kıbrıs 61 piyade alayı / İletişim - Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı

Kıbrıs 61 Piyade Alayı

kıbrıs 61 piyade alayı

piyade alayı

  • sürgün yeri diye bilinen, 28'inci mekanize piyade tümen'ine bağlı alaydır. ama hizmet birliği bölüğüne düşen yaşamıştır.

  • 61'inci piyade alayı

    alay komutanlığı erdemli'de bulunur. 61'inci alay, ktbk (kıbrıs türk barış kuvvetleri)'nin lefkoşa'nın doğusunda kalan temas hattındaki (kktc ile birleşmiş milletler barış gücü ara bölge sınırı) faaliyetlerinden sorumludur.

    an itibari ile alay komutanı albay eftal demir'dir

  • bu alay'da (ve bağlı birliklerde) görev yapacaksanız, kısa dönem iseniz ve çok iyi derecede ingilizce biliyorsanız bunu usturuplu biçimde (size sorulduğunda veya astsubaylar sizin ağzınızı aradığında) belirtin.

    61'inci piyade alayı'nın esas olayı km'lik yeşil hat (ara bölge, tampon bölge, barış gücü bölgesi) boyunca birleşmiş milletler barış gücü (unficyp - un forces in cyprus) ile iletişim ve koordinasyonu sağlamaktır. buraya düşen ve çok iyi ingilizce bilen birinin alay istihbarat ve operations center'da görev alması ve protokol yemeklerinde (albay ve üst komuta seviyesi görüşmelerde) simultane tercümanlık yapması gibi bir pozisyon var. zor iştir ama insana çok şey katar ve bir nebze de olsa sınırda görev yapmaktan daha iyidir.

    ayrıca kıbrıs gerçeğini her yönden görmenizi sağlar.

  • 61'inci alayda kısa dönem askerlik yapmış biri olarak şunları söyleyebilirim;
    - alaya bağlı taburlarda ve bölüklerde hatta karakollarda en rahat kısım amk (acil müdahale kuvveti) dır. genellikle yatış olup arada bir koşarsınız.
    - veya ingilizceniz varsa arkadaşların bahsettiği gibi sadece alay karargahta bulunan alay harekat merkezine girebilirseniz. zaten sadece 3 kişi alınıyor oraya.
    - alayda ve taburlarda haftada bir çarşı izni varken bölük ve karakollarda iki haftada bir gün çarşı izni vardır. üzülmeyin zaten sürekli çarşıya çıkmazsınız bütçe açısından çünkü kıbrıs pahalı bir yer. bir de asker olarak gezmek biraz ezikçe oluyor en geç akşam 5 de otobüse binip 6 da birliğinizde olmanız gerekiyor vs vs.
    - evet doğrudur türkiyeye göre şartlar daha ağırdır, binalar eskidir, komutanlar biraz daha serttir ama yapacak birşey yok orası aktif savaş bölgesi ve sende hudut alayındasın.

    gözünüz korkmasın bu da geçer torunlar

  • iddiaya girerim ki alay harekat merkezi'ndeki semacın şifresinin 10 yıldır değiştirilmediği alay.

  • kd olarak askerliğimi yaptığım bölüğün bağlı olduğu alay.

    öncelikle şunu diyim öyle kötü filan değildir. temizlik konusundan gireyim. alay pistir. taburlar daha az pistir. bölükler en temizidir. komutanların hal ve tavırları da yine aynı sıralama ile kötüden iyiye doğru gider.

    sınır bölgesi olduğu için kısa dönem asker çoktur. olan uzun dönem askerin 90%'ı doğuludur. kürtçe çat pat anlar hale geliyor insan bi iki aydan sonra hatta. hiç bir bölüğünde yaz kış su sıkıntısı yoktur.

