lise 2018 yüzdelik dilimleri / LGS Anadolu ve Fen Liseleri - - Yüzdelik Dilim ve Sıralamaları

Lise 2018 Yüzdelik Dilimleri

lise 2018 yüzdelik dilimleri

üniversite puanları

LGS lise tercihleri maratonu başladı. lise taban puanları ve okul yüzdelik dilimleri siz değerli öğrenciler için sayfamızda hazırlandı. LGS maratonunun ardından sıra geldi en önemli aşamaya o da tercih aşaması. LGS yerleştirme puanınıza göre yapacağınız LGS tercihleri sizin geleceğinizin şekillenmesinde birebir etkili olacak bu sebeple LGS lise puanları verilerini dikkatle inceleyerek gerekirse mutlaka rehber öğretmenlerden yardım alın.

Lise Giriş sınavı LGS lise yüzdelik dilimleri de sizlere fikir verecektir. Aşağıda Fen liseleri taban puanları ile Anadolu liseleri puanı ve Anadolu İmam Hatip Liseleri taban puanları yüzdelik dilimleri tablosunu görebilirsiniz. İstediğiniz ile tıklayarak inceleyebilirsiniz. Yine aynı şekilde meslek liseleri taban puanları da her bir ilin için bütün olarak yer alıyor.

LGS Lise Taban Puanları

LGS lise tercihi yapacak olan tüm adaylar aklınıza takılan her konuda aşağıdan soru ve yorumlarınızı hızlıca paylaşma olanağına sahipsiniz. Uzman eğitim kadromuz sizlere, yani sorularınıza yanıtlar vermeye çalışacaktır. Tüm Öğrencilerimize, yeni okul ve lise hayatlarında şimdiden başarılar diliyoruz. LGS tercih süresince sizlere rehberlik etmeye devam edeceğiz.

LGS Lise Taban Puanları Hakkında Yorum ve Sorularınızı Aşağıdan Hızlıca Yazıp Cevap Alabilirsiniz.

LGS tercihleri 2 Temmuz'da başladı: LGS tercih kılavuzu

Lise yüzdelik dilimleri, e-Okul giriş sayfasında MEB tarafından yayınlanırken, kurum önceden kılavuzu resmi web sitesinde paylaştı. MEB LGS sonuçları, 26 Haziran tarihinde açıklandıktan sonra gözler Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercih kılavuzu, takvim sürecine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı, lise sınavları üzerinden ÖDSGM'nin sitesinde kılavuzu yayımladıktan sonra merak edilen soruya altıncı sayfada açıkladı, işlemlerinin nasıl yapılacağına dair bilgiler verdi. Süreç 2 Temmuz tarihinde başlıyor, 16 Eylül tarihinde sona eriyor. Kılavuz ve takvim haber içeriğinde

MEB SINAV SONUÇLARI SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KILAVUZU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Veliler ve öğrenciler tarafından merak edilen 'tercihler nasıl yapılacak?' sorusuna iki uzmandan cevap geldi. CNN TÜRK Muhabiri Pınar Çıtak Koygun, merak edilen o soruyu uzmanlara sordu. İşte yanıtlar


LGS'de tercih yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

LGS TERCİH TAKVİMİ

MEB kılavuzunda geçen takvime göre, bakanlık şu tarihler arasında LGS tercih işlemlerini gerçekleştiriyor: 27 Haziran- 13 Temmuz tarihlerinde bakanlık "Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemlerinin ve kayıtlarının tamamlanmasını gerçekleştiriyor. 2 Temmuz tarihinde ise "Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı" yayınlanırken, 2 Temmuz tarihi ile 13 Temmuz tarihleri arası"Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması" işlemlerini e-Okul üzerinden ve ortaokul müdürlükleri üzerinden başlatıyor. LGS tercihleri-yerleştirme sonuçları ise 30 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Yerleştirmeden sonra 4 kez nakil işlemleri yapılacak. İlk nakil başvuruları  Ağustos tarihleri arası yapılırken, birinci nakil sonuçları 13 Ağustos İkinci nakil başvuruları 13 Ağustos Ağustos arasında yapılıyor. İkinci nakil başvuru sonuçları, 19 Ağustos tarihinde yapılıyor. Üçüncü nakil başvuruları 27 Ağustos - 31 Ağustos tarihlerinde yapılıyor, 3 Eylül tarihinde sonuçlar açıklanıyor. Sonuncu (dördüncü) nakil başvuruları 3 Eylül - 6 Eylül arasında yapılıyor, sonuçlar 8 Eylül'de açıklanıyor.

E-OKUL VBS GİRİŞ SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ(LİSE YÜZDELİK DİLİMLERİ TABAN PUANLARI)

4 nakil sonrası hiçbir okula giremeyen öğrenciler için 10 Eylül - 14 Eylül tarihleri arası başvurular gerçekleşiyor. Ayrıca aynı tarihlerde "Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması" işlemleri gerçekleşiyor.

LGS YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

– eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar ve kontenjanları seafoodplus.info veya https://e­seafoodplus.info internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 30 Temmuz tarihinde ilan edilecektir. Bakanlık 5 maddelik açıklaması:

a) Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos , 19 Ağustos , 03 Eylül ve 08 Eylül tarihlerinde ilan edilecektir.

b) Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile / eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara Eylül tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

 c) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları –açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

ç) Öğrencilerin yerleştirme sonuçları seafoodplus.info internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

d) İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, geçerli “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ve Ortaöğretim kademesine yönelik “Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu” doğrultusunda ikamet adresleri, engel durumu ve özellikleri dikkate alınarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ilgili mevzuat çerçevesinde her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde Eylül tarihlerinde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile yerleştirilecektir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir