lgs sınavında kimlik fotoğrafı zorunlu mu 2022 / LGS’de ‘fotoğraflı kimlik’ krizi

Lgs Sınavında Kimlik Fotoğrafı Zorunlu Mu 2022

lgs sınavında kimlik fotoğrafı zorunlu mu 2022

Bu yıl ilk kez uygulanacak olan Nitelikli Okullara girişte belirleyici olacak Liselere Geçiş Sınavı ( LGS ) ‘ye başvuru işlemleri tamamlandı.

 

 

LGS , 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak. 

 

 

 

 

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

 

Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

LGS'ye girerken kimlikte fotoğraf gerekli mi 2023? Kimlikte fotoğraf olmadan LGS'ye girilir mi?

Lgs'ye girerken kimlikte fotoğraf gerekli mi 2022 merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığınca, 8'inci sınıfta okuyan öğrencilerin gireceği LGS Sınavına az bir süre kaldı. Sınav öncesi hazırlıklarını yapan öğrenciler LGS'ye girerken kimlikte fotoğraf gerekli mi 203? Kimlikte fotoğraf olmadan LGS'ye girilir mi? sorularına yanıt aramakta. İşte LGS'ye girerken kimlikte fotoğraf gerekiyor mu yanıtı haberimizde...

LGS'YE GİRERKEN KİMLİKTE FOTOĞRAF GEREKLİ Mİ?

Öğrenciler, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) kontrol edilerek sınava alınacaktır. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartında fotoğraf bulunması şartı aranmayacaktır. Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

4 Haziran 2023 Pazar günü tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum saat 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacaktır. Merkezî Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

LGS SINAVI İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. doküman, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır.

Öğrencilerin bu araçlarla sınava alınmayacağı, sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavının tutanakla geçersiz sayılacağı hususunun mutlaka duyurulması gerekmektedir.

Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

LGSGündemYaşamHaberler

LGS’de ‘fotoğraflı kimlik’ krizi

LİSEYE Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek yaklaşık 1 milyon öğrenci velisinin şu günlerde yanıtını aradığı soru “Sınava girecek çocuklarımızın kimlik kartında fotoğraf olması zorunluluğu var mı?” oldu.

Ailelerden, “Nüfus cüzdanı ve yeni kimlik kartında fotoğrafı olmayan çocukların sınava alınmayacağı söyleniyor” mesajları üzerine biz de Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) uygulamanın nasıl olacağını sorduk. Önce “15 yaşını dolduranlarda fotoğraflı kimlik kartı olacak. Bu İçişleri Bakanlığı’nın kararı” yanıtını aldık.

Oysa geçtiğimiz ay yayımlanan LGS kılavuzunda sınava giriş belgeleri şöyle sıralanıyor:

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınava giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi (TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya TC kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi.

FOTOĞRAF YALNIZCA SINAVA GİRİŞ BELGESİNDE

Kılavuzda fotoğraf şartı yalnızca sınava giriş belgesinde ve yabancı uyruklular için verilen belgede yer alıyor. Ancak bakanlık ilk açıklamasında “15 yaşını dolduracaklarda fotoğraf şart. Bu bizim değil, İçişleri Bakanlığı’nın kararı, kılavuza yazmamıza gerek yoktu” dedi.

Nüfus müdürlüklerinin en erken 2 ay sonraya gün verdiği ve bu durumda 2003 doğumluların sınava girememe riskinin gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine MEB, Habertürk’e şu açıklamayı yaptı:

“Kılavuzda yazmıyor olsa da İçişleri Bakanlığı’nın böyle kararı var. Sınava girecekler genel olarak 14 yaşında. Ama 15 yaşında da öğrenci olabileceğini varsayarak, fotoğraflı nüfus cüzdanı ve kimlik kartı istememe kararı aldık.”

Böylece sınava sayılı günler kala fotoğraf krizi de çözülmüş oldu.

Kendi okulunuzda sınava girecek misiniz?

LGS öğrenci ve velilerinin merak ettiği bir başka soru ise LGS’ye kendi okullarında girip giremeyecekleri oluyor. Bu sorunun yanıtına gelince “muhtemelen hayır.” Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da zaten öğrenciler kendi okullarında sınava giremeyebilir dedi. LGS’nin sadece gerekli durumlarda ilçe merkezlerinde, bunun dışında il merkezlerinde yapılacağı dikkate alındığında kendi okulunuzda sınava girme olasılığınız yok görünüyor.

KURAL NASIL UYGULANACAK?

Bir başka soru da LGS’de 3 yanlış 1 doğruyu ders ders mi götürecek yoksa tüm testlerde doğru ve yanlışlar mı hesaplanacak?

Puan hesaplaması nasıl yapılacak ona bakalım. Kılavuzda ne diyor? Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Her bir öğrencinin her bir ders testine ait ham puanı; ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur. Bu da testlere göre yani derslere göre olacağını gösteriyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır