aşağı bakmayacağız olayı / Dünyanın dört bir yanından Boğaziçi'ne destek mesajları: Aşağı bakmayacağız - Dailymotion Video

Aşağı Bakmayacağız Olayı

aşağı bakmayacağız olayı

Tutuklu gazeteci Nedim Türfent’e gönderilen ve Boğaziçi protestoları sırasında bir polisin büyük tepki çeken “Aşağı bak” ifadesinin anlatıldığı mektup, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi yönetimi tarafından “sakıncalı” bulundu. Cezaevi yönetimi, aynı mektubun ekinde yer alan, Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz’un Türfent’in “Türk&#;ün gücünü göreceksiniz” haberi ile “Aşağı bak” görüntüleri arasındaki paralelliği anlattığı yazısını da sakıncalı buldu. Türfent, karara itiraz etti.

MLSA Proje Koordinatörü Aslı Ece Koçak, ’da tutuklanan ve aleyhinde tanıklık yapan 13 kişiden 12’sinin “işkence altında ifade verdik” beyanına rağmen örgüt üyeliği suçundan 8 yıl 9 ay hapse mahkûm edilen gazeteci Nedim Türfent’e gönderdiği mektupta hem cezaevi koşullarını sordu hem de Türkiye gündemindeki gelişmeleri aktardı. Koçak, beş yıldır cezaevinde bulunan Türfent’e yazdığı mektupta Boğaziçi protestolarını ve yaşananları özetledi. Ancak bu mektup, cezaevi yönetimi tarafından sakıncalı bulundu.

“Aşağı bakmayacağız”

Koçak, Türfent’e iletilmeyen mektubunun ilgili bölümünde şunları yazdı:

“Takip etmişsindir, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım atandıktan sonra burada büyük bir öğrenci hareketi başladı. Bu eylemliliğin ilk günlerinde hukuksuz bir şekilde kampüse alınan polis memurlarından biri, bir öğrenciye &#;Aşağı bak, aşağı bak&#; demişti. Bu olay üzerine &#;Aşağı bakmayacağız&#; sözü etrafında dayanışma örüldü, herkes sosyal medyada bu sözü paylaşmaya başladı. Bu olayın ardından Ali Topuz, Duvar’daki köşesinde bu olayı senin “Türk’ün gücünü göreceksiniz” video-haberin ile karşılaştırarak yazdı. 2 Şubat tarihli, &#;Aşağı bak komutunun kısa tarihi&#; başlıklı bu yazıyı mektuba ek olarak gönderiyorum. Ağustos ’te yaşanan bu olay ile bugün geldiğimiz nokta arasında böyle organik bir bağ kurmak, Hakkari’deki yurttaşa yapılan zulüm ile Boğaziçi Üniversitesi öğrencisine yapılan zulmü paralel düşünmek çok mühim.”

Kendi haberi de “sakıncalı”

Topuz’un mektupla aynı zarfta yer alan ve 2 Şubat tarihinde “Aşağı bak komutunun kısa tarihi” başlığı ile yayınlanan yazısı da “sakıncalı” bulundu. Topuz, yazısında “Aşağı bak” ifadesinden yola çıkarak, Türfent’in kamuoyuna duyurduğu bir haberi anımsatmıştı. Türfent&#;in kamuoyuna duyurduğu görüntülerde, Hakkari&#;de 8 Ağustos &#;te gözaltına alınan ve yere yatırılan 50 işçiye, &#;Ne yaptı lan size bu devlet? Ne yaptı devlet size. Hepiniz, hepiniz, karşılığını göreceksiniz. Türk’ün gücünü göreceksiniz. Tamam mı? Bakma lan bana. Herkes yere baksın” denildiği hatırlatılıyordu. Gazeteci Türfent bu haberden sonra hedef gösterilmiş ve güvenlik güçleri tarafından tehdit edilmişti.

Koçak’ın mektupla aynı zarfa koyduğu bu yazı da Türfent’e verilmedi. Alınan bilgiye göre, Türfent bugün (14 Nisan) ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde Koçak’ın mektubunun “sakıncalı” bulunduğu gerekçesiyle kendisine verilmediğini ve karara itiraz ettiğini söyledi.

Aşağı bakmayacağız nedir? Aşağı bakmayacağız ne demek? İfadenin doğrusu ne?

Boğaziçi öğrencilerini gözaltına alındığı sırada Polislerin "Aşağı bak, toplu gezmek yok" dediği iddia edilen payalaşımın yayılmasının ardından #AşağıBakmayacağız etiketi ile yüz binlerce tweet paylaşıldı. Peki, aşağı bakmayacağız nedir? Aşağı bakmayacağız ne ne demek?

Olaylarla ilgili sosyal medyada dolaşan bir konu ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aydınlatıldı. Boğaziçi Üniversitesinde dün yaşanan olaylar sırasında bir görevlinin, bir gruba karşı "Aşağı bak!" dediği iddia edildi. Bu söylem sosyal medyada da tepki çekti, oluşturulan konu etiketi üzerinden binlerce tweet atıldı.

Sinema ve dizi oyuncuları Hazal Kaya, Bülent Emrah Parlak, Rıza Kocaoğlu ile şarkıcı Derya Köroğlu da sosyal medya hesaplarından #AşağıBakmayacağız hashtagi ile paylaşımlarla yaşananlara tepki gösterdi.

Olaylarla ilgili sosyal medyada dolaşan bir konu ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aydınlatıldı. Boğaziçi Üniversitesinde dün yaşanan olaylar sırasında bir görevlinin, bir gruba karşı "Aşağı bak!" dediği iddia edildi. Bu söylem sosyal medyada da tepki çekti, oluşturulan konu etiketi üzerinden binlerce tweet atıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü de Twitter hesabından olayın iç yüzünü gösteren bir video yayınladı. Videoda, görevlinin aslında toplu halde hareket eden grubu dağıtmak için "İn aşağı, in aşağı, aşağıdan, aşağıdan. Toplu gitmek yok" dediği görülüyor.

Aşağı bakmayacağız olayı nedir? Twitter gündem olan #AsagiBakmayacagiz nedir? Aşağı bakmayacağız ne demek? İfadenin doğrusu ne?

Videolu mesajda, "Yalandan bir slogan, Aşağı bak-YALAN. Aşağıdan-DOĞRU. Polisimiz pandemi ortamında sadece yasa dışı göstericilerle değil, yalan virüsüyle de mücadele ediyor. Bu mücadele milletimiz için Türk polisi daima hazır." ifadeleri yer aldı.

funduszeue.info - Gündem

Emniyet Genel MüdürlüğüTwitterGündemGüncelHaberler

EGM, video paylaştı! Polis, Boğaziçi öğrencilerine &#;Aşağı bak&#; değil, &#;Aşağıdan&#; diyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Twitter&#;da TT olan &#;Aşağı bakmayacağız&#; hashtagiyle ilgili video yayımladı. Polisin, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine, "Aşağı bak" değil, "Aşağıdan, aşağıdan, toplu gitmek yok" dediğini belirtti.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı protestolar sürerken her geçen gün tansiyon yükseliyor. Önceki gün Yol TV, polisin öğrenciye "Aşağı bak, toplu gezmek yok" diyerek gözaltı işlemi yaptığı yönünde video yayınlamıştı. Twitter’da da ‘Aşağı Bakmayacağız’ etiketine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil binlerce kişi destek vermişti.

"Aşağı bak demedi"

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), bugün resmi Twitter hesabında olayın farklı açıdan çekilen bir videosunu yayımlayarak, polisin öğrenciye "Aşağı bak" demediğini açıklayarak "Polisimiz pandemi ortamında sadece yasadışı göstericilerle değil, yalan virüsüyle de mücadele ediyor" ifadelerini kullandı.

EGM'nin paylaşımı şöyle:

BU FOTO GALERİYE BAKIN

Foto GaleriMutasyonlu virüsle ilgili korkunç bilgiler! Daha bulaşıcı ve maske işe yaramıyor Galeriye Gözat

EGMBoğaziçi Üniversitesi


05/02/

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.