    1. tabur yiğitler'de, 2. tabur haspolat'da 3. tabur ise köprülü'de bulunur. her taburun 20kmlik yarıçapında ise bölükleri vardır. bölükler kişiyi geçmez. genelde arası değişir.

    alayın merkez ve tabur kışlalarında nöbet çok yoktur. genelde görev başı olunur. bölüklerde ise dört saat nöbet vardır tek seferde. ıki kişi gidildiği için yanınızdaki adama göre tabi genelde keyiflidir.

    çarşı izinlerinde 3. tabur gazimağusa'ya diğerleri lefkoşa'ya gider. ama kıbrıs küçük olduğu için yardırabilirsiniz.

    revir ya da rdm ihtiyaçları için bölüklerden alay kışlasına gelinir. klasik askeri düzen olarak sizi bölük>tabur>alay (hastaneye gidecekseniz buna alay>tümen>hastane ekleyin) olarak taşırlar. tüm askeri araçları tecrübe edersiniz. o yüzden hasta olmayın.

    her tek yılın sonunda kkk denetlemesine girer. işte o zaman spordur, atıştır, yanaşık düzendir öttürürler. o yüzden tek yılların kasım celbinde gelecekseniz sıkıntı olabilir.

    hiç bir yerinde kıbrıs'ın çoğu yerinde olduğu gibi altyapı olmadığından foseptik çukurları vardır. bu nedenle tuvaletleri çok tıkanır. kışın ve bahar aylarında çok yağmur aldığından o aralar daha çok tıkanır.

    çok da kötü bir yer değildir hani askerlik yapmak için. özellikle amasya'dan * sonra bana cennet gelmiş idi.

  • eğer taburlara ya da karakollara düşmez de alayda kalırsanız, büyük ihtimalle çok rahat edeceğiniz yer. bizim dönemimizde asker sayısı azdı, nöbet bile zor dönerdi fakat ona rağmen rahattı. şimdi diye celp sayıları da artmış. bizde yılda 3 kere celp olurdu yanılmıyorsam. özellikle ingilizce biliyorsanız çok ama çok rahat edersiniz. buraya çıkanlar yeşillendirebilirler. ayrıca (bkz: #)

  • havalimanında beklerken ibne yedek subayın gazlamasıyla alay acil e girmeyip; karskol a attım kendimi bir şekilde meğerse en rahatı alay acilmiş arkadaş herif beni ağır trolledi

  • ekim ayında karargah hizmet bölüğü'nde usta askerliğimi yapacağım yerdir. bilgisi olanlar yeşillendirebilirse sevinirim.

  • arkadaşlar merhaba, bu başlık altındaki bilgilerin bir miktar güncellenmeye ihtiyacı var gibi duruyor.

    acemi birliği amasya, burayı merak edenler tık, #
    önnot: bizim zamanımızda bedelli yoktu, bedelliler için durum farklı olabilir.

    amasyadaki acemi birliği bitince piyade alayına gidecek askerler için 2 gün yol verilir, bu da demektir ki pazar gece 12'ye kadar ercan havaalanında veya anamur'daki ktm&#x;de olmanız gerekmektedir. evet kıbrıs'ta askerlik havaalanına inince başlar. belgelerinizin üzerine tarihi havaalanında basılır ve usta birliğiniz resmi olarak başlar.

    havaalanınında normal insanların geçtiği yerden değil, 3. bir koridordan girersiniz ülkeye ve bu koridorun sonunda bir astsubay gelenleri toplamakla görevlendirilmiştir. valizinizi aldıktan sonra ktm&#x;ye geçersiniz ve bölüklerinize göre ayrılır, beklemeye başlarsınız. burada telefon hattı satanlar var, hat almanızı öneririm zira ilk 3 4 hafta çarşı izniniz olmayacak ve hatsız kalmanız zor olur.

    piyade alayının 2 tane otobüsü var ve bu konuda şanslı bir birliğe düştünüz çünkü diğer birliklerin otobüsü yok ve önce tümene, tugaya, alaya, bölüğe şeklinde bir yol izlerler ve bütün bu birliklerde çöp toplarlar. bu demektir ki isminiz okunduğunda direk olarak alaya gideceksiniz. size otobüste yaptığınız işi ve ingilizce bilginizi soracaklar, ingilizce biliyorsanız biliyorum demeniz yeterli çünkü sizi sınava alıcaz zaten, yalan söylemenizin bir alemi yok. artı meslek olarak da bilmediğin şeyleri söylemeyin çünkü en rahat edeceğiniz yer, en işe yaradığınız yerdir. yok garson diyeyim gazinoya alsınlar yok şunu diyeyim şöyle yapsınlar diye düşünmeyin, emdiğiniz süt burnunuzdan gelmesin.

    alaya geldiğizde ingilizce bilenleri alacaklar, diğerlerini serin bir yerlere yollarlar, hergün bölüklerden alaya ya komutan ya yemek arabası ya bir şey geldiği için sizi bölüğünüze götürecek aracı beklemeye başlarsınız. ingilizce bilenler de görüşmeden sonra bölüklerine giderler, kabul edilenler 3 hafta sonra çağrılır geri.

    alayın 9 artı tow bölüğü olmak üzere 10 tane bölüğü vardır. lefkoşa'dan magosa'ya kadar sıralanmışlardır. mesela 1. bölükseniz merkezini lefkoşa'da ve sorumluluk sahanız lefkoşa'nın güney kıbrıs'ta kalan yerini görüyor, şanslıysanız nikon dürbünlerle üniversiteli kızları veya apoel nicosia stadını izleyebilirsiniz. en az olaylı bölüklerden biridir, 5 ay kafanızı dinler dönersiniz, sivri tiplere her yer zulümdür, normal bir aklıevvel insan olduğunuzu varsayıyorum.

    2. bölük zurnanın zırt dediği yerlerden biridir. akıncılar köyü, haritaya bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. buradaki birlikler müfrezedir, yani kendine yetebilen en küçük askeri grup, bölüğü alayı taburu tümeni pek görmezsiniz, elinizde çayınız limya'yı izlersiniz. tutsak tanklar buradadır ve köyün girişinde kocaman bir welcome to lourjina yazısı vardır. hem akıncılar hem de limya'nın adı lourjina&#x;dır rumcada.

    2. tabur 1. 2. ve 3. bölükler (4. 5. ve 6. bölükler) kiracıköyü izler, burada genelde sınıra yaklaşan avcı muhabbeti olur. fakat kiracıköy kalabalık bir rum köyü olduğu için her türlü olay çıkabilir, o yüzden bu bölüklerdeyseniz şafak çabuk atar.
    mesela şu olay 6. bölük üçtepelerde meydana gelmiş ve bm subayının dediği gibi birleşmiş milletler özür dilemek zorunda kalmıştır. girişteki ingilizcede başarılı olursanız o arayanlardan biri siz olabilirsiniz. its sergeant hayyam from sixty first regiment!
    funduszeue.info?v=uneysf56sei
    3. taburun bölükleriyse ingiliz sınırı sorumluluk sahası olan birlikler, buralarda direkt olarak sınır olduğu için en az olaysız yerler buralardır (diğer yerler resmi olarak sınır değil, tampon bölge, intermediate zone yani.), fakat bu demek değildir ki hiç olay çıkmayacak veya geçmişte çıkmamış, bu video meşhur 8. bölük astsubayının bayrağa çıkmaya çalışan rum&#x;u tek atışta indirmesidir. eski bir olay olmasına rağmen unutulmuş mu derseniz bence unutulmamıştır.
    funduszeue.info?v=o6ttexjnqvi

    gelelim sık sorulan sorulara;
    - su sıkıntısı yok arkadaşlar.
    - devrecilik zaten yok, ama sıracılık var(aradaki farkı bilmeyenler için söyleyelim, devrecilikte üst devren komutanın gibidir, ayakkabısını boyarsın, kantinden ona tost alırsın, sıracılıktaysa yeni devreler gelince işleri onlar yapar, üst devreler pek işlere karışmaz.)
    - gözetleme kulesindeyseniz çarşıya çıkmak için bir gün önce akşamından bölük merkezine gelirsiniz, ertesi gün çarşıya çıkarsınız. 1. ve 2. tabur lefkoşaya, 3. tabur magosaya gider, ikisi arasında çok major bir fark yok, yani nereye çarşıya çıktığınız sizin için çok fark etmeyecek.
    - hastane olayı tam bir rezilliktir, çok önemli olmadıktan sonra özellikle girne&#x;ye gitmenizi önermem.
    - en kral yer nöbet kulübesidir, nöbet süresi 4 saattir ama komutan falann görmezsiniz kafanız rahat olur.
    - konuyla ilgili başka bir entry için tık #

    @joker37 uyardı, bölük numarası düzeltildi.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Askeri Yasak Bölgede tespit edilerek tutuklanan zanlılar Yaşar Kahraman, Osman Oğuz ve Zaharias Andreas Harpa mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Mehmet Kanteper, zanlıların birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal ve Ağır Bir Cürüm İşlemek Kasti ile Gizli İttifak Kurmak suçlarıyla methaldar olduğunu belirtti.

Polis, Tarihinde saat raddelerinde Mekanize Piyade Tümeni Piyade Alayı funduszeue.info Taburu funduszeue.info Bölüğü Sorumluluk sahası olan Çakıllı Dere mevki Akıncılar’da 1. Derece Askeri Yasak bölge içinde zanlı 1 Vadili'de sakin Yaşar Kahraman (E,KKTC. Şoför) kullanımında bulunan HU plakalı Daf marka tır araç zanlı 2 Dipkarpaz’da sakin Osman Oğuz kullanımında bulunan NN plakalı Wolsvagen Golf marka araç ve yanında yolcu olarak bulunan Zanlı 3 Dipkarpaz'da sakin Zaharias Andreas Harpa’nın görevli askerler tarafından tespit edildiğini belirtti.

Polis, mesele ile ilgili yapılan soruşturmada HU plakalı tır aracın dorsesi içerisinde adet olduğu öğrenilen içinde saman dolu olan torbalar tespit edilmiş, aracı kullanan Yaşar Kahraman'ın söz konusu aracın sahibi olan zanlı 4 Abdurrahman Köksal tarafından konu yere gönderildiğinin tespit edildiğini söyledi.

Polis, tarihinde saat 'de tüm zanlıların mahkeme emri gereği tutuklandıklarını belirtti.

Polis, mesele ile ilgili olarak zanlı 2 Osman Oğuz ve Zanlı 3 Zaharias Andreas Harpa’nın gönüllü ifade verdiklerini  söyledi.

Polis, tahkikatın yeni başladığını ve zanlıların vermiş oldukları gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirtti.

Polis, yine meselede alınması gereken ifadeler olduğunu söyleyerek, kapalı tır içerisinde tespit edilen samanların kime teslim edileceği hususunun araştırılacağını söyledi. Polis, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Serden, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

mekanize Piyade T&#;meni piyade Alay Komutanliği Kktc

Our goal is to help top local businesses get easily discovered.

New customers can now instantly discover and get in touch with places like mekanize Piyade T&#;meni piyade Alay Komutanliği Kktc in Arsos.

Your online presence on Top Local Places looks great on all devices, especially mobile. Now you can focus more on your stuff ;)

ADVERTISING

Your basic listing on Top Local Places in Arsos is free of charge. We believe in giving first. Unlimited views. Unlimited contact request forms sent to your email.

Drop us email on [email protected] to get exclusive promotion in Arsos area. And special promotion in Armed Forces category in Cyprus.

CONTACT US

If you have other questions or would like to change your contact information, contact us: [email protected]

SIGN IN TO UPDATE YOUR INFO

Login Here to edit your contact information

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası