wordde formül yazma / Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

Wordde Formül Yazma

wordde formül yazma

Video Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

Word , öğretmenlerin ders planlarını kolayca hazırlamasına yardımcı olan bir yazılımdır. Ancak bazen kimyasal formülü nasıl bilmeden doldurmamız gerekir? Aşağıdaki makale, Microsoft Word'de Kimyasal formülün nasıl girileceğini tanıtacaktır , lütfen bakın

Windows'ta Microsoft Word'ü indirin

Word'de kimyasal formül yazma talimatları

Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

1. Üst / alt dizini ile bir formül oluşturun

Bu şekilde 2 duruma böleriz: Formülü üst indekse ve formülü alt indekse yazın.

Yukarıdaki dizini içeren formülü yazın

Üst simgeyi yazmak için metni her zamanki gibi yazın, ancak üstel kısma ulaştığınızda simgesine sol tıklayın veya Ctrl + Shift + = tuşlarına basın . Normale dönmek istiyorsanız, önceki işlemi tekrarlayın.

Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

Formülü aşağıdaki dizini kullanarak yazın

Formülü her zamanki gibi yazın, ancak aşağıdaki dizine yazın, X 2  simgesini sol tıklayın veya Ctrl + = tuşlarına basın . Eski haline geri dönmek istediğinizde, yeniden yükleyin.

Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

2. Denklem aracını kullanın

Matematik veya Kimya formüllerini yazma araçları Word'de her zaman mevcuttur, bunları formülleri basit bir şekilde eklemek için kullanabiliriz:

Formülü oluşturmak için Yeni Denklem Ekle'yi tıklatın . 

Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

Bu noktada, liste ekranda görünecek, böylece üstel dizin girmek için Komut Dosyası , Matematik sembollerini girmek için Temel Matematik gibi formülü daha kolay girebilirsiniz.

Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

Kimya formülünü daha hızlı yazmak isterseniz, Word'ün konturu otomatik olarak tanıması ve en iyi ifadeyi vermesi için formülü doğrudan çizmek üzere Mürekkep Denklemi işlevini kullanabilirsiniz.

Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

3. MathType aracını kullanma

Bu, formüller, denklemler, matematiksel veya kimyasal ifadeler yazmaya yardımcı olan bir araçtır. MathType'ın avantajı, maksimum formülü destekleyebilmenin yanı sıra kolayca kullanılabilmesidir.

Ancak MathType tamamen ücretsiz değildir, sık sık Kimya araçlarıyla çalışan biriyseniz, bu uygun bir seçim olacaktır.

Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

4. Chem4Word uzantısını kullanın

Chem4Word yazma formülleri ve Molekül Kimyası destekleyen bir yazılımdır. Bu yardımcı program Word'de mevcut değildir, bu yüzden önce indirip bilgisayarımıza yüklememiz gerekir.

Chem4Word

Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

Yüklendikten sonra, Word'ün Chemistry adlı ribon çubuğunda görünecektir . Aracın simgesini tıkladığınızda, aşağıda bir araç listesi görünecektir.

veya Web Araması'na tıkladığımızda Kimya'daki moleküler diyagram deposunu seçebiliriz . El ile tıklama haritalama için Çiz araç çubuğunda, ardından OK bitirmek için.

Microsoft Wordde kimyasal formül yazma talimatları

Yukarıdaki, Microsoft Word'de Kimyasal formüller yazma kılavuzudur , umarım bunlar işinizi kolaylaştırmanıza yardımcı olacaktır. 

Tags:#microsof word#microsof word &#;zerine kimyasal form&#;ller yazın#microsof word 'yı indirin

Word&#;de Denklem Aracıyla Matematiksel İfadeleri Yazma - (Yazılamayan İfadelere Yönelik Öneriler)

MS Word'de denklem aracı kullanılarak bazı matematiksel ifadeler yazılamamaktadır. Bu videoda; denklem aracıyla yazımı zor olan ifadelerin görme engelliler için nasıl erişilebilir hale getirilebileceğini örneklendireceğiz. 
Erişilebilir Dijital Matematik Kütüphanesi, Türkiye'de matematik öğrenmek ve öğretmek isteyen tüm görmeyen bireylerin erişilebilir matematik materyallerine dönük ihtiyaçlarına cevap verebilmeyi amaçlar. Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler, bir taraftan ek bir yazılıma ihtiyaç olmaksızın herkesin matematiksel ifadeleri MS Word'de yazabilmesine, diğer taraftan da Word'de doğru şekilde yazılmışsa ekran okuyucuların matematiksel ifadeleri seslendirebilmesine imkan tanımaktadır. Görmeyenlere fen bilimleri ve matematik alanında eğitim verenlerin ya da hazırladıkları matematiksel ifadeler içeren dijital dokümanları görmeyenler de dahil olmak üzere herkes için erişilebilir hale getirmek isteyenlerin bunu Word'de nasıl yapacaklarına ilişkin fikir sahibi olmaları amacıyla; video eğitim seti hazırlanmıştır.
Bu video eğitim serisi; Empower Gelişen Pazar Vakfı tarafından desteklenen ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği tarafından yürütülen Erişilebilir Dijital Matematik Kütüphanesi Projesi kapsamında hazırlanmıştır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası