küllü saç nasıl yapılır / EVDE KÜLLÜ SARI SAÇ BOYAMA | Evde Saç Nasıl Boyanır? | Saç, Saç şekilleri, Sari

Küllü Saç Nasıl Yapılır

küllü saç nasıl yapılır

Evde Kendim Küllü Sarı Saçı Nasıl Elde Ederim

Küllü Sarı Bana Yakışır mı Kimlere Yakışır?

Kadınların beğenisini kazanan ve hoş görünümüyle ön plana çıkan saç renklerinden biri de küllü sarıdır. Küllü sarı saç, griye dönük sarı ve mat renk saçlardandır.

Küllü saç renklerinin popüleritesi zaman geçtikçe daha da artmaya başlamıştır. sezonunun da favori trendleri arasında bulunan küllü saç renkleri, modaya ayak uydurmak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Yenilik ve doğallık arıyorsanız küllü sarıya muhakkak göz atmalısınız. Size yakışacağını düşünürseniz saçınıza uygulayabilirsiniz. Çoğu insan bu saç rengine karşı peşin hükümlü olsa da, biraz inceleyince ne kadar güzel olduğunun farkına varmaktadır.

Küllü Sarı Kimlere Yakışır?

Saç renginizin ten renginizle uyumlu olması gerekir. Birisine yakışan saç rengi, size yakışmayabilir. Bu hususa dikkat etmeniz önemlidir. Küllü sarı, beyaz ve buğday ten rengiyle uyum gösteren bir saç rengidir. Özellikle buğday tenliler, bu saç rengiyle doğallığı yakalayabilir, oldukça etkileyici bir görünüme kavuşabilirler. Fakat küllü sarı, esmer tenliler için hiç uygun değildir. Diğer küllü saç renklerini tercih edebilirler ancak küllü sarı onlara hitap etmez. Saç ve ten renginin uyumsuzluğu güzel görünmemizi engellediği için bu konuda hassas olmalıyız. Öte yandan saçımızı küllü sarıya boyadığımızda rengin yerleşmesi için bir süre beklemek zorunda kalabiliriz. Yani endişe etmemeliyiz.

Küllü Sarı Saç Rengi Nasıl Elde Edilir?

1. Aşama: Küllü sarı saç rengini elde edebilmek için genelde ilk olarak saç açıcı kullanılması lazımdır. Saçınızı açmak için Koleston yoğun renk açıcı kullanmanızı tavsiye ederiz. Üstüne basa basa bunu öneriyoruz çünkü başka ürünler fazla etkili olmamaktadır. Saçınızı açmak için yarım saat kafi gelecektir ancak yetmezse bu süreyi 50 dakikaya kadar çıkarabilirsiniz. Saç rengimizi açtıktan sonra ikinci aşamaya geçebiliriz.

2. Aşama: Şimdi boyama işlemini uygulayacağız. Boyamadan evvel, kullandığımız açıcıyı güzelce temizleyelim. Boya için bizim tavsiyemiz Palette açık küllü sarıdır. Boyanın kutusunda yazılı olan talimatları yerine getirerek boyayalım ve bekleyelim. Boyayı saçımıza dikkatlice uyguladıktan sonra yaklaşık 35 dakika beklemeliyiz. Ardından saçlarımızı iyice yıkamalıyız.

3. Aşama: Evet, saçımızı boyadık. Şayet imkanımız varsa 1 gün dışarı çıkmamalıyız. Bu süre zarfında saçımız kirlenip rengi yerleşecektir. Fakat dışarı çıkmamız gerekiyorsa en azından saçımızı tam olarak kurutmaya özen göstermeliyiz.

Küllü Sarı Saç Boyası Markaları

  1. Koleston kit ekstra yoğun küllü sarı saç boyası (fiyatı: TL)
  2. Palette Deluxe küllü sarı saç boyası (fiyatı: 20 TL)
  3. Loreal Excellence küllü sarı saç boyası (fiyatı: TL)
  4. Palette Icc açık küllü sarı saç boyası (fiyatı TL)
  5. Loreal Excellence koyu küllü sarı saç boyası (fiyatı: TL)
  6. Morfose küllü sarı saç boyası (fiyatı: TL)
  7. Wella açık küllü sarı saç boyası (fiyatı: TL)

Parlak küllü saç rengi nasıl yapılır. Sarı saçları küllü hale getirme tekniği

Son iki yılda, küllü saç rengi kızlar arasında çok popüler hale geldi. Doğada olmamasına rağmen, birçok moda tutkunu inatla yolunu buluyor.

Tek sorun, zamanla ifadesini kaybetmesidir. Bu nedenle her zaman desteklenmesi gerekir. Saç renginizi küllü sarıya çevirmek istiyorsanız tavsiyemizi dinlemelisiniz.

Ne tür küllü saç rengi yakışır

açık sarı kül rengi

Evet bu renk son zamanlarda çok moda ama bu herkese yakıştığı anlamına gelmiyor. Diğer tüm gölgeler gibi, bu da kızın görünümündeki tüm ayrıntılara dikkatli bir yaklaşım ve seçim gerektirir.

Kül sarısı saç rengi yüzünüzü güzelleştirebilir veya hasta bir görünüm verebilir. Renklendirmeye dikkat etmelisiniz. Üstelik ideal sonuca ulaşmak o kadar kolay değil.

Yine de, kül sarısı kime hemen uyacak:

  • Yaz tipi bir görünüme sahip kızlar. Gri veya mavi gözlü, açık tenli sarı saçlar.
  • Yüz derisinde, sivilce ve benlerde herhangi bir kusuru olmayan kızlar. Küllü gölge sadece onları vurgulayacak ve onları belirgin kusurlar haline getirecektir. Bu nedenle, bu saç tonunu seçmek için cilt mükemmel ve pürüzsüz olmalıdır.
  • Saçlarında kırmızı ve kırmızı pigment olmayan kızlar. Kestane bukleleri veya açık kırmızımsı olanlar, küle yeniden boyanamaz. Bunu yapmaya çalışmamalısınız, saçın tüm yapısını bozabilirsiniz.
  • Beyaz yüzlü kızlar. Kül rengi esmer için uygun değildir, tabaklanmış bir vücudun arka planında kaybolur.

Buklelerin kül sarısı renginin sadece adil cinsiyetin dar bir çemberi için uygun olması için dışarı çıkın. Herkes gümüş buklelerin mutlu sahipleri olamaz. Ancak bu renge çok yakışanlar kolaylıkla bu kadar popüler bir trende dönüşebilir. sonbahar renk tipine sahip kızlar için uygundur.

Küllü bir gölge nasıl elde edilir

koyu sarı kül saç rengi

Güzel bir kül-sarışın elde etmenin çok, çok zor olacağını tekrar belirtmekte fayda var. Muhtemelen evde yapamayacaksınız. Profesyonel bir stilistle iletişime geçmek en iyisidir. Hala evde denemeye karar verirseniz, ipuçlarımızı unutmayın:

  1. Bu tür lekelerden bukleler çok acı çeker ve kırılır. Başlarına besleyici maskeler ve kompresler yaptıktan bir ay önce ve bir ay sonra onlar için daha kolay olacaktır. O zaman belki de renk sağlıklı saçlarda daha iyi durur.
  2. Her durumda, teller karanlık olsalar ve zaten açık olsalar bile önce aydınlatılmalıdır.
  3. Mağazada özel bir danışmanla kül sarısı bir gölge boyası seçmek daha iyidir.
  4. Tüm buklelerde istenmeyen renklerden kaçınmak için önce ayrı bir tutam boya uygulamayı deneyin. Renk size yakışıyorsa tüm kafayı işleyebilirsiniz.
  5. Kül renginin hafif bukleler üzerinde daha doğal bir şekilde durmasını sağlamak için 2 kat daha fazla %3 hidrojen oksit ekleyin. Ayrıca saçınızı aydınlatacak ve boyayı yapıya emecektir.
  6. Saçınızı çok koyu boyarsanız, tek başına ağartmak size yardımcı olmaz.İlk önce bir yıkama yapmanız ve ancak o zaman renk değiştirmeniz gerekir. Ve sonunda, küllü bir renk uygulayın.
  7. Boyamadan sonra saçın yeşil bir renk tonu almaya başladığını fark ederseniz, bu, bileşimde yeterli mor pigment olmadığı anlamına gelir. Mor tonlu renkli bir şampuan satın alabilir ve haftada 2 kez kullanabilirsiniz. Böylece kül-sarışın renk daha etkileyici görünecek. Koyu saçlarda nasıl shatush yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Daha önce kına ile boyanmış buklelerin kül sarısı boyanması kesinlikle önerilmez! Renk lekelenecek ve görünümünüzü mahvedecektir.

“Yakılmış teller” artık o kadar popüler değil. Şimdi yeni sarışın trendi bir kül tonu. Bu, kullanabileceğiniz anlamına gelir.

küllü bukleler

Hepsinden önemlisi, doğal olarak sarı saçlı kızlar için uygundur ve bunu başarmaları daha kolay olacaktır. Kırmızı pigmenti riske atmamak ve çıkarmamak için seyreltilmiş boyaya biraz mor ekleyebilirsiniz. Tabii ki, bunun kabindeki bir uzman tarafından yapılması daha iyidir. Evde boyarsanız, mor pigment 1: 3'ün bir parçası olmalıdır. Bilmiyorsanız, salonla iletişime geçin.

Kalıcı renk bakımı için haftada 2 kez renkli şampuan kullanmak daha iyidir. Rengi taze ve canlı tutacaklar.

Yeşil karışımı olmadan mükemmel dişbudak rengini nasıl elde edeceğinizi videomuzdan öğreneceksiniz.

Boyama algoritması

Buklelerinize zarar vermemek için yalnızca kanıtlanmış bir boya markası seçin. Web sitemizde açık kahverengi saçlar için ombre boyamanın bir fotoğrafını görebilirsiniz.

İstediğiniz külü elde etmek için şunları yapmanız gerekir:

  • Ağartma maddesi,
  • istenilen renkte saç boyası,
  • eldivenler,
  • püskül,
  • tarak-tarak.

Bukleler nasıl hafifletilir

küllü bir gölge elde etmek için kara öküz ağartılmalıdır

Yıkanmamış buklelere bir aydınlatma maddesi uygulamak gerekir, böylece yapı çok zarar görmez.İlk olarak, 2/3 kısmı saçın kökler hariç tüm uzunluğuna uygulanır. 30 dakika beklemeniz gerekiyor. Sonra geri kalanı köklere bulaşır. Bu yüzden 20 dakika daha yürü. Sonra her şey şampuanla yıkanır. Açıklamanın sonucunu beğendiyseniz, boyamaya başlayabilirsiniz. Değilse, prosedürü her gün tekrarlayın. özellikle etkileyici görünüyor.

Boya nasıl uygulanır

Seyreltilmiş boyayı talimatlara göre tüm saça uygulayın. Yıkadıktan sonra, saçınızı boyanın tonuna uyacak şekilde ilave bir renk tonu şampuanı ile durulayın.

Çok fazla beklemeyin, saçlar zarar görebilir ve kırılabilir.

Popüler kül renkleri

Hemen hemen her boya markasının böyle bir tonu vardır, ancak herkes onu saçlarına sürmez. İşte zamana ve kızlara göre test edilen markaların listesi:

  • Sarışın kül tonu L'Oreal
  • kül sarışın Revlon
  • Natural Ash Blonde Casting Creme Gloss L'Oreal

Saç boyamanın dayanıklılığından sorumlu olan bu markalardır. (shatush, ombre, renklendirme) her zaman trendde kalmanızı sağlar.

Görüntü nasıl tamamlanır

uzun buklelerde kül rengi

Bir kızın böyle akılda kalıcı bir saç rengi varsa, görüntünün tamamını doğru seçebilmelidir. Sadece yetkin makyaj, yeni kül görünümünüzü vurgulayacaktır.

Bu iplik rengini seçtiyseniz, görüntünüz bir “kar kraliçesi” dir.

Başlamak için unutmayın - tüm makyaj soğuk olmalıdır.

Dudaklar için soluk mercan veya pembemsi renkler seçin, böylece çok fazla öne çıkmazlar.

Farlar ise gri ve mavi soğuk tonlarında seçilmelidir. Menekşe, mavi yapacak. Ama sıcak kahverengi veya pembe değil.

Ancak pembe bir renk tonu ile allık veya pudra kullanmanız gerekir, bu renk saçın yüze verdiği solgunluğu giderecektir.

Maskara ve eyeliner klasik siyah veya gümüş rengine çok yakışacaktır. Ama onlarla aşırıya kaçmayın, meydan okuyan görünecek.

Bu bukle renginin altında dikkatlice bir gardırop seçmeniz gerekir. Pastel renkler uygundur: pembe, mavi, nane. Siyahtan kaçınılmalıdır, cildi daha da aydınlatacaktır.

Moda sürekli değişiyor, bu yüzden kızlar ya farklı kıyafetler alıyor ya da kilo veriyor ya da spor salonuna gidiyor ya da saç rengini değiştiriyor. Ama ne olursa olsun popülaritesini asla kaybetmeyecek renk siyahtır.

Ve son zamanlarda kül tonları da moda. Bu nedenle, ilgili iki konuyu birleştireceğiz ve çoğu modern kızı endişelendiren ana soruyu cevaplayacağız - kül-siyah saç rengi nasıl yapılır? Fotoğrafa dikkat:

Koyu küllü bir saç tonuna kim yakışır?

Yakıcı esmerler her zaman milyonlarca erkeğin dikkatini çeker. Cinsellik, bağımsızlık, kararlılık, özgüven - siyah saçlı güzellikleri gördüğünüzde aklınıza bunlar geliyor.

Ama bu renk herkese yakışıyor mu? Rehberlik edilmesi gereken en önemli şey gözler ve cilttir.

  • İlk olarak, siyah, koyu tenli veya tersine soluk sahipleri için uygundur.
  • İkincisi, yüzünde sorunlu alanların olmaması arzu edilir, çünkü. böyle bir saç tonu sadece onları vurgulayacaktır.
  • Üçüncüsü, yeşil ve kahverengi gözlerle açıkça siyah çok daha avantajlı görünecek.
  • Dördüncüsü, koyu renk bukleleri görsel olarak daha hacimli hale getirecektir.

Gri-mavi, bataklık ve kahverengi gözlerle eşsiz görünecek.

Bu tür tonları seçerken hatırlanması gereken en önemli şey, soğuk renkli bir görünüme sahip kızların açıkça kazanmasıdır.

Siyah ve külü birleştirerek oldukça ilginç bir renk oyunu elde edersiniz. Bir fotoğraf:


Koyu saçlarda kül ombre (fotoğraflı)

Buklelerini küllü bir gölgede tamamen boyamaktan korkan, ancak yine de biraz denemek isteyen esmerler, bir renkten diğerine kademeli bir geçiş olan bir ombre düşünebilir. Bu durumda, bu arada, saça biraz daha az zarar verilecektir.

Küllü siyah saçlı Ombre, saç uzunluğu omuzların altında olan kızlar için uygundur.

Bu tekniğin bir takım avantajları vardır:

  • Bununla birlikte, ortaya çıkan gri saçları gizleyebilirsiniz, bu sorun genellikle kalıtım veya başka nedenlerle erken griye dönen genç kızlarda görülür.
  • İkinci sebep ise ombrenin saçın açılması sonucunda ortaya çıkabilecek sarımsı tellerin maskelenmesine yardımcı olmasıdır.

Bu renklendirme tekniği, soğuk ten tonu ve gri-mavi gözlü bayanlar ile soluk tenli ve yeşil gözlü kızlar için mükemmeldir. Bir fotoğraf:

Siyah köklü kül rengi saç rengi kesinlikle harika bir seçenek ancak en maceracı koyu saçlı bayanlar saçlarının rengini tamamen değiştirmeye çalışabilirler.

Siyah renkten çıkmak elbette çok çaba ve zaman alacaktır. Salonla iletişime geçmek daha iyidir, çünkü. profesyoneller bu işi amatörlere göre çok daha verimli yapacaklardır. Sonuçta, hiç kimsenin aniden yeşil veya mavi tonların ortaya çıkmasına ve hatta bir bez şeklinde şımarık buklelere ihtiyacı yoktur.

Gerekli olacak en önemli şey sabır ve belirli bir miktar paradır (özellikle saçlar yeterince uzunsa). Şu anda, nitelikli uzmanlar ucuz değil.


Küllü boyama için adım adım talimatlar

Koyu saç renginden kurtulmak ne kadar zor olursa olsun, özellikle resim konusunda ilk becerilere sahipseniz, yine de mümkündür.

İlk önce saçınızı ağartmanız gerekir, bu yüzde 20 peroksit ve ardından normal ağartma rengine yardımcı olacaktır.

  1. Peroksit ve ağartma tozu 1: 1 oranında karıştırılır.
  2. Topak oluşumunu önlemek için kütle iyice karıştırılır.

  1. Daha sonra saça eşit olarak uygulanır.

  1. Kafaya şapka takılır.
  2. Bir saat sonra saçlar yıkanır ve kurutulur.

Daha sonra netleştirmeden sonra istenilen rengin seviye boyasını kullanmalısınız.

  1. Şimdi aynı peroksit karıştırılır, ancak boya ile 2: 1 oranında.

  1. Her şey karıştırılır.
  2. Ardından, önceki paragraftaki arasındaki adımlar tekrarlanır.

Daha belirgin bir kül rengi elde etmek için mor bir yarı kalıcı boya kullanılabilir. İstenmeyen bir mor renk tonunun çıkmaması için bir saç kremi ile karıştırılır.

Tüm adımları tamamladıktan sonra, fotoğraftaki gibi güzel bir küllü renk net bir şekilde sağlanır.

Kül etkisi ile doğru saç bakımı

Rengin mümkün olduğu kadar uzun süre kalması ve ayrıca boyama şeklindeki stres sonrası saçın durumunun önemli ölçüde bozulmaması için saça uygun şekilde bakmanız gerekir.

  • Sülfat içermeyen şampuanların tercih edilmesi tavsiye edilir.
  • Düzenli besleyici maskeler saçı eski görünümüne döndürür.
  • Renk tonu ürünlerinin kullanımı: şampuanlar, balsamlar, tonikler.
  • Her türlü saç kurutma makinesi, ütü kullanımını en azından ilk başta azaltmak elbette daha iyidir, çünkü. saçınızı çok kuruturlar.

Deneylerden korkmayın (elbette mantık dahilinde), hayat birdir!

Fotoğraf seçimi:


Ombre boyama, koyu saçlı kızlar için deneyler için büyük fırsatlar sunar. Örneğin, saçın uçları çok ilginç ve sıradışı görünecek olan kül ve gümüş tonlarında boyanabilir. Giderek, moda kadınları kendileri için gizemli ve gerçek kül ombresini seçiyor.

kim uyacak

Hepsinden iyisi, bu renklendirme koyu saçlı bayanlara yakışıyor. soğuk bir görünüm, yani cildin mavimsi bir tonu, mavi veya gri gözler.

Ancak, doğal koyu saçlar genellikle koyu tenli ve kahverengi gözlü bayanlarda bulunduğundan, bu boyamayı da deneyebilirler.

Tek şey, sıcak bir renk tipiyle, soğuk kül-sarışın seçeneklerini değil, daha yumuşak kül-kahverengi olanları seçmeye değer olmasıdır. Buklelerin kestane veya çikolata tonunu mükemmel bir şekilde tamamlarlar..

Gümüş bir ombre için ideal uzunluk omuzların altındadır.. Bu tür bir resmin tüm güzelliğini sonuna kadar ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır. Ortalama uzunlukta, böyle bir çözümü uygulamaya da çalışabilirsiniz.

Gri bir ombrenin yüzün şeklini ve cildin durumunu vurgulayacağını unutmayın, bu yüzden buna hazır olup olmadığınızı düşünün.

Kim bu renklendirmeye başvurmamalı

Soğuk gri tonları, sıcak renk türündeki kızlar tarafından kullanılmamalıdır ve bunun tersi de geçerlidir. Ayrıca cildin durumunu mantıklı bir şekilde değerlendirin. Çok fazla sivilce, yara izi ve diğer kusurları varsa, böyle bir renk şeması onları daha belirgin hale getirecektir.

Gri ve küllü tonlar gri saçla ilişkilendirilir, bu nedenle görsel olarak yaşlanabilirler. Bu nedenle, yaşa bağlı değişiklikler göstermeye başlayan bayanlar bu tür gölgeleri denememelidir, aksi takdirde görsel olarak birkaç yıl daha eklerler.

Koyu saçlı kül ombre, tüm eksikliklere odaklanma eğilimindedir, bu nedenle sadece cilt durumu iyi olan ve güzel oval bir yüze sahip bayanlar için uygundur.

Renk seçimi ve başarılı kombinasyonlar, fotoğraf

Küllü gradyan boyama için birkaç seçenek vardır ve hangilerinin koyu saçlar için uygun olduğuna karar vermeniz gerekir. Çok açık gümüş sarısı veya koyu gri arasından seçim yapabilirsiniz. Esmerlerde aşağıdaki seçenekler iyi görünecek:

  • Kül-beyaz geçiş. Saçınız yeterince uzunsa çok iyi bir seçenek, aksi takdirde yumuşak geçişler çalışmayacaktır. Buradaki fikir, köklerdeki siyahın yavaş yavaş küllü hale gelmesi ve uçlara doğru kar beyazına dönüşmesidir. Bu renklendirme çok güzel görünüyor, ancak bazen telleri bu kadar hafifletmek oldukça zor.
  • Küllü sarı ombre. Oldukça yaygın bir seçenek, çünkü önceki sürümde olduğu gibi katı gereksinimler anlamına gelmiyor. Kül sarısı renkteki koyu kökler ve uçlar, geçiş yeterince pürüzsüzse çok uyumlu görünür.
  • Doymuş gri gradyan. Zengin koyu saç rengine sahip kadınlar için en iyi seçeneklerden biri. Uçlar basitçe gri yapılabilir. Deneyleri sevenler için renkleri siyahtan gümüşe, ondan maviye veya lilaya geçme fikri uygundur.

Uzunluğa bağlı olarak boyama özellikleri

Bir renk seçeneği seçme saç uzunluğunu düşün:

  • Kül ombre - uzun bukleler için harika bir çözüm.

    Üzerinde iki veya daha fazla renkten güzel geçişler oluşturabilirsiniz.

    Bu yüzden siyah-kül-beyaz kombinasyonunu tercih edebilirsiniz.

    Daha parlak seçenekler yaratmak istiyorsanız, uçları mavi, mavi veya külle uyumlu başka bir soğuk renge boyamaya dikkat edin.

  • Grimsi uçlar orta uzunlukta saç stillerini süsleyebilir, örneğin, gerçek uzun şapka. Renklendirme, yaklaşık olarak çene bölgesinde geçişin başlamasıyla uyumlu görünecektir.
  • Kısa buklelerde fikri gerçekleştirmek oldukça zordur. karanlıktan gümüşe yumuşak geçiş.

Ancak yaratıcı saç kesimlerini tercih ederseniz, onları küllü bir parıltıyla seyreltmeyi deneyebilirsiniz.

yürütme tekniği

Saçları sarı veya gri olanlar için böyle bir ombre yapmak esmerlerden çok daha kolaydır.

Esmer bayanlar çok denemek zorunda kalacak, çünkü siyahtan kül almak için saçlarınızı kaliteli bir şekilde açmanız gerekecek.

Bu durumda eylemlerin sırası aşağıdaki gibi olacaktır:

  • İlk olarak, kıvrılma boyama için hazırlanmalıdır.çünkü ağır bir yük altında kalacaklar.

    Bu nedenle öncelikle onarıcı saç ürünleri kullanmalısınız.

    Resmin arifesinde, örneğin doğal yağlara dayanabilen besleyici bir maske yapın.

  • Ön ağartma gerektirir.

    Tellerdeki arıtıcıya yarım saatten fazla dayanmak imkansız olduğu için birkaç aşamada yapılabilir ve bu süre zarfında teller yeterince hafiflemeyebilir.

    Ağartıcıyı sadece lekelenecek alanlara uygulayın.

  • Bundan sonra, netleşen buklelere boya uygulanır.. Ayrıca birden fazla adımda kullanılabilir. Önce tüm temizlenmiş yüzeye uygulanır, ardından folyoda eskitilir. Bundan sonra, ipuçları tekrar boyanır.

Rengi ayarlamanız gerekiyorsa, istediğiniz rengi verecek gümüş veya küllü bir tonik kullanabilirsiniz.

evde nasıl yapılır

Küllü koyu saçlar için Ombre boyama - çok karmaşık ve zaman alıcı bir süreç hangi zaman ve para alır.

evde yapabilirsin, ancak bu durumda sonuç istediğinizden tamamen farklı olabilir ve bukleleri bozma riski çok yüksektir.

Bunu yapmaya karar verirseniz, aşağıdaki ipuçlarını dikkate alarak hasarı en aza indirmeye çalışın:

  • Ombre'den önce birkaç ay boyamanız önerilmez.

    Bukleler boyanmışsa, maksimuma çıkmalarına izin verin.

    Bu nedenle, netleştirmeden sonra, daha fazla çalışmanın kolay olacağı eşit bir ton elde etmek mümkün olacaktır.

  • En nazik aydınlatma bile saçı kurutur, bu nedenle boyamadan hafta önce aktif ve düzenli olarak nemlendirmeye değer.
  • Kirli bukleler üzerinde leke harcayın. İşlemden iki gün önce onları yıkamayın. Doğal yağ, kafa derisi tahrişini önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Aydınlatmadan etkilenen uçların kesilmesi gerekebileceği gerçeğine hazırlıklı olun.
  • Açıklamadan sonra, bazı uzmanlar mor toner kullanılmasını tavsiye ediyor. Sarılığı gizlemek ve tellere istenen kül gölgesinin başarılı bir şekilde düşeceği beyaz-gri bir ton vermek için gereklidir.
  • Koyu saçlarda ombre kül rengi oluşturmanın en az saat sürebileceğini unutmayın, bu nedenle yeterli zamanınız olduğunda renklendirin.
Bir sonraki yazımızda, koyu saçlarda balyaj boyama tekniği hakkında ayrıntılı video eğitimleri bulacaksınız.

Boyamadan sonra teller nasıl bakım yapılır

Sonucun kalıcılığını sağlamak ve saçın güzelliğini ve sağlığını korumak, resmi zamanında güncellemeniz ve tellere uygun bakımı sağlamanız gerekir.. Aşağıdaki önlemleri içerecektir:

  • Almak buklelerin düzenli bakımı için sülfatsız şampuan ve klima.

    Sülfat içeren araçlar, rengi hızla yıkar ve tellerin durumu üzerinde en iyi etkiye sahip değildir.

  • Saçınızı periyodik olarak canlandırıcı ve besleyici maskelerle şımartın.

    Hazır ürünleri kullanabilir veya ev yapımı halk tariflerine göre kompozisyonlar hazırlayabilirsiniz.

  • Gümüş renkler hızlı bir şekilde yıkanma eğilimindedir, böylece gölgeyi güncellemeye yardımcı olması için renk tonu balzamları veya tonikler kullanabilirsiniz.
  • Uçları boyadıysanız ve renk köklerde kendinize aitse, salonu sürekli ziyaret etmek ve renklendirmeyi yenilemek zorunda değilsiniz.

    Renk yıkandığından ve bölünmüş uçlar kesildiğinden, master'a üç ayda bir defadan fazla gitmek yeterli olacaktır.

    Köklerde boya varsa, onları yaklaşık haftada bir renklendirmeniz gerekir.

Bu videoda bir güzellik salonunda koyu saçlarda ombre boyama tekniğinin nasıl yapıldığını görebilirsiniz:

Kül ombre - saç stilinizi çeşitlendirmenin ve tellerin koyu gölgesini yenilemenin iyi bir yolu. Ton doğru seçilmişse ve renklendirme profesyonel düzeyde yapılmışsa, muhteşem görünecek. Bu nedenle, neyin daha iyi olduğuna karar verin: saçınızı kendiniz boyayın veya hemen profesyonellerin eline verin.

Her modern kadın, şık ve çekici görünmek, nüfusun erkek yarısından bir hayranlık nesnesi olmak ister. Bunda saçların özellikle sağlıklı durumu ve rengi önemli rol oynar. Küllü bukleler çok uzun zaman önce modada görünmedi, ancak görünüşünüzü kökten değiştirmek ve daha muhteşem hale gelmek için kendisini harika bir seçenek olarak kurmayı çoktan başardı. Kestane, çikolata, buğday renklerinde ağartılmış saçların nasıl boyanacağının yanı sıra bir boya ve boyama yönteminin nasıl seçileceği, okumaya devam edin.

Başlangıçta, bu paletin harici veriler için uygun olup olmadığını anlamalısınız. Aşağıdakileri aklınızda bulundurun:

İmajınızı değiştirirken, modaya uygun bir stil seçerek gelecekteki giyim tarzınızı düşünmeniz gerektiğini hatırlamak zorunludur. Sürekli olarak yüzün asaletini vurgulayan güzel, sofistike makyaj yapmak zorunda kalacaksınız. Gereksiz tüm ayrıntıları ve süslemeleri kaldırın, yıldız şeklinde küpeler veya parlak güller gibi birkaç göz alıcı öğeyi bir süveterin üzerine bırakın. Modaya uygun ve ilginç seçenekler seçerek saç ve şekillendirmeye özellikle dikkat edilmelidir.


Hangi durumlarda küllü tonu terk etmelisiniz?

Yüz cildinizde kızarıklıklar, düzensiz tonlar, yaşlılık lekeleri ve diğer kusurlar varsa bu renklerden kaçınılmalıdır. Sıcak bir cilt tonunun sahipleri, küllü saçlarla keskin bir kontrast yaratacaktır, bu yüzden onu reddetmek daha iyidir. Ayrıca, büyük yüz hatlarına sahip kızlar buna daha fazla odaklanacaktır.

Bir kızılın çok belirgin varlığı, dikkatli bir ton seçimi gerektirir. Bu durumda, kahverengi saçlı bir kadın için açık kahverengi olabilir, kahverengi saçlı kadınların soğuk tonlarını kullanabilirsiniz. Kırmızıdan açık kahverengiye geçiş sizin için istenmiyorsa, fikirden küllü bir renkle vazgeçmek daha iyidir.

Olgun yaştaki kadınlar için, biraz daha katı görünen, görünüme şıklık ve kullanışlılık katan koyu sarı kül boyası kullanmak daha iyidir. Bu durumda, açık kahverengi veya sarışın daha koyu yapmak daha iyidir.


Fotoğraflı bukleler için ortak kül tonları

Modaya uygun saç rengi ünlüler, blogcular ve moda tutkunları arasında oldukça popülerdir. Gerçek bir güzelliğe dönüşmenizi sağlayan en başarılı seçenekleri düşünün:

  1. Altın bal rengi ile açık sarı - yüz özelliklerini yumuşatır, kadınlık ve doğallık katar. Kahverengi saçlı ve açık saçlı farkının büyük olduğunu unutmayın, bu yüzden bir ton seçerken dikkatli olun.
  2. Serin platin vurgulu güzel bir koyu sarışın, taze ve lüks görünüyor. Klasikleri tercih eden bayanlar için uygundur.
  3. Mor renk tonu olan sarışın, doğru giyim tarzını ve güzel, düzgün bir stil gerektiren cesur bir karardır.
  4. Pembe renk tonu ile açık kahverengi, genç kızlar için daha eğlenceli, cilveli, daha alakalı görünüyor.
  5. Koyudan açık kahverengiye yumuşak geçiş. Başlamak için, çatlaklar hafifletilir, ardından sarışının üzerini açık kahverengi olarak boyamanız gerekir. Bitter çikolatayı köklerinde kullanabilirsiniz. Siyah köklü böyle bir sarışın çarpıcı olmayacak ve uyumlu görünecek.

Hem sarışın hem de esmer, bakır rengine sahip kadınlar, inci külü görünümünde kendilerini deneyebilirler. Doğru doygunluk seviyesini sağlayacak seçeneği seçmek için yüzün tüm avantajlarını ideal olarak vurgulayın, buklelere parlak vurgular yapın - küçük bir sır var. Size en uygun olduğunu düşündüğünüz renkte birkaç parça kumaş almalısınız. Aynada kendinize bakarak kumaşı yüzünüze yapıştırın ve tüm artıları ve eksileri bu şekilde analiz edin.

Sarışınsanız, gri, açık kahverengi kül, bej veya pastel süt renginde boyamaya karar vermeden önce, ağartılmış saçlarda en sevdiğiniz rengi renklendirin. Renklendirme, bir süre platin veya karamel sarısı elde etmenizi sağlar. Ayrıca saçı çok fazla acıtmıyor.

Popüler kül sarısı saç

Bu soğuk çelik gölgelik, altın benekler olmadan gümüş bir parlaklığa sahiptir. Şık renklendirme nedeniyle kızlar arasında popüler, güzel ve pahalı görünüyor, prezentabl. Hem esmer hem de kar beyazı ten ile birlikte iyi görünecek. Saçın uzunluğu önemli değil, çünkü böyle parlak bir görünüm vurgusu herhangi bir saç modeline ve saç kesimine mükemmel şekilde uyacaktır.

Şık bir görünüm için açık kül rengi saç rengi

Açık sarışın boyama kül ipuçları ile renk, gri saçlı resimlerin kanıtladığı gibi modaya uygun ve zariftir. Oryantal bir görünüme sahip esmerler için, açık sarı elde etmek zor olduğu için bu tür trendlerden kaçınmak daha iyidir. Ancak açık kahverengi köklü ve mavi gözlü sarışınlar bu seçenek için basitçe yapılmıştır. Boya ile bej bir sarışın elde edebilirsiniz.

Aristokrat koyu kül saç rengi

Böyle asil bir ton, kıyafetlerdeki klasiklerin yanı sıra 30 yaş üstü kadınlar için uygundur. Koyu sarı doğal rengi yeterince parlak görünmeyenler için uygundur. Durumdan çıkış yolu, parlak ve orijinal bir koyu çelik tonu eklemektir.

Genç kızlar için bebek kül pembesi ve parlak bukleler

Başlarında pembe bukleler olan genç kızlar asla fark edilmeyecek. Bu trendi spor bir tarz ile kombinleyebilir ya da kendine has romantik, zarif bir tarz yaratabilirsiniz. Açık kahverengi ile kahverengi-mor kombinasyonu kullanılarak parlak notlar elde edilebilir. Mavi tonlu resimlerdeki saçlar da olağanüstü bir tarza sahip sevenlere hitap edebilir.

Kül sarısı saç rengi

Doğal ve sakin göründükleri için açık kahverengi tonları her zaman trenddedir. Soğuk açık kahverengi renk feminenlik ve doğallık verir. Bej sarıya boyandığında sıkıcı ve sıradan görünmemekle birlikte mükemmel tadı garanti eder. Ayrıca, seçilen görüntüyü çeşitlendirmek için vurgulama açık kahverengi tonda yapılabilir.

Kül kahverengi gölge

Kül ile birlikte kahverengi tonları, sıcak görünüm renk tipi sahipleri için uygundur. Ana şey, kontrast yaratılmaması için sarılık ve altın kapanımlarının varlığından kaçınmaktır. Bu arada, sarışın kahverengi-mor sizi şık bir kız, cesur ve kararlı, zorlu donukluk ve rutin yapacak.

Koyu sarı küllü saç rengi nedir?

Karanlık palet, başkaları tarafından asla fark edilmeyeceği için en popüler olarak kabul edilir. İlk önce bir stiliste danışırsanız ve görünüm, göz rengi ve ten rengiyle uyumlu olarak tam olarak seçeneğinizi seçerseniz şık bir sonuç garanti edilir.

Kül vurgulama: kime yakışır ve çeşitleri

Saç rengini tamamen değiştirmeye hazır olmayan, ancak gölgeyi biraz yenilemek isteyenler için, tek tek telleri yumuşak bir modda renklendirebilirsiniz.

  • Pembe renk tonu ile öne çıkanlar, cesur, şık genç bayanlara uyacaktır. Nazik ve romantik bir etki elde etmenizi sağlar. Özellikle kızlar anime seviyor ve uygun kıyafetler giyiyorsa.
  • Gri renkte vurgulama, yaratıcı ve sıradışı görünüyor. Gri bir tonla vurgulama, modaya uygun ve sıra dışı olmak isteyenler için uygundur.
  • Platin sarısında, vurgulama daha genç görünmenize, monoton rengi parlak, parlak yamalar ile yenilemenize olanak tanır.
  • Mor vurguların yanı sıra leylak, kırmızı, mor, lavanta, uzun telleri olan ve artan ilgiden korkmayan cesur, yaratıcı kızlar tarafından seçilir.
  • Soğuk bir sarışını vurgulamak, soğuk cilt tipine sahip kızlar için uygundur, bakımlılığı vurgular ve orijinal saç stilleri oluşturmanıza olanak tanır.
  • Koyu ten için vurgulama, uyumsuz bir kontrast elde etmemek için özenle seçilmelidir. Bu durumda bal tonları veya ceviz rengi ekleyerek renklendirme yapabilirsiniz.
  • Kahverengi kül tonları veya diğer sıcak tonları kullanırsanız, kahverengi gözlerin altını vurgulama uyumlu görünür.

Vurgulu kızların resimleri, farklı saç stillerinde farklı görünen rengin lüksünü ve zarafetini mükemmel bir şekilde gösterir.

Modaya uygun balayage boyama tekniği + resimler

Saç modelinin uyumlu ve doğal görünmesi için özel bir beceri ile yapılması gerekir. Bu, özellikle bir tondan diğerine görsel olarak yumuşak bir geçiş yaratmanın önemli olduğu ombre renklendirme için geçerlidir. Gri ile Ombre, özellikle soğuk ten tonu, gri veya mavi gözlü kadınlar için parlak ve çekici görünüyor. Gri bir ombre yapmak, renk bilgisi gerektiren çok yönlü bir süreçtir, bu nedenle evde yapmak zordur, ustaya güvenmek daha iyidir. Bu, istenmeyen sarılık ve fare kuyruğu görünümünü ortadan kaldıracaktır.

Beyaz ile açık kahverengi Ombre, uçların İskandinav beyazı tonuna sahip olduğu bir işlem sağlar. Açık kahverengiden köklere daha yakın olan sarıya geçiş, açık sarı sarışın veya streç tonun kahverengi çikolata rengine sahip koyu sarı anlamına gelir.

Havalı sarışın omre, gümüşi parlaklığa sahip bir sarışındır. Gri renkteki Balayazh, soğuk tonların sarışınları ve koyu sarı tonları olan bayanlar tarafından yapılabilir.

Küllü boyama nasıl doğru yapılır?

Siyah saç sahipleri başlangıçta ağartmaya başvurmak zorunda kalacaklar. Vurgulama yardımı ile rengini siyahtan griye değiştirmek isteyenler için açık kahverengiye gidebilirken, saç ağartma sırasındaki kadar kötü yaralanmaz. Siyahtan koyu sarıya dönüş süreci oldukça zahmetlidir. Bir sarışında hızlı ve başarısız bir boyama, feci bir sonuca yol açabilir ve saç samana benzemeye başlar. Durumu düzeltmek zor olacaktır.

Kırmızıdan açık kahverengi yapmak biraz daha kolaydır, ancak burada istenmeyen sarılıklardan kaçınmak önemlidir. Kahverengi saçın esmerden farkı nedir? Kızıl saç, kahverengi bir ton içerir. Koyu sarı bir ton elde etmek için koyu sarı bir tonik kullanılır.

Küllü bir tonda saç boyama, bağımsız olarak birkaç aşamada gerçekleştirilir:

  • Prosedürlerin gerçekleştirileceği gerekli alet ve malzemeleri edinin, yani: istenen renkte bir arıtıcı, boya veya tonik, eldivenler, bileşimi uygulamak için bir fırça, ince dişli bir tarak.
  • Koyu buklelerin renk değişikliğini harcayın. Bunun için ürünün 2/3'ünü yıkanmamış saça köklere dokunmadan uygulayın. Yarım saat sonra kalan arıtıcıyı köklere yayın. Daha sonra 20 dakika sonra su ve şampuanla iyice durulayın.
  • Başarılı ağartmadan sonra boyama yapılır. Boyayı bir fırça ile kirli saça uygulayın, her bir teli dikkatlice işleyin. Bundan sonra saçınızı polietilen ile sarın ve talimatlara göre dakika bekleyin. Tüm kafanızı şampuanla iyice durulayın.
  • İşlemden sonra boyalı saçlar için mutlaka nemlendirici ve yenileyici bir maske saça uygulayın.

Modern güzellik endüstrisi, çok sayıda saç boyası sunar - doğal, amonyak ve tonikler. Boyalar görünümü kökten değiştirir ve tonlama kısa süreli bir etki sağlar. En iyi boya yüksek kalitede olmalı, uzmanlardan olumlu eleştiriler almalıdır. Salon prosedürlerinde profesyonel boya Estelle kullanılır, Garnier şirketi kül kendini iyi kanıtlamıştır. Çelik bir bukle tonu elde etmek için bağımsız prosedürler için satın alınabilirler.

Sis spreyi parlaklık ve canlılık katacak ve ceviz şampuanı hasar sonrası saç yapısını eski haline getirecektir.

Garantili gri külü kendi başınıza elde etmenin oldukça zor olduğunu unutmayın, çoğu durumda para ve ürün transferleri gerçekleşebilir. Küllü bir saç rengi elde etmek için, bileşenlerin formüllerini bilen ve sizin için her zaman hayal ettiğiniz görünümü yaratacak usta bir renk uzmanına başvurmak daha iyidir.

Bugüne kadar, kül sarısı en popüler olanıdır ve alaka düzeyini kaybetmez. Görüntüye asalet ve zarafet verir.

Sarışınsanız, saçınız açık sarıdan koyu kül sarısına kadar çeşitli sarı tonlarına uyacaktır. Genel olarak, doğru rengi seçerseniz, açık saç rengi hemen hemen her kadına yakışabilir. Ayrıca açık saç rengi her zaman yüzü tazeler.

Küllü sarışın 'in en trend saç rengi mi?

Doğallık, doğal saç rengi ve taze makyaj moda. Kül sarısı tonları da doğala yakın, ölçülü ve sakindir. Kül sarısı en soğuk gölgedir. Açık tenli kızlar için iyi.

Ayrıca kül sarısının avantajı sarılık etkisi bırakmaması ve soğuk tonu cilt ve göz güzelliğini vurgulamasıdır.

Sarışın kızlar her zaman popüler olmuştur ve kişilerine dikkat çekmiştir. Ve gözleri güzel bir sarışında durmayan erkek yoktur.

Taze fotoğraflar - sarı kül (kristal inci, mor kül, platin, soğuk sarı)

Küllü sarışınlar sakin, pastel makyajlara uyacaktır. Gözler için altın kahverengi, sıcak tonları seçin. Yüze tazelik ve parlaklık kazandırmak için pembe veya açık pembe allık kullanmak daha iyidir. Dudaklara gelince, küllü sarışınlar için pembe ruj tonları daha uygundur. Tabii ki koyu ruj kullanabilirsiniz, ancak parlak veya koyu ruj seçerseniz, ten rengini hesaba katmanız gerekir - mükemmel şekilde eşit ve taze olmalıdır.

Küllü sarı- grimsi bir renk tonu ile çok açık renk, doğal ve lüks. Bu pastel, yumuşak gölge neredeyse tüm kızlara yakışır (aşağıdaki fotoğrafa bakın). Platin rengine dayalı ombre tekniği veya vurgulama yapabilirsiniz.

soğuk kül sarışın hem uzun buklelerde hem de kısa saç kesimlerinde mükemmel görünüyor. Bu, direnmesi imkansız, büyüleyici bir manyetik renktir. Ancak bu rengi evde elde etmek çok zordur, bu nedenle bir profesyonele güvenmek daha iyi olur.

gölge platin sarışın- derin, canlı ve çekici renk. Çok etkileyici ve güzel görünüyor. Soluk veya soluk pembe tenli kadınlar için uygundur.

Kristal inci gölge- hafif, narin ve yumuşak ton. Güzel, pahalı bir renk. Bu rengin tonları, açık altından altın inciye kadar tamamen farklıdır. İnci rengi saç renginin yeni bir şekilde ışıldamasını ve parlamasını sağlıyor, onları canlandırıyor gibi görünüyor. İnci gölgesinde boyanmış saçlar tek kelimeyle muhteşem görünüyor.

Menekşe Kül Sarışın- hafif gümüşi bir renk tonu ile güzel, narin renk. Bu modaya uygun bir gençlik rengi, parlak ve bireysel.

Saç boyası "kül sarısı" - hangisini seçmeli?

Bugün, basit renklerden profesyonellere, çeşitli yapı ve bileşenlere kadar çok çeşitli saç boyama ürünleri var. Bir boya kremi kullanmak en iyisidir, çünkü saçı dikkatlice boyayan ve istenen gölgeyi veren onlardır. En iyilerinden birkaçına göz atalım.

Örneğin, yüksek konsantrasyonda renk pigmentleri içeren profesyonel boya Schwarzkopf Perfect Mousse (Schwarzkopf Mousse). Bu, uygun konfigürasyon ve kokuya sahip amonyak içermeyen bir boyadır.

Wella Wellaton (Vella) - dayanıklı krem ​​boya. Bileşime dahil olan elementler saçı dış etkenlerden, ultraviyole ışınlarından korur. Düzgün ve nazik bir renklenme sağlar.

Garnier Olia (Garnitür) - yüksek besin içeriğine sahip, dayanıklı amonyak içermeyen krem ​​​​boya. Beslerken ve hasardan korurken iyi renkler. Yüksek kaliteli bakım artı nemlendirici.

Garnier Color Naturals, saçları yumuşatan ve besleyen benzersiz bir formüle sahip, uzun süre kalıcı, besleyici bir saç boyasıdır. Gri saçlarla iyi çalışır.

Saçınızı evde küllü sarıya nasıl boyarsınız?

  1. İlk önce saçınızı beyazlatmak için küllü veya mor bir tonik boya ve tozlu en yumuşak, yumuşak oksitleyici satın almanız gerekir.

(Boyayı test etmek istiyorsanız, az miktarda ürünü ayrı bir saç teline ve kulak arkasındaki cilde uygulamanız gerekir).

2. Tozu oksitleyici bir madde ile seyreltiyoruz ve uçlardan başlayarak buklelere uyguluyoruz. Yıkayın ve bir sonraki adıma geçin.

3. Bir sonraki adım, uçlara doğru düzgün bir şekilde hareket ederek saç köklerine boya uygulamaktır (bunun için telleri bölümlere ayırın). Boyayı kuru, yıkanmamış saça uygulamanız tavsiye edilir, çünkü temiz, yıkanmış saçları boyarsanız, özellikle hassas cilt veya alerjiye yatkın ciltler için saç derinizi yakabilirsiniz. Boya değil tonik seçtiyseniz, saçınızı yıkadıktan hemen sonra bir ton toniği uygulayın ve birkaç dakika bekleyin.

4. Saçınızı boyadıktan sonra, özellikle boyalı saçlar için bir şampuan kullanmanızı öneririz, çünkü sıradan şampuan boyanın içerdiği boyayı ve vitaminleri yıkar. (Bu, boyamadan sonraki ilk şampuan için geçerlidir.)
Saçın parlaklığını korumak için boyamadan sonra bir balsam veya saç kremi kullanabilirsiniz.

Boyaları denemekten ve kendilerini sarışın boyamaktan korkan, ancak kendilerinde bir şeyi değiştirmek isteyen kızlar, önce saçlar için bir renk tonu balsamı (tonik) deneyebilir.

Saçınızı küllü sarıya nasıl boyayacağınızı video

Kül sarısında saç boyama: yorumlar

29 yaşındaki Irishka'dan geri bildirim
«… Kül sarısı rengini ve genel olarak sarının tüm tonlarını çok seviyorum.. İki yıldır Estel High Blond de luxe / boya kullanıyorum. Boyanın kendisi çok hassastır ve hoş bir aroması vardır. (Bu boya özel kuaför mağazalarında satılıyor. Kül sarısı isteyen kızların pişman olmayacağını düşünüyorum. Renk çok nötr ve soğuk ve bu arada saçlar kuru ve parlak değil. Oldukça uygun fiyat ve iyi kalite…»

Kategoride popüler:

Şeritler ile yeni yıl için şişelerin dekorasyonu Şampanya Noel Baba

Şeritler ile yeni yıl için şişelerin dekorasyonu Şampanya Noel Baba

okuman
Plastik kaşıklardan el işleri: Kendin yap takıları nasıl yapılır (78 fotoğraf)

Plastik kaşıklardan el sanatları: kendi ellerinizle nasıl süslemeler yapılır

okuman
Kendin Yap sapan boncuklar: Yeni başlayanlar için bir tığ işi ana sınıfı Sapan boncukları doğru şekilde nasıl monte edilir

DIY sapan boncuklar: için bir tığ işi ana sınıfı

okuman
kendin yap popik bebek: ana sınıf

kendin yap popik bebek: ana sınıf

okuman

Evde platin sarısı saç nasıl yapılır? Platin saç boyama rehberi

Evde platin sarısı saç nasıl yapılır? Platin saç boyama rehberi

Uzun yıllardır kadınların favorisi olan ve modası hiç eskimeyen platin saç rengi, hem havalı hem de dikkat çekici saçlara kavuşmanıza yardımcı olur. Oldukça zorlu bir süreç olan platin saç rengi özellikle koyu renk saçlara sahip olanların özenle ve çok dikkatli bir şekilde karar vermesi gereken bir konudur. Peki evde platin sarısı saç nasıl yapılır?

Sarı saç yüzyıllardır biz kadınlar için vazgeçilmezidir. Sarı saç tutkusu bundan yıllar öncesine Roma dönemine dayanıyor. O dönemde sarı saç Tanrıça saçı olarak bilinirdi. Romalı kadınlar, rehin alınan Alman kadınlarının saçlarıyla süslenir ya da güneşin altında saatlerce saçlarının açılması için beklerlerdi. Özellikle yılında popülerliği artan platin sarı saç, güzel olduğu kadar yapımı zor, uğraştırıcı ve aşamaları olan bir uygulamadır. Usta kuaförlerin bile platin sarı saçı yaparken hata yapabileceği görülmüştür. Genellikle yapılan hatalar sonucu kişilerin saçlarının yandığı, koparak dökülmelerine neden olmuştur. Bu saçın yapısı ve boyanın saçta kaç dakika bekletildiği ile ilgilidir. Doğru adımlarla evde kendi ellerinizle bile platin sarı saç elde edebilirsiniz. Nasıl mı? Evde platin sarısı saç boyamaya dair tüm merek ettikleriniz yazımızda.

platin sarı saç

platin sarı saç

Sarı saçların bakımı nasıl yapılır? Sarı saçlara özel bakım önerileriİLİŞKİLİ HABERSarı saçların bakımı nasıl yapılır? Sarı saçlara özel bakım önerileri

PLATİN SARI SAÇ ELDE ETMENİN PÜF NOKTALARI

Platin sarı saçlara sahip olabilmeniz için mutlaka saç açma işlemi uygulanması seafoodplus.infoç açma işlemi yapılmadan platin rengi saç elde etmek mümkün değildir.
Saç açıcı muhakkak saç uçlarından diplere doğru uygulanmalıdır.

Saçta açma işleminden kaynaklanan farklılıkları önleyebilmek için saç açıcıyı aynı anda ve hızlıca tüm saça uygulamalısınız.

Saç açma işlemi doğal saç rengi üzerinde daha başarılı olmaktadır.

evde platin sarı nasıl yapılır

evde platin sarı nasıl yapılır

PEKİ EVDE PLATİN SAÇ RENGİ NASIL ELDE EDİLİR?

Platin sarısı saç boyamadan önce saç acıcı ile sac renginizi açmanız gerekmektedir. Renk açıcı kullanmadan platin sarısı saç rengi elde etmek imkansıza yakındır.

Saç rengini açabilmeniz için Koleston ‘un renk açıcısı ile 4 ile 5 ton kadar açabilmeniz mümkündür. Koleston içeriğinde saç rengi açıcısı yani oksidan ve mavi pudrası ile birlikte gelmektedir.

Saç yapısına bağlı olarak eğer saçınız kolay açılabilen saç tipi ise 20 dakika sizin için yeterlidir. Zor açılabilen saçlarda ise süre biraz uzamaktadır tahmini 45 dakikayı bulmaktadır.

Saçlarınızı platin yaptıktan sonra yeşil, turuncu veya bu renkleri tonları ile karşılaşırsanız mutlaka saç toneri kullanmalısınız. Saç toneri hakkında merak ettikleriniz için tıklayın

Genelde saçlarımız güçlü ve saç rengimiz doğal ise bu açma işlemini uygulamak daha iyi bir karardır. Bu işlem sonucu başarılı olursanız çiğ bir sarı renk elde etmiş olacaksınız ve saçlarımız yumurta sarısı rengini alacaktır. 

Sonra saçlarınızı yıkamak için mutlaka doğal şampuan kullanarak yıkayınız.

Bu işlemden sonra son etap Palette markasının açık sarı renk numaralı boyasını seçerek saçlarınızı boyamalısınız. Bu adımdan sonra istediğiniz sarı platin saçlara kolayca ulaşabilirsiniz.

Saçtaki Turunculuk Nasıl Gider?

Çoğumuz hayal ettiğimiz saç rengine ulaşmak için saçlarımızı boyarız. Saçlarınızı boyadığınızda aslında önemli kimyasal işlemler devreye girer. Bunlar, saçlarınızı doğal saç renginden daha açık veya sarı bir tona boyadığınızda ortaya çıkabilecek turunculuk da dahil olmak üzere çeşitli saç rengi sorunlarına yol açabilir. Eğer saçlarınızı boyadıktan sonra beklenmedik turuncu tonları görüyorsanız, rengini düzeltmek için atabileceğiniz bazı adımlar var.

Saçtaki Turunculuk Nasıl Gider?-1 - Saç Bakım GüzellikSaçtaki Turunculuk Nasıl Gider?-2 - Saç Bakım Güzellik

Saçtaki turunculuk neden olur?

Modern teknoloji sayesinde saç boyama işlemi oldukça kolay görünse de aslında önemli bir kimyasal işlem. Kahverengi veya daha koyu bir saç renginden sarıya (mesela altın sarısı saça) geçiş sırasında saça bir amonyak ve peroksit (renk açıcı) karışımı uygulanır. Saçtaki koyu kahverengi pigment olan melanin, kimyasallar tarafından seyreltilir yani açılır. Mevcut saç renginiz bu şekilde açılırken boya da istenen saç rengini oluşturur. 

Bu kimyasal boyama işlemi, başlangıçta istediğiniz saç rengini oluşturabilir. Bununla birlikte haftalar sonra bir renk geçişi fark edebilirsiniz ve saçlarınız hafif turuncu görünmeye başlayabilir. Aslında bu renk geçişi, beklenen bir durum. Çünkü saç pigmenti mavi, kırmızı ve sarı olmak üzere üç pigment rengi içerir. Mavi moleküller daha hızlı solma eğilimindedir, kırmızı ve sarı ise daha uzun süre kalır. İşte bu iki renk, bize saçtaki turunculuğu açıklar.

Elbette saçlarını boyayan herkes, bu sorunu yaşamaz. Bir saçın boyama sırasında neden turunculaştığına dair kesin bir cevap yok, çünkü buna neden olabilecek pek çok faktör var. Saçtaki turunculuğun en önemli nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Saç renginin kimyası,
  • Genel saç sağlığı ve boyama geçmişi,
  • Renk açma işlemi sırasında saç açıcı oksidanın saçta yeterince bekletilmemesi.

Neyse ki saçtaki turunculuğu önlemenin yanı sıra düzeltmenin de çeşitli yoları var.

Saçtaki Turunculuk Nasıl Gider?-3 - Saç Bakım GüzellikSaçtaki Turunculuk Nasıl Gider?-4 - Saç Bakım Güzellik

Boyadıktan sonra gelişen saçtaki turunculuk nasıl giderilir?

Özellikle evde saçlarınızı boyadıktan sonra turuncu renk geçişleri gözlemliyorsanız bir uzmana başvurabilir veya evde uygulayabileceğiniz bazı adımları deneyebilirsiniz.

Mavi veya mor şampuan kullanın

Saç uzmanları sarışınlar için mor şampuanın saçı küllü tonlarda tutmaya yardımcı olacağını söylüyor. Eğer saçlarınıza balyaj yaptırdıysanız ve turunculuk varsa mavi şampuan kullanmayı deneyin. Ancak mavi şampuan için saçlarınızın sarı olmaması gerekli, çünkü sarı ile mavi birleştiğinde saç yeşile dönebilir.

Daha fazlası için Mor Şampuan Hakkında Tüm Merak Edilenler yazımızı inceleyebilirsiniz.

Saç cilası ve duş filtrelerini deneyin

Saçtaki turunculuğu azaltmak için ayrıca şu önerileri de göz önünde bulundurabilirsiniz:

  • Saç renginin solma ihtimalini azaltmak için boyadıktan yaklaşık 6 hafta sonra yeniden boyayın veya saç cilası yaptırın.
  • Boyalı saçlar için formüle edilmiş şampuanlar kullanmayı deneyin. Elidor Renk Koruyucu Şampuan gibi bir şampuan, saç renginizin ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir. Elidor Renk Koruyucu Şampuan, E vitamini, badem Yağı ve keratin içeren Superblend formülüyle saçlarınızı temizleyip derinlemesine beslerken boyalı saçlarınızın canlılığını ve parlaklığını korumasını sağlar.
  • Duş filtresine yatırım yapın. Duş başlıklarına uygulanan bu filtreler, saç renginize zarar verebilecek mineralleri sudan ayırır ve suya pH seviyelerini düzenlemek için iyon ekler.
Saçtaki Turunculuk Nasıl Gider?-5 - Saç Bakım GüzellikSaçtaki Turunculuk Nasıl Gider?-6 - Saç Bakım Güzellik

Bir profesyonelden yardım alın

Kuaförünüzle iletişime geçip saçlarınıza toner uygulaması da yaptırabilirsiniz. Saç toneri, rengin düzeltilmesine yardımcı olur.

Saçınızı daha koyu bir renge boyayın

Saçlarınızı daha koyu bir renge boyamak, turunculuğu gidermenin bir diğer yolu. Bunun için bir profesyonelden yardım almanızı öneririz. Bazen evde saç renginizi düzeltmeye çalışmak, istenmeyen renk geçişlerine neden olabilir. Ve hikaye sonuçta yine kuaförde bitmek durumunda kalabilir.

Ayrıca Yanlış Boyanan Saç Nasıl Düzeltilir? ve Bebek Sarısı Saç Rengi Nedir, Kimlere Yakışır? yazılarımız ilginizi çekebilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir