prednol egzama / Prednol krem ne işe yarar, pişik için kullanılır mı? - Sağlık Haberleri

Prednol Egzama

prednol egzama

KORTİKOSTEROİD (KORTİZON) TEDAVİSİNİN ETKİLERİ VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kortikosteroid Tedavisi ve Etkileri

 

KORTİKOSTEROİD TEDAVİSİ VE ETKİLERİ

Kortikosteroidler (kortizon, prednizon, deksametazon v.b.) vücutta böbrek üstü bezlerinden salgılanan bir hormon olan kortizole benzer steroid yapıda ilaçlardır. Çok sayıda tipi geliştirilmiştir, ilk geliştirilen ve halk arasında ismi en bilinen kortizondur.

Kortikosteroidler bazı ciddi hastalıklarda hayat kurtarıcıdır ve bu hastalıkların tedavisinde vazgeçilmezdir. Fakat kortikosteroid tedavisinin çok sayıda yan etki riski vardır. Bu riskler ve bunlara karşı alınabilecek önlemler aşağıda listelenmiştir.

1. Uygun kullanım şekli:Kortikosteroidlerin sabah erken saatlerde alınması vücuttaki hormon dengesinin bozulmaması açısından önemlidir. Kortikosteroid dozunu azaltarak kesmek vücudun hormon dengesini sağlamak için faydalıdır. Bu yüzden yüksek dozda kortikosteroid kullananlarda tedavi aniden kesilmemelidir.

  • Kortikosteroid tedavisi kesildikten sonra, böbrek üstü bezleri baskılanması aylarca devam eder. Bu dönemde stres durumlarında böbrek üstü bezi yetmezliği belirtileri olan iştahsızlık, bulantı, zayıflık, yorgunluk, ve nadiren tansiyon düşüklüğü ve şok ortaya çıkabilir.

    • Bu durumlarda kanda sabah kortizol seviyesi ölçülmeli ve bir endokrinoloji uzmanından görüş alınmalıdır.

    • Genel anestezi ile ameliyat gibi stres yaratan durumlarda dışarıdan kortikosteroid desteği yapılması faydalı olabilir.

2. Mide barsak sistemi üzerine etkileri:Kortikosteroidler mide ülseri riskini ve ülserin kanama ve delinme riskini artırır. Mide üzerine yan etkisini azaltmak için yemekle birlikte alınmalıdır. Ayrıca birlikte antiasit ve mide koruyucu ilaçlar önerilmektedir.

  • Aspirin, ağrı kesici, sigara ve alkol kullananlarda ve eskiden ülseri olanlarda risk daha fazla artar.

  • Kortikosteroidin sindirim sistemi üzerindeki diğer yan etki ve riskleri: bulantı-kusma, reflü, yemek borusunda mantar enfeksiyonu, karaciğerde yağlanma ve kan yağları (trigliseridi) yüksek olan kişilerde pankreas iltihabı

3. Kas iskelet sistemi üzerine etkileri:Kortikosteroid tedavisi sırasında gerekli önlemler alınmazsa hastaların yaklaşık yarısında kemik erimesi (osteoporoz) görülür. Kemik erimesi yıllar içerisinde bulgu verebilir. Ancak en belirgin kaybın tedavinin ilk ayında gelişmekte olduğu akılda tutulmalıdır.

  • En büyük risk fiziksel aktivitede bulunmayan yaşlılar ve menopoz sonrası kadınlardadır.

Kemik erimesini azaltmak için:

  • Sigara bırakılmalıdır, alkol ve kafein kısıtlanmalıdır.

  • Kemik yapımını uyardığı için mümkün olduğunca egzersiz yapılmalıdır, hareketsiz yaşam tarzından kaçınılmalıdır.

  • Yüksek miktarda kalsiyum içeren içeren gıdalar (yağsız süt ve süt ürünleri) tercih edilmelidir.

  • Günde gram kalsiyum, IU D vitamini ile birlikte alınmalıdır.

Kemik erimesi ile ilgili olan ilaçları doktorunuza danışarak ve onun önerisi ile kullanmanız uygun olacaktır.

  • Kemik kaybını değerlendirmek için tedaviye başlarken ve bundan sonra ayda bir kez DEXA ile bel ve kalça bölgesinde kemik yoğunluğunun ölçülmesi faydalıdır.

-Özellikle gençlerde, genellikle en az ay tedavi sonrası uylukta ortaya çıkankemik ölümü (aseptik nekroz) riski mevcuttur.

  • Alkolizm, sigara, karaciğer yağlanması, kanda trigliserid yüksekliği ve travma bu riski artırır.

-Kortikosteroide bağlı kas kaybını engellemek açısından proteinden zengin diyetle beslenilmelidir.

  • Özellikle bacakların uyluk kaslarında ve üst kol kaslarında simetrik, ağrısız, kas güçsüzlüğü (miyopati) gelişebilir. Tedavide kortikosteroidin kademeli olarak azaltılması ile beraber fizik tedavi önerilir.

4. Gözde istenmeyen etkiler:Katarakt ve göz içi basıncı artışıdır. Çocuklar katarakta erişkinlerden daha yatkındır. Kişisel yatkınlık önemlidir, düşük dozlarda da oluşabilir.

  • Kortikosteroid tedavisi sırasında ayda bir göz muayenesi olmak faydalıdır. Doz azaltmak kataraktın ilerlemesini engellemeyebilir ancak tedaviyi kesmek faydalı olabilir.

5. Metabolizma üzerine etkileri: Kortikosteroidlerkan şekerini yükseltir. Bu yüzden mevcut şeker hastalığının kontrolünü daha da zorlaştırır. Yeni şeker hastalığı başlatma enderdir ve çok yüksek dozlarda görülür.

  • Şeker hastalığı olanlarda kan şekeri kortikosteroid tedavisi boyunca daha yakından takip edilmelidir.

  • Çoğu hastada kortikosteroid kesildikten birkaç ay sonra, kan şeker düzeyi tedavi öncesi durumuna döner.

-Kortikosteroidlerkan yağlarını yükselttir.En fazla trigliserid isimli yağlar artar ama LDL (kötü kolesterol) ve HDL (iyi kolesterol) artışı da gözlenebilir.

  • Yağdan (özellikle doymuş-katı yağdan) fakir diyetle beslenilmelidir.

-Kortikosteroidlerin vücutta tuz ve su tutucu etkileri tansiyonu yükseltir. Bu etkiden korunmak için özellikle tuzsuz diyet yapılmalıdır.

  • Kortikosteroidlerin tansiyon yükseltici etkisi genellikle ilk 2 haftadan sonra ortaya çıkar.

  • Hastalara kilo takibi yapılması da önerilir.

  • Kortikosteroidler damar sertliğini hızlandırır, damar tıkanıklığına yatkınlığı artırır (yatağa bağımlılık, sigara ve doğum kontrol hapı ile risk daha da artar).

6. Bağışıklık sistemi üzerine etkileri: Kortikosteroidler bağışıklık sistemini baskıladığı için bulaşıcı hastalıklara yatkınlığı arttırır, bu hastalıkların daha şiddetli geçirilmesini kolaylaştırır.

  • Günde 20mg’dan az kortikosteroid kullananlarda aşılamaya bağışıklık sisteminin yanıtı iyi olur. Fakat özellikle kortikosteroid kullanan çocuklara canlı aşı yapılmamalıdır.

7. Gebelik ve üreme sistemi üzerine etkileri:Gebelikte prednizon isimli kortikosteroid kullanıldığında bebekte çok az bir etki saptanılmıştır. Çünkü prednizon göbek bağında parçalanmaktadır.

  • Buna karşın flor içeren betametazon, dekzametazon gibi kortikosteroidler bebeğe daha fazla oranda geçmektedir.

  • Kortikosteroid tedavisi alan gebelerde yüksek tansiyon ve şeker riski artar.

  • Doğuma yakın yüksek doz kortikosteroid kullanılması bebeğin böbrek üstü bezlerini baskılayabilir.

  • Kortikosteroid anne sütüne bir miktar geçebilse de kortikosteroid kullanan annelerinin bebeklerini emzirmelerine engel değildir. Yine de emzirme ilaç alımını takiben 4 saat geçmesini bekledikten sonra yapılmalıdır.

    • Hamile olmayan kadınlarda, kortikosteroid özellikle kalçadan iğne yapılarak veriliyorsa adet kesilmesine ve yanlış gebelik alarmına sebep olabilir.

    • Kortikosteroid kadınlarda doğurganlığı etkilemez, erkeklerde sperm sayısında azalma bildirilmiştir.

8. Psikolojik etkileri: Doza bağlı olarak hastalarda ruh hali değişikliklerine, endişe bozukluklarına ve uykusuzluğa neden olabilir.

  • Doz düşme döneminde depresyon gelişen hastalar mevcuttur.

  • Yüksek doz, uzun süre kullanım kafa içi basıncını artırıp baş ağrısı, görme bozuklukları (göz dibi ödemi), bulantı ve kusmaya neden olabilir.

9. Derideki istenmeyen etkileri: Kortikosteroidler bağ dokusunu zayıflattığı için deri incelmesi,deri çatlakları, ve kolay morarma deride izlenen başlıca yan etkilerdir.

  • Kortikosteroid yara iyileşmesini geciktirir. Yara iyileşmesini hızlandırmak için C vitamini öneren otoriteler mevcuttur.

  • Yüzde kızarıklık ve şişlik, özellikle gövdede sivilcelenme, ensede kalınlaşma, kıllanma artışı, geçici saç dökülmesi, deri renginde koyulaşma gibi deri yan etkileri olabilir.

Kortikosteroid kullanan hastalara önerilerin özeti:

1. Sigaranın bırakılması, alkol ve kafeinin kısıtlaması.
2. Az tuzlu diyet. Düzenli kan basıncı (tansiyon) ve kilo takibi yapılması.
3. Kalsiyum içeren gıdaların bolca tüketilmesi. (Ek olarak kalsiyum ve D vitamini ilaç desteği).
4. Az yağlı diyet. Özellikle katı ve doymuş yağların tüketilmemesi.
5. Proteinden zengin diyet ve günlük bedensel egzersiz yapılması.
6. Karbonhidrattan (şeker ve şekerli gıdalar) fakir diyet.
7. Yaklaşık ayda bir göz muayenesi olmak ve kemik yoğunluğu (DEXA) ölçümü yapılması.
8. Yukarıdaki riskleri değerlendirmek için doktorunuzun uygun gördüğü sıklıkta kan ve idrar tetkiklerinin yapılması.


 

 


Prednol Krem Neye Yarar, Fiyatı Nedir?

Merhabalar diyerek bir cilt ürünü hakkında sizlere geniş bilgiler verelim. Prednol krem bebeklerde görülen pişikler, güneş yanıkları, yanıklar, deride kızarıklık, deride kaşıntı, alerjik seboreik dermatit, skozis, eritrodermiler, kronik liken simpleks, nörodermatitis, numuler akut ya da kronik egzamalar için tasarlanmış etkili bir ilaçtır. Halk arasında bu krem prednol merhem de denmektedir burada kastedilen aynı ilaçtır. Bu ilacın prednol tablet, prednol ampul, prednol pomad,  prednol-a krem, prednol-a pomad türleri de vardır. 30 gramlık tüpler şeklinde normla reçete ile satılmaktadır. Eczanelerden reçetesiz olarak da almak mümkündür. Etkisinden dolayı son dönemde sıklıkla tercih edilmektedir. Reçete edildiğinde de devlet tarafından ödenen bir ilaçtır. Bu ilacın ruhsat sahibi Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş&#;dir. Üretimi ise Nobelfarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş tarafından yapılmaktadır. Üretim yeri ise Düzce&#;dir. Şimdi de bu krem hakkında diğer detaylara bakalım.

 

Prednol Krem Nedir?

 

Bebeklerde görülen pişikler, güneş yanıkları, yanıklar, deride kızarıklık, deride kaşıntı, alerjik seboreik dermatit, skozis, eritrodermiler, kronik liken simpleks, nörodermatitis, numuler akut ya da kronik egzamalar için oluşturulmuş etkili bir cilt ürünüdür. Bu kremin iltihap azaltıcı, damar daraltıcı ve alerji önleyici etkileri vardır. Cilt üzerine uygulanmaktadır ve başka kullanım şekli yoktur. Bu ilacın prednol pomad formu da vardır. Kortikostreoidler adı verilen ilaç grubu içerisinde bulunmaktadır. Tüm kortizonlu ilaçlarda olduğu gibi belirli dokulardaki hücrelerin protein sentezini kontrol altında tutar. Genital bölgede de kullanıma uygundur. 30 gramlık alüminyum tüpler şeklinde piyasa da satışa sunulmaktadır. Krem ve pomad formlarını kullanmak istemeyenler tablet formunu da kullanabilir.

 

Prednol Krem İçeriği

 

Hangi maddelerden oluşmuş buna bakalım. Kortizonlu bir içeriği vardır yani kortizonlu bir kremdir. Son derece etkili maddelerden oluşmuş bir formülü vardır.

Etkin (etken) madde: Prednasinolon (30 gramda gram etken madde bulunur.)

Yardımcı maddeleri: Beyaz vazelin, sıvı vazelin, polioksietilen sorbitan monooleat, nipajin (metilparahidrosi benzoat), nipazol (propilparahidroksi benzoat)

 

Prednol Krem Endikasyonları

 

Bu ilacın cilt üzerinde birçok etkisi vardır. Cilt üzerine sürülerek uygulanır ve başka şekilde de kullanılmamalıdır. Pişik, güneş yanıkları, skozis, kontakt, kronik, alerjik seboreik dermatit, ciltte kaşıntı, kızarıklık, şişlik, genital bölgede kaşıntı, döküntü ile beraber seyreden cilt hastalıkları, numuler akut veya kronik egzamalar, psoriasis, ano-genital  ve senil pruritus, liken ruben  planus, kronik liken simpleks semptomlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kortizonlu olduğu için cilt üzerindeki bu sorunlarda oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

Yazıyla Alakalı İçerikler

 

Prednol % Krem Ne İşe Yarar?

 

Hangi hastalıklarda bu ilacı kullanmalısınız hemen paylaşalım. Aşağıda saydığımız noktalarda bu ilacı kullanabilirsiniz. Kesinlikle etkili bir ilaçtır.

  • Deri üzerindeki kaşıntı ve kızarıkları tedavi eder.
  • Deri üzerinde oluşan iltihabı kurutur.
  • Cilt üzerindeki şişlikleri geçirir.
  • Alerji durumunu ortadan kaldırır.
  • Damar daraltıcı etki gösterir.
  • Genital bölgedeki kaşıntı ve döküntüyü tedavi eder.
  • Anüste görülen kaşıntı ve kızarıklığı iyi eder.
  • Bebeklerdeki pişikleri geçirir.
  • Güneş yanıklarının iyileşmesini sağlar.
  • Yanıkların iyi edilmesinde kullanılır.
  • Egzama ve sedef tedavisinde kullanılır.

 

Prednol Krem Faydaları

 

Cilt üzerindeki sorunları tedavi eden etkili bir ilaçtır. Pişik, güneş yanığı, kızarıklık, kaşıntı, egzama durumlarında çok iyi sonuçlar veren etkili bir ilaçtır. Cilt üzerine sürülerek uygulandığı için de yan etki riski son derece azdır. Alerjiyi geçirme etkisi de vardır. Cildinizde alerji olduysa bunun içinde kullanabilirsiniz.  Genital bölgede kullanıma da uygundur. Cilt üzerinde çeşitli sebeplerle oluşan kızarıklık, şişlik ve tahrişi de iyi eder. Düzenli kullanıldığında hızlıca etki gösterir. Kortizonlu olduğu içinde kısa süreli ve dar cilt yüzeylerinde kullanılmalıdır.

Bakın:Travazol Krem Nedir?

 

Prednol Krem Nasıl Kullanılır?

 

-Doktorunuz bu kremi reçete etti aynı şekilde kullanın yoksa da aşağıdaki kullanım önerilerini dikkate alın.

-Nohut büyüklüğünde alınarak enfekte cilt bölgesine ince tabaka halinde uygulayınız. Haricen kullanım içinde başka şekilde kullanmayın.

-Günde 2 ya da 3 kere kullanılmalıdır.

-Bu kremi maksimum 14 gün kullanın.

Çocuklarda ve bebeklerde kullanım bilgisi

Bebeklerde bu ilaç kullanılmaz. Çocuklarda ise kısa süreli ve dar cilt yüzeylerinde kullanılmalıdır. Çocuklarda uzun süreli kullanılırsa büyüme geriliği yapabilir.

Yaşlılarda kullanım bilgisi

Yaşlılarda düşük dozlarda kullanılmalıdır.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım bilgisi

Hamile ve emziren annelerde kullanılmamalıdır. Bu kremin anne sütüne geçip geçmediği de bilinmemektedir. Hamile ve emzirenlerde gerekli görülürse sadece doktor önerisi ile kullanılabilir.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım bilgisi

Böbrek yetmezliği ve karaciğer yetmezliği olan kişilerde normal dozlarda kullanılabilir.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanım bilgisi

Herhangi bir ilaçla etkileşimi söz konusu değildir.

Araç ve makine kullanım bilgisi

Araç ve makine kullanımını etkilemeyen bir ilaçtır. Bu ilacı kullandıktan sonra araç ve makine kullanabilirsiniz.

Kullanım miktarından fazla kullanılırsa

Fazla kullanımı yan etki riski ortaya çıkarmaz. Fazla kullanımda yan etkilerin görülme olasılığı artabilir. Kazarak yutarsanız da kontrol amaçlı bir hastaneye gidip muayene olmalısınız.

Kullanım dozunu unutursanız

Unutulan miktarı dengelemeye çalışmadan normal rutinde kullanılmaya devam edilmelidir.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanım bilgisi

Yiyecek ve içecek kısıtlaması söz konusu değildir bundan dolayı da tüm yiyecek ve içeceklerle kullanılabilir.

 

Prednol Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar

 

seafoodplus.info kremin içeriğindeki etken ya da yardımcı maddeye karşı alerjiniz var ise kullanmayın.

seafoodplus.info kremi gözle temas ettirmeyin. Gözle temas etmesi halinde de hemen bol su ile yıkayın.

seafoodplus.infoyi sonlandırdığınızda herhangi bir olumsuz sonuç ortaya çıkarmaz. Bu kremi doktor önerisi ile bırakmanızı öneririz.

seafoodplus.infoş deri yüzeylerinde uzun süreli kullanımlarda dikkatli olunmalıdır.

seafoodplus.info kremin güneş ışığı ile doğrudan temasını kesin.

seafoodplus.info ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emziren annelerde kullanılmamalıdır. Çok gerekli olursa doktor önerisi ile kullanılabilir.

seafoodplus.info kremin içerisinde metilparahidrosi benzoat ve propilparahidroksi benzoat bulunur bunlardan dolayı alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

seafoodplus.info ilaç kortizonlu olduğu için bağışıklık sisteminizi baskılayabilir. Bundan dolayı da saklı hastalıklarınız ortaya çıkabilir.

9.Çocuklarda kısa süreli ve dar cilt yüzeylerinde kullanılmalıdır.

Cildinizde eş zamanlı var oaln ve gelişen bir enfeksiyon var ise prednol krem bazı enfeksiyon belirtilerini saklayabilir ya da enfeksiyon direnci oluşturabilir. Bu durum da hekiminiz tedaviye uygun bir antibiyotik ekleyebilir.

Çocuklarda büyüme durumunu etkileyebilir bundan dolayı da kısa süreli kullanılmalıdır.

 

Prednol Kremi Kimler Kullanamaz?

 

-Bu kreme karşı alerjisi olanlarda

-Bu kremi uygulama sırasında cilt yüzeyinde tahriş oluşan kişilerde

-Hamile (gebe) ve emzirenlerde

-Bebeklerde

-Yüzünde kırmızı sivilce (akne) ve kırmızı döküntü, kabarcık, sivilce benzeri iltihap olan kişilerde

-Bakteriyel, fungal veya viral bir enfeksiyon olanlarda

-Tüberküloz, çiçek, suçiçeği ve virüslerin neden olduğu diğer deri enfeksiyonları ile yüzünüzde kızarıklık ve şişlik veya ağız çevresinde kaşıntı, kızarıklık, döküntü olan kişilerde

 

Prednol Krem Yan Etkileri

 

Bu krem cildi aşırı duyarlık oluşturan kişilerde yan etki gösterir. Lokal uygulamalarda çok iyi tolere edilen bir ilaçtır ve hafif, geçici yan etkiler ortaya çıkmaktadır. Ciddi yan etkiler ortaya çıkarsa bir hastaneye gidip muayene olmalısınız.

Yaygın görülen yan etkiler

  • Ciltte batma
  • Ciltte yanma
  • Tahriş
  • Ciltte soyulma olması
  • Ciltte kaşıntı
  • Kızarıklık durumu
  • Cilt kuruluğu
  • Ciltte pullanma
  • Deride alerjiye bağlı kaşıntı, içi su dolu kabarcıkların oluşumu

Yaygın olmayan yan etkiler

  • İdrarda glukoz bulunması
  • Yüzde yuvarlaklaşma
  • Bitkinlik, ödem gibi cushing sendromu belirtileri
  • Çocuklarda büyümede yavaşlamada
  • Kilo kaybı
  • Kan ve idrardaki kortizol konsantrasyonlarında azalma
  • Aşırı susama, ağız kuruluğu
  • Deri kuruması
  • İdrar yapmada sıklaşma

Seyrek görülen yan etkiler

  • Kıl dibi iltihapları
  • Ciltte beyaz lekeler
  • Akneye benzer döküntüler
  • Deride incelme, çatlamalar, isilik
  • Ağız çevresinde döküntü ve tahriş
  • Varolan cilt rahatsızlığına ek olarak gelişen ikinci bir enfeksiyon

Sıklığı bilinmeyen yan etkiler

  • Yüz, dil, boğaz ve dudakta şişme
  • Ciltte şiddetli kaşıntı
  • Aşırı duyarlılık reaksiyonları

 

Prednol Krem Fiyat

 

30 gramlık bu kremin güncel fiyatı TL‘den eczanelerde satılmaktadır. Eczane dışında satışı yoktur. Reçeteli alındığında devlet tarafından ödenmektedir. Bu fiyatlardan çok fazla söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Son kullanma tarihine göre kullanın.

 

Prednol Krem Muadili (Eşdeğeri)

 

Bu kremle aynı etkileri gösterecek başka ilaçlarda vardır. Bu kremi tedarik edemediğiniz takdir de aşağıdaki ilaçlardan birini de alıp kullanıma başlayabilirsiniz.

  • Prednol pomad
  • Prednol tablet
  • Precort krem
  • Precort pomad
  • Prednol-A krem
  • Prednol-A pomad
  • Clovate merhem
  • Clovate krem
  • Stilex jel
  • Stiderm jel
  • Dermatop krem
  • Kalmason losyon
  • Ovadril losyon

 

Prednol Krem Saklama Koşulları

 

Çocuklardan uzak ve ellerine alıp oynayamayacakları noktalarda saklanmalıdır. Karıştırılmamış ürünü ve paketi 20 derecedeki ılık ortamlarda muhafaza edin. Son kullanma tarihinden sonra bu ilacı kullanmayın. Bu jelde bozukluklar fark ederseniz kullanmadan tıbbi atıklara atın. Güneş ışığıyla temas ettirmeyin.

 

Prednol Krem Prospektüs

 

Prospektüs bilgilerini sunduk bu bilgileri işinize yarayınca kullanabilirsiniz. İlaç hakkında tüm detayları bilmek size fayda sağlayacaktır.

 

Prednol Krem Hakkında Sorular ve Yanıtlar

 

Soru 1: Prednol Krem Yüze Sürülür Mü?

Cevap 1: Bu krem yüze sürülebilir.

Soru 2: Prednol Krem Egzama İçin Kullanılır Mı?

Cevap 2: Egzama için kullanılabilir.

Soru 3: Prednol Krem Bebeklerde Kullanımı?

Cevap 3: Bu krem bebeklerde kullanılmaz çünkü kortizonludur.

Soru 4: Prednol Krem Gebelik Kategorisi?

Cevap 4: Bu kremin gebelik kategorisi C&#;dir.

Soru 5: Prednol Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Cevap 5: Sivilceye (akneye) iyi gelmez çünkü kortizonlu bir kremdir.

Soru 6: Prednol Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Cevap 6: Genital bölgede de bu kremi kullanabilirsiniz.

Soru 7: Prednol Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Cevap 7: Egzamaya iyi gelmektedir ve egzama sorununu geçirmektedir.

Soru 8: Prednol Krem Antibiyotik Mi?

Cevap 8: Bu krem antibiyotik değildir. Kortizon içerikli alerji kremidir.

Soru 9: Prednol Krem Basura İyi Gelir Mi?

Cevap 9: Basur (hemoroid) için kullanılacak bir krem kesinlikle değildir.

Soru Prednol Krem Etken Maddesi?

Cevap Bu kremin etken maddesi Prednasinolon&#;dur.

Soru Prednol Krem Kortizon İçerir Mi?

Cevap İçeriğinde kortizon vardır.

Soru Prednol Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Cevap Lekelere iyi gelen bir krem değildir.

Soru Prednol Krem Vajinal Mantar İçin Kullanılır Mı?

Cevap Vajinal mantar için kullanılacak bir krem değildir.

Soru Prednol Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Cevap Reçetesiz olarak da bu kremi alabilirsiniz.

Soru Prednol Krem Ne Kadar?

Cevap Bu krem TL&#;dir.

Soru Prednol Krem Uçuk İçin Kullanılır Mı?

Cevap Uçuk için kullanılacak bir krem değildir.

Soru Prednol Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Cevap Uyuz için wilkinson pomad kullanın. Kaşıntıya iyi gelir ama uyuza iyi gelmez.

Soru Prednol Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Cevap Pişik için kullanılabilir ve pişiğe iyi gelecektir.

Soru Prednol Kremi Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Cevap Bu kremi aile hekimi de reçete de edebilir.

Soru Prednol Kremi Devlet Ödüyor Mu?

Cevap Reçete edildiği takdir de devlet tarafından ödenen bir ilaçtır.

Soru Prednol Krem Sivrisinek Isırığı İçin Kullanılır Mı?

Cevap Sivrisineği ısırığı sonucunda kullanılabilir.

Soru Prednol Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Cevap Dikkatli olmak şartıyla vajinaya sürülür.

Soru Prednol Krem Zararları?

Cevap Bu kremin herhangi bir zararı yoktur. Yan etkileri olabilir sadece.

Soru Prednol Krem Çeşitleri?

Cevap Prednol tablet, prednol-a krem, prednol pomad.

Soru Prednol Krem Seboreik Dermatit İçin Kullanılır Mı?

Cevap Seboreik dermatit için kullanılır.

Soru Prednol Krem Sedef Hastalığı İçin Kullanılır Mı?

Cevap Sedef içinde bu krem kullanılabilir.

 

Prednol Krem Kullananlar

 

Bu krem hakkında kullanıcılar yaşadıklarını aktardılar işte bu yaşananlar. Aşağıdaki bilgiler bu ürün hakkında size yol gösterici olacaktır.

Kullanıcı yorumu: Egzama için çok manyak etkili diyebilirim. Ara ara bu kremi kullanıp çok fayda gördüm diyebilirim. Size de öneririm.

Kullanıcı yorumu: Kortizonlu bir kremdir bundan dolayı uzun süreli kullanılmamalıdır. Oldukça etkili bir ilaç diyebilirim.

Kullanıcı yorumu: Bağışıklık sistemini zayıflatabiliyormuş bundan dolayı da kullanımından çekindim diyebilirim. kullanan bazı kişilerden de bu yönde kötü yorum aldım bundan ötürü kullanmadım ben.

Kullanıcı yorumu: Güneş yanığında kullandım iyi geldi hızlıca geçirdi. Ben tavsiye ederim ama 2 haftadan uzun kullanmayın bu kremi çünkü ciltte incelme yapabiliyormuş.

Kullanıcı yorumu: Sivrisinek ısırmasından sonra kaşıntı ve kızarıklık için kullandım süper etki etti. Cilt sağlığı için bire bir bence.

Kullanıcı yorumu: Kullanın ama yan etkilerine dikkat edin. Yan etkileri biraz fazla ve ciddi bundan dolayı dikkat edin.

Kullanıcı yorumu: İyi bir ilaç kesinlikle öneririm. Birçok ilaca göre çok çok başka diyebilirim. Ben denedim ve gayet sonuç aldım.

Kullanıcı yorumu: Yüz içinde kullanılabiliyor kesinlikle yüzde de iyi sonuçlar veriyor. Kullanım kararı sizin.

Kullanıcı yorumu: Tam istediğim sonucu alamadım sonuçlar kişiden kişiye değişebiliyor.

 

Prednol Krem Ne İşe Yarar?

Prednol krem, kortizon içeren, iltihap ve alerji önleyici, ayrıca damar daraltıcı özelliğe sahip bir ilaçtır. Deride şiddetli ve uzun süren kaşıntı, anüs ve genital bölgelerde döküntü ve kaşıntı gibi rahatsızlıkların giderilmesinde etkilidir. Ayrıca doktor tavsiyesi ile yanık ve güneş yanığı tedavisinde de kullanılabilmektedir.

Prednol Krem İçeriği

Etken maddesi Prednasinolon olan, kortizon içeren bir üründür. Yardımcı maddeler ise polioksi etilen sorbitan monooleat, sıvı vazelin, nipajin (metilparahidroksi benzoat), nipazol (propilparahidroksi benzoat) ve beyaz vazelin olarak listelenmiştir.


Prednol Krem Ne İçin Kullanılır?

  • Cilt rahatsızlıklarında oldukça etkilidir.
  • İltihaplı şikayetler,
  • Yaşlılığa bağlı kaşıntılar,
  • Egzama,
  • Sedef hastalığı,
  • Liken türleri,
  • Genital kaşıntı,
  • Bebeklerde pişik şikayetleri ve
  • Güneş yanıklarında kullanılabilmektedir.

Prednol Krem Nasıl Kullanılır?

  • Kullanılmadan önce eller mutlaka yıkanmalı ve uygulanacak alan temizlenmelidir.
  • Ürün sadece tedavi edilecek bölgeye ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır.
  • Doktor tarafından belirtilmediği sürece, hastalıklı bölge sargı bezi ile kapatılmamalıdır.
  • Uygulama günde 2 kez yapılmalıdır.

Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Ürün, ilk kullanımdan itibaren kısa süre içerisinde etki etmektedir. Yalnız, 2 haftadan daha uzun süre kullanılmamalıdır.

Nerelerde Kullanılır?

Ciltte, genital bölgede ve anüste kullanıma uygun bir üründür.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kullanım öncesinde prospektüs mutlaka incelenmeli, etken maddeye alerji olması durumunda ise ilaç kullanılmamalıdır.
  • Tüberküloz, çiçek, suçiçeği, zona, uçuk ve virüslerin neden olduğu diğer deri enfeksiyonu şikayeti varsa, yüz bölgesinde kızarıklık, şişlik veya ağız çevresinde kaşıntı, kızarıklık veya döküntü mevcutsa; ilaç kullanılmamalıdır.
  • Ürün, aşı sonrası görülen deri reaksiyonlarının tedavisi için uygun değildir.
  • Gül hastalığı ve sivilce tedavisinde kullanılmamaktadır.
  • Göz, göz çevresi ve açık derin yaralara kesinlikle temas ettirilmemelidir.
  • Ürün maksimum 2 hafta süre ile kullanılmalıdır.
  • Ürün uygulandıktan sonra güneşe çıkılmamalı, güneş ışıklarından uzak durulmalıdır.
  • Sadece hastalıklı bölgeye uygulanmalıdır.
  • Ürünün uygulandığı cilt bölgesi hava almayacak şekilde kapatılmamalıdır.
  • Ürün, çocuklarda büyüme geriliğine sebep olabilmektedir. Bu bakımdan, doktor kontrolünde en küçük dozaj ve en kısa süreli tedavi uygulanmalıdır.
  • Tedaviye başlandıktan sonra ilk birkaç gün içerisinde şikayetlerde bir iyileşme görülmezse veya daha da kötüye giderse mutlaka doktor bilgilendirilmelidir.
  • Farklı bir maddeye ya da yiyeceğe alerji mevcutsa, ilaç kullanılmadan önce doktora mutlaka bilgi verilmelidir.
  • Kullanımı esnasında sert sabun, sert şampuan, saç boyası, tüy dökücü ve alkollü cilt ürünü kullanılmamalıdır.
  • Gebe ve emzirme dönemindeki hastalar, ürünü mutlaka doktora danışarak kullanmalıdır.

Prednol Krem Yan Etkileri

Prednol krem içeriğinde bulunan maddelere duyarlılığı olan hastalar, tedavi esnasında bazı yan etkiler yaşayabilir.

Yaygın görülen yan etkiler

  • Yanma,
  • Batma,
  • Tahriş,
  • Alerjiye bağlı kızarıklık, kaşıntı ve içi su dolu kabarcıkların oluşumu,
  • Soyulma,
  • Kaşıntı,
  • Kızarıklık,
  • Ciltte kuruluk ve pullanma.

Yaygın görülmeyen yan etkiler

  • Çocuklarda büyüme yavaşlaması, kilo kaybı, kan ve idrarda kortizol konsantrasyonunda azalma,
  • Bitkinlik, ödem ve yüzde yuvarlaklaşma gibi Cushing sendromu belirtileri,
  • Artan idrar yapma sıklığı, aşırı susama, ağız ve deride kuruma,
  • İdrarda glukoz bulunması.

Seyrek görülen yan etkiler

  • Kıl dibi iltihabı,
  • Akne benzeri döküntü,
  • Ciltte beyaz lekeler,
  • Ağız çevresinde tahriş ve döküntü,
  • Mevcut cilt rahatsızlığına ek gelişen ikinci bir enfeksiyon,
  • Deride çatlaklar, incelme ve isilik.

Sıklığı bilinmeyen yan etkiler

  • Ciltte kaşıntı, yüz, dudaklar ve boğaz şişmesi gibi alerjik reaksiyonlar.

Prednol Krem Fiyatı

  • Prednol Krem güncel fiyatı TL&#;dir.
  • Eczanelerde satılmaktadır.
  • Herhangi bir sağlık güvencesi olan kişilere doktor tarafından reçete edilmesi durumunda ücretsiz alınmaktadır.

Prednol krem ne işe yarar, pişik için kullanılır mı?

Kullan&#;m&#; çok kolay olan Prednolkrem, deri hastal&#;&#;&#; nedeni ile meydana gelen ka&#;&#;nt&#;, k&#;zar&#;kl&#;k, iltihap ve &#;i&#;lik gibi sorunlara iyi gelmektedir. Doktor önerisi ile kullan&#;lmas&#; gereken Prednol krem eczanelerde sat&#;lmaktad&#;r. Kremin kullan&#;m önerilerine çok dikkat edilmelidir.

Prednol Krem Nedir?

Cildiye doktorlar&#;n&#;n genelde reçetelerde eksik etmedi&#;i Prednolkremnedir konusundan bahsetmeye çal&#;&#;aca&#;&#;z. Prednol kremin etken maddesi, Prednasinolon’dur. Bu etken madde sayesinde sedef ve egzama gibi deri hastal&#;klar&#;n&#; tedavi etmektedir. Prendol krem doktor önerisiyle kullan&#;lmas&#; gereken bir kremdir. Doktorun önerilerine uyuldu&#;u zaman k&#;sa sürede etkisini göstermektedir.

Prednol kremin iltihap azalt&#;c&#; etkisi bulunmaktad&#;r. Bunun yan&#;nda alerjiyi ve damar daralmas&#;n&#; önleyici özellikleri vard&#;r. Deri üzerinde uzun süredir devam eden ka&#;&#;nt&#;, k&#;zar&#;kl&#;k, genital bölge ka&#;&#;nt&#;s&#; ve döküntü gibi sorunlara da iyi gelmektedir. Prednol krem hafif yan&#;klar ve güne&#; yan&#;&#;&#; gibi durumlarda doktor önerisi ile ile kullan&#;labilmektedir.

Prednol Krem Ne &#;&#;e Yarar?

Prednol Krem Ne &#;&#;e Yarar?

Bölgesel kullan&#;m amac&#; ile üretilen Prednolkremnei&#;eyarar detayl&#; olarak aktarmak istiyoruz. Prednol krem tüm cilt hastal&#;klar&#;n&#;n ilerlemi&#; versiyonlar&#;nda kullan&#;lmaktad&#;r. Prendol kremin sa&#;lad&#;&#;&#; faydalar &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

  • Ayak mantar&#; ve ka&#;&#;k mantar&#;na iyi gelir.
  • Cilt enfeksiyonlar&#;n&#; tedavi eder.
  • Egzama ve sedef hastal&#;&#;&#;n&#;n tedavisinde kullan&#;l&#;r.
  • Genital bölge ve anüs bölgesinde olu&#;an ka&#;&#;nt&#;ya iyi gelir.
  • Vücutta iltihaplanmaya sebep olan maddelerin sal&#;nmas&#;n&#; önler.
  • Alerjik bozukluklar&#;n tedavisinde kullan&#;l&#;r.

Prednol Krem Ne &#;çin Kullan&#;l&#;r?

Prendol kremin ne i&#;e yarad&#;&#;&#;ndan bahsettik. Ancak birçok ki&#;i Prednolkremneiçinkullan&#;l&#;r net olarak bilmek istemektedir. Prednol krem çe&#;itli cilt hastal&#;klar&#;n&#;n tedavisinde kullan&#;lan etkili bir kremdir. Prednol kremin kullan&#;ld&#;&#;&#; durumlar &#;unlard&#;r:

  • Kronik egzama
  • Akut egzama
  • Sedef hastal&#;&#;&#;
  • Nörodermatit
  • Seboreik dermatit
  • Ka&#;&#;nt&#;
  • Ya&#;l&#;l&#;&#;a ba&#;l&#; ka&#;&#;nt&#;
  • Numuler dermatit hastal&#;&#;&#;

Prednol Krem Nerede Kullan&#;l&#;r?

Prednol krem bir cilt kremidir. Ancak tüm vücutta kullan&#;labilen bir krem de&#;ildir. Bu nedenle Prednolkremneredekullan&#;l&#;r iyi bilmek gerekmektedir. Prednol krem derinin hastal&#;kl&#; bölgesinde kullan&#;lmaktad&#;r. Ayr&#;ca genital ve anüs bölgelerinde olu&#;an baz&#; rahats&#;zl&#;klar için tercih edilmektedir. Ancak Prednol krem krem göz çevresinde kullan&#;lmamal&#;d&#;r.

Prednol Krem Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

Prednolkremnas&#;lkullan&#;l&#;r ö&#;renilmeli ve dikkatli bir &#;ekilde uygulanmal&#;d&#;r. Prednol kremi kullanmadan önce eller sabunlu su ile iyice y&#;kanmal&#; ve kurulan mal&#;d&#;r. Aksi takdirde cildin enfeksiyon kapma riski olabilir. Kremin günde 2 – 3 kere sorunlu bölgeye sürülmesi önerilmektedir. Ayr&#;ca krem iki haftadan daha fazla kullan&#;lmamal&#;d&#;r. Hastal&#;&#;&#;n durumuna göre kullan&#;m konusunda doktorlar farkl&#; önerilerde bulunabilir. Bu nedenle doktorunuzun önerilerine uyman&#;z çok önemlidir.

Prednol Krem Bebeklerde Kullan&#;m&#;Nas&#;ld&#;r?

Herhangi bir kremin bebeklerde kullan&#;m&#;na dikkat edilmelidir. Bunun için doktorunuza Prednolkrem bebeklerde kullan&#;m&#; nas&#;ld&#;r sorman&#;z tavsiye edilmektedir. Prednol kremin prospektüsünde 2 ya&#; alt&#;ndaki çocuklarda kullan&#;lmamas&#; gerekti&#;i belirtilmektedir. Ancak ilerlemi&#; pi&#;ik durumlar&#;nda doktorlar taraf&#;ndan birkaç gün kullan&#;m&#;na izin verilmektedir. Bu nedenle doktorunuza dan&#;&#;madan önce kullanmaman&#;z tavsiye edilmektedir.

Prednol Krem Kortizonlu Mu?

Birçok ki&#;i Prednolkremkortizonlumu merak etmektedir. Bu konuya bir aç&#;kl&#;k getirmek istiyoruz. Prednol krem kortikosteroid ilaç grubunda oldu&#;u için kortizon içermektedir.

Prednol Krem Antibiyotik Mi?

Ba&#;l&#; oldu&#;u ilaç grubundaki di&#;er ilaçlar gibi belirli dokulardaki hücrelerin protein sentezini kontrol alt&#;na alan Prednol krem kortizon içerse de bir antibiyotik de&#;ildir.

Prednol Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Prednol krem geni&#; kullan&#;m alan&#;na sahiptir. Göz çevresinde kullan&#;lmamas&#; gereken Prednol krem, doktor önerisi ve dikkatli olmak &#;art&#; ile vajinada k&#;sa süreli kullan&#;labilir.

Prednol Krem Yüze Sürülür Mü?

Prednolkremyüzesürülür konusunda yanl&#;&#; söylemler oldu&#;u görülmektedir. Bu kremin gözle temas&#;ndan kaç&#;n&#;lmal&#;d&#;r. Gözle temas olmas&#; halinde gözler bol su ile durulanmal&#;d&#;r. Ancak Prednol krem yüzde olu&#;an alerjik durumlar&#; tedavi etmesi için yüze sürülebilir. Yüzde ka&#;&#;nt&#;ya, k&#;zar&#;kl&#;&#;a ya da döküntüye neden olan bir alerjik hastal&#;&#;&#;n&#;z var ise doktorun önerdi&#;i &#;ekilde yüzünüze sürebilirsiniz.

Prednol Krem Basura &#;yi Gelir Mi?

Hemoroid yani basur, birçok ki&#;ide görülen s&#;k&#;nt&#;l&#; bir hastal&#;kt&#;r. Prendol kremin etkilerini gören ki&#;iler, Prednolkrembasuraiyigelirmi ö&#;renmek istemektedir. Prednol krem en çok tercih edilen basur kremlerinden biridir. Prednol kremin damar daralt&#;c&#; etkisi oldu&#;u için basura iyi gelmektedir.

Prednol Krem Egzamaya &#;yi Gelir Mi?

Egzama gibi döküntülü hastal&#;klar için Prednol krem reçete edilmektedir. Ancak Prednol kremin çok uzun süre kullan&#;m&#; önerilmemektedir. Bu krem en fazla iki hafta kullan&#;lmal&#;d&#;r. Günde iki üç kere uygulayaca&#;&#;n&#;z Prednol sayesinde egzama nedeni ile olu&#;an döküntü ve ka&#;&#;nt&#;dan kurtulabilirsiniz.

Prednol Krem Sivilceye &#;yi Gelir Mi?

Genelde sivilceler için Prednol krem kullan&#;lmas&#; önerilmemektedir. Öncelikle sivilcelerin nedenleri belirlenmelidir ve bu nedeni ortadan kald&#;racak tedavi uygulanmal&#;d&#;r.

Prednol Krem Mantara &#;yi Gelir Mi?

Prendolkremmantaraiyigelirmi sorusuna evet yan&#;t&#;n&#; vererek sizleri rahatlatmak istiyoruz. Prednol krem mantar enfeksiyonlar&#;n&#; yok ederek mantar&#;n büyümesini engeller. Özellikle ayak ve t&#;rnak mantar&#; için kullan&#;lmaktad&#;r.

Prednol Krem Uyuza &#;yi Gelir Mi?

Prednol krem ka&#;&#;nt&#;ya iyi gelse de, uyuz hastal&#;&#;&#;na iyi gelmez. Bu nedenle uyuz için uygun kremi reçete ettirebililirsiniz.

Prednol Krem Lekelere &#;yi Gelir Mi?

Prednol krem lekelere iyi gelmez. Bu nedenle lekeler için kullan&#;lmamal&#;d&#;r.

Prednol Krem Genital Bölgede Kullan&#;l&#;r M&#;?

Birçok ki&#;i Prednolkremgenitalbölgedekullan&#;l&#;rm&#; merak etmektedir. Bu krem genital bölgede kullan&#;labilir. Uygun doz ve kullan&#;m önerisini doktorunuzdan isteyebilirsiniz.

Prednol Krem Vajinal Mantar &#;çin Kullan&#;l&#;r M&#;?

Prednol krem vajinal mantar hastal&#;&#;&#;na iyi gelmez. Vajina hassas bir bölge oldu&#;u için vajinal mantara iyi gelen ba&#;ka bir krem kullanman&#;z önerilir.

Prednol Krem Pi&#;ik &#;çin Kullan&#;l&#;r M&#;?

Asl&#;nda Prednol krem iki ya&#; alt&#; çocuklarda kullan&#;lan bir krem de&#;ildir. Ancak pi&#;i&#;e iyi geldi&#;i için doktorlar taraf&#;ndan k&#;sa süreli kullan&#;ma müsaade edilmektedir. Yani bu krem pi&#;ik için kullan&#;labilir.

Prednol Krem Uçuk &#;çin Kullan&#;l&#;r M&#;?

Prednol krem uçu&#;a iyi gelmez. Bu nedenle uçuk için kullan&#;lmaz.

Prednol Krem Muadili Kremler Hangileri?

Prendolkremmuadilikremlerhangileri ö&#;renmenizi istiyoruz. Bu sayede hastal&#;&#;&#;n&#;z&#;n tedavisi yar&#;m kalmadan etkili muadil bir kremi kullanabilirsiniz. Prednol kremi bulamad&#;&#;&#;n&#;z zaman Precort pomad ve Precort merhemi kullanabilirsiniz. Bu konuda doktorunuza ya da eczac&#;n&#;za mutlaka dan&#;&#;mal&#;s&#;n&#;z.

Prednol Krem Yan Etkileri Neler?

Prendol kremin de baz&#; yan etkileri olmas&#; mümkündür. Bu yan etkiler herkeste görülmez. Cildi hassas olan ve kremin içeri&#;indeki maddelere kar&#;&#; duyarl&#; olan ki&#;ilerde ka&#;&#;nt&#;, yanma, ciltte kuruluk ya da tahri&#; görülebilir. Bu durum geçmedi&#;i zaman mutlaka doktora dan&#;&#;&#;lmal&#;d&#;r.

Prednol Krem Reçetesiz Al&#;n&#;r M&#;?

Prendolkrem kortizon içeren bir kremdir. Bu nedenle reçetesiz al&#;namaz. Mutlaka doktor taraf&#;ndan reçete edilmesi gerekir.

Prednol Krem Fiyat&#;

Prendol krem fiyat&#; güncel olarak TL’dir.

Prednol Krem Kullananlar Yorumlar&#;

Prendolkremkullananlar&#;nyorumlar&#; incelenmelidir. Bu sayede kremin etkileri önceden görülebilir. Prendol kullanan ki&#;iler, kremin k&#;sa sürede etki etti&#;ini belirtmektedirler. Özelikle egzama ve sedef hastal&#;&#;&#; olan ki&#;iler maksimum fayda sa&#;lad&#;klar&#;n&#; anlatmaktad&#;r. Kremin yan etkilerini az da olsa ya&#;ayan ki&#;iler olmu&#;tur. Ancak bu ki&#;iler, kremi kullanmay&#; b&#;rakt&#;klar&#;nda yan etkilerin ortadan kayboldu&#;unu söylemektedir.

&#;lginizi Çekebilir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir