haşlama kabak salatası / Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) | Yemek Tarifleri

Haşlama Kabak Salatası

haşlama kabak salatası

Malzemeler

  • 3 kabak
  • 2 havuç
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Otlu peynir
  • Akdeniz yeşillikleri
  • Çeri domates
  • Elma sirkesi
  • Zeytinyağı

Yapılışı

İlk önce havuçlar, daha sonra kabaklar haşlanır. Servis tabağına Akdeniz yeşilliklerini elle bölünerek ilave edilir. Üzerine çeri domatesleri, küp kesilmiş otlu peynir, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz konur. Sonra haşlanmış olan kabak ve havuçlar eklenir. Salataya elma sirkesi ve zeytinyağı eklenip sunulur.

Kabağın Faydaları

Kabak, idrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir. Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler. Prostat şikayetlerini giderir. Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir. Kabızlığı giderir. Basuru olanlar için faydalıdır. Yüksek tansiyonu düşürür. Göğsü yumuşatır. Öksürüğü keser. Helvacıkabağının çekirdekleri bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur. Lapası dıştan tatbik edilecek olursa boğaz ağrılarını ve kadınlarda görülen akıntıyı keser.

Avatar

Portakal

Dünyanın değişimini engelleyen tek kişi sensin. Kendini değiştir, o zaman dünyanın da gözlerinin önünde değiştiğini göreceksin!

Bu yazılar da ilginizi çekebilir


Hazırlaması Kolay Leziz Salata Tarifleri

Sıcak yaz günlerinde yemek hazırlamak bazen zorlu bir süreç haline gelebiliyor. Hem fit görünümünüzü koruyacak hem hazırlaması oldukça kolay salata tarifleriyle sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Mevsim sebze ve meyveleriyle doyurucu, sağlıklı ve leziz salata tariflerini sizler için bir araya getirdik.

Havuçlu Kabak Salatası

Yaz mevsiminin en güzel salata tarifleri arasında havuçlu kabak salatası tarifi ilk akla gelenler arasında. Tadına doyamayacağınız havuçlu kabak salatası için sadece on beş dakikaya ihtiyacınız var.

Malzemeler:

3 Adet Havuç
1 Adet Büyük Boy Kabak
2 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Yoğurt

Havuç ve kabakları yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve ayrı kaplarda rendeleyin. Orta boy bir tavaya rendelenmiş havuçları aktarın. Havuçların üzerine üç yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin. Havuçları düşük ısıda suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun. Rendelemiş olduğunuz kabağı tavaya alın, üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Tıpkı havuçta yaptığınız gibi kabakları suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Kavurduğunuz kabak ve havuçları tercihen derin bir kâseye alın ve üzerine sarımsak rendeleyin. Yoğurdu ve tuzunu da ilave ederek karıştırın. Hem lezzetli hem sağlıklı havuçlu kabak salatanız hazır. Afiyet olsun

Havuçlu Kabak Salatası - Hazırlaması Kolay Leziz Salata Tarifleri

Brokolili Karnabahar Salatası

Yaz mevsiminde ağır ve yağlı yemeklerdense daha ferahlatıcı ve hafif salataları tercih etmek sağlığınız için oldukça önemli. Brokolili karnabahar salatası hazırlaması oldukça pratik salatalar arasında yer alıyor. Brokolili karnabahar salatası için ihtiyacınız olan süre sadece on beş dakika.

Brokolili Karnabahar Salatası - Hazırlaması Kolay Leziz Salata Tarifleri

Malzemeler:

1/2 Adet Karnabahar
1/2 Adet Brokoli
1 Diş Sarımsak
1 Kâse Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Kırmızı Pancar Suyu veya Şalgam Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
Dal Dereotu

Brokoli ve karnabaharları yıkadıktan sonra buharda on dakika boyunca pişirin. Pişen brokoli ve karnabaharı buzlu soğuk suya aktararak soğutun. Sarımsağı ezerek küçük parçalar haline getirin ve yoğurtla karıştırın. Hazırladığınız yoğurt karışımına pancar suyunu (şalgam suyu da olabilir) ve tuzu ekleyip karıştırın. Soğuyan brokoli ve karnabaharı salata tabağına alarak üzerine yoğurt sosunuzu ekleyin. Dereotunu ince ince kıyarak salatanızın üzerine serpin. Son bir dokunuş olarak ceviz veya fındık ile salatanızı süsleyebilirsiniz.

Patates Salatası

Sebzelerin en güzeli, her zamanın arananı patates; salata tariflerinde de yerini buluyor. Sıcak yaz günlerinde hem çok hafif hem de oldukça doyurucu patates salatası ile öğünlerinizi zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler:

Haşlamak İçin Litre Su
Adet Büyük Boy Patates
4 Dal Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Sumak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Adet Limon Suyu
1/3 Çay Bardağı Zeytinyağı

Bir tencerede ısıttığınız suyun içine patatesleri ekleyin. Yaklaşık dakika boyunca haşlayın. Patatesleriniz haşlandıktan sonra soğuması için dinlenmeye bırakın. Patateslerinizi buzlu suyun içinde bekleterek kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Patatesleriniz soğurken taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Ardından tüm baharatlarla birlikte bir kâseye alın. Soğuyan patatesleri küp küp doğrayıp kâseye ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağını ilave ederek tüm malzemeleri

Patates Salatası - Hazırlaması Kolay Leziz Salata Tarifleri

Semizotu Salatası

Bol ceviz, süzme yoğurt, sarımsak ve zeytinyağıyla bambaşka bir lezzete dönüşen semizotu salatası ana yemeklerinizden çok daha fazla ilgi çekecek. Hazırlaması çok kolay olan semizotu salatası için sadece 15 dakikaya ihtiyacınız var.

Semizotu Salatası - Hazırlaması Kolay Leziz Salata Tarifleri

Malzemeler:

1 Demet Semizotu
1 Su Bardağı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
1 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Adet Ceviz
1 Çay Kaşığı Tuz

Semizotunun kök kısımlarını kesin. Körpe yapraklarını ayıklayarak bol suda nazikçe yıkayın. Yıkadığınız semizotunun suyunu iyice süzün. Bir kâseye sarımsakları rendeleyin. Süzme yoğurt, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek blenderla pürüzsüz bir yapıya erişene kadar karıştırın. Hazır hale gelen yoğurt karışımınızı semizotu yapraklarıyla harmanlayın. Salata tabağına aktardığınız semizotu salatanızın üzerine cevizleri ekleyin. Damak tadınıza göre cevizin yanı sıra beyaz peynir veya lor peynir de ekleyebilirsiniz. Son olarak salatanızın üzerine gezdireceğiniz bir tutam kırmızı toz biber veya kırmızı pul biber hem renk hem de tad olarak mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Afiyet olsun!

Yoğurtlu Kabak Salatası

Sağlık beslenmeye dikkat ediyorsanız yoğurtlu kabak salatası tam size göre. Buharda pişen kabakların zengin vitaminleriyle ve taze otlarla leziz bir hale gelen yoğurtlu kabak salatasını hazırlamak oldukça kolay.

Yoğurtlu Kabak Salatası - Hazırlaması Kolay Leziz Salata Tarifleri

Malzemeler:

İnce Dilimlenmiş 4 Adet Kabak
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Adet Limonun Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Diş Dövülmüş Sarımsak
1/2 Demet Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
adet ceviz

Derin bir tencerede kaynattığınız iki su bardağı suyun üzerine bir süzgeç yerleştirin. İnce ince dilimlediğiniz kabakları süzgecin içine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar kabakların yumuşamasını sağlayın. Kabaklarınız yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve bir tabağa aktarın. Bir kâsede zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak kabakların üzerine aktarın. Kabakları salata tabağına aktardıktan sonra ayrı bir kapta hazırladığınız yoğurt sarımsak ve kıyılmış dereotunu kabakların üzerine dökün. Dilerseniz salatanızın üzerine ceviz ve bir tutam kuru nane de serpebilirsiniz.

Sıcak yaz günlerinde yemek hazırlamak bir yana hangi yemeği hazırlayacağımızı bulmak bile bazen çok zor gelebiliyor. Hazırlaması kolay ve lezzetli tariflerden oluşan bu yazımızda yer alan tariflerle sizler de sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası