rtsp adresi bulma / IP Kameralar - IP Kameralar Nasıl Kurulur ve Kullanılır

Rtsp Adresi Bulma

rtsp adresi bulma

RTSP ile Youtube'da Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

IP kameranızı web sitenize canlı olarak yayınlamak ister misiniz? Video akışınızı depolayabilecek birçok ücretli video stream hizmeti var. Ancak Youtube Livegibi ücretsiz hizmetleri de kullanmak isteyebilirsiniz.

1. FFMPEG Yazılımını İndirin
Youtube Live, RTMP protokolünü destekliyor. İlk adım olarak RTSP'yi bilgisayarımızdaki RTMP'ye dönüştürmemiz gerekiyor. Burada, açık kaynak kodlu ve ücretsiz FFMPEG yazılımını kullanıyoruz. Bu yazılım bilgisayarınızı bir medya sunucusuna çevirir ve RTSP video akışınızı RTMP'ye dönüştürür;

Adım 1: FFMPEG yazılımını funduszeue.info indirin.
Adım 2: "bin" klasörünü açın, bu klasörde bir txt dosyası oluşturun.
Adım 3: Oluşturulan txt dosyasını açın, içeriğe "CMD" yazın, kaydedin ve funduszeue.info olarak yeniden adlandırın
Adım 4: Dosyayı yeniden adlandırdıktan sonra çalıştırmak için dosyayı çift tıklatıp, Windows Komut Penceresi'ni açın.



2. IP Kameranın RTSP URL'sini Bulma
PC'ye FFMPEG yazılımını başarıyla kurduktan sonra şimdi yazılımı kullanmak için gerekli komutları girebiliriz. Ancak öncelikle IP kameranın rtsp URL'sini bulmalıyız. Farklı marka IP kameraların farklı rtsp url'leri var. Burada örnek olarak Dahua kamera kullanıyoruz. Dahua IP kamera RTSP URL adresi aşağıdaki gibi;

RTSP URL: rtsp://[username]:[password]@[ip]:[port]/[codec]/[channel]/[subtype]/av_stream

Yukarıdaki RTSP URL'sini kullanmadan önce IP adresini kameranızın IP adresine değiştirmeniz gerekir

3. Youtube'da Canlı Yayın Oluşturma



Youtube'da canlı akış oluşturmak için, YouTube kanalına gidin. Yükleme sayfasının sağ sütunundaki ''Başla'' 'ya tıklayın. Bir başlık ve açıklama girdikten sonra encoder'i seçin. Gelen, sunucu ''url rtmp: //funduszeue.info ve akış adı / anahtar'' bilgilerini video akışı için kullanacağız.


4. FFMPEG ile RTSP'yi  RTMP'ye Dönüştürme 



Kameranın rtsp URL'sini ve Youtube Canlı Yayın sunucusu URL'sini ve akış adını / anahtarını biliyorsak her şey hazır demektir. Şimdi RTSP akışını RTMP'ye dönüştürmek için ffmpeg'yi çalıştırarak ve ardından aşağıdaki komutu kullanarak Youtube’a otomatik olarak yüklemeyi başlatabiliriz.



''fffmpeg -f lavfi -i anullsrc -rtsp_transport udp -i rtsp:///onvif1 -tune zerolatency -vcodec libx -t -pix_fmt + -c:v copy -c:a aac -strict experimental -f flv rtmp://funduszeue.info''

Yukarıdaki komutu çalıştırmadan önce rtsp URL'sini ve RTMP sunucusuURL'sini kendi adreslerinizle değiştirmeniz gerektiğini unutmayın. Bu örnekte, TCP yerine UDP bağlantısını kullanıyoruz. Eğer hata ile karşılaşırsanız TCP bağlantı noktasını UDP ile değiştirerek deneyebilirsiniz.

Komutu çalıştırdıktan sonra, FFMPEG yazılımı RTSP codec bilgilerini algılar ve daha sonra Youtube RTMPsunucusuna video yüklemeye başlayabilirsiniz.

 


IP Kameralar

IP Kameralar

Sesli iletişim tarafında telefon hala en çok tercih edilen yöntem ama metin tabanlı iletişimde mektubun yerini ağırlıklı olarak e-posta ve MSN Live Messenger gibi mesajlaşma yazılımları alıyor. Çünkü bu yeni yöntemler çok daha hızlı ve çoğu zaman ücretsiz. Üstelik web kamerası olanlar ücretsiz yazılımlarla görüntülü sohbet de yapabiliyor. Bunun etkisiyle web kamera satışları patladı. Harici cihazlar için günümüzün en popüler bağlantı birimi USB olduğundan web kameraların tümünde USB bağlantısı kullanılıyor, ek güç gerekmiyor. Oldukça basit olan web kameralarda birer alıcı ve dönüştürücü devre var. Çoğunda görüntü kalitesi orta kıvamda ve optik yakınlaştırma filan yok. Ne de olsa fiyatları 10 TL seviyesine kadar geriledi. Bu basit ürünleri bir kenara bırakıp daha gelişmiş seçeneklere bakma zamanı geldi. Ağ üzerinden farklı noktalardan IP kameralara erişim kurulabiliyor, herhangi bir bilgisayarın açık kalması gerekmiyor. Ayrıca aynı anda birden çok kullanıcı bağlanıp eş zamanlı olarak görüntüleri takip edebiliyor. Hemen aklımıza trafik kameraları geliyor. Belirli bir noktadaki trafik durumunu halka iletmek için kurulmuş bu tür kameraların faydası tartışılmaz.

Linux işletim sistemi yüklü Genelde prensip aynı. IP kamera içinde yer alan alıcı devre görüntüyü elektrik sinyaline çevirdikten sonra ağ üzerinden paylaşıma sunuyor. Bu görüntünün işlenmesi ve aktarılmasını sağlayan devre o kadar basit değil. Çoğunlukla Linux işletim sistemi kurulu olan basit bir bilgisayar tanımlamasını yapabiliriz. ilk IP kamera yılındaAxis Communications tarafından geliştirildi ve bu cihaz da da Linux işletim sistemi yer alıyordu. Linux'un ücretsiz olması yanında açık kaynaklı olması avantaj sağlıyor. Tercih edilen evrensel standartlar sayesinde diğer cihazlarla iletişim kurarken sorun çıkmıyor. Veri aktarımı için kullanılan yöntemler ve protokoller markadan markaya farklılık göstermiyor. Gerçekten de IP kameralar belirli bir IP adresi olan ağ cihazlarıdır. Ağdaki bilgisayarlara erişim yapıp dosya ve yazıcı paylaşımı yapabiliyoruz. IP kameralara da benzer yolla IP adresleriyle erişip görüntüyü ve destekleniyorsa sesi bilgisayarımıza aktarabiliriz. Tek bir IP kamerayı çok sayıda bilgisayar aynı anda kullanabildiği gibi tam tersine bir bilgisayar aynı anda birden çok IP kameraya bağlanabilir.

Çok sayıda kamerayla güvenlik

Güvenlik için tercih edilen bu yöntem de merkez istasyondaki bilgisayar da yer alan yazılım aynı anda 16 IP kameraya bağlanabilir ve her birinden gelen görüntüyü ekrandaki küçük pencerelerde dizebilir. Böylece koruması yapılan alanın farklı noktalarına yerleştirilmiş IP kameralardan gelen görüntüler sürekli olarak tek bir kişi tarafından takip edilebilir. Bu sistem dönüşümlü takipten çok daha başarılı sonuç verir. IP kameraların her biri ayrı bir adres alacak şekilde ayarlanır. IP kameraların çoğunda bütünleşik DHCP özelliği vardır. Yani bağlandıkları ağ cihazı DHCP ile otomatik olarak IP dağıtmıyorsa kamera keni uygun bir IP alabilir. Bu elbette pek tercih edilmeyen bir yöntem. Çünkü kamera kapanıp açıldıktan sonra IP numarası değişebilir ve bağlanan istemciler yeni IP numarasını öğrenmek zorunda kalır. Daha uygun olan ve tercih edilen IP kameraya statik IP adresi vermektir. Çok sayıda kameranız varsa - gibi bir aralıkta IP adreslerini statik olarak dağıtabilirsiniz.

DDNS ile dışardan erişim

IP kameraların çoğunda yazılım gelişmiş olduğundan DyDNS özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde IP adresidışarıya raporlanır. Örneğin funduszeue.info gibi ücretsiz bir servise üye olursanız DDNS ayarlarını yaparsanız kamera aldığı IP adresini bu servise raporlar. Böylece IP adresini bilmeseniz de adres üzerinden erişim kurabilirsiniz. Benzer uygulama ADSL modemlerin yazılımında da var. Genelde IP kameralar iç ağda adres aldığından DDNS ile adresi güncellemek pek mantıklı değil. Bulunduğunuz ortamda ağ bağlantısı olan bir ADSL modem varsa en mantıklısı IP kameraya statik bir adres tanımlamak. ADSL bağlantınızda statik dış IP varsa sorun yok. Sadece ADSL modemde port açmanız gerekiyor. Port açarken server adresi sorulduğunda IP kameranızın adresini vermelisiniz. Artık bundan sonra ADSL modeminizin aldığı IP adresini sonuna port girerek (örneğin http://) yazarsanız kamera görüntülerini uzaktan izleyebilirsiniz. ADSL bağlantınızda IP statik değilse DDNS ayarlarını ADSL modeme girin. Daha sonra IP adresi ne olursa olsun hiç dikkate almadan, servisten aldığınız adresle (örneğin funduszeue.info) kamera görüntüsüne ulaşabilirsiniz.

Çözünürlük, tazeleme ve aydınlatma

Web kameralar da ve dijital kameralarda olduğu gibi IP kameralarda da alıcının çözünürlük derecesi önemli. Genelde VGA yani x piksel ne olup bittiğini anlamak için rahatça yeterlidir. Ancak dikkat edilmesi gereken bu çözünürlükteki tazeleme hızıdır. Bazen üreticiler VGA kalite ve 30 fps simgesi koyar. Ama detaya inince x pikselde (QVGA) 30 fps ve VGA'de 10 fps olduğu anlaşılır. Akıcı görüntü için en az 24 fps gerekiyor. Çözünürlük ve tazeleme hızı dışında ışık hassasiyeti de önemli. Havalar kararında görüntü kayboluyorsa güvenlik kamerası olarak kullanmak imkansız hale gelebilir. Bazı kameraların üzerinde karanlık için aydınlatma LED'leri yer alıyor. Bunları yazılım üzerinden kontrol edebilirsiniz. Sürekli açık, sürekli kapalı ya da gerektiğinde açık olarak seçebiliyor olmanız lazım. Üst seviye modellerde hareket imkanı veren motor yer alıyor. Motorsuz modellerde sunulan hareket imkanı esasında bir nevi aldatmaca. Önce dijital yakınlaştırma yapılıyor, sonraysa zaten görüntü alanı içinde yer alan bir noktaya odaklanarak sanki kamera hareket etmiş izlenimi veriliyor.

Power over Ethernet

IP kameralardaki eksi yönlerden biri gelişmiş özelliklerinden kaynaklanan harici güç gereksinimidir. Web kameralar sadece USB bağlantısıyla çalışıyor ama IP kameralarda harici adaptör bulunuyor. Güvenlik için kullanıyorsanız kamerayı ulaşılmaz bir noktaya koymanız lazım. Yoksa kişi gelir güç fişini çeker ve devre dışı bırakır. Power over Ethernet (PüE) adlı yöntemle Cat5 ağ kablosu üzerinden veri yanında güç de iletilebilir. Bunun için kamerada Power over Ethernet desteği olması lazım. Cat 5 kabloda boşta olan iki hatla güç iletilebilir. Cat 5 hattınızda güç yoksa basit bir adaptörle ekleyebilirsiniz. Yeterki ağ cihazlarında Power over Ethernet desteği olsun. Hepsi aynı güç standardını kullanıyorsa rahatça güç sunabilirsiniz. Bu olay RJ45 ağ bağlantısı olan IP kameralar içindi. Wi-Fi destekli kablosuz IP kameralarda ağ kablosunun ulaşmadığı yerlere de kolayca kurulum yapılabiliyor. Yeter ki adaptörü bağlayacak elektrik prizi olsun. Wi-Fi alıcılı kameralarda RJ45 ağ bağlantısı da vardır ama PüE olup olmaması üreticinin tercihi. Ayrıca ses iletimi de üreticinin karar vereceği bir özellik. Gelişmiş modellerde çift yönlü ses aktarımı var. Böylece kamerayı kapınıza yerleştirip gelen ziyaretçiyi görebilir ve isteğini anlayabilirsiniz. Siz de karşıdakine sesli olarak cevap verebilirsiniz.

RTSP ile cep telefonlarına ayrı servis

Kameraların desteklediği sıkıştırma formatı da önemlidir. Ağ bağlantınızda akış hızı iyi değilse yüksek sıkıştırma yapabilen donanım özellikleri iyi olan modeller tercih edilmelidir. Günümüzde MPEG4 (Xvid) formatlı görüntü aktarabilen ve kayıt yapabilen IP kameralar var. Hem ağa yük binmez, hem de depolanan görüntü az yer kaplar. Elbette istemcilerde internet tarayıcıyla erişim yapılabilmesi için eklenti kurulması gerekiyor. Bu eklentiler genelde ilk bağlantı anında IP kamera üzerinden istemeilere dağıtılır. Ardından erişim sırasında herhangi bir sorun yaşanmaz. Erişimi sınırlandırmak istiyorsanız kamera ayarlarına girip yetkileri tanımlayabilir, kullanıcı adı ve şifre belirleyebilirsiniz. Eğer bilgisayar dışında cep telefonundan görüntüleri izleme niyetiniz varsa yüksek sıkıştırma dışında RTSP (Real Time Streaming Protocol) desteği ne de dikkat etmelisiniz. Bunu destekleyen IP kameralar, farklı çözünürlük ve bant genişliğiyle cep telefonlarına servis yapabilir. Telefona yük binmeden ve fazla veri aktarmadan görüntüler izlenebilir.

Görkem YILDIRIM

Etiket: RTSP adresi bulma

Ip kamera görüntülerini kaydedebilmek için ya kameranın üzerinde sd kart yuvası ve sd kart olmalıdır ya da kayıtların NVR (Network video recorder) kayıt cihazına depolanması gerekmektedir. Bazı ücretsiz CMS yazılımları da kameraların bilgisayar üzerine kayıt edilmesine olanak sağlamaktadır. CMS yazılımlarının en büyük dezavantajı, çoğunlukla kendi marka ve modeline yönelik kameralar için destek vermesidir.

Bu yazımızda ip kamera veya kameralarınızı ücretsiz olarak bilgisayarınıza kaydedebileceğiniz ve kameralarınızı istediğiniz zaman mobil cihazınız üzerinden izleyebileceğiniz Ücretsiz Ip Kamera Kayıt Yazılımı olan Ivideon Server ve Ivideon Client yazılımlarından bahsedeceğiz. Okumaya devam et &#;Ücretsiz Ip Kamera Kayıt Yazılımı &#; Ivideon Server&#;

Yazar Yayın tarihi Kategoriler Kamera SistemleriEtiketler ivideon client, Ivideon Server Kurulumu, Onvif Device Manager, RTSP adresi bulma, Ücretsiz CmsÜcretsiz Ip Kamera Kayıt Yazılımı &#; Ivideon Server için bir yorum yapın

RTSP nedir?

RTSP Real Time Streaming Protocol, gerçek zamanlı akış protokolü anlamına gelir. İletişim sistemlerinde içeriği tek noktaya yayın akışı olarak göndermek için tasarlanan bir ağ denetim protokolüdür. Bu, ses ve video içeriği gibi gerçek zamanlı verilerin gönderilmesini denetlemek için özel olarak oluşturulmuş uygulama düzeyinde bir protokoldür. Düzeltmeye yönelik bir aktarım protokolü üzerinden uygulanır. Dizinli Windows Media dosyaları üzerinde durdurma, duraklatma, geri sarma ve ileri sarma gibi yürütücü denetim eylemlerini destekler.

RTSP, internet üzerinden yayın yapan medya sunucularındaki video ve benzeri içeriklerin (verilerin) oynatılması sırasındaki bir takım temel eylemlerin uzaktan sunucuya gönderilmesini sağlar (durdurmak ve oynatmak gibi). Bu sayede medya sunucusu üzerindeki bir medyaya uzaktan durdurmak veya oynatmak gibi bir takım temel eylemleri bu protokol ile yapabiliriz. Tabiki bunun için uygun bir player (oynatıcı) bulmamız gerekmektedir. Yani bu protokolü destekleyen oynatıcılar ile rahatlıkla bu özellikleri kullanabilirsiz (örneğin media player, realplayer gibi).

Bağlantı URL'si RTSP kullanıyorsa (örneğin, rtsp://sunucu/yayımlama_noktası/dosya), RTSP otomatik olarak içerik için en uygun gönderme mekanizmasını belirler. Sonra UDP'yi veya UDP'nin desteklemediği bir ağda TCP tabanlı bir protokol kullanarak, akışlı içerik göndermek için RTP protokolünü yönlendirir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası