uzattığınız zaman kendi funduszeue.infoşun sizden korkmadığını anladığınızda işaret parmağınızı ayaklarına doğru yanaştırıp parmağınıza &#;ıkmasını sağlıyabilirsiniz. Bazı kuşlar &#;ok inat&#;ı funduszeue.info ise zaman alır ve sabır ister.B&#;yle bir durumda ise kesinlikle "aman ben bunla uğraşamam, bu &#;ok inat&#;ı, beni sinir ediyor, bundan bişi &#;ıkmaz. " gibi s&#;zler sarf ederseniz istediğinizi elde edemezsiniz.&#;ncelikle sabır bunun sonunda ise istediğiniz gibi &#;ok şirin bir kuşunuz funduszeue.infoım biraz olsun yardımcı olabildim sizlere..




  • Er
    0 Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Onbaşı
    20 Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: doomcry

    Ya Ben 3 aylık bir kuş aldım mavişim :D ilk geldiğnde konuştuğumda bile funduszeue.info kafese sokunca kendini sağa sola vuruyordu funduszeue.infoş aldıysan gereken tek şey sabır.şimdi 5 aylık oldu ve 2 ayda 2 kelime &#;ğfunduszeue.infoık ve cicikuş diyor benimle beraber &#;ay i&#;iyor ağzımdan yemek yiyor nereye gidersem omuzmda &#;ağırınca geliyor.&#;ekirdek yiyor elinden ağızımdan yani anlayacın kuşlara g&#;ven kazandıfunduszeue.info zaten &#;orap s&#;k&#;ğ&#; gibi funduszeue.info yemek yerken i&#;erden u&#;uyo geliyo sofraya konuyo ekmek yiyo salata tabağına giriyo vs vs aklına ne gelirse herşeyimiz beraber arkdaş gibi oluyosn bi s&#;re sonra ayrılamıyosun inş alışır kuşun &#;nce ele gelmesini sağla sonra elinde konuş onunla &#;nceleri dudağımı kopartacak derecede ısırıyordu şimdi &#;p&#;yorum &#;b&#;r tarafını &#;eviriyo &#;piyim die sabır sabır sabır ve bilgi lazım

    Alıntıları Göster
    Szlere bir muhabbet kuşunu nasıl eğiteceğinizi anlatıyorum kesinlikle alıntı deildir kendi yaptığım olaylardır 3 tane kuşumu aynı şekilde eğittim.&#;ncelikle kuşumuzu alıyoruz kuşcudan eve getiriyoruz ilk g&#;n sadece yanında durun sizi tanısın g&#;rs&#;n 2. g&#;n dışarı salın akşam lambayı kapatıp yakalaması kolay olur bırakın dolaşsın sadece 1 odanın i&#;inde. 3 g&#;n elinizi kafesin i&#;ine sokun b&#;y&#;k ihtimalle tepinecektir siz parmağınızı ayağına g&#;t&#;r&#;p parmağınıza gelmesini sağlayn en &#;nemli şey budur (yabani kuşlar ele omuze gelmez.) s&#;rekli deneyin g&#;n tekrarlayın.5 g&#;n elinizi kafesin i&#;ine sokun kormadan gelicektir ve parmağınızdayken &#;d&#;l olarak onu dışarı &#;ıkartın ve serbest bırakın kafese koyarken parmağınıza alarak kafese koymaya &#;alışın lambaları kapatarak deil hayvanlar avu&#;ta mıncıklanmayı funduszeue.info davranın onu sevdiğnizi belli etmeye başlayın s&#;rekli konusun onunla eğer konusmasını istiyorsanz karanlıkta konusun siz kuşu g&#;r&#;n ama kuş sizi g&#;rmesin g&#;n bunları tekrarlayarak akşamları onunla funduszeue.infoık parmağınza veya omzunuza korkmadan gelir b&#;y&#;k ihtimalle.. konusacak olan kuş siz onunla konuştuğunuz zaman ağzını sessiz konuşurmuş gibi funduszeue.info omzunuzdayken &#;pmeye &#;alışın konuşarak &#;p&#;funduszeue.info ka&#;mayacaktır muhabbet kuşları kendileriyle konusulmsaını cok sever.s&#;rekli yediğniz şeyleri onunla paylaşın elma olur &#;ekirdek olur g&#;ven kazanmak i&#;in marul da yiyin ve onunla paylaşın b&#;ylelikle kuşumuzun g&#;venini kazanırsınıfunduszeue.info zor zamanlarda g&#;venebilceği hissini yaratmalısınız. size alışması i&#;in a&#; bırakmayın tavsiyem budur hi&#;bir kuşumu a&#; bırakmadım bırakmamda a&#; bırakmak eziyettir hayvana. hi&#; bir farkı yok a&#; bırakmakla bırakmamamıfunduszeue.info en &#;nemlisi b vitamini kullanın hastalıkların %60 ı b vitamini eksikliğinden kaynaklanıfunduszeue.info taşı ve m&#;rekkep balığı kemiğide kullanılabilir gaga bakımı i&#;in ben kullanıyorum ve şuan gayet sağlıklı mavişim var ve şuan hayla bunları yazarken klavyenin &#;st&#;nde parmağmla oynamaya &#;alışıyor :D yardımcı olmuşumdur umarım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doomcry

    Szlere bir muhabbet kuşunu nasıl eğiteceğinizi anlatıyorum kesinlikle alıntı deildir kendi yaptığım olaylardır 3 tane kuşumu aynı şekilde eğittim.&#;ncelikle kuşumuzu alıyoruz kuşcudan eve getiriyoruz ilk g&#;n sadece yanında durun sizi tanısın g&#;rs&#;n 2. g&#;n dışarı salın akşam lambayı kapatıp yakalaması kolay olur bırakın dolaşsın sadece 1 odanın i&#;inde. 3 g&#;n elinizi kafesin i&#;ine sokun b&#;y&#;k ihtimalle tepinecektir siz parmağınızı ayağına g&#;t&#;r&#;p parmağınıza gelmesini sağlayn en &#;nemli şey budur (yabani kuşlar ele omuze gelmez.) s&#;rekli deneyin g&#;n tekrarlayın.5 g&#;n elinizi kafesin i&#;ine sokun kormadan gelicektir ve parmağınızdayken &#;d&#;l olarak onu dışarı &#;ıkartın ve serbest bırakın kafese koyarken parmağınıza alarak kafese koymaya &#;alışın lambaları kapatarak deil hayvanlar avu&#;ta mıncıklanmayı funduszeue.info davranın onu sevdiğnizi belli etmeye başlayın s&#;rekli konusun onunla eğer konusmasını istiyorsanz karanlıkta konusun siz kuşu g&#;r&#;n ama kuş sizi g&#;rmesin g&#;n bunları tekrarlayarak akşamları onunla funduszeue.infoık parmağınza veya omzunuza korkmadan gelir b&#;y&#;k ihtimalle.. konusacak olan kuş siz onunla konuştuğunuz zaman ağzını sessiz konuşurmuş gibi funduszeue.info omzunuzdayken &#;pmeye &#;alışın konuşarak &#;p&#;funduszeue.info ka&#;mayacaktır muhabbet kuşları kendileriyle konusulmsaını cok sever.s&#;rekli yediğniz şeyleri onunla paylaşın elma olur &#;ekirdek olur g&#;ven kazanmak i&#;in marul da yiyin ve onunla paylaşın b&#;ylelikle kuşumuzun g&#;venini kazanırsınıfunduszeue.info zor zamanlarda g&#;venebilceği hissini yaratmalısınız. size alışması i&#;in a&#; bırakmayın tavsiyem budur hi&#;bir kuşumu a&#; bırakmadım bırakmamda a&#; bırakmak eziyettir hayvana. hi&#; bir farkı yok a&#; bırakmakla bırakmamamıfunduszeue.info en &#;nemlisi b vitamini kullanın hastalıkların %60 ı b vitamini eksikliğinden kaynaklanıfunduszeue.info taşı ve m&#;rekkep balığı kemiğide kullanılabilir gaga bakımı i&#;in ben kullanıyorum ve şuan gayet sağlıklı mavişim var ve şuan hayla bunları yazarken klavyenin &#;st&#;nde parmağmla oynamaya &#;alışıyor :D yardımcı olmuşumdur umarım

    Merhaba &#;ncelikle yazdığın bu g&#;zel yazı i&#;in sana teşekk&#;r ediyorum bir emek ve şevkle yazmışsın.

    Şimdi sana kendi kuşumla yaşanan bir olayı anlatıyorum kendisi 1 aylık ve daha 1haftadır sadece bizimle . Ş&#;yle bir sorunumuz var kendisi &#;ok agresif yani ş&#;yle anlatayım sana kafesini a&#;ıyoruz hemen kapıya atlıyor ama parmağını uzattığın zaman hemen gagalıyor hemen ısırmaya calısıyor yani bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda ısırta ısırta parmagıma cıkıyor sonra ben onu omzuma koyuyorum b&#;t&#;n evi geziyoruz ucmuyor gitmiyor ama kendisi hi&#; bir şekilde kendine dokundurtmuyor hep bi isyan ediyor , ayrıca kendisi lamba , avize meraklısı ilk u&#;tuğu ve konduğu yerler orası ordan başka bir yere gitmiyor &#;ağırınca da gelmiyor hep orda duruyor.

    Sence ne yapmamız lazım ısırmayıp bizimle &#;ağırınca gelmesi i&#;in ? cevaplarsan &#;ok mutlu edersin şimdiden teşekk&#;rler.




  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Venduss

    quote:

    Orijinalden alıntı: doomcry

    Szlere bir muhabbet kuşunu nasıl eğiteceğinizi anlatıyorum kesinlikle alıntı deildir kendi yaptığım olaylardır 3 tane kuşumu aynı şekilde eğittim.&#;ncelikle kuşumuzu alıyoruz kuşcudan eve getiriyoruz ilk g&#;n sadece yanında durun sizi tanısın g&#;rs&#;n 2. g&#;n dışarı salın akşam lambayı kapatıp yakalaması kolay olur bırakın dolaşsın sadece 1 odanın i&#;inde. 3 g&#;n elinizi kafesin i&#;ine sokun b&#;y&#;k ihtimalle tepinecektir siz parmağınızı ayağına g&#;t&#;r&#;p parmağınıza gelmesini sağlayn en &#;nemli şey budur (yabani kuşlar ele omuze gelmez.) s&#;rekli deneyin g&#;n tekrarlayın.5 g&#;n elinizi kafesin i&#;ine sokun kormadan gelicektir ve parmağınızdayken &#;d&#;l olarak onu dışarı &#;ıkartın ve serbest bırakın kafese koyarken parmağınıza alarak kafese koymaya &#;alışın lambaları kapatarak deil hayvanlar avu&#;ta mıncıklanmayı funduszeue.info davranın onu sevdiğnizi belli etmeye başlayın s&#;rekli konusun onunla eğer konusmasını istiyorsanz karanlıkta konusun siz kuşu g&#;r&#;n ama kuş sizi g&#;rmesin g&#;n bunları tekrarlayarak akşamları onunla funduszeue.infoık parmağınza veya omzunuza korkmadan gelir b&#;y&#;k ihtimalle.. konusacak olan kuş siz onunla konuştuğunuz zaman ağzını sessiz konuşurmuş gibi funduszeue.info omzunuzdayken &#;pmeye &#;alışın konuşarak &#;p&#;funduszeue.info ka&#;mayacaktır muhabbet kuşları kendileriyle konusulmsaını cok sever.s&#;rekli yediğniz şeyleri onunla paylaşın elma olur &#;ekirdek olur g&#;ven kazanmak i&#;in marul da yiyin ve onunla paylaşın b&#;ylelikle kuşumuzun g&#;venini kazanırsınıfunduszeue.info zor zamanlarda g&#;venebilceği hissini yaratmalısınız. size alışması i&#;in a&#; bırakmayın tavsiyem budur hi&#;bir kuşumu a&#; bırakmadım bırakmamda a&#; bırakmak eziyettir hayvana. hi&#; bir farkı yok a&#; bırakmakla bırakmamamıfunduszeue.info en &#;nemlisi b vitamini kullanın hastalıkların %60 ı b vitamini eksikliğinden kaynaklanıfunduszeue.info taşı ve m&#;rekkep balığı kemiğide kullanılabilir gaga bakımı i&#;in ben kullanıyorum ve şuan gayet sağlıklı mavişim var ve şuan hayla bunları yazarken klavyenin &#;st&#;nde parmağmla oynamaya &#;alışıyor :D yardımcı olmuşumdur umarım

    Merhaba &#;ncelikle yazdığın bu g&#;zel yazı i&#;in sana teşekk&#;r ediyorum bir emek ve şevkle yazmışsın.

    Şimdi sana kendi kuşumla yaşanan bir olayı anlatıyorum kendisi 1 aylık ve daha 1haftadır sadece bizimle . Ş&#;yle bir sorunumuz var kendisi &#;ok agresif yani ş&#;yle anlatayım sana kafesini a&#;ıyoruz hemen kapıya atlıyor ama parmağını uzattığın zaman hemen gagalıyor hemen ısırmaya calısıyor yani bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda ısırta ısırta parmagıma cıkıyor sonra ben onu omzuma koyuyorum b&#;t&#;n evi geziyoruz ucmuyor gitmiyor ama kendisi hi&#; bir şekilde kendine dokundurtmuyor hep bi isyan ediyor , ayrıca kendisi lamba , avize meraklısı ilk u&#;tuğu ve konduğu yerler orası ordan başka bir yere gitmiyor &#;ağırınca da gelmiyor hep orda duruyor.

    Sence ne yapmamız lazım ısırmayıp bizimle &#;ağırınca gelmesi i&#;in ? cevaplarsan &#;ok mutlu edersin şimdiden teşekk&#;rler.

    Aynı Sorun Benim ilk kuşum şirindede vardı yaşındaydı kuşu teyzem vermişti artık bakamıyodu oda senin bahsettiğin gibi avize vazo hastasıydı avizeye konduktan sonra kesinlikle bidaha funduszeue.info kuşuna gelince daha &#;ok k&#;&#;&#;k ısırma olayı benim şimdiki kuşumdada var geceleri uykusuz olunca &#;ok yapıyor parmağımı ısırıyorr ama gene seviyor omzuma geldikten sonra sana tavsiyelerim kuşu omzuna aldıktan sonra kapısı kapalı bi odaya gir pc başına otur omzunda dursun parmağınla oyun oyna yukarı aşa yap sağa sola &#;evir parmağını oda kafasını parmağına g&#;re hareket ettircek ve ısırmaya &#;alışacak b&#;yle b&#;yle alıştırmaya &#;alış parmağın zarar vermeyeceğini genelde ilk gelen kuşlar agrasif olur hepsi &#;yle s&#;rekli konuş onunla sevdiğni belli et. parmağına al ve onunla konuş adını s&#;yle mavişse maviş de vs vs. ama fazla yakın temasa ge&#;me dudağını ısırır ve ger&#;ekten can yakar. uzaktan parmağında konuş onunla.&#;ğrenebileceği kelimeleri kısık sesle konuşursan daha kolay uyum sağlar.&#;ağırıp gelme konusuna gelince her kuş gelemeyebilir bu dediklerimi &#;ncelikle yaptıktan sonra b&#;t&#;n odaların kapısını a&#; ve kuşun olmadığı bi odaya ge&#; ve kuşun adnı bağır gel oğlum de gelmesse yanına git seni g&#;r&#;nce omzuna gelir b&#;yle alışır daha &#;ok k&#;&#;&#;k benimki 5 aylık oldu 3 ayda istediğim kıvama funduszeue.infoşuyor &#;ayımı i&#;iyor &#;ekirdeğimi yiyor konuşfunduszeue.infoşeyi braber yapmak istiyor daha &#;ok zaman var ilk 1 ay &#;yle olmaları doğfunduszeue.info sana tavsiyem s&#;rekli parmağında kafesten &#;ıkar ve kafese funduszeue.info kafese sok ve parağınla yavaş yavaş sevmeye &#;alış b&#;y&#;k ihtimal ısıracaktır ve sonra g&#;ğs&#;n&#; kabartıcaktır &#;yle yapınca sev onu ısırda da sev sana alışsın korkmasın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doomcry

    quote:

    Orijinalden alıntı: Venduss

    quote:

    Orijinalden alıntı: doomcry

    Szlere bir muhabbet kuşunu nasıl eğiteceğinizi anlatıyorum kesinlikle alıntı deildir kendi yaptığım olaylardır 3 tane kuşumu aynı şekilde eğittim.&#;ncelikle kuşumuzu alıyoruz kuşcudan eve getiriyoruz ilk g&#;n sadece yanında durun sizi tanısın g&#;rs&#;n 2. g&#;n dışarı salın akşam lambayı kapatıp yakalaması kolay olur bırakın dolaşsın sadece 1 odanın i&#;inde. 3 g&#;n elinizi kafesin i&#;ine sokun b&#;y&#;k ihtimalle tepinecektir siz parmağınızı ayağına g&#;t&#;r&#;p parmağınıza gelmesini sağlayn en &#;nemli şey budur (yabani kuşlar ele omuze gelmez.) s&#;rekli deneyin g&#;n tekrarlayın.5 g&#;n elinizi kafesin i&#;ine sokun kormadan gelicektir ve parmağınızdayken &#;d&#;l olarak onu dışarı &#;ıkartın ve serbest bırakın kafese koyarken parmağınıza alarak kafese koymaya &#;alışın lambaları kapatarak deil hayvanlar avu&#;ta mıncıklanmayı funduszeue.info davranın onu sevdiğnizi belli etmeye başlayın s&#;rekli konusun onunla eğer konusmasını istiyorsanz karanlıkta konusun siz kuşu g&#;r&#;n ama kuş sizi g&#;rmesin g&#;n bunları tekrarlayarak akşamları onunla funduszeue.infoık parmağınza veya omzunuza korkmadan gelir b&#;y&#;k ihtimalle.. konusacak olan kuş siz onunla konuştuğunuz zaman ağzını sessiz konuşurmuş gibi funduszeue.info omzunuzdayken &#;pmeye &#;alışın konuşarak &#;p&#;funduszeue.info ka&#;mayacaktır muhabbet kuşları kendileriyle konusulmsaını cok sever.s&#;rekli yediğniz şeyleri onunla paylaşın elma olur &#;ekirdek olur g&#;ven kazanmak i&#;in marul da yiyin ve onunla paylaşın b&#;ylelikle kuşumuzun g&#;venini kazanırsınıfunduszeue.info zor zamanlarda g&#;venebilceği hissini yaratmalısınız. size alışması i&#;in a&#; bırakmayın tavsiyem budur hi&#;bir kuşumu a&#; bırakmadım bırakmamda a&#; bırakmak eziyettir hayvana. hi&#; bir farkı yok a&#; bırakmakla bırakmamamıfunduszeue.info en &#;nemlisi b vitamini kullanın hastalıkların %60 ı b vitamini eksikliğinden kaynaklanıfunduszeue.info taşı ve m&#;rekkep balığı kemiğide kullanılabilir gaga bakımı i&#;in ben kullanıyorum ve şuan gayet sağlıklı mavişim var ve şuan hayla bunları yazarken klavyenin &#;st&#;nde parmağmla oynamaya &#;alışıyor :D yardımcı olmuşumdur umarım

    Merhaba &#;ncelikle yazdığın bu g&#;zel yazı i&#;in sana teşekk&#;r ediyorum bir emek ve şevkle yazmışsın.

    Şimdi sana kendi kuşumla yaşanan bir olayı anlatıyorum kendisi 1 aylık ve daha 1haftadır sadece bizimle . Ş&#;yle bir sorunumuz var kendisi &#;ok agresif yani ş&#;yle anlatayım sana kafesini a&#;ıyoruz hemen kapıya atlıyor ama parmağını uzattığın zaman hemen gagalıyor hemen ısırmaya calısıyor yani bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda ısırta ısırta parmagıma cıkıyor sonra ben onu omzuma koyuyorum b&#;t&#;n evi geziyoruz ucmuyor gitmiyor ama kendisi hi&#; bir şekilde kendine dokundurtmuyor hep bi isyan ediyor , ayrıca kendisi lamba , avize meraklısı ilk u&#;tuğu ve konduğu yerler orası ordan başka bir yere gitmiyor &#;ağırınca da gelmiyor hep orda duruyor.

    Sence ne yapmamız lazım ısırmayıp bizimle &#;ağırınca gelmesi i&#;in ? cevaplarsan &#;ok mutlu edersin şimdiden teşekk&#;rler.

    Aynı Sorun Benim ilk kuşum şirindede vardı yaşındaydı kuşu teyzem vermişti artık bakamıyodu oda senin bahsettiğin gibi avize vazo hastasıydı avizeye konduktan sonra kesinlikle bidaha funduszeue.info kuşuna gelince daha &#;ok k&#;&#;&#;k ısırma olayı benim şimdiki kuşumdada var geceleri uykusuz olunca &#;ok yapıyor parmağımı ısırıyorr ama gene seviyor omzuma geldikten sonra sana tavsiyelerim kuşu omzuna aldıktan sonra kapısı kapalı bi odaya gir pc başına otur omzunda dursun parmağınla oyun oyna yukarı aşa yap sağa sola &#;evir parmağını oda kafasını parmağına g&#;re hareket ettircek ve ısırmaya &#;alışacak b&#;yle b&#;yle alıştırmaya &#;alış parmağın zarar vermeyeceğini genelde ilk gelen kuşlar agrasif olur hepsi &#;yle s&#;rekli konuş onunla sevdiğni belli et. parmağına al ve onunla konuş adını s&#;yle mavişse maviş de vs vs. ama fazla yakın temasa ge&#;me dudağını ısırır ve ger&#;ekten can yakar. uzaktan parmağında konuş onunla.&#;ğrenebileceği kelimeleri kısık sesle konuşursan daha kolay uyum sağlar.&#;ağırıp gelme konusuna gelince her kuş gelemeyebilir bu dediklerimi &#;ncelikle yaptıktan sonra b&#;t&#;n odaların kapısını a&#; ve kuşun olmadığı bi odaya ge&#; ve kuşun adnı bağır gel oğlum de gelmesse yanına git seni g&#;r&#;nce omzuna gelir b&#;yle alışır daha &#;ok k&#;&#;&#;k benimki 5 aylık oldu 3 ayda istediğim kıvama funduszeue.infoşuyor &#;ayımı i&#;iyor &#;ekirdeğimi yiyor konuşfunduszeue.infoşeyi braber yapmak istiyor daha &#;ok zaman var ilk 1 ay &#;yle olmaları doğfunduszeue.info sana tavsiyem s&#;rekli parmağında kafesten &#;ıkar ve kafese funduszeue.info kafese sok ve parağınla yavaş yavaş sevmeye &#;alış b&#;y&#;k ihtimal ısıracaktır ve sonra g&#;ğs&#;n&#; kabartıcaktır &#;yle yapınca sev onu ısırda da sev sana alışsın korkmasın

    Alıntıları Göster
    tamamdır kardeşim &#;ok teşekk&#;r ediyorum verdiğin bilgilerden dolayı , d&#;n akşamda &#;yle yaptım aldım onu ilk başta parmağımı ufak ufak ısırmaya &#;alışıyor ama sonra alışıyor ve ısırmak yerıne b&#;yle daha uysal bir şekilde suratıma bakıyordu sonra onunla konusurken &#;pmeye &#;alıştım izin verdi kafesine girmek istemiyor hi&#; hep dışarda kalmak istiyor avizeye konduğu zaman gelmiyor dediğin gibi fısıldayarak kulagına bıseyler s&#;l&#;yorum uslu uslu dınlıyor omuzumdan kacmıyor , ancak sıkılırsa ve etrafta avize varsa kimse tutamıyor onu saatlerce orda asılı durabiliyor keyfi gıcır oluyor :) şimdi her akşam parmağıma alıp onunla konusacam muhtemelen zamanla o ısrma huyu gider




  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Venduss

    tamamdır kardeşim &#;ok teşekk&#;r ediyorum verdiğin bilgilerden dolayı , d&#;n akşamda &#;yle yaptım aldım onu ilk başta parmağımı ufak ufak ısırmaya &#;alışıyor ama sonra alışıyor ve ısırmak yerıne b&#;yle daha uysal bir şekilde suratıma bakıyordu sonra onunla konusurken &#;pmeye &#;alıştım izin verdi kafesine girmek istemiyor hi&#; hep dışarda kalmak istiyor avizeye konduğu zaman gelmiyor dediğin gibi fısıldayarak kulagına bıseyler s&#;l&#;yorum uslu uslu dınlıyor omuzumdan kacmıyor , ancak sıkılırsa ve etrafta avize varsa kimse tutamıyor onu saatlerce orda asılı durabiliyor keyfi gıcır oluyor :) şimdi her akşam parmağıma alıp onunla konusacam muhtemelen zamanla o ısrma huyu gider

    bide kuşun cinsiyetini belirtmemişsin ona g&#;re &#;zellikleri funduszeue.infoe %80 konuşur dişiler konuşmaz ama erkeklere g&#;re daha sağdıktırlar. bahsettiğim kuş şirin evin kapıları camları 3 saat komple a&#;ık durdu ve evden ka&#;madı &#;funduszeue.info erkeklerde sağdıktır ama dişiler gibi değil.o &#;ağırınca gelme olayı cok zamanda alabilir o y&#;zden kuşu dışlama :D gelmiyor diye herşey zamanla sabırla ve sevgiyle olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doomcry

    quote:

    Orijinalden alıntı: Venduss

    tamamdır kardeşim &#;ok teşekk&#;r ediyorum verdiğin bilgilerden dolayı , d&#;n akşamda &#;yle yaptım aldım onu ilk başta parmağımı ufak ufak ısırmaya &#;alışıyor ama sonra alışıyor ve ısırmak yerıne b&#;yle daha uysal bir şekilde suratıma bakıyordu sonra onunla konusurken &#;pmeye &#;alıştım izin verdi kafesine girmek istemiyor hi&#; hep dışarda kalmak istiyor avizeye konduğu zaman gelmiyor dediğin gibi fısıldayarak kulagına bıseyler s&#;l&#;yorum uslu uslu dınlıyor omuzumdan kacmıyor , ancak sıkılırsa ve etrafta avize varsa kimse tutamıyor onu saatlerce orda asılı durabiliyor keyfi gıcır oluyor :) şimdi her akşam parmağıma alıp onunla konusacam muhtemelen zamanla o ısrma huyu gider

    bide kuşun cinsiyetini belirtmemişsin ona g&#;re &#;zellikleri funduszeue.infoe %80 konuşur dişiler konuşmaz ama erkeklere g&#;re daha sağdıktırlar. bahsettiğim kuş şirin evin kapıları camları 3 saat komple a&#;ık durdu ve evden ka&#;madı &#;funduszeue.info erkeklerde sağdıktır ama dişiler gibi değil.o &#;ağırınca gelme olayı cok zamanda alabilir o y&#;zden kuşu dışlama :D gelmiyor diye herşey zamanla sabırla ve sevgiyle olur

    bizim kuş erkek :) ger&#;i daha gagasının rengi değişmedi ama erkek diye aldık , şuanda &#;ağırınca gelmiyor evet ama sanırım artık beni seviyor &#;&#;nk&#; parmağıma haşin saldırışlarda bulunmuyor elimden yemek yiyor kafesine girmek istemiyor beni g&#;r&#;nce hareketleniyor :) zamanla &#;ağrılınca geleceğini de d&#;ş&#;n&#;yorum.




  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Venduss

    quote:

    Orijinalden alıntı: doomcry

    quote:

    Orijinalden alıntı: Venduss

    tamamdır kardeşim &#;ok teşekk&#;r ediyorum verdiğin bilgilerden dolayı , d&#;n akşamda &#;yle yaptım aldım onu ilk başta parmağımı ufak ufak ısırmaya &#;alışıyor ama sonra alışıyor ve ısırmak yerıne b&#;yle daha uysal bir şekilde suratıma bakıyordu sonra onunla konusurken &#;pmeye &#;alıştım izin verdi kafesine girmek istemiyor hi&#; hep dışarda kalmak istiyor avizeye konduğu zaman gelmiyor dediğin gibi fısıldayarak kulagına bıseyler s&#;l&#;yorum uslu uslu dınlıyor omuzumdan kacmıyor , ancak sıkılırsa ve etrafta avize varsa kimse tutamıyor onu saatlerce orda asılı durabiliyor keyfi gıcır oluyor :) şimdi her akşam parmağıma alıp onunla konusacam muhtemelen zamanla o ısrma huyu gider

    bide kuşun cinsiyetini belirtmemişsin ona g&#;re &#;zellikleri funduszeue.infoe %80 konuşur dişiler konuşmaz ama erkeklere g&#;re daha sağdıktırlar. bahsettiğim kuş şirin evin kapıları camları 3 saat komple a&#;ık durdu ve evden ka&#;madı &#;funduszeue.info erkeklerde sağdıktır ama dişiler gibi değil.o &#;ağırınca gelme olayı cok zamanda alabilir o y&#;zden kuşu dışlama :D gelmiyor diye herşey zamanla sabırla ve sevgiyle olur

    bizim kuş erkek :) ger&#;i daha gagasının rengi değişmedi ama erkek diye aldık , şuanda &#;ağırınca gelmiyor evet ama sanırım artık beni seviyor &#;&#;nk&#; parmağıma haşin saldırışlarda bulunmuyor elimden yemek yiyor kafesine girmek istemiyor beni g&#;r&#;nce hareketleniyor :) zamanla &#;ağrılınca geleceğini de d&#;ş&#;n&#;yorum.

    sahibi seven kuşlar &#;yledir seni g&#;r&#;nce kafesin i&#;inde hareketlenmeside seni sevdiğinin bi g&#;stergesi kafese girmiyosa parmağında saat aralıklarla sok &#;ıkar yemek yesin diye mesela benim kuş 5 aylık kafesinde t&#;ller var acıktığı zaman yemliğin &#;st&#;ne konuyor bende anlıyorum i&#;eri sokuyurom ve hemen giriyor yemek yiyor sonra sağa sola koşuyor &#;ıkartıyım diye bende &#;ıkartıyorum :D benimkide gel diyince bazen geliyo ama beni g&#;r&#;nce kesinlikle gelir omuzuma




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doomcry

    quote:

    Orijinalden alıntı: Venduss

    quote:

    Orijinalden alıntı: doomcry

    quote:

    Orijinalden alıntı: Venduss

    tamamdır kardeşim &#;ok teşekk&#;r ediyorum verdiğin bilgilerden dolayı , d&#;n akşamda &#;yle yaptım aldım onu ilk başta parmağımı ufak ufak ısırmaya &#;alışıyor ama sonra alışıyor ve ısırmak yerıne b&#;yle daha uysal bir şekilde suratıma bakıyordu sonra onunla konusurken &#;pmeye &#;alıştım izin verdi kafesine girmek istemiyor hi&#; hep dışarda kalmak istiyor avizeye konduğu zaman gelmiyor dediğin gibi fısıldayarak kulagına bıseyler s&#;l&#;yorum uslu uslu dınlıyor omuzumdan kacmıyor , ancak sıkılırsa ve etrafta avize varsa kimse tutamıyor onu saatlerce orda asılı durabiliyor keyfi gıcır oluyor :) şimdi her akşam parmağıma alıp onunla konusacam muhtemelen zamanla o ısrma huyu gider

    bide kuşun cinsiyetini belirtmemişsin ona g&#;re &#;zellikleri funduszeue.infoe %80 konuşur dişiler konuşmaz ama erkeklere g&#;re daha sağdıktırlar. bahsettiğim kuş şirin evin kapıları camları 3 saat komple a&#;ık durdu ve evden ka&#;madı &#;funduszeue.info erkeklerde sağdıktır ama dişiler gibi değil.o &#;ağırınca gelme olayı cok zamanda alabilir o y&#;zden kuşu dışlama :D gelmiyor diye herşey zamanla sabırla ve sevgiyle olur

    bizim kuş erkek :) ger&#;i daha gagasının rengi değişmedi ama erkek diye aldık , şuanda &#;ağırınca gelmiyor evet ama sanırım artık beni seviyor &#;&#;nk&#; parmağıma haşin saldırışlarda bulunmuyor elimden yemek yiyor kafesine girmek istemiyor beni g&#;r&#;nce hareketleniyor :) zamanla &#;ağrılınca geleceğini de d&#;ş&#;n&#;yorum.

    sahibi seven kuşlar &#;yledir seni g&#;r&#;nce kafesin i&#;inde hareketlenmeside seni sevdiğinin bi g&#;stergesi kafese girmiyosa parmağında saat aralıklarla sok &#;ıkar yemek yesin diye mesela benim kuş 5 aylık kafesinde t&#;ller var acıktığı zaman yemliğin &#;st&#;ne konuyor bende anlıyorum i&#;eri sokuyurom ve hemen giriyor yemek yiyor sonra sağa sola koşuyor &#;ıkartıyım diye bende &#;ıkartıyorum :D benimkide gel diyince bazen geliyo ama beni g&#;r&#;nce kesinlikle gelir omuzuma

    Alıntıları Göster
    :) benimki daha omuza gelmeye alışmadı ama bunun i&#;in erken olduğunu d&#;ş&#;n&#;yorum sonu&#;ta 1 haftalık daha :)




  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Venduss

    :) benimki daha omuza gelmeye alışmadı ama bunun i&#;in erken olduğunu d&#;ş&#;n&#;yorum sonu&#;ta 1 haftalık daha :)

    Alıntıları Göster
    zamanla oda olur :D ben omuzuma alıp apartmanda dolaşıyorum

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası