çoçuklarda balgam nasıl atılır / Balgam Söktürücü Bitkisel Öneriler - Nefis Yemek Tarifleri

Çoçuklarda Balgam Nasıl Atılır

çoçuklarda balgam nasıl atılır

Balgaml&#; Öksürük Nas&#;l Geçer?

Balgam solunum yollar&#;nda ortaya ç&#;kar. Trake borusuna kaçan toz ve benzeri maddeleri kendine yap&#;&#;t&#;rarak d&#;&#;ar&#; at&#;lmas&#;n&#; sa&#;lamak için vücut taraf&#;ndan üretilir. Balgam daha çok akci&#;erde toplan&#;r. Ard&#;ndan a&#;&#;z yoluyla at&#;l&#;r. Akci&#;erler genelde balgam&#; d&#;&#;ar&#; atmakta zorluk çekerler.

Balgaml&#; Öksürü&#;e Ne &#;yi Gelir?

  • Tereya&#;l&#; Pekmez
  • Zerdeçal
  • Bal Limon Karabiber
  • Zencefil
  • Keçiboynuzu
  • Okaliptüs, Nane, Anason, Rezene, Kekik Çay&#;
  • Siyah Turp Bal
  • Meyan Kökü Çay&#;
  • Ihlamur Çay&#;
  • So&#;an ve Su
  • Civanperçemi
  • Buharl&#; Su
balgaml&#; öksürük nas&#;l geçer

Balgaml&#; öksürük ki&#;iyi oldukça rahats&#;z eden bir durumdur. Özellikle k&#;&#; aylar&#;nda ortaya ç&#;kar. So&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#; sebebiyle meydana gelen balgaml&#; öksürü&#;ün tedavisi mümkündür. &#;laç tedavisi ve doktor kontrolüne ek olarak evde yap&#;labilecek bitkisel reçeteler de balgaml&#; öksürü&#;e iyi gelebilir. Balgam ç&#;karmakta zorluk ya&#;ayan ve balgaml&#; öksürükten kurtulmak isteyen ki&#;iler de çe&#;itli tedavi yöntemleri aramaktad&#;r. Bu yaz&#; ile siz de daha fazla vakit kaybetmeden balgam söktürücü reçetelere ula&#;abilirsiniz.

Peki, balgaml&#; öksürü&#;e iyi gelen bitkiler nelerdir? Balgam do&#;al ve bitkisel tedaviler ile nas&#;l azalt&#;labilir? Balgam söktürmeye yarayan bitkisel tedaviler…

Sa&#;l&#;kta en do&#;ru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alan&#;nda uzman bir doktora ba&#;vurunuz. Tavsiyelerimiz hafif &#;iddetteki rahats&#;zl&#;klar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

Balgaml&#; Öksürü&#;e &#;yi Gelen 12 Bitkisel Takviye

Balgaml&#; öksürü&#;e ne iyi gelir evdeneler yapabilirim diye merak ediyorsan&#;z i&#;te balgaml&#; öksürü&#;ü geçiren do&#;al takviyeler:

1) Tereya&#;l&#; Pekmez

Tereya&#;l&#; pekmez öksürük ve balgam söktürücü denilince akla ilk gelen bitkisel reçetelerdendir. 1 bardak suyu tencerede kaynat&#;n. &#;çerisine 1 ka&#;&#;k pekmezi ve 1 ka&#;&#;k tereya&#;&#; ekleyin. Kar&#;&#;&#;m ocakta kaynad&#;ktan sonra &#;l&#;mas&#; için bekletin. Il&#;d&#;ktan sonra kar&#;&#;&#;m&#; gün içinde tüketebilirsiniz.

Pekmezin Faydalar&#; Nelerdir?

pekmez

2) Zerdeçal

Balgaml&#; öksürü&#;ü kesmek için zerdeçal&#; kullanabilirsiniz. Zerdeçal güçlü bir antiseptiktir. Solunum yollar&#;nda balgam üretimine yol açan bakterilerin ölmesine yard&#;mc&#;d&#;r. Bir bardak süte bir çay ka&#;&#;&#;&#; zerdeçal&#; ekleyin. Bu kar&#;&#;&#;m&#; sabah ve ak&#;amlar&#; birer kez için.

Zerdeçal&#;n Faydalar&#;: Az Bilinen 10 Özelli&#;i

zerdeçal

3) Bal Limon Karabiber

Balgaml&#; öksürü&#;e bitkisel tedavi aray&#;&#;lar&#;nda en kolay yap&#;lan kar&#;&#;&#;m ise ise limonlu sudur. Limon herkesin evinde kolayca bulunabilir. Bir suyun içine limonun suyunu s&#;k&#;n. Limonlu &#;l&#;k suyun içine bal ve karabiber ekleyerek etkisini art&#;rabilirsiniz.

Gün içinde bu kar&#;&#;&#;m&#; tüketin. Limonlu su balgam söktürmeye yard&#;m edecektir. Gece öksürük krizine ne iyi gelir diyorsan&#;z sadece limonlu &#;l&#;k su içmeyi deneyebilirsiniz.

Limonlu Suyun Faydalar&#; Nelerdir?

limonlu su

4) Zencefil

Balgaml&#; öksürük do&#;al çözüm aray&#;&#;lar&#;ndaki en bilinenlerinden biri de zencefildir. En h&#;zl&#; öksürük kesici nedir sorusu için zencefil favori cevaplardan biridir. Zencefil hem öksürü&#;ü azalt&#;r hem de balgam söktürücü özelli&#;e sahiptir.

Bir fincan suyu kaynat&#;n. Bir ka&#;&#;k zencefili kaynayan suya ekleyin. Birkaç dakika demlendirin. Ard&#;ndan 2 çay ka&#;&#;&#;&#; bal&#; kar&#;&#;&#;ma ekleyin. Bu çay&#; gün boyunca birkaç kez tüketebilirsiniz.

Zencefil Faydalar&#;, Çay&#;ndan Macununa Mucize Etkileri

zencefil

5) Keçiboynuzu

Keçiboynuzu da iyi balgam ve öksürük söktürücü bitkilerdendir. Yar&#;m litre suyun için 7 tane keçiboynuzunu at&#;n. Ard&#;ndan kar&#;&#;&#;m&#; kaynat&#;n. Bu kar&#;&#;&#;m birkaç gün içinde balgam&#; söktürecektir. Balgaml&#; öksürü&#;e ne iyi gelir Saraço&#;lu konuyla ilgili tavsiye vermi&#; midir diyenler için &#;brahim Saraço&#;lu’nun da keçiboynuzu kürünü tavsiye etti&#;ini belirtelim.

Keçiboynuzu Faydalar&#; Nelerdir?

keçiboynuzu

6) Okaliptüs, Nane, Anason, Rezene, Kekik Çay&#;

Kekik, anason, rezene, nane ve okaliptüs oldukça eski dönemlerden beridir so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#; ve grip tedavisinde kullan&#;lmaktad&#;r. Bu bitkilerden herhangi biriyle haz&#;rlayaca&#;&#;n&#;z bitki çay&#;n&#;z&#;n içine bir ka&#;&#;k bal&#; ekleyin. Bu kar&#;&#;&#;m hem öksürü&#;ü yat&#;&#;t&#;r&#;r hem de balgam söktürmeye yard&#;m eder.

Kekik Çay&#;n&#;n Faydalar&#; Nelerdir?

7) Siyah Turp ve Bal

Balgaml&#; öksürük nas&#;l geçer sorusuna cevaben siyah turbun &#;ifas&#;ndan faydalanabilirsiniz. Siyah turp ve bal da balgam söktürücü özelliklere sahiptir. Orta boydaki siyah turpu içini (alt k&#;sm&#;na dikkat ederek) oyun. Turpun alt&#;na 3 – 4 küçük delik aç&#;n. &#;çine iki tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; bal&#; ekleyin. Bal&#;n bu deliklerden süzülmesinin bekleyin. Kar&#;&#;&#;m&#; ak&#;am yaparsan&#;z bal&#;n&#;z sabaha süzülmü&#; olacakt&#;r. Gece yatmadan önce bu kar&#;&#;&#;mdan bir tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; tüketebilirsiniz.

Siyah Turpun Faydalar&#; Nelerdir? Kara Turp Bal Kürü

Tarif için: Öksürük &#;çin Siyah Turp ve Bal

8) Meyan Kökü Çay&#;

Meyan kökü çay&#;n&#;n balgam söktürücü özellikleri vard&#;r. Ayn&#; zamanda meyan kökü solunum sistemiyle ilgili di&#;er rahats&#;zl&#;klara (bron&#;it, ast&#;m, vb.) da iyi gelir. Siz de düzenli olarak meyan kökü çay&#; tüketirseniz balgaml&#; öksürüklerden kurtulabilirsiniz.

Meyan Kökü Nedir? Faydalar&#; Nelerdir?

meyan kökü çay&#;

9) Ihlamur Çay&#;

Balgaml&#; öksürü&#;e ne iyi gelir evde hangi bitki çay&#;n&#; haz&#;rlasam diyenlerin ço&#;u &#;hlamura ba&#;vurur. Ihlamur so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#; ve öksürü&#;e iyi gelir ayn&#; zamanda balgam&#;n vücuttan at&#;lmas&#;na yard&#;m eder. Ihlamur çay&#; ayn&#; siyah çay gibi demlenir.

Balgam söktürücü özelli&#;inin artmas&#; için ebegümeci de ekleyebilirsiniz. 2 ka&#;&#;k ebegümecini ve 2 ka&#;&#;k &#;hlamuru 3 bardak suya ekleyin. Bu kar&#;&#;&#;m&#; yakla&#;&#;k 20 dakika kaynat&#;n. Ard&#;ndan demlenmeye b&#;rak&#;n.

Tarif için: Ihlamur Çay&#;

Ihlamur Nas&#;l Demlenir? &#;ifa Kayna&#;&#; 10 De&#;i&#;ik Ihlamur Çay&#; Tarifi

10) So&#;an ve Su

So&#;an üst solunum yollar&#; hastal&#;klar&#;n&#;n giderilmesine yard&#;m eder. Orta boydaki sar&#; so&#;an&#; alt&#;ya bölün. 1,5 su barda&#;&#; su içinde kaynat&#;n. Ard&#;ndan so&#;umaya b&#;rak&#;n. Bu kar&#;&#;&#;m&#; &#;l&#;k bir &#;ekilde tüketmeniz balgaml&#; öksürükten kurtulman&#;za yard&#;m edecektir.

Tarif için:So&#;an Suyu Kürü

&#;brahim Saraço&#;lu So&#;an Suyu Kürü Tarifi, Ne Zaman Ba&#;lanmal&#;?

11) Civanperçemi

Özellikle alerji ba&#;lant&#;l&#; öksürük krizleri ya&#;ayanlar için civanperçemi çay&#; yard&#;mc&#; bir içecektir. Kaynam&#;&#; suya bir kupa için bir tutam olacak &#;ekilde civanperçemi ekleyin. dakikal&#;k demlenme süresinden sonra süzerek bitki çay&#;n&#;z&#; içebilirsiniz.

Civanperçemi Nedir? Faydalar&#; Nelerdir?

civanperçemi

12) Buharl&#; Su

Bo&#;azdaki t&#;kan&#;kl&#;k hissinin kolayca yumu&#;amas&#; için buharl&#; su yard&#;mc&#; olabilir. Suyun içine ferahlat&#;c&#; okaliptüs ya&#;&#; ekleyerek etkiyi art&#;rabilirsiniz. Buharl&#; sudan faydalanmak için bir kaptaki s&#;cak suyun buhar&#;n&#; soluma yöntemini kullanabilir ya da okaliptüslü s&#;cak suyla dolu küvette bir süre dinlenebilirsiniz.

Buhar Banyosunun Cildinizi Tazeleyen 7 Faydas&#;

buharl&#; su

Balgaml&#; Öksürükle &#;lgili Soru – Cevaplar

Geçmeyen balgaml&#; öksürük için ne yapmal&#;?

E&#;er uzmana görünmenize ve her yöntemi denemenize ra&#;men bir türlü geçmeyen balgaml&#; öksürük sorunu inatç&#; bir durumla kar&#;&#; kar&#;&#;ya olabilirsiniz. Sab&#;rla yöntemleri denemeye devam etmek fayda sa&#;layacakt&#;r.

Evde balgaml&#; öksürü&#;e ne iyi gelir?

Kolayca deneyebilece&#;im bitkisel yöntemler nelerdir diye merak ediyorsan&#;z, yaz&#;m&#;zda verdi&#;imiz do&#;al reçeteler aras&#;nda, evinizde malzemesi bulunan bir seçenekle i&#;e koyulabilirsiniz.

Balgam atmak için ne yapmak gerekir?

Bo&#;az&#;n&#;zdaki doluluk hissini rahatlatmak için ball&#; kar&#;&#;&#;mlar iyi bir tercih olabilir. Siyah turp ve bal ile zencefilli bal kar&#;&#;&#;mlar&#; bunlar aras&#;nda say&#;labilir.

Balgaml&#; öksürük ne kadar sürer?

Balgaml&#; öksürük e&#;er altta yatan çok ciddi bir problem yoksa gerekli önlemler al&#;nd&#;&#;&#;nda hafta içinde geçer. Uzman yönlendirmesi ve bitkisel yard&#;mc&#; yollar sayesinde süreç daha hafif atlat&#;labilir. Balgaml&#; öksürük kaç günde geçer sorusunun cevab&#; tabii ki altta yatan sebeplere göre haftadan daha k&#;sa ya da uzun olabilir.

Balgaml&#; öksürük tehlikeli mi?

Basit bir so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#;ndan kaynakl&#; balgaml&#; öksürük tek ba&#;&#;na ciddi bir tehlike olu&#;turmaz ama alt&#;nda yatan ilerlemi&#; zatürre gibi önemli hastal&#;klar varsa hemen t&#;bbi önlemlerin al&#;nmas&#; ve tedavinin yap&#;lmas&#; gerekir.

balgaml&#; öksürük nas&#;l geçer

Bron&#;ite &#;yi Gelen Evde 6 Bitkisel Çözüm

Bo&#;az Tahri&#;ine Ne &#;yi Gelir? 12 Bitkisel Çözüm

Bo&#;az &#;ltihab&#;na Ne &#;yi Gelir? Belirtileri, &#;ifal&#; Bitkiler

Bademcik &#;i&#;mesine Ne &#;yi Gelir? Evde &#;laçs&#;z 10 Bitkisel Çözüm

Kuru Öksürü&#;e Ne &#;yi Gelir? Evde Tedavisi, &#;ifal&#; Do&#;al &#;uruplar

Bebeklerde Balgam Nasıl Atılır? Doğal Balgam S&#;kt&#;r&#;c&#; Bitkiler Ve Y&#;ntemler Nelerdir?

Haberin Devamı

Doğal Balgam Söktürücü Bitkiler ve Yöntemler Nelerdir?

Bebeklerde görülen balgamın sökülmesi için uygulanacak bazı doğal ve bitkisel yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler ile bebeğin balgamını yumuşatmak veya söktürmek mümkün olmaktadır. Bu yöntemleri ise şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır.

Bebeklerin balgamını yumuşatacak et etkili bitkisel çözüm ıhlamur olmaktadır. Sabah kahvaltı sırasında ve akşam yemeğinden sonra günde 2 kez bebeklere ıhlamur verilmesi balgamın yumuşamasını sağlayacaktır.

Bir yaşından büyük bebeklerde ise bal limon karışımı en etkili sonuçlardan birisini doğurmaktadır. Bu karışımı hazırlamak için yapılması gerekenler ise öncelikle balın ısıtılması olmaktadır. Daha sonrasında bir limon suyun içerisinde dakika kaynatılmalıdır. Haşlanan limon dilimlenerek soğumaya bırakılır ve daha sonrasında balın içerisine atarak yaklaşık olarak 1 saat kaynatılmalıdır. Bu işlemden sonra bal süzülmelidir. Bu karışın günde en az kez bir çay kaşığı kadar çocuğa içirilmelidir.

Daha büyük bebekler için kullanılacak balgam söktürücülerinden birisi de pekmez olmaktadır. Bu karışımın hazırlanması için ise 2 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı pekmez ve 1 bardak suyun birlikte kaynatılması gerekmektedir. Karışım ılıdıktan sonra çocuğa verilebilir.

Ballı süt yine 1 yaşından büyük çocuklara verilmektedir. Ballı sütün hazırlanması için 1 bardak sütün içerisine 1 çay kaşığı karabiberin ve 1 tatlı kaşığı sütün eklenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kullanılan yöntemlerden birisi de elma kabuğu olmaktadır. Elma kabuğunun suyun içerisinde kaynatılması da bebeklerin balgam sorununu çözmektedir.

Bebeklerde balgamlı öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürük evde tedavi ile nasıl söktürülür?

Kimi zaman yetişkinleri bile çileden çıkartan balgamlı öksürük, bebeklerinde korkulu rüyası. Hırıltılardan uyuyamayan, öksürürken kusan bebeklerde, balgamlı öksürük sorunu çözümsüz değil. Bebeklerde balgamlı öksürük nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürüğü geçiren doğal yöntemler nelerdir? Sorularını taze anneler için cevapladık. İşte bebeklerde balgamlı öksürük problemiyle ilgili tüm merak edilenler…

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Bebeklerde balgamlı öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürük evde tedavi ile nasıl söktürülür?

BEBEKLERDE BALGAMLI ÖKSÜRÜK NEDEN OLUR?

Bebeklerin akciğerleri ve solunum yolları gelişmiş olmadığından çok kolay toz, mikrop ve yabancı maddelere maruz kalır ve tahriş olurlar. Mikropların birikmesi, burunun tıkanması ile genizde mukus birikmesi ve solunum yolunun tahriş olmasıyla bebeklerde balgamlı öksürük meydana gelir.

Bebeklerde burun tıkanıklığı, hırıltı ve balgama ne iyi gelir? Bebeklerde hırıltı evde tedavi ile nasıl geçer?

BEBEKLERDE BALGAMLI ÖKSÜRÜK VE HIRILTI NASIL GEÇER?

  • Yetişkinlerin öksürerek vücut dışına attığı balgamı, bebekler kolayca vücut dışına atamazlar. Bebeklerin balgamı vücut dışına atabilmesi için yapılması gereken, izlenilmesi gereken yollar vardır.
  • Bebeklerde balgam söktürücü bitkiler:
  • Bebeklerin boğazlarını yumuşatmaları için (18 aylıktan büyük bebeklere) ılık su – limon karışımının içine bal karıştırarak bebeğinize verin. Bu karışım bebeğinizin boğazını yumuşatacak ve balgamın daha kolay atılmasını sağlayacaktır.
Sürekli Geğirme Ve Çok Az Gaz Çıkarma Neden Olur, Nasıl Geçer? Sürekli Geğirmenin Nedeni Nedir, Neyin Belirtisi?

  • Bebeğinize bolca su içirmelisiniz. Vücuttaki su ile balgam atılması kolaylaşacaktır.
  • Çörek otu kaynatılıp süzülen suyu bebeğe verilmelidir. Çörek otu balgam söktürücü özelliği olan doğal bir ilaçtır. Aynı şekilde ıhlamur da bebeklerde balgam sökmeye yardımcı olan doğal bir ilaçtır.
  • Elma ve armut kabukları, zencefil, tarçın ile kaynatılarak süzülmüş suyunun bebeğe içirilmesi bebeklerde balgam atılmasına yardımcı olur. Zencefil katı olan balgamın yumuşatılmasını sağlayacaktır ancak 2 yaşının altındaki bebeklere zencefil verilmemelidir. Elma ve armut kabukları ise balgamın vücut dışına atılmasını sağlar. Havuç suyu, ada çayı da balgam söktürücü özelliği olan doğal ilaçlardır.
Emziren anneler bu besinlerden uzak durun!
bebegimvebiz

EN ÇOK OKUNANLAR

ARKADAŞINA GÖNDER

Bebeklerde balgamlı öksürüğe ne iyi gelir ve nasıl geçer? Bebeklerde balgamlı öksürük evde tedavi ile nasıl söktürülür?

SON DAKİKA

Balgam Söktürücü Pratik Bilgiler

Balgam genellikle so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#;na ve di&#;er üst solunum yolu enfeksiyonlar&#;na e&#;lik eder. Ciddi bir sa&#;l&#;k sorunu olmamakla birlikte e&#;er zamanla tedavi edilmezse, bron&#; tüplerini t&#;kayabilir ve tahri&#; edebilir. Bu da üst solunum yolu enfeksiyonuna neden olabilir. Bu durumlarda balgam söktürücü ilaçlar alman&#;za gerek yok. Tamamen do&#;al yollara ba&#;vurarak bu hastal&#;&#;&#; önleyebilirsiniz.

Balgam genellikle bo&#;az temizleme, sürekli öksürük, burun ak&#;nt&#;s&#;, zor nefes alma, güçsüz hissetme ve baz&#; durumlarda ate&#; gibi sürekli bir ihtiyaç ile kendini belli eder. Gö&#;üs ve bo&#;azda toplan&#;p s&#;k&#;&#;ma e&#;ilimi gösterir ve genellikle öksürme yoluyla d&#;&#;ar&#; at&#;l&#;r. Balgam, enfeksiyona kar&#;&#; üretilen bakteri veya virüs içerir. Yayg&#;n so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#;, grip ve bron&#;it gibi enfeksiyonlara ek olarak, ast&#;m ve saman nezlesi, zarar görmü&#; ses telleri ve a&#;&#;r&#; sigara kullan&#;m&#; gibi tahri&#; edici maddelere kar&#;&#; alerjik bir reaksiyon olu&#;turabilir.

Özellikle gebelikte balgam söktürücü tedaviler için bu do&#;al yöntemlere ba&#;vurulmas&#; daha faydal&#; olacakt&#;r. Balgam söktürücü sebze ve meyveler,balgam söktürücü yöntemler, balgam söktürücü hap, balgam söktürücü pastil ve balgam söktürücü ilaçlarzararl&#; m&#; gibi merak etti&#;iniz pek çok soruyu yaz&#;m&#;zda bulabilirsiniz.

Sigara içiyorsan&#;z bu dönemde b&#;rakman&#;z&#; tavsiye ederiz çünkü sigara içmek bo&#;az&#;n&#;z&#; tahri&#; edece&#;i için solunum yollar&#;n&#;z&#; kötü yönde etkiler ve daha fazla t&#;kan&#;kl&#;k olu&#;mas&#;na sebebiyet verir.

Zerdeçal, a&#;&#;r&#; mukus üretimine neden olan bakterileri öldürmeye yard&#;mc&#; olan kuvvetli antiseptik özelliklere sahiptir. Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;&#;&#; art&#;rmaya da yarayan zerdeçal&#;, bir bardak s&#;cak süte bir çay ka&#;&#;&#;&#; kadar ekleyin. Sabahlar&#; ve yatmadan önce için. Gargara yapmak için ise bir bardak s&#;cak suya bir çorba ka&#;&#;&#;&#; zerdeçal ve bir tutam tuz ekleyin. Günde birkaç kez gargara yapmak için kullan&#;n.

Kafan&#;z&#; yüksekte tutacak bir yast&#;kla uyuman&#;z da balgam söktürücü pratik bilgiler aras&#;nda bulunuyor. Bu &#;ekilde burun t&#;kan&#;kl&#;&#;&#;n&#;z&#; giderebilir, öksürü&#;ünüzü azaltabilirsiniz.

Balgam Söktürücü Bitkiler

Do&#;al yöntemler yerine kolay yoldan balgam söktürücü hap ya da ilaçlar ile tedavi olmak istiyorsunuz ama akl&#;n&#;zda bir soru var: Balgam söktürücü ilaçlar zararl&#; m&#;?

Tüm kimyasallar&#;n belli ba&#;l&#; zararlar&#; bulunuyor, ama balgam özelindeki ilaçlar içeri&#;indeki asetilsistein bulundurur ve bu maddenin balgam sökmek için yararl&#; oldu&#;una dair yeterli bulguya rastlan&#;lmam&#;&#;t&#;r. G&#;dalar&#;m&#;zda do&#;al yoldan bulunan pek çok antioksidan ve iyile&#;tirici madde bulunurken vücudumuza kimyasal sokmaktan kaç&#;nmak gerekir.

Balgam söktürücü &#;ifal&#; bitkiler aras&#;nda bulunanlardan biri de nanedir. Mentol içerdi&#;inden hastal&#;&#;&#;n tedavisine ve solunum yollar&#;n&#;n aç&#;lmas&#;na yard&#;mc&#; oldu&#;u bilinen sakinle&#;tirici bir bitkidir. Balgam söktürücü bitkiler aras&#;nda öne ç&#;kan nane üzerine yap&#;lan ara&#;t&#;rmalar sonucunda, mentolün burun mukozas&#;ndaki iltihaplanmay&#; etkili bir &#;ekilde azaltmaya yard&#;mc&#; oldu&#;u ve üst solunum yolundaki enfeksiyonlara kar&#;&#; koruma sa&#;lad&#;&#;&#; belirlenmi&#;tir.

Ara&#;t&#;rmalar ayr&#;ca nane ya&#;&#;n&#;n bron&#;iyal düz kaslar&#;n rahatlamas&#;na yard&#;mc&#; olabilece&#;i ve akci&#;erlerin havaland&#;r&#;lmas&#;n&#; artt&#;raca&#;&#; sonucuna varm&#;&#;t&#;r.

Bir di&#;er balgam söktürücü bitki olan okaliptus, Avustralya’n&#;n en yayg&#;n yeti&#;tirilen a&#;açlar&#;ndan biri haline gelen, hiç yaprak dökmeyen bir a&#;açt&#;r. Okaliptus, öksürük pastilleri ve di&#;er öksürük ilaçlar&#;nda yayg&#;n olarak bulunur. &#;çeri&#;inde bulunan cineol, vücutta mukus azalt&#;lmas&#;na yard&#;mc&#; olur.

Balgam Söktürücü Yöntemler Nelerdir?

Balgam söktürücü evde uygulanabilecek birkaç yöntem ile tedavi olman&#;z mümkün. Balgamla ba&#; etmek son derece sinir bozucu olabilir ve görünü&#;te bitmeyen bir mücadele verdi&#;inizi dü&#;ünebilirsiniz. Ancak, etkili ve do&#;al ev ilaçlar&#;n&#;n, h&#;zl&#; ve yan etkilere neden olmadan i&#;e yarad&#;&#;&#;n&#; göreceksiniz.

Balgamdan kurtulma yöntemlerinin ba&#;&#;nda buhar tedavisi gelir ve bu en basit yöntemlerden biridir. Burun kanallar&#;na buhar teneffüs etmek balgam&#;n s&#;v&#; halde tutulmas&#;na yard&#;mc&#; olur, bu nedenle sisteminizden at&#;lmas&#; daha kolayd&#;r. Her gün iki kez buhar banyosu yapmak için du&#;unuzun s&#;cakl&#;&#;&#;n&#; ayarlay&#;n ve mukusun da&#;&#;lmas&#;na yard&#;mc&#; olmak için kapal&#; banyoda 10 dakika kadar bekleyin. Il&#;k su vücudunuzdaki nemi alaca&#;&#;ndan bedeninizin nemli oldu&#;undan emin olman&#;z gerekir.

Alternatif olarak, s&#;cak kaynar suyu büyük bir kaba dökün ve ba&#;&#;n&#;z&#;n üstünü bir havlu ile örtün. Yüzünüze sert bir s&#;cak vuracak ama yakla&#;&#;k 5 veya 10 dakika kadar buhar&#; teneffüs etmeniz gerekir. Bu basit yöntemi günde birkaç kez kullanabilirsiniz.

Balgam söktürücü do&#;al yollar aras&#;nda s&#;cak tuzlu suyla gargara yapmak da bulunuyor. Tahri&#; olup y&#;pranm&#;&#; bo&#;az&#;n&#;z&#; yat&#;&#;t&#;rmak için s&#;cak su, enfeksiyona sebebiyet veren bakteri ve mikroplar&#; yok etmek için ise tuz kullan&#;l&#;r, bu yöntemle balgam üretimi azal&#;r. Bu yöntemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Balgam söktürücü besinler ile de bu derdinizden kurtulman&#;z mümkün.

Balgam Söktürücü Yiyecekler Nelerdir?

Limon, mukus ve balgam&#;n gev&#;etilmesi için mükemmel bir bile&#;en. Art&#;, limonun antibakteriyel özelli&#;i ve yüksek C vitamini içermesi, vücudun enfeksiyonlara kar&#;&#; direncini art&#;r&#;r. Bir çay ka&#;&#;&#;&#; limon suyu ve bir çorba ka&#;&#;&#;&#; s&#;cak suya, iki çay ka&#;&#;&#;&#; limon suyu ekleyin. Bu balgam söktürücü kar&#;&#;&#;m ile balgam üretimini azaltmak için günde en az üç kez içmeniz gerekir.

Bir ba&#;ka basit seçenek, bir dilim limonu kesip üzerine tuz ve biber serpip limon dilimini emmektir. Bu yöntem de balgam&#;n bo&#;azdan ç&#;kar&#;lmas&#;na yard&#;mc&#; olur. Bunu günde iki veya üç kez yapabilirsiniz.

Balgam söktürücü g&#;dalar aras&#;nda so&#;an da bulunuyor. Bo&#;az&#;n&#;z&#; rahatlatmaya ve balgamdan kurtulman&#;za yard&#;mc&#; olacak mükemmel antibiyotik ve balgam söktürücü özelliklere sahip olan so&#;an, ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini güçlendirmeye ve iyile&#;me sürecini h&#;zland&#;rmaya da yard&#;mc&#; olur. Küçük bir so&#;an&#; y&#;kay&#;n ve ince ince do&#;ray&#;n. &#;ki yemek ka&#;&#;&#;&#; &#;ekerle so&#;an&#; kar&#;&#;t&#;r&#;n ve yar&#;m saat boyunca kenarda bekletin. Kar&#;&#;&#;m s&#;v&#; bir hal alacakt&#;r. Bu s&#;v&#;y&#; bir çorba ka&#;&#;&#;&#; her iki ila üç saatte bir için. Bir- iki gün boyunca buzdolab&#;nda saklanabilir.

Havucun balgamda ve di&#;er benzer ko&#;ullarda tedavide çok etkili oldu&#;u tespit edilmi&#;tir. Havuç, ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sistemini güçlendiren ve çe&#;itli enfeksiyonlara kar&#;&#; direnç geli&#;tiren güçlü bir antioksidan olup, C vitamini için mükemmel bir kaynakt&#;r. Art&#;, havuç birçok besin ve öksürük belirtilerinin yan&#; s&#;ra balgam azaltmaya yard&#;mc&#; vitaminler ile doludur. Havucun suyunu s&#;karak içmeniz, sizi büyük ölçüde rahatlatacakt&#;r. Birkaç çay ka&#;&#;&#;&#; bal ve su ekleyerek haz&#;rlayaca&#;&#;n&#;z kar&#;&#;&#;m&#; gün boyunca içebilirsiniz. Balgam söktürücü do&#;al yiyecekler aras&#;nda bulunan so&#;an ve havucu çi&#; olarak ya da yemeklerinizin içine katarak yedi&#;inizde de son derece etkili olacakt&#;r.

Siyah turp pek çok faydas&#;n&#;n yan&#; s&#;ra balgam söktürücü özelli&#;i ile de s&#;kça kullan&#;l&#;r. Balgam söktürücü siyah turp için bir siyah turpun içini oyun ve bir miktar bal koyun, turbu bir barda&#;&#;n içine oturtup sabaha kadar bekletin. Uyand&#;&#;&#;n&#;zda turbun içine koydu&#;unuz bal&#;n barda&#;a akt&#;&#;&#;n&#; görebilirsiniz, aç karn&#;na yiyebilirsiniz.

&#;brahim Saraço&#;lu’nun balgam söktürücü keçiboynuzu kürü de faydal&#; olacakt&#;r. adet keçiboynuzunu küçük parçalara bölüp kaynar suyun içine at&#;n ve birkaç dakika kaynat&#;n. So&#;uduktan sonra her sabah ve ak&#;am yeme&#;inden sonra 1 çay barda&#;&#; içebilirsiniz.

K&#;rm&#;z&#; biber de burun t&#;kan&#;kl&#;&#;&#;nda ve bo&#;azda olu&#;an balgamda yard&#;mc&#; olur. Biberin s&#;cak ve uyar&#;c&#; aromas&#;, gö&#;sünüzdeki a&#;r&#;lar&#;n azalmas&#;na yard&#;mc&#; olur ve tahri&#; olmu&#; bo&#;az&#; yat&#;&#;t&#;r&#;r. Bir çay ka&#;&#;&#;&#; k&#;rm&#;z&#; biber ve rendelenmi&#; taze zencefil, birer çorba ka&#;&#;&#;&#; bal ve elma sirkesi ve iki çorba ka&#;&#;&#;&#; suyu kar&#;&#;t&#;r&#;n. Bu balgam söktürücü kür sayesinde balgam üretiminiz azalacak. Bu kar&#;&#;&#;m&#; günde iki veya üç kez içebilirsiniz. Ayr&#;ca yemekleri pi&#;irirken biber eklemeyi unutmay&#;n.

Bal, rahats&#;z edici bir bo&#;az&#;n yat&#;&#;t&#;r&#;lmas&#; ve balgam&#;n ortadan kald&#;r&#;lmas&#; için mükemmel bir ilaç haline getiren antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ayr&#;ca, ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminin enfeksiyonlarla daha çabuk mücadele etmesine yard&#;mc&#; olan antiseptik özellikleri vard&#;r. Bir çorba ka&#;&#;&#;&#; bala bir parça karabiber ekleyin. Biber, mukoza zarlar&#;n&#; yat&#;&#;t&#;r&#;rken biber gaz&#; enfeksiyonunu tedavi etmeye yard&#;mc&#; olur. Bu kar&#;&#;&#;m&#; günde iki kez bir hafta süreyle tüketin. Bir bardak &#;l&#;k suya bir çorba ka&#;&#;&#;&#; bal ilave edin. Bunu günde birkaç kez için. Bal&#;n t&#;bbi özelliklerinden faydalanacaks&#;n&#;z ve su mukusun ince olmas&#;na yard&#;mc&#; olacakt&#;r.

Balgam Söktürücü &#;çecekler Nelerdir?

Balgamdan kurtulmak için zencefilli ilaçlar da faydal&#; olacakt&#;r. Zencefil, antiviral ve antibakteriyel özellikleri sayesinde bo&#;az t&#;kan&#;kl&#;&#;&#;n&#;z&#; açar ve rahatça nefes alman&#;z&#; sa&#;lar. Bir fincan taze zencefil dilimlerini bir fincan kaynar suya ekleyin. Birkaç dakika kar&#;&#;t&#;r&#;n ve sonra iki tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; bal ekleyin. Bu balgam söktürücü kar&#;&#;&#;m ile bo&#;azlar&#;n&#;z&#;n rahatlad&#;&#;&#;n&#; hissedeceksiniz. Zencefil çay&#;n&#; günde birkaç kez içebilirsiniz. Alternatif olarak, çi&#; zencefil dilimlerini günde birkaç kez çi&#;nemek ve yemeklerinize zencefil eklemek de oldukça iyi bir yöntem.

Bir di&#;er faydal&#; yöntem ise s&#;cak tavuk çorbas&#;d&#;r. Solunum yollar&#;n&#;n nemlendirilmesine ve balgam&#;n k&#;vam&#;n&#; inceltmeye yard&#;mc&#; olacakt&#;r. Ayr&#;ca bo&#;az&#; yat&#;&#;t&#;r&#;r ve rahatlamaya neden olur. Günde en az iki veya üç kez tavuk çorbas&#; içerek bo&#;az&#;n&#;z&#; rahatlatabilirsiniz. &#;çerisine zencefil ve sar&#;msak eklerseniz hem lezzetini art&#;r&#;rs&#;n&#;z hem de daha etkili bir çözüm yöntemi geli&#;tirmi&#; olursunuz.

Balgam söktürücü &#;eyler gördü&#;ünüz gibi oldukça fazla. Diledi&#;inizi denemeye ba&#;layarak tedavi sürecinizi h&#;zland&#;rabilirsiniz. Balgam söktürücü do&#;al yöntemler için a&#;a&#;&#;da bulabilece&#;iniz birbirinden faydal&#; çay tariflerini deneyebilirsiniz. Dilerseniz balgam söktürücü &#;brahim Saraço&#;lu yöntemlerine, Feridun Kunak kürlerine veya balgam söktürücü Ahmet Maranki önerilerine de ula&#;abilirsiniz.

Balgam Söktürücü &#;ifal&#; Çay Tarifleri

1) Bu Çay Tam Size Göre: Balgam Söktürücü Kuru Öksürük Çay&#;

Limon ve elma her derde deva. Balgam söktürücü çaylar içerek bo&#;az&#;n&#;z&#; biraz olsun rahatlatmak isterseniz bu çay tam size göre! Balgam Söktürücü Kuru Öksürük Çay&#;

2) Tedavi Sürecinizi H&#;zland&#;ran Do&#;al &#;laç: Do&#;al Balgam Söktürücü &#;laç

Hastal&#;k sürecinizi hemen atlamak istiyorsunuz ama kimyasallara da ba&#;vurmak istemiyorsunuz. Balgam söktürücü bitkisel ürünler ile haz&#;rlayaca&#;&#;n&#;z bu ilaç hem do&#;al hem de çok etkili bu ilaç sayesinde tedavinizi h&#;zland&#;rabilirsiniz. Do&#;al Balgam Söktürücü &#;laç

3) “Benim &#;lac&#;m Çay!” Diyenlere: Balgam Söktürücü Çay

Ball&#; &#;l&#;k su bile bo&#;az&#; yat&#;&#;t&#;r&#;p dindirmekte i&#;e yararken bu çay&#;n mucizesi inkar edilemez! Siz de deneyin, bo&#;az&#;n&#;z&#; dinlendirmeye yard&#;mc&#; olun. Balgam Söktürücü Çay

4) Bir Ta&#;la &#;ki Ku&#;: Balgam Söktürücü Öksürük Çay&#;

Bitmek bilmeyen bir öksürük ve balgam ak&#;nt&#;s&#;ndan &#;ikayetçiyseniz, balgam söktürücü bitkisel yöntemlerle haz&#;rlanan bu çay sayesinde biraz da olsa rahatlayaca&#;&#;n&#;za eminiz. Balgam Söktürücü Öksürük Çay&#;

5) Çaydan Gelen Sa&#;l&#;k: Balgam Söktürücü Bitki Çay&#;

Do&#;al yöntemlerden vazgeçmeyenler için çok özel bir tarifimiz var! Balgam söktürücü çaylar aras&#;nda en etkili olanlardan biri için hemen tarifi haz&#;rlamaya ba&#;lay&#;n. Balgam Söktürücü Bitki Çay&#;

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır