kulağın pirpir etmesi / Kulaktan Pıt Pıt Ses Gelmesi, Kulak Cızırtısı, Hışırtı Nedenleri Tedavisi - Mavi Kadın

Kulağın Pirpir Etmesi

kulağın pirpir etmesi

Beyne pıhtı attığını anlamanın yolları

Beynin atar damarlarının herhangi bir nedene bağlı tıkanıklığı sonucu oluşan ve pıhtı atması olarak bilinen hastalık beyin damar tıkanıklığı veya iskemik inme olarak adlandırılıyor. Beyindeki kan pıhtısının varlığı ise yalnızca detaylı bir MR veya Bilgisayarı Tomografi incelemesi ile teyit edilebiliyor.

Bu hastalıkta tehlike, pıhtının beynin üzerine baskı yapabilmesi, bunun da yönelim bozukluğundan komaya kadar çok önemli sorunlara neden olmasıdır. 50 yaş ve üstü popülasyon da çok yaygın olarak görülen bu hastalığın ne kadar tehlikeli olduğunu bilmek ve uyarı işaretlerini tanımak, erken müdahale şansı için çok önemlidir.

Hemen uzmana başvurmanızı gerektiren belirtiler:

1. Nöbet Geçirme

Beyne pıhtı atımı gerçekleştiğinde, beyin damarlarını tıkayıcı etki yapar ve yeterli kan gitmediği için beyinde oksijen yetersizliği meydana gelir. Oksijen yetersizliğinin yanı sıra beyin sinirlerinde meydana gelen tahribat beyin kanaması sonrası epilepsi nöbetlerini tetikler.

Epilepsi nöbeti sırasında kişinin tüm vücudu kasılır, bilinç kaybı vardır, bazı durumlarda ağızdan köpükler çıkabilir, vücuttaki ani kasılmadan kaynaklı kişi idrar kaçırabilir. Bazı durumlarda epilepsi nöbetindeki kişi kasılmayla birlikte dilini ısırabilir ve dil üzerinde ciddi hasarlar meydana gelir.

2. Hafızada Karışıklık

Belleğin yaş ilerledikçe zayıflaması beklenen bir sonuçtur. Her organ gibi beynin de fonksiyonlarında zamanla yaşa bağlı bazı kayıplar olabilir. Bununla birlikte her bellek kaybı veya hafıza karışıklığı da mutlaka yaşla ilişkilendirilmemelidir. Özellikle beyne pıhtı atımı gibi ani gelişen hastalıklarda görülen belirtilerden olan kafa karışıklığı olarak tanımladığımız süreç, geçici bilinç kayıplarında şuurun kısa bir süre gidip gelmesi, yani tam bir bilinç kaybı durumu yaşanmasıdır. Kafa karışıklığı bir veya birkaç kez ya da sebeple ilişkili olarak ataklar halinde ve gayrı muntazam bir seyir gösterir.

3. Vücudun Bir Tarafında Aniden Beliren Zayıflık ve Konuşma Bozukluğu

Beyindeki kan akışının bozulduğuna işaret edebilir. Acil tıbbi müdahale gerektiren bu durum, geç kalındığında beyne ulaşan kanın, hücreleri öldürmeye başlayarak inmeye (felç) yol açabilir. Bu konuda en önemli görev hastayı gözlemleyebilecek olan en yakınındakiler eş, çocuklar, bakıcı, iş arkadaşlarına düşmektedir. Çünkü hastanın kendisinin fark edemediği bazı belirtileri gözlemleyerek hayat kurtarıcı acil tıbbi yardım alması sağlanabilir.

4. Kalp Yetmezliği, Ritim Bozukluğu ve Hipertansiyon

Vücutta kanın sürekli olarak dolaşım halinde olması için akışkanlığını sağlayan en önemli etken damarların iç yüzünün düzgünlüğüdür. Kalbin içindeki akımda durgunluk olduğu zaman ve damar plakalarının üzerinde zamanla kötü yaşam koşulları, beslenme, sigara kullanımı, kronik hastalıkların yaptığı tahribatlar gibi nedenlerle bozulmalar oluşabiliyor. Vücut bu bozulan damar yüzeyini tamir etmek için pıhtı ile yama yapıyor. Pıhtı büyüdüğünde kan ile diğer damarlar vasıtasıyla başka organlara da taşınabiliyor. Boyundaki şah damarının içinde de yine damar sertliği plakalarının üzerinde pıhtı olursa minicik parçacıklar veya damar sertliği plakalarının kendi küçük parçacıkları, yağ parçacıkları beyine daha yakın olduğu için pıhtı olarak beyine gidebiliyor.

Özellikle risk altında bulunan 50 yaş ve üzeri bireylerin, “karotid damarları” denilen boyunda önden giden beyni besleyen damarlar ve aynı zamanda arkada “vertebral damarlar” denilen iki taraftan boynun arkasından beyne giden damarların, basit bir teknik olan dopler ultrasonda kontrol edilmesi pıhtı atımı ve felç riskin erken safhada fark edilmesi için çok önemlidir.

5. Yaş en önemli risk faktörlerinden biridir

Yaş ilerledikçe, beyindeki köprü damarlar yırtılmaya daha da duyarlı hale gelirler ve beyinde pıhtı oluşma riski de artar. 50 yaş üzerindeki bireylerde çok şiddetli olmayan küçük bir düşüş, kafanın bir yere çarpılması veya kafaya çarpan bir cisme denk gelinmesi bile beyinde pıhtı oluşumunu tetikleyebilir.

Kulaktan Pıt Pıt Ses Gelmesi, Kulak Cızırtısı, Hışırtı Nedenleri Tedavisi

Kulaktan ses gelmesi çok sıkıcı bir durumdur ve kulaktan uğultu, çınlama, cızırtı, çıtırdama, patırtı, tıkırtı, tıslama, hırıltı, çıt çıt ve pıt pıt ses gelmesi gibi çeşitli sesler şeklinde belirti verir. Tek bir kulakta olabildiği gibi her iki kulakta da meydana gelebilir. Bu sesler sürekli devam edebildiği gibi ara ara da kulakta ses duyulabilir.

Kulaktaki sese genellikle aşağıdaki durumlar da eşlik eder; Baş dönmesi, baş ağrısı, kulak ağrısı, kulakta dolgunluk hissi, ateş, bulantı, kusma, kulakta kızarma, şişme, sıcaklık hissi

Kulaktan ses gelmesi neden olur?

Kulaktan ses gelmesinin doğrudan bir nedeni bilinmemekle birlikte aşağıda bildirilen durumların belirtisi olarak ortaya çıkabilmektedir. İşte kulaktan ses gelmesine yol açan durumlar:

  1. Yüksek tansiyon
  2. Beyin tümörü
  3. Kansızlık (Anemi)
  4. Kulak enfeksiyonu
  5. Kulakta yabancı bir cisim bulunması
  6. Kulak kirinin zamanla kulağı tıkaması
  7. Kafa yaralanması
  8. Alerji
  9. Meniere hastalığı (iç kulak kanalının bir bölümünde şişme, baş dönmesi ve işitme kaybına neden olur)
  10. Kullanılan ilaçların yan etkisi
  11. Alkol tüketimi
  12. Kahve, çay gibi kafeinli içecekleri aşırı tüketme
  13. Akustik nöroma (işitme sinirinde tümör)
  14. Kan damarı bozuklukları
  15. Kulaktaki östaki borusu tıkanıklığı
  16. Orta kulakta kitle
  17. Orta kulak damar genişlemesi
  18. Yüksek sese maruz kalma
  19. İşitme cihazı kullanımı
  20. Otoskleroz (kulaktaki kemiklerin sertleşmesi)
  21. Stres
  22. Çene eklemi ağrısı
  23. Tiroid hastalığı
  24. Kulağa alınan darbe
  25. Antibiyotikler, antidepresanlar, kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar ve aspirin kullanımı da kulaktan ses gelmesi olarak yan etki yapabilmektedir.

Kulaktan ses gelmesine eşlik eden belirtiler

Kulaktaki sese genellikle aşağıdaki durumlar da eşlik eder; Baş dönmesi, baş ağrısı, kulak ağrısı, kulakta dolgunluk hissi, ateş, bulantı, kusma, kulakta kızarma, şişme, sıcaklık hissi

Kulaktan ses gelmesi nasıl geçer?

Kulağınızdan ses gelmesinden muzdaripseniz en kısa zamanda bir Kulak Burun Boğaz doktoruna görünmelisiniz. Doktor size işitme testi, kulak basınç testi gibi çeşitli testler uygulayıp bu durumun neden kaynaklandığını tespit edip gerekli tedaviyi gerçekleştirecektir.

Kulaktan ses gelmesi ile ilgili doktorlara sorular;

Sual: Son zamanlarda fark ettim, geceleri yatarken kulağımdan pıt pıt gibi bir ses geliyor. Bu durum neden olur?

CEVAP

Kulak, Burun, Boğaz hastalıkları (KBB) uzmanı Dr. Selçuk Onart'ın cevabı: (Üst solunum yolu enfeksiyonu başlangıcı olabilir.)

Sual: Sağ kulağımdan sürekli pıt pıt sesi geliyor. Neden oldu?

CEVAP

Kulak, Burun, Boğaz hastalıkları (KBB) uzmanı Dr. İrfan Gözübüyük'ün cevabı: (Dış kulak yolunda akıntı birikmesi, çene eklemi rahatsızlığı, damardan nabız atışının yansıması gibi birçok sebep olabilir. Devam ederse bir KBB uzmanına muayene olmanızı öneririm.)

Sual: Sağ kulağımın içinden ufak bir sinek kaçmışta kanat çırpar gibi bir ses geliyor (pır pırr pırr) gibi. Doktorlar kulak içinin temiz olduğunu sorun olmadığını söyledi fakat halen aralıklar ile devam ediyor. Ne yapayım?

CEVAP

Kulak, Burun, Boğaz hastalıkları (KBB) uzmanı Dr. Kaan Beriat'ın cevabı: (Kulak basınç testi ve geniz muayenesi yapılmalı.)

Sual: 3 haftadır kulağımda çıtırdama sesi duyuyorum, geçmiyor, ne yapayım?

CEVAP

Kulak, Burun, Boğaz hastalıkları (KBB) uzmanı Dr. Ahmet Şirin'in cevabı: (Kulak zarını görmek gerekir. Bazen bir enfeksiyon, bazen bir havalanma bozukluğu, bazen de kulağa kaçmış saç teli, zarda bu problemleri yapabilir.)

Sual: Yürürken veya koşarken her adım attığımda sol kulağımdan "çıt çıt" diye bir ses geliyor. Bu durumun nedeni ne?

CEVAP

Kulak, Burun, Boğaz hastalıkları (KBB) uzmanı Dr. İsmail Külahlı'nın cevabı: (Bu durum kulak ile geniz bölgesi arasında bulunan östaki kanalının açılıp kapanmasında bir sorun olduğunu düşündürür. Burun açık mı? Sinüzler temiz mi? Alerji var mı? Diş boğaz sorunu var mı? Bunların bakılması gerekir. Herşey normalse sorun yok demektir.)

Kulak Çınlaması Bitkisel Tedavi Kesin Doğal Çözümler Tıklayınız

Göz Seyirmesinin Nedenleri Nelerdir?

Göz Seyirmesinin Nedenleri Nelerdir?

Göz seyirmesi nedir?

Göz kapağının belli bir süre boyunca istemsiz olarak hareket etmesine göz seyirmesi adı verilmektedir. Tıptaki adı blefarospazm olan göz seyirmesi, halk arasında ise göz atması olarak bilinir. Bu durumun nedenleri; uykusuzluktan, magnezyum eksikliğine kadar pek çok etkenden kaynaklanıyor olabilir. Tüm bu faktörleri, aşağıda sizin için sıraladık.

Stres

Strese verilen tepkiler, kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu tepkilerden bir tanesi de göz seyirmesidir. Stres, göz yorgunluğu ile ilişkili ise eğer, seyirmeye neden olan faktörün stres olduğunu söyleyebiliriz. Önüne geçebilmek için, stres faktörlerinden uzak kalmak önemlidir.

Yorgunluk

Uykusuzluk ve yorgunluk, göz seyirmesinin en bilinen sebeplerindendri. Uykunuzu yeteri kadar alıp, sizi yoran işlerden bir süre uzak kaldığınızda, göz seyirmenizin dindiğini fark edeceksiniz.

Alerji

Toz ve polen gibi alerjik etkenler de göz seyirmesi ile alakalı olabilir. Gözlerin ovulması histamin üretir ve histamin, göz seyirmesinin bilinmekte olan sebeplerinden birisidir. Nedeni alerjiden kaynaklanan göz seyirmesinin, doktorunuzun yardımı ile kolay bir şekilde önüne geçebilirsiniz.

Kafein ve alkol

Aşırı kafein ve alkol tüketiminin, göz seyirmesine neden olabileceği uzmanlar tarafından gözlemlenen ve düşünülen bir durumdur. Aşırı alkol ve kafein alımından uzar durabilirsiniz.

D vitamini eksikliği

D vitaminin, kalsiyum emilimine destek olduğunu ve kasları rahatlatmaya yardımcı olduğunu biliyoruz. Yetersizlik olması durumunda; kalsiyum emilimi azalacağı için, gözlerde seyirmeye neden olabilir. Eğer, seyirme nedeninin D vitamini eksikliği olduğu tespit edilirse, doktorunuz tarafından göz seyirmenizi engelleyecek yardımcı ilaçlar verilir.

B12 vitamini eksikliği

B12 vitaminin eksik olması durumunda, göz seyirmesinin yaşanması söz konusu olabilir. Vitamin testi yaptırmalı ve eksikliğinizin olup olmadığını öğrenmelisiniz. Eğer, bir eksikliğiniz varsa doktorunuzun reçete edeceği B12 ilaçlarını kullanabilir ve göz seyirmenizin önüne geçebilirsiniz.

Göz kapağı ya da kornea iltihabı

Bakterilerin aşırı bir şekilde artması sonucunda, göz kapağınızda iltihaplanma meydana gelebilir. Blefarit olarak adlandırılan bu duruma, göz kapağınızın yağ bezeleri tarafından tıkanması ve alerjik durumlar yol açabilir. Göz seyirmesine neden olan önemli bir durumdur.

Çarpıntının Sık Rastlanan Nedenleri Nelerdir?

 

Hasta çarpıntıyı nasıl tarif eder? Bazı kişiler zaman zaman, göğüs ya da karın bölgelerinde, kalbin hızlı, güçlü veya düzensiz attığını belirgin şekilde hissederler ve bu duruma çarpıntı denir. Aslında yaygın bir şikayettir ve her zaman ciddi bir hastalığa işaret etmez ama yine de olağan dışı bu his endişe vericidir. Bu endişeden dolayı çarpıntı süresi daha da uzayabilir. Çarpıntı en sık neden olur? Psikolojik nedenler ve beslenme! Kalp çarpıntısı genellikle psikolojik bir nedenden veya beslenme ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bazen de çarpıntı kahveyi fazla kaçırdığınızın da işareti olabilir. Kafein ve nikotin günlük hasyatta sıklıkla çarpıntıya sebep olan etkenlerdendir. Kimi zaman da reflü ve gastrit altta yatan hastalık olarak saptanır. Kalp çarpıntısının psikolojik olduğu durumlarda, çarpıntısı olan kişi fenalık geçiriyor duygusuna kapılır ve kendini derin derin nefes almak zorunda hisseder. Bu duygulara endişe eşilik eder. Bu ruh hali ve çarpıntılar bazen tüm güne yayılacak kadar uzun sürer. Beyin fiziksel stresle psikolojik stres farkını ayırt edemediği için kişinin yaşadığı stres kalbe yansır. Vücudu fiziksel bir tehlikeye hazırlar gibi, beyin kalp atışlarını hızlandırır. Ev veya işle ilgili problemlerin kişilere kalp çarpıntısı olarak geri dönmesi bundandır. Panik atak veya kaygı bozukluğu rahatsızlığı olanlarda da genellikle çarpıntı şikayeti görülür. Panik atak hastaları çoğu kez kalp hastası olduklarını düşünerek hastaneye başvururlar. Hatta bu hastalarda sıklıkla göğüs ağrısı yakınması da olur. Hareketsiz yaşam çarpıntıya sebep olur mu? Bolca yürüyüş yapın ve bol oksijen alın! Aşırı güç sarf etmeyi gerektiren, fazla efor harcatan aktiviteler sonrası kişilerde kalp çarpıntısı görülmesi normaldir. Özellikle hareketsizliğe alışık kişiler, hızla merdiven veya yokuş çıktıklarında kalp çarpıntısı ile karşılaşabilirler. Ağır spor egzersizleri de çarpıntıya neden olur. Hastalıklardan hangilerinde çarpıntı olur? Psikolojik nedenlerin dışında, kalbin kendisinden veya diğer bir hastalıktan kaynaklanan çarpıntılar da vardır. Bunlar sıklıkla; -Anemi (kansızlık) -Tiroid hastalıkları (guatr) Hipertiroidi ya da zehirli guatr denilen bu rahatsızlıkta tiroid bezi adlı organ tiroid hormonunu çok fazla üretir. Bunun sonucunda sinirlilik, konsantrasyon bozukluğu, kilo kaybı, terleme ve kalp çarpıntısı görülebilir. -İlaçlar (soğuk algınlığı ilaçları ,astım ve allerji ilaçları, bazı bitkisel gıda takviyeleri) Günlük hayatta nezle , grip gibi durumlarda destek tedavisi olarak hepimiz sıklıkla hap veya suda eriyen şekilde ilaçlar kullanmaktayız. Bu ilaçların içinde çarpıntıya sebep olan &#;pseudoefedrin&#; etken maddesi bulunmaktadır. Ayrıca astım ve allerji ilaçları da kalp hızını artırarak çarpıntıya sebep olabilir. &#; Hamilelik Hamilelik sırasında görülen çarpıntılar normal kabul edilir. Doğumdan sonra genellikle bu şikayet sonlanır. Hormon değişiklikleri nedeniyle sadece hamilelikte değil, menopoz veya regl döneminde de çarpıntı görülebilir. -Hipoglisemi (kan şekerinin düşmesi) Kan şekerinin düşmesi sırasında, kişiler belirli bir süre çarpıntı hisseder. Terleme, solukluk, titreme gibi diğer belirtilerin şiddetine göre yapılacak tedavi ile kan şekeri ayarı sağlanarak, belirtiler ortadan kaldırılır. Hipoglesimi diyabet habercisi olabileceği gibi stres, yetersiz beslenme veya yorgunluk nedeniyle de görülebilir. -Kalp ritim bozuklukları   Dr. Ebru Özenç

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası