yedek astsubay neye göre seçilir / Yedek Subay MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Yedek Astsubay Neye Göre Seçilir

yedek astsubay neye göre seçilir

Yedek astsubay alımı i&#;in başvuru nasıl yapılır? Yedek astsubay şartları nelerdir?

Haberin Devamı

Yedek astsubay alımı için başvuru işlemini sorgulamaya başlayan vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. İki yıllık meslek yüksek okullarından mezun olan vatandaşların başvurabileceği yedek astsubay alımı için belirli koşullar yer alacak. Peki, yedek astsubay alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

KİMLER YEDEK ASTSUBAY OLABİLECEK?

Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.

Yeni askerlik sisteminde "yedek astsubay" olacak. Yedek astsubay adaylarından öğreniminin ardından "astsubay astçavuş" nasbedilenler, yedek astsubay olarak görev yapacak.

Yedek astsubay aday adayları, 2 veya 3 yıl süreli yükseköğretim kurumlarından, dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumlarından, 4 yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından ve dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumlarından mezun olmaları gerekecek.

Haberin Devamı

YEDEK ASTSUBAY BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

’da silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanlar Temmuz (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz Ağustos (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler, 31 Temmuz ’a (dahil) kadar yoklamalarını yaptıracak.

Yedek subay ve yedek astsubay olarak seçilmeyen yükümlüler askerlik hizmetini erbaş/er olarak yerine getirecek.

yılında silahaltına alınacak doğumlular ve bunlarla işleme tabi daha yaşlı doğumlu yükümlüler 16 Temmuz Aralık (dahil) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya askerlik şubesi başkanlıklarına müracaat ederek bedelli askerlik, yedek subay, Yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

YEDEK ASTSUBAY BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır