yüksek maaşlı eşit ağırlık meslekleri / Eşit Ağırlık Bölümü Meslekleri ve Maaşları | Öğrenci Gündemi

Yüksek Maaşlı Eşit Ağırlık Meslekleri

yüksek maaşlı eşit ağırlık meslekleri

Lise döneminde yapacağınız bölüm seçimi, doğrudan meslek ve iş hayatınızı etkiler. Üniversite bölümlerinin her biri öğrencilerin farklı ilgi alanlarına hitap eder. Hem sayısal hem de sözel bölümlerde başarılı olan eşit ağırlık öğrencileri için birçok bölüm bulunuyor. Üstelik, birçok bölüm iş bulmak ve dolgun bir maaş kazanmak için son derece avantajlıdır. Üniversite bölümleri eşit ağırlık alanından seçildiğinde dersleriniz sadece sözel veya sözel – sayısal olur. Hayalinizdeki birçok mesleği eşit ağırlık alanında bulabilirsiniz. Diğer alanlara göre bölüm açısından daha zengindir.

En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri

En iyi eşit ağırlık bölümleri sizin hayaliniz ve ilgi alanınıza göre değişir. Meslek seçimi yaparken sadece dolgun maaş ve iş garantisi açısından değerlendirmemelisiniz. Bir işi yaparken mutlu olmadığınız sürece hayatınız olumsuz yönde etkilenir. Aşağıda üniversite bölümleri eşit ağırlık alanıyla ilgili önemli bilgileri görebilirsiniz. İşte, en iyi eşit ağırlık bölümleri

Hukuk

Son yılların en fazla tercih edilen bölümlerinden biri Hukuk’tur. YÖK tarafından yapılan son açıklamada bin sınırı getirildi. Hukuk Fakültesi’nden mezun olan biri avukat, hakim, savcı, hukuk müşaviri, kaymakam, yasama uzmanı yardımcılığı vb. birçok alanda iş bulabilir. Türkiye’de ve dünyada hukuka duyulan ihtiyaç hiçbir zaman bitmeyecektir. Bu nedenle her zaman iş bulabileceğiniz nadir bölümlerden biridir.

Psikoloji

Psikoloji, insan zihnine ait tüm davranışları, bilinç ve bilinçaltında oluşan değişimleri, duyguları inceleyen zengin bir bölümdür. Psikoloji bölümünden mezun olanlar ‘Psikolog’ olarak neredeyse her yerde çalışabilir. Psikolojik araştırma merkezi, hastane, rehabilitasyon merkezi, okul, kreş vb. farklı kurumlarda iş bulabilirsiniz. Kamu kadrolarında çalışmak için KPSS’ye girmeniz gerekir. Ancak özel sektörde de yoğun bir psikolog ihtiyacı vardır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

En iyi TM bölümleri arasında bulunan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı her zaman iş olanağı sunan nadir bölümlerden biridir. İç mimarlar estetik duygusu yüksek olan yerler tasarlamaktadır. Genellikle kapalı alanlar için çalışılsa da çevre tasarımları konusunda da iç mimarlara ihtiyaç duyulur. İç mimarlar freelance olarak çalışabildiği gibi, inşaat ve dekorasyon firmalarında da iş bulabilir. KPSS ile kamu kurumlarında da çalışabilirsiniz.

İşletme

İşletme uzun yıllardır en çok tercih edilen eşit ağırlık bölümleri arasında bulunuyor. Türkiye’de birçok üniversitede İşletme bölümü olması en büyük etkenlerden biri. Ancak genellikle iş olanağının daha fazla olması sebebiyle tercih edilmektedir. İşletme bölümü, İdari ve İktisadi Birimler Fakültesi’nde yer alır. Mezunlar eğitim, ulaştırma, sağlık, gayrimenkul, madencilik, bilişim vb. birçok sektörde iş bulabilir. TBMM yasama uzmanı, müfettiş,kaymakam, gelir uzman yardımcısı, Sayıştay denetçiliği vb. birçok mesleği yapmak için KPSS’den iyi bir puan almalısınız.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR)

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunları danışanları dinlemek, yol göstermek, olayları bir bütün içinde değerlendirmek, tedavi planı oluşturmak vb. görevleriyle bilinir. Aynı zamanda gerekli durumlarda psikiyatr ve psikologla iletişime geçerek daha iyi bir tedavi planı için zemin oluşturabilir. Mezunlar okullarda, kolejlerde, kliniklerde ve sağlık merkezlerinde iş bulabilir. Ayrıca bazı fabrika ve firmalar da Psikolojik Danışman alıyor.

Ekonomi

İnsanlar ticaret ve alışveriş yaptığı sürece var olacak bölümlerden biri Ekonomi’dir. İş olanağının fazla olması ve freelance çalışma imkanı ile en iyi TM bölümleri arasındadır. Ekonomi bölümünde öğrenciler para ve bankacılık, mikro ve makro iktisat, siyaset bilimi, çevre ekonomisi vb. derslerde eğitim alır. Bölüm okuyanlar ‘ekonomist’ olarak mezun olmaktadır.

Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi

Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi’nde okuyanlar farklı bölümlere yönelik derslerde eğitim alır. Hukuk, siyaset, ekonomi, tarih vb. bölümlerle ilgili derslerde zengin ve kapsamlı bir eğitim verilir. Mezun olanlar başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere neredeyse her bakanlıkta çalışabilir. İhracat ve ithalat firmaları, sivil toplum kuruluşları, bankalar, NATO, OECD vb. farklı alanlarda iş bulmanız mümkün olur.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Önü açık ve iş getirisi yüksek olan diğer bir bölüm Yönetim Bilişim Sistemleri’dir. Kamu veya özel bankalar, yazılım şirketleri, teknolojiyle ilgili şirketler, veri analiz şirketleri vb. yerlerde iş bulunabilir. Bölümün amacı çağa uyum sağlayan, bilgiyi doğru kullanabilen ve yönetebilen kişileri yetiştirmektir. Yüksek maaş avantajı ve kolay iş bulunabilmesi ile en iyi eşit ağırlık bölümleri arasında bulunur.

Çocuk Gelişimi

Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları açısından değerlendirildiğinde en avantajlı bölümlerden biri Çocuk Gelişimi’dir. Devlet kadrolarında iş bulmak daha kolaydır ve özel sektörde de her zaman ihtiyaç duyulur. Hastaneler, anaokulları, kreşler, çocuk programları hazırlama, ıslahevleri ve çeşitli firmalarda çalışabilirsiniz. Ayrıca çocuklara yönelik kitap, program, şarkı vb. hazırlanmasında danışman ve uzman olarak da çalışmak mümkündür.

Grafik Tasarımı

Grafik Tasarımı son yılların en popüler ve gözde TM bölümleri arasında bulunuyor. Reklam ve tanıtımın her geçen gün daha değerli olması, insanların bu mesleğe ihtiyaç duymasını sağlamaktadır. Sanat tarihi, renk kuramları, 3 boyutlu tasarım, web tasarımı, tipografi vb. alanlarda eğitim veriliyor. Mezunlar reklam ve medya kuruluşları, eğitim, yiyecek – içecek pazarlama, sanat danışmanlığı vb. farklı yerlerde iş bulabilir. Ayrıca Grafik Tasarımı mezunları kendi ofislerini de açabilir.

Bankacılık

Bankacılık bölümünden mezun olanlar ‘Finans Uzmanı’ olarak iş bulabilir. Bu bölüme alternatif olarak ‘Bankacılık ve Finans’ veya ‘Uluslararası  Bankacılık ve Finans’ bölümlerini de tercih edebilirsiniz. 2 yıl okumak için ise ‘Bankacılık ve Sigortacılık’ bölümü vardır. Bölüm mezunları tüm finans kuruluşları ve bankalarda iş bulabilir. Bunun yanı sıra kişisel danışmanlık da verebilirsiniz.

Kamu Yönetimi

Hükümet politikalarının düzenli uygulanması ve denetlenmesi için Kamu Yönetimi mezunlarına ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda özel şirketlerde de Kamu Yönetimi’nden mezun olanlar üst düzey yönetici olarak çalışabilir. İş olanağının her zaman olması sayesinde en iyi eşit ağırlık bölümleri arasında yer alıyor. Bölüm mezunları kaymakam, komiser, müfettiş vb. kadrolarda çalışabilir. Ayrıca pedagojik formasyon alarak öğretmen de olabilirsiniz.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, spora ilgi duyan öğrenciler için en iyi eşit ağırlık bölümüdür. BESYO’ya girmek için spor mülakatlarından başarılı olmanız gerekir. Bölüm mezunları özel ve devlet okullarında beden eğitimi olarak çalışabilir. Bunun yanısıra spor merkezlerinde de iş bulabilirsiniz.

Havacılık Yönetimi

Havacılık Yönetimi son yıllardaki en iyi eşit ağırlık bölümleri arasında bulunuyor. Bölüm henüz yeni sayılmasına rağmen iş alanı oldukça geniş. Havacılık Yönetimi Bölümü, Havacılık ve Uzay Fakültesi bulunan üniversitelerde bulunuyor. Bölüm mezunları havayolu şirketleri, hava ulaştırma şirketi, hava lojistik şirketleri ve havalimanlarında çalışabilir.

Sınıf Öğretmenliği

Yıllardır popülerliğini koruyan bölümlerden biri de Sınıf Öğretmenliği’dir. Bölüm mezunları devlet ve özel okullarda ‘sınıf öğretmeni’ olarak çalışabilir. İyi bir KPSS puanı aldığınızda atanma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Diğer öğretmenlik bölümlerine oranla Sınıf Öğretmenliği’nde atama sayıları daha fazladır.

Sosyal Hizmetler

Sosyal Hizmetler’in aynı isimle lisans ve önlisans bölümleri bulunur. Lisans bölümü mezunları için iş olanağı daha fazladır ve maaşı daha yüksektir. Önlisans bölümünde okuyanlar da kolayca iş bulabilir ancak maaşı daha düşük olacaktır. Önlisans mezunları, istedikleri takdirde DGS ile geçiş yapabilir. Sosyal Hizmetler bölüm mezunları sığınma evleri, huzurevi, devlet planlama teşkilatı, çocuk esirgeme kurumu, yurt, hastaneler, sivil toplum kuruluşları vb. birçok yerde çalışabilir.

Sağlık Yönetimi

Özel sağlık kurumlarının çoğalmasıyla birlikte Sağlık Yönetimi mezunları için de iş olanağı daha fazla artış gösterdi. Bölüm mezunları ‘Sağlık Yöneticisi’ olarak işe başlar ve sağlık hizmetindeki her süreçte kurum içi ve kurum dışı ilişkileri yürütür. Sağlık yöneticileri, üniversite, özel ve vakıf hastanelerinde, sağlık sigortası yapan şirketlerde, rehabilitasyon merkezi ve kliniklerde, tıbbi ilaç / malzeme üretimi ve satışı yapan şirketlerde çalışabilir.

İktisat

İktisat bölümü en fazla tercih edilen eşit ağırlık bölümleri arasında bulunuyor. Özellikle sayısal da daha iyi olan öğrenciler İktisat bölümünde çok iyi işlerde çalışabilir. İktisat mezunları için iş olanağı oldukça fazladır. Bankacı, muhasebeci, ekonomist, analist vb. üst düzey işlerde çalışabilir. Kısacası pazarlama, finans, gayrimenkul, banka vb. ticaret ve parayla ilgili olan her firmada iş bulabilirsiniz.

Tarih Öncesi Arkeoloji

Tarih Öncesi Arkeoloji Bölümü sayılı üniversitede bulunuyor. Dolayısıyla mezun öğrenci sayısı daha az ve iş olanağı daha fazla. Öğrenciler, ‘Arkeolog’ olarak mezun olur ve KPSS sonrasında Kültür Bakanlığı’nda iş bulabilir. Arkeolojik kazıntıların bulunması ve çıkartılması, eserlerin onarılması ve bakım yapılması gibi iş görevleri vardır.

Felsefe Grubu Öğretmenliği

Felsefe Grubu Öğretmenliği mezunları KPSS ile devlet okullarında iş bulabilir. Veya özel okullarda Felsefe / Sosyoloji öğretmeni olarak çalışır. Lisans boyunca klasik mantık, gelişim psikolojisi, eğitim bilimine giriş, kurumlar sosyolojisi vb. derslerde eğitim verilmektedir. Felsefe Grubu Öğretmenliği’nin bölüm puanları, diğer öğretmenlik branşlarına oranla daha düşüktür.

Maliye

Maliye bölümü aynı isimle önlisans ve lisans eğitimde bulunuyor. Bölümde finans, hukuk, maliye vb. dersler ağırlıklıdır. Bölüm mezunları idari hakim, değerlendirme uzmanı, müfettiş, mali müşavir, Merkez Bankası uzmanlığı vb. meslek kollarında çalışabilir. İş olanağının fazla olması ve Türkiye’deki birçok üniversitede bölümün bulunması ile uzun yıllardır popülerliğini korumaktadır.

Eşit Ağırlık Bölümlerinin Tamamı

En iyi eşit ağırlık bölümleri arasından kendinize uygun bir meslek seçemediyseniz, diğer bölümlere de göz atabilirsiniz. Sıkı bir çalışma ve kendinizi geliştirerek her zaman her meslek kolunda iş bulmanız mümkün olacaktır.

En İyi 2 Yıllık Eşit Ağırlık Bölümleri

En iyi iki yıllık eşit ağırlık bölümleri ile hayalinizdeki mesleğe kavuşabilirsiniz. Bir kısmı kendi işinizi yapmanızı sağlarken bir kısmı devlet ve özel kuruluşlarda çalışmanızı sağlar.

  • Arıcılık
  • Avcılık ve Yaban Hayatı
  • Basım ve Yayın Teknolojileri
  • Bilgi Yönetimi
  • Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri
  • Deniz Brokerliği
  • Deniz ve Liman İşletmeciliği
  • Dış Ticaret
  • Hava Lojistiği
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Kuyumculuk ve Takı Tasarım
  • Lojistik
  • Moda Tasarımı
  • Pazarlama
  • Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
  • Spor Yönetimi
  • Tarımsal İşletmecilik
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği
  • Uçuş Harekat Yöneticiliği
  • Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi

En İyi 4 Yıllık Eşit Ağırlık Bölümleri

En iyi 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri daha fazla iş imkanı sağlamaktadır. Aşağıda kendiniz ve geleceğiniz için en iyi bölümleri bulabilirsiniz.

  • Aile ve Tüketici Bilimleri
  • Antrenörlük Eğitimi
  • Antropoloji
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi
  • Ekonometri
  • Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi
  • Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • İnsan ve Toplum Bilimleri
  • Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı
  • Lojistik
  • Moda ve Tekstil Tasarımı
  • Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik
  • Uluslararası Girişimcilik
  • Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik
  • Uluslararası Ulaştırma Sistemleri
  • Yönetim Bilişim Programları
Kategoriler Üniversite Bölümleri

Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları hakkında net bilgiler bulacağınız makalemi dokuz (9) başlık ve dört (4) video ile detaylı anlatarak; eşit ağırlıktaki meslekler ile ilgili bilgiler veriyorum. Eşit ağırlık meslekleri hakkında bilgilere geçmeden önce ea meslekleri nelerdir tüm bunlara yanıt vereceğimi bilmelisiniz.

Öğrenci hayatınızın en zorlu tercihlerinden biri de hangi bölümü seçmeniz gerektiğidir. Lise yıllarında yaptığınız bu tercihler sonrasında, size en uygun bölümü seçerseniz, bu bölümden mezun olduğunuz zaman istediğiniz üniversite bölümünü kazanarak, hayatınızı en doğru şekilde planlarsınız. Bu planlama hayatınızı çok büyük oranda değiştirir. Aşağıdaki mesleklerin maaşları özel sektöre ve kamuya göre değişiklik göstermektedir. Eşit ağırlık bölümleri, genel olarak eşit ağırlık puan türüne göre öğrenci alımı yapan bölümlerdir.

Eşit Ağırlık Meslekleri Ve Maaşları Ne Kadardır?

Eşit ağırlık bölümü genelde sayısal ve sözel başarılara sahip kişiler tarafından tercih edilen bir bölümdür. Bu bölümden mezun olan kişiler için; eşit ağırlık meslekleri ve maaşları; genel itibarıyla; Sınıf öğretmenliği, hukuk, sınıf öğretmenliği, sağlık yönetimi, uluslararası ilişkiler, psikoloji, bankacılık, beden eğitimi öğretmenliği gibi mesleklerdir.

Eşit ağırlık bölümünde okunması gereken bölümler içinde en fazla ilgi gören bölüm de İktisadi Bilimler Fakültesi bölümleridir. Genel olarak bu fakülteyi tercih eden kişiler iş bulma konusunda sorun yaşamazlar. İş sektöründe eşit ağırlık mezunu kişilerin alacakları maaşlar;

  1. Bankacıların Maaş Aralığı : TL
  2. Avukatların Maaş Aralığı : TL
  3. Psikologların Maaş Aralığı : TL
  4. Sosyologların Maaş Aralığı : TL
  5. Sınıf öğretmenlerin Maaş Aralığı : TL şeklinde olmaktadır.
En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri Nelerdir?

En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri Nelerdir?

Lise döneminde okul bittikten sonra öğrenciler mezun oldukları bölüme göre 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih etmektedirler. Bu bölümler öğrenciler için mezun oldukları zaman onlara getirisi yüksek şekilde olmalıdır. 4 yıllık üniversite tercihinizde en iyi eşit ağırlık bölümleri sıralamaları;

  1. Antrenörlük bölümü,
  2. Antropoloji bölümü,
  3. Ekonometri bölümü,
  4. Aile ve tüketici bilimleri bölümü,
  5. Deniz işletmeciliği ve yönetim bölümü,
  6. Gayrimenkul geliştirme ve yönetimi bölümü,
  7. Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü,
  8. Elektronik ticaret ve teknoloji yönetimi bölümü,

Bu bölümler 4 yıllık üniversite okuyacak olan eşit ağırlık mezunu öğrenciler için en ideal ve faydalı bölümler olacaktır. 2 yıllık üniversite okuma isteyen eşit ağırlık mezunu öğrenciler;

  1. Bilgi Yönetimi
  2. Arıcılık bölümü
  3. Dış ticaret bölümü
  4. Deniz brokerliği bölümü
  5. Avcılık ve yaban hayatı bölümü
  6. Deniz ve liman işletmeciliği bölümü
  7. Basım ve yayın teknolojileri bölümü
  8. Çocuk koruma ve bakım hizmetleri bölümü

Eşit Ağırlık Okuyan Ne Olur?

Eşit ağırlık okuyan öğrenciler genelde eşit ağırlık okuyan ne olur? sorusunu araştırmaktadırlar. Genel olarak bitirdikleri bölümün kendilerini hangi mesleğe yönlendireceğini düşünürler. Eşit ağırlık okuyan kişiler; avukat, bankacı, psikiyatrist, Sınıf öğretmenliği gibi meslekleri yapabilirler.

Bunların dışında, sağlık sektöründe de çalışabilirler. Genel olarak muhasebe alanından kendilerini geliştirirler. Mali müşavir, yeminli mali müşavir gibi meslekleri icra ederler.

Sonuç olarak en doğru meslek tercihlerini yaparak kariyerlerini ona göre şekillendirirler. Kamu ve özel sektörde oldukça rahat iş bulabilecek bölümleri bitirmiş oluyorlar. Eşit ağırlık bölümlerinde meslek çeşitliliği fazladır.

Eşit ağırlık okuyan kişiler bu yüzden çok farklı işlere sahip olmaktadırlar. Eşit ağırlık bölümlerinde okumak oldukça kolaydır. Bunun için ortalama puan almak yeterli olacaktır. Sayısal bölümlere oranlar; eşit ağırlık bölümlerini okumak sayısal bölümlere göre daha kolaydır.

Önü Açık Eşit Ağırlık Meslekler Nelerdir?

Eşit ağırlık meslekleri içinde önü açık eşit ağırlık meslekler işletme bölümü, iktisat bölümü, hukuk bölümü gibi piyasada çok rahat ve yüksek maaşlarla çalışacağınız bölümlerdir. Hukuk bölümü bitiren avukat, yüksek maaşlarla çalışmaktadır.

Aynı zamanda işletme ve iktisat bitiren öğrenciler özel şirketlerde üst yönetimde yer almaktadırlar. Aynı zamanda muhasebe ve finans alanındaki işlerde çalışarak, yüksek maaşlara sahip olmaktadırlar.

Bu bölümleri bitiren öğrenciler genel olarak çok rahat ve yüksek maaşlı işlerde çalışmaktadırlar. Bankacı, sosyolog, mali müşavir gibi mesleklere sahip olmaktalardır. Bu meslekler geleceğe yönelik yapılan kariyer planlamaları için seçilecek olan en güzel mesleklerdir.

Eşit Ağırlık Öğrencisi Ne Okumalı?

Eşit Ağırlık Öğrencisi Ne Okumalı?

Eşit ağırlık öğrencisi lise son sınıfa geçtiği andan itibaren, üniversite de hangi bölümü okuması gerektiğini ve bu konuda nasıl bir yol izlemesi gerektiğini düşünür. Peki; eşit ağırlık öğrencisi ne okumalı? Eşit ağırlık öğrencileri günümüzde pek çok farklı alanda okuma isteğine kapılmaktadırlar.

Fakat okuması gereken bölümler, İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü, psikoloji, Uluslararası İlişkiler, Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümleridir. Genel olarak baktığımız zaman bu bölümleri bitiren öğrenciler her alanda çalışabilir pozisyona gelmektedir.

Eşit Ağırlıkta Hangi Bölüm Okunmalı?

Eşit Ağırlıkta Hangi Bölüm Okunmalı?

Eşit ağırlık bölümleri genel olarak sözel ağırlıklı ve muhasebe içeriklidir. Fakat; eşit ağırlıkta hangi bölüm okunmalı diye düşünecek olursak en mantıklı cevaplar muhasebe, iktisat, hukuk, mimarlık, sağlık işletmeciliği gibi bölümlerdir.

Bu bölümleri bitiren kişiler kariyer olarak çok iyi konumlara gelirler ve yüksek maaşlı işlerde çalışırlar. Hukuk bitiren bir öğrenci mesleki hayatında savcılık, hakimlik, idari hakimlik, denetmenlik ve kaymakamlık gibi birçok alanda kariyer yapma imkanı bulmaktadır.

Eşit Ağırlık Bölümünde Hangi Meslekler Var?

Eşit Ağırlık Bölümünde Hangi Meslekler Var?

Eşit ağırlık bölümünü bitiren kişiler mesleki anlamda çok geniş alanlara sahip olmaktadırlar. Genel olarak hangi bölümü bitirmeleri gerektiğini düşünmelidirler. Peki; eşit ağırlıkta hangi meslekler var? Muhasebe ve finans gibi alanlarda kariyer yapmak isteyenler iktisat bölümünü bitirmektedirler. Aynı şekilde;

  1. Psikologluk
  2. Akademisyenlik
  3. Spor Yönetmenliği
  4. Rehber Öğretmenliği
  5. Psikolojik Danışmanlar
  6. Siyaset Bilimleri Uzmanları
  7. Sosyal Hizmetler Uzmanları
  8. Devlet Kurumları Yöneticiliği

gibi mesleklerde eşit ağırlık bitiren öğrencilerin icra edeceği mesleklerdir.

Eşit Ağırlığı İyi Olan Hangi Mesleği Seçmeli?

Eşit Ağırlığı İyi Olan Hangi Mesleği Seçmeli?

Eşit ağırlık genelde sözel ve sayısal başarıları orta düzeyde olan kişiler tercih etmektedirler. Bu sebeple eşit ağırlığı iyi olan hangi mesleği seçmeli? diye düşünecek olursak;

  1. Felsefe : Öğretmenlik mesleğini icra edebilirler.
  2. Hukuk : Avukatlık, hakimlik, savcılık gibi meslekleri icra ederler.
  3. Uluslararası İlişkiler : Dış ticaret alanında çok kolay iş bulurlar.
  4. Sosyoloji Bölümü : Devlet kadrolarında sosyolog olarak çalışabilirler.
  5. Psikolojik Danışmanlık Bölümü : Psikolog olarak görev yapabilirler.
  6. Kamu Yönetimi : Finans, muhasebe, yöneticilik gibi alanlarda iş bulabilirler.
  7. İşletme Bölümü : Muhasebesi, yönetici, bankacı, mali müşavir gibi meslekleri yapabilirler.
  8. Beden Eğitimi Öğretmeni : MEB’e bağlı okullarda veya özel eğitim kurumlarında işe sahip olabilirler.
  9. İktisat Ekonomi Bölümü : Ekonomist, iktisatçı, istatikçi, finansçı, kaymakamlık gibi meslekleri yapabilirler.
  10. Psikoloji Bölümü : Psikiyatrist olarak hastanelerde görev yapmaktadırlar. Aynı zamanda özel iş yeri de açabilirler.
  11. Halkla İlişkiler : İş yerlerinde halkla ilişkiler bölümünde görev yaparlar. Özel iş yerlerinde çok rahat iş bulurlar.
  12. Siyaset Bilimi : Geniş meslek alanları bulunmaktadır. İktisat bölümü öğrencilerinin yaptığı tüm işleri kolaylıkla yapabilirler.

Bu bölümler ve yapılabilecek meslekler eşleşmesinde daha birçok farklı alanlar bulunmaktadır. Tüm bu bölümler ve yapılacak meslekler her alanda yapılan işlerdir. Aynı zamanda genel olarak baktığımız zaman yapılan meslekler son derece yaygın olarak yapılan mesleklerdir. Eşit ağırlık bölümünü bitiren kişiler bu yönden şanslıdır. İş hayatının birçok alanında çalışabilirler.

Eşit Ağırlıkta Hangi Bölümler Tercih Edilmeli?

Eşit Ağırlıkta Hangi Bölümler Tercih Edilmeli?

Eşit ağırlık bölümünden mezun olanlar, okul öncesi öğretmenliği özel eğitim öğretmenliği, iktisat, ekonomi, maliye ve uluslararası ilişkiler gibi bölümleri okuyarak, finansal işlerde ve psikoloji, hukuk alanında uzman olarak iş yapmaktadırlar. Bu noktada; eşit ağırlıkta hangi bölümler tercih edilmeli? diye düşünülecek olursa; eşit ağırlık mezunları için en uygun bölümler,

  1. Hukuk,
  2. Psikoloji,
  3. Öğretmenlik,
  4. Uluslararası ilişkiler,

gibi bölümler olarak çeşitlenmektedir. Eşit ağırlık bölümlerinden mezun olan kişiler; çalışma hayatına girdikten sonra maaş aralığı TL ile TL arasında değişmektedir.

Sınıf öğretmenlerinin maaş aralığı, öğretmen olan kişinin kamu ya özel sektörde çalışmasına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. KPSS ile kamuya atanan öğretmenler çalışma şartları olarak daha rahattır.

Avukatlar, öncelikle stajyer olarak işe girmektedir. Hukuk fakültesi mezunu avukatlar, stajlarını tamamladıktan sonra maaş aralıkları yükselmektedir.

Psikoloji bölümü mezunu psikologlar için maaşı için ise; ücretlerini belirleyen en önemli etken terapi deneyimleridir. Bankacı olarak çalışanlar için ise maaş aralığı deneyim ve tecrübelerine göre değişir. Çalıştığı yerin kamu veya özel olmasına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Sosyoloji mezunu olan sosyologlar, kamu kurumlarında çalıştıkları zaman çok yüksek maaş almaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